|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
oo dzięki za zwrócenie uwagi na te falbanki szczerze, to chyba nie zwracałam na nie uwagi: brzydal: a w szpitalu może mi się po prostu udawało ![]() Cytat:
przyznam, że w szpitalu już mocno mnie zmotywowali, przy wypisie ordynator podała mi rękę, pogratulowała, że tak świetnie nam idzie. Położne, na do widzenia przytulały i życzyły sobie więcej takich mamuś, zapraszały znowu to daje pewność siebie, że oczach fachowców, robisz dobrze, choć błądzisz jak owca we mgle. Na pewno tak dobrze będzie Norciu i u każdej z Was, zobaczysz wszystko siedzi w głowie a co do pampersów o są jedynki to przedział od 2-5kg więc powinno być ok. zobaczymy jak będzie dalej, może kupimy te 0, bądź jakiejś innej firmy ![]() Cytat:
ale nie chcę go tak uczyć, rano pospał z mężem aż 3h ciągiem, także na tyle pozwolimy, ale na całą noc nie dam rady raczej. Ale nie zapieram się, czas pokaże ![]() Cytat:
Cytat:
a poszło mi około 10, z tym, że u mnie 6 dni no i potem przebierałam małego na nich ![]() śliczne pazurryy Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wiesz, ja czuję się naprawdę super, no oprócz siadania na łóżku. Tak więc wracam do wszystkich swoich przyzwyczajeń, które jeszcze w zeszłym tygodniu by normą ![]() my zaliczyliśmy spacerek 30min, miałam trochę załatwień zaległych i planowałam lecieć sama, ale wyszło słoneczko, zapakowaliśmy synka w wózek i pierwsze koty z płoty ![]() aaa i "jakoś"wciskam się w spodnie sprzed ciąży!
|
|
|
#4802 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprawdź falbanki i czy siusiak jest skierowany w dół! Ja do tej pory uzywalam pampersy i dady i nie widze szczerze roznicy miedzy nimi...Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak tak dalej pojdzie to otulacze nb w ogole nie beda uzywane musze sie przełamać...Cytat:
Ale paznokcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kropek dzisiaj mial faze... 1,5h na piersi. Co myslalam ze skonczyl to placz i szukanie baru mlecznego... po 1,5h zasnal na piersi a ja balam sie ruszyc zeby go nie obudzic... dopiero jak tz wrocil to go teraz zabral ze mnie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4803 |
|
Zadomowienie
|
Elaa to wracasz do formy ekspresowo zazdroszczę i doczekać sie swojego spaceru pierwszego z synkiem nie mogę 🙂Ale i na nas przyjdzie pora jeszcze troche cierpliwości trzeba
|
|
|
|
#4804 |
|
Wtajemniczenie
|
Jusynko, niech Ci będzie. Możesz nie rodzić do poniedziałku
Wypadło na Cami ![]() Elciu, po tym co napisałaś, muszę sobie dokupić podkładów, bo mam tylko pięć o wymiarze 90x60. Powinnam dokupić dla siebie więcej czy dla małej tych mniejszych? A słyszałaś o siadaniu na kole do pływania? Każda, która ma problem w okolicach intymnych po porodzie chwali sobie nieduże koło do pływania, na którym sobie siada Takie dla dzieci. Dużo nie kosztuje, a zaoszczedzisz sobie tego bólu i dyskomfortu ![]() Jesteś sławna! Ach, żeby być traktowana jak Ty Ale to Ty tu robisz dobrą robotę, gdyby nie twoja postawa i determinacja, nie byłoby czego gratulować, pięknie! ![]() Gdyby moja tak przesikiwała, to wyslałabym męża po pampersy zerówki, ale tak jak pisała nasza Kociara, może szkopuł jest w falbankach ![]() U mnie w szpitalu wszystko dają dla dziecka, pampersy też, tyle że Dady, a jak ma się swoje, to mogą paczeć nieprzychylnym okiem. Tak czy siak, będę miała też swoje od Pampers. W spodnie sprzed ciąży już się zmieściła.. Jesteś niemożliwa, wiesz?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-06-30 o 13:58 |
|
|
|
