Rozstanie z facetem XXXIX - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-28, 14:13   #181
cocacolalight
Rozeznanie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Gdzie to widzisz? Może czas zamknąć oczy i uszy na takie rewelacje? Patrz, co w Tobie wywołują. To jego sprawa, z kim się teraz zadaje i jego problem, jeśli się stoczy.
Na face to wszystko widzę... A przecież nie zablokuje nagle kilkudziesięciu osob
On zawsze był popularny i znał wiele osob
cocacolalight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 14:18   #182
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzamatasi Pokaż wiadomość
Hej, mogę powrócić ? Kiedyś często się tu odzywałam. Niemniej, powracam. Otóż, byłam z chłopakiem prawie 3 lata nie będę już opisywała dokładnie naszej historii, ale był to związek na odległość, widywaliśmy się tylko co weekend. W połowie maja zakończyliśmy nasza relacje, ale było to zerwanie dziwne- przy kłótni i przez neta. Do tej pory mamy ze sobą kontakt, ex do mnie wypisuje,żeby spotkać się na seks. Kilka razy się zgodziłam, ale powiedziałam dość. Nie chce takiej relacji, skoro on ze mną już nie chce być i ba oboje ściągnęliśmy już nawet badoo. Niemniej, czuje,ze powinnam zakończyć z nim definitywnie znajomość, nie mieć z nim kontaktu. Jednak boli to,ze on dla mnie był całym światem, a ja jestem i byłam tylko do ruchania. Nawet pytając się czy tęskni i żałuje nje odp... od razu temat schodzi