|
|
#4921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
|
|
|
|
|
#4922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4923 |
|
Raczkowanie
|
Ale wieści z rana
Pola gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nasza pierwsza lipcowa dziewczynka Super Ci poszło! Odpoczywajcie, dużo zdrowia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4925 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wpadam jak wicher ! Zaraz Was nadrobie, ale majpierw przekazuje wiadomość od Naszej Odo, wlasnie przeczytalam maila !
"Żelko przyszedł na świat dziś o 1:45. 10 pkt, ale 49 cm i 2680 g, ma cechy wcześniaków, dlatego leży w inkubatorze. A ja leżę na sali pooperacyjnej,a chciałabym mieć go przy sobie. Niestety sn się nie powiódł, bez skurczy, to i Salomon nie urodzi, czy jak tam szło to przysłowie. Przeplakalam pół operacji,ale teraz już krece kółka stopami i szykuje się na walkę o laktacje." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie zaczęty lipiec na wątku wysyłam myślami życzenia dużo sił Odowskiej i Żelkowi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko dziekuje za odpowiedz ! Poki co nie mam jak sie wybrać, i zapewne tego nie zrobię, ale lubie posluchac pozytywnych histori
![]() Polu cudowne wieści !!!!! Nasze pierwsze lipcowe dzieci sa juz na swiecie. Az sama zaczynam przebierac nogami, a tu nic, zero skurczy, rozwarcia tez nie ma zapewne - az sie boje że przenoszę, a wolalabym urodzic wczesniej a.szynką sie nie martw Kochana !!!!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z wyborem szpitala tutaj jest taki problem, że jest ich za dużo i ciężko się zdecydować 🤨 Madalińskiego mam za daleko ale to dobry szpital i bratowa pewno będzie zadowolona ![]() U nas po przytulankach skurcze były przez chwilę (może z pół godziny) i Kluska też się dobijała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4929 |
|
Zadomowienie
|
Pieknie! Dwójka dzieci dziś w nocy i to w ekspresowym tempie- no przynajmniej dla nas budzimy się a tu dzieci są. Gratulacje Pola,Odowska. U mnie jak zwykle z rana budzę się jakbym nie miała brzucha w ogóle- nic nie boli, dużo energii itp- no dziś trochę gorzej bo niewyspana. Ale jeszczecmam szanse na moja datę czyli dziś.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy pierwszą lipcową parkę |
|
|
|
|
#4931 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Odo i Poli
! Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4932 |
|
Raczkowanie
|
Pola - gratulacje
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- I odo też już rozpakowana też ogromne gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla dziewczyn które urodziły
|
|
#4934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Polus gratuluje! I jaka piekna data! Twój syn powinien teraz każdej, która jest jeszcze w dwupaku, przepowiedziec kiedy poród! Cytat:
Odo byłaś dzielna! Krec stopkami, pionizuj się i wracaj do sił. Zelek na pewno zaraz do Ciebiw trafi i nacieszycie sie sobą! Teraz już nieważne czy była cesarka czy nie, ważne że Zelek jest caly i zdrowy i niedlugo będzie z Tobą! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4935 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kochana, mój niewiele większy też z cechami wcześniaka, kp spisali na straty na dzień dobry, a wszystko się udało synek wszystkie badania przeszedł książkowo i jest maniakiem cyca! Nie zadreczaj się, spokojnie wszystko przyjdzie! ![]() Za nami cudna noc, trzy pobudki mały nakarmiony od 7 śpi sobie z mężem ![]() Ja przygotowałam śniadanko i coś na obiad dziś pierwsi goście przychodzą do naszego Dziuba Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4936 |
|
Wtajemniczenie
|
Elu, życzę Wam wspanialego dnia z gośćmi !! Ja wlasnie jem owsianke na sniadanko, pyszotka !
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Odo gratuluję!!!!!
U nas dzisiaj słaba noc, do północy Szymek pięknie się opalał ale później postanowił być towarzyski i do 3 nie spał tylko jadł i się rozglądał. W sumie spaliśmy 4 godz. Teraz jesteśmy po toalecie porannej, śniadanku i synuś póki co grzecznie leży pod lampami. Wizualnie ładnie mu schodzi zażółcenie, kolo południa powinien mieć badanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
Pola, cudowne wiadomości! Jedna lepsza od drugiej!