#4805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie może Ci tego przy okazji w weekend poprawić? ![]() Cytat:
!!!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4806 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Też chciałabym szybko wrócić do żywych ale zobaczymy jak to będzie.. Ale Wasze posty dają przynajmniej mi nadzieję, że po porodzie wszystko szybko wróci do normy! Ty i Kropka jesteście pierworódkami a mimo to dajecie sobie ze wszystkim radę, co napawa mnie optymizmem że ja też to wszystko jakoś ogarnę! Jak to dobrze, że jest takie forum. ![]() Spodnie sprzed ciąży-- Marzenie! Wydają się takie malutkie narazie. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hybrydy miałam poza ciążą tylko raz w życiu, robione Semilacami i trzymały się do samego końca. Dwa razy miałam robione w ciąży, pierwszy raz Semilakiem albo Neonail, zaczęły odchodzić po kilku dniach, a za drugim razem wczoraj, tymi z Alie. Ja to chyba zwalę na ciążę, ale to jakieś mało logiczne mi się wydaje, żeby ciąża miała wpływ na płytkę paznokcia. A poprawi za tydzień, przed wyjazdem nad jezioro Tak to wyglądało IMG_20180630_142633.jpeg
|
|
#4808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Póki co nic się nie zapowiada Ale przynajmniej ten 1 cm rozwarcia dał mi odrobinę nadziei, że coś tam w ogóle mięknie i że jeśli pójdę na wywołanie, to raczej na pierwszy rzut dostanę prostaglandyny niż oksytocynę, a wydaje mi się, choć nie mam tu żadnego uzasadnienia, że jest to odrobinę łagodniejsze, no i nie chodzę wtedy z kroplówką, z kabelkiem zwisającym z ręki, choć niestety tak czy siak jestem na smyczy od ktg...
|
|
#4809 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jestem w stanie się odnieść do wszystkich
![]() Pola gdzie jesteś? bo nie widzę żebyś pisała? ![]() Norka ładne paznokcie o kole dmuchanym dla dzieci też słyszałam a raczej czytałam ![]() Elcia hehe nie no myślę że to dzisiaj nie nastąpi ale różnie może być gratuluję wciśnięcia się w spodnie sprzed ciąży ![]() Folinko.. Powiedz mi jak to jest z tymi płytkami w sensie oprócz ewentualnego krwotoku jakie są inne zagrożenia które mogą wystąpić? U nas dzisiaj na obiad naleśniki z dzemorami wyciągnęłam dzemy jakie miałam z agrestu, jezyn, wiśni, czekowisnie i tak sobie pojedlismy że szok ![]() Jeszcze robimy sałatkę z bobem i fasolką szparagowa bo dawno nie jedliśmy a nas ochota wzięła ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() !A na serio skoro takie pewniejsze marki jak Semilac czy Neonail Ci odskakiwały w ciąży podejrzanie szybko to tym bardziej marka noname z Allie może robić psikusy . Paznokcie tak jak włosy, skóra, cera przechodzą burzę hormonalną![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4812 |
|
Wtajemniczenie
|
Elu, super że pierwszy spacerek juz za Wami ! Cudownie ! Czytam w jaki sposob to wszystko opisujesz, to mam wrażenie, że jesteś syper mega doswiadczona mamusia, a nie że przed chwilą urodzilas ! No i gratki z okazji spodni, ja to pewnie bede płakać przy probie nałożenia ich na tyłek
![]() Norcia, jezeli chodzi o paznokiec to wydaje mi sie ze to kwestia lakierow.... a odtluscila Ci plytke przed nałożeniem bazy ? Glupie pytanie, bo na pewno to zrobila... Folinko, pewnie juz pisalas ale zapytam. Wy wynajmujecie dom, czy mieszkanie z ogrodkiem ? Czy może macie swoje kupione ? Jestem ciekawa jak to wyglada w Anglii, jak sie tam żyje z rodziną. Przepraszam za bezposrednosc, mam nadzieję że nie spowodowalam jakiegos dyskomfortu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos.jestem,jestem.P odczytuje Was.
Położyłam się jeszcze spać na 1,5 h,znowu dużo sluzu z krwią.I się poryczalam ,bo chyba hormony szaleją,poza tym długo mnie tak.okresowo bolało,ale przeszło.Poza tym jestem jakaś senna,bez wigoru i.bez humoru |
|
|
|
#4814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
być może jednak poród się zbliża szybciej niż myślisz Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4816 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
! Nie martw się, to już zaraz, jutro o tej porze możesz już być świeżo upieczoną mamą nie denerwuj się, ale mam wrażenie, że zbyt się nastawiłaś na szybszy poród, wsłuchiwałaś się mocno w każdy sygnał myśląc, że to może być już i stąd teraz tak ciężko Ci znieść oczekiwanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to.się bałam tej krwi,że to coś nie tak.z łożyskiem.Ale mała ładnie się rusza,więc się uspokoilam.
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Elaaa i Kropka pieknie sie Was czyta. Strasznie zazdroszcze ze macie juz najgorsze za sobą i tulicie maluszki! Dla mnie to sie wydaje strasznie odległe jeszcze. Zupełnie nie potrafię sie sobie wyobrazic na tym etapie jeszcze...
Bursztynek gratulacje, nareszcie w domu !Norcia piekne pazurki tylko szkoda ze pekl. Myslisz ze kuzynka Ci zrobi jeszcze? My odebraliśmy tesciowa z promu. Zrobiliśmy co trzeba było a teraz sie lenimy. Przepiękna pogoda. Jutro Ikea. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Pola cierpliwisci! Maluszkowi jest tam dobrze! Niech jeszcze chwile sobie pobędzie w wygodnym miejscu. Moze skup sie na czyms innym. Moze jakas dobra ksiazka? Moze postaraj sie nie myślec przez chwile o porodzie? Jestem pewna ze wszystko jest tak jak powinno
|
|
|
|
|
#4821 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4822 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu polez sobie, skoro nie ma skurczy to pewnie wszystko jest dobrze Kochana !
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4823 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak już to dla małej kup mniejsze, bo fakt szkoda tych dużych. A w razie czego mąż dokupi, nie martw się ![]() właśnie myślałam o kole, jak jutro to nie minie to nie ma bata kupuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja kg mam jeszcze trochę, ale tak po całym ciele chyba i przez to udało się je wciągnąć na zad ![]() Cytat:
małe nasze śpi od 3h, nie mógłby tak w nocy? ![]() poprasowałam ciuchy po szpitalu, ogarnęłam sahare w kwiatkach teraz musimy coś zjeść, teściowa nas w pierogi zaopatrzyła ![]() mąż nigdzie nie może dostać żelaza przepisanego dla małego, kazali jechać ten zamiennik skonsultować z lekarzem. I nie wiem co robić czy to tak istotne, że nie można podać innego rodzaju, tylko konkretnie zlecone przez szpital? co myślicie?
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-06-30 o 15:48 |
|||||
|
|
|
#4824 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Cytat:
Cytat:
madziara889 Mocno mocno przytulam! Ale fakt - lepiej, że od razu w szpitalu się zajmą tą żółtaczką niż gdybyście mieli wracać się z domu. pola25 Kurczę, już myślałam, że się u Ciebie rozkręciło! Ale to nic! Kciuki dalej zaciśnięte, już tuż tuż będzie Twój poród. |
||
|
|
|
#4825 |
|
Raczkowanie
|
Sandam - ale miałaś sen 🤯 rozwaliło mnie że po trzecim przestałaś zbierać haha
mnie też się czasem śnią takie rzeczy że szok 🤯Ja używam hybryd z alli i nie narzekam, chyba najwięcej mam lakierów z born pretty. Norka a u Ciebie to pękł paznokieć czy tylko lakier się rozwarstwił? Bo jak ja miałam paznokieć pękniety to nakładałam na to baze i top i się nawet nieźle trzymało a jak lakier tak Ci się zrobił to może był niedoschnięty w lampie ![]() Pola - nie nakręcaj się i na luzie czekaj na poród ![]() jak przyjdzie czas to na pewno nie przegapisz ![]() Ja właśnie wróciłam z ip. Kluska się od wczoraj zrobiła niemrawa i słabiej czułam ruchy więc pojechaliśmy sprawdzić. Na ktg i usg wszystko ok, ruchy