Gratulacje! A szynka się zagoi w swoim czasie, nie martw się ![]() odo, gratulacje i zdrowia dla Was obojga! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie coś brzuch pobolewa.. Jedziemy do kościoła a potem do mojej mamy na obiad imieninowy jak mężowi powiedziałam że mnie brzuch boli plus wczoraj te bóle od Krzyża i jeszcze ze dzisiaj 2 dziewczyny urodziły z czego jedna miała termin taki jak ja to od razu torba w rękę i do auta zniosl Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4940 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja już nie wyrabiam z naszymi plonami ekologicznymi. Ze zbiórka miodu nie możemy wyrobić, czereśni mamy tyle ze nie wiem już co z nimi robić porzeczki spadają z krzaków, teraz dzwoni sąsiadka ze ma dla nas grzyby. Ja wiem ze będzie nas trójka, no ale nie przejemy tego.jak tz jeszcze choć jeden krzak pisarzu to nie wiem co zrobię. A miał być dziś dzień relaksu. A zaraz goście na grilla przyjadą.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4941 |
|
Zadomowienie
|
Ale newsy z rana
![]() Chwilę człowieka nie było a tu już 2 lipcowych dzieciątek na świecie. Odo, Polu moje gratulacje ![]() jesteście wielkie. Dochodźcie szybko do siebie i cieszcie się macierzyństwem.Polu masz mega syna ![]() U nas pierwsza noc w domu, niestety nie była ciekawa. Córcia cały czas na cycu, nie chciała spać w łóżeczku. Po piątej rano skapitulowałam i zostawiłam ja u siebie w łóżku, spala do ósmej. Teraz też już śpi od 30 w łóżeczku ale bardzo niespokojnie. Mam nadzieję że szybko przywyknie do nowego miejsca. Kocie ja po przytulankach miałam mega skurcze i urodziłam więc wiesz....może być różnie ![]() Asiaczku ja nie mam fotela i karmię w łóżku ale zbawieniem jest dla mnie poduszka do karmienia. Co do kupek to u nas nie są po każdym posiłku. Idę się zdrzemnąć, skorzystać póki mała terrorystka śpi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4942 |
|
Zadomowienie
|
Jejku,coś się nie mogę wbić z apki na forum.
Pola,GRATULACJE!!! Synek faktycznie wróżbita Odo,również GRATULACJE, nie martw się na zapas,wszystko będzie dobrze. Zbieraj siły!!! Dobrze ze nie musiałaś leżeć w szpitalu te parę dni i sie dołować. Ja też płakałam jak mi wody odeszły, też płakałam o kp, ale jakoś poszło i u Ciebie też na pewno będzie dobrze!!! |
|
|
|
#4943 |
|
Rozeznanie
|
1 lipiec i już mamy 2 maluszków.
Pola i Odowska gratulacje! ![]() Ale pospałam dzisiaj najpierw pobudka o 6 a później 9.30, korzystam póki mogę. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4944 |
|
Zadomowienie
|
Odo i Pola gratulacje!
![]() Super! ![]() ![]() aniama świetnie Cię rozumiem. Na okrągło w domu kompoty, dżemy, soki... No ale mamy swoje i bez alergenów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4945 |
|
Zadomowienie
|
Polu, Odowska, gorące gratulacje! Pięknie czytać takie informacje z rana!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
Nie było mnie kilkanaście godzin na wizażu, a tu już tyle się zadziało szaleństwo
![]() Polu Super wieści! I ładnie szybko poszło, a mała całkiem spora. Ponownie dajesz mi nadzieję, że i mi się uda poród SN ![]() Odowska Gratulację! Miałyśmy termin w ten sam dzień, a już u Ciebie jest synek obok niesamowite. |
|
|
|
#4947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ceny chyba nie wysokie bo my to wszystko bardziej hobbystycznie- no powiedzmy bo nagle zrobiło się 40 uli. Od 25 zł za miod rzepakowy- ale to na wiosnę, przez 30 do 35-40 za spadziowy. Słoik taki standardowy o,9l czyli ok 1,2 kg miodu. Te nasze miody nie są jakieś np czysto lipowe bo tak się nie da, wokół rośnie wszystko. I mamy taka zasadę ze tutaj na wsi inwestujemy tyle ile gospodarstwo na siebie zarobi. Rok temu np miodu było malutko- nie rozpaczalismy, pracy mniej. A z przetworami to tez z tym zjedzeniem różnie bywa, ale szczególnie Tż jest taki ze szkoda żeby się zmarnowało. Wiec robimy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Moja mama zrobiła dżem z czereśni z moja pomocą- pyszny, ja wczoraj tylko czereśnie w syropie, ale tez dobre- 1 słoik się nie zapasteryzowal i zjedliśmy dziś z owsianką. Mamy jeszcze białe śliwki - pieke właśnie ciasto, brzoskwinie- to moja mama robi ja tylko pomagam. Wyglada na to ze będzie tez dużo jabłek ale tu akurat robimy pyszne soki wyciskane takie w workach próżniowych jak można w sklepach kupić i to jest hit - idzie każda ilość przez zimę a i trochę na prezenty, chętni są żeby kupić wiec na to nie narzekam. No nic, miałam dziś więcej odpoczywać ale chyba nic z tego. W szpitalu odpocznę haha. A Camelitos- ciagle pieke ciasto z Twojego przepisu tylko owoce zmieniam. Może dasz mi coś nowego żeby nudy nie było?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my z mężem uwielbiamy takie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Pola gratulacje 
nasza pierwsza lipcowa dziewczynka 
pięknie zaczęty lipiec na wątku
wysyłam myślami życzenia dużo sił Odowskiej i Żelkowi
a.szynką sie nie martw Kochana !!!!! 

z wyborem szpitala tutaj jest taki problem, że jest ich za dużo i ciężko się zdecydować 🤨 Madalińskiego mam za daleko ale to dobry szpital i bratowa pewno będzie zadowolona 

ja po przytulankach miałam mega skurcze i urodziłam więc wiesz....może być różnie