i ️ w porządku, wg. usg Kluska ma już 3500 g w końcu szyjka mi rozmiękła i jest rozwarcie na palec ![]() No i niby wszystko pięknie, ładnie ale w związku z tym że ciąża jest już zaawansowana to lekarka zaproponowała mi hospitalizacje - odmówiłam, podpisałam papiery i pojechaliśmy do domu ale trochę się dziwnie z tym wszystkim czuje z jednej strony bez sensu leżeć w szpitalu jak nie ma podstaw ale z drugiej strony jednak odmowę musiałam podpisać i wogóle 🤨 hmmm jestem confused ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odo - Twoja opinia mnie utwierdza że dobrze zrobiłam - dziękuję ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
RudyKocie, to piękna waga córeczki! ![]() Ja dziś, podobnie jak Pola, mam jakiś zły dzień, od rana kiepski humor, dalej katar (to już zaczyna być jakimś absurdem, tyle czasu!), mąż pojechał na dwudniową wycieczkę do Zakopanego i jakoś tak samotnie mi. Miałam rano walne zgromadzenie stowarzyszenia i tak mnie bóle krzyżowe tam lapały, że myślałam, że urodzę na tym niewygodnym krześle, zmyłam się, jak tylko było można. A po powrocie do domu zaczęłam czytać o porodach do wody, obejrzałam filmik z takiego i taki strach przed bólem mnie dopadł, pierwszy raz w ciąży, że prawie się popłakałam. Z jednej strony czuję się przerażona, a z drugiej chciałabym, żeby to było już, zaraz. I mieć to za sobą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
Kocie, też bym na Twoim miejscu nie została. Przecież w każdej chwili możesz wrócić, jeśli byś miała znowu wątpliwości co do ilości ruchów. Dobrze, że sprawdziłaś i wszystko ładnie wyszło
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Umrę z nudów w tym szpitalu.
Szymek dzielnie znosi naświetlania i grzecznie się opala. Największą zrzędę z sali wypuścili do domu. Babce nic nie pasowało, a jej podejście było takie, że to pielęgniarki powinny się zajmować dzieckiem, a ona powinna odpoczywać. Mały jej non stop płakał, a ta nawet się nie ruszyła, żeby go ponosić tylko od razu kogoś wołała. Dopiero wczoraj jedna jej zasugerowała, że dziecko potrzebuje przytulenia i jak płacze to niech bierze je na ręce i nastał cud- mały przestał płakać. Druga na sali jest zamknięta w sobie tak, że nie idzie z nią pogadać. Nawet jak o coś zapytam to rzadko kiedy odpowie. Dziewczyny z przedporodowej chyba myślą, że wyszłam, bo dzisiaj nawet nie zajrzały, a szkoda, bo z nimi chociaż pogadać było można. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

szczerze, to chyba nie zwracałam na nie uwagi: brzydal: 
Możesz być naszą motywatorką!
To jest naprawdę nie lada wyzwanie nie dać się nerwom, emocjom.. Normalnie gromkie :brawo: dla Ciebie
Właśnie miałam o pampersy pytać, one nie są w takim razie za duże?
Fajnie, że tak piszesz, to mnie uspokaja, wiesz? W sensie, jak widzę, że nie ma takiej rozpaczy
też urodzinowa
Trzeba dać czas naszym dzieciom 
Za to marzył by mi się taki poród którego nawet nie czułam, bo czym bliżej tym bardziej się boję porodu czy dam sobie radę z tym bólem..
Ale może się zdziwię..

prania już mam całą pralkę
U nas też jajecznica 

jak tak dalej pojdzie to otulacze nb w ogole nie beda uzywane 

Jak się czujesz w ogóle? Zapowiada się na poród czy twoja pancerna szyjka ma gdzieś wszelkie masaże?Zamawiam tylko to, co ma wysokie opinie, dobre feedbacki.. O matko.. Właśnie spojrzałam na pazury i patrzę, że mi jeden pękł..
Czy winą może być dość częste moczenie/mycie rąk? 

Ale przynajmniej ten 1 cm rozwarcia dał mi odrobinę nadziei, że coś tam w ogóle mięknie i że jeśli pójdę na wywołanie, to raczej na pierwszy rzut dostanę prostaglandyny niż oksytocynę, a wydaje mi się, choć nie mam tu żadnego uzasadnienia, że jest to odrobinę łagodniejsze, no i nie chodzę wtedy z kroplówką, z kabelkiem zwisającym z ręki, choć niestety tak czy siak jestem na smyczy od ktg...

może będziesz jednak czerwcowa
urodzila sie o 16:50, waga 3510 i 56cm
️ w porządku, wg. usg Kluska ma już 3500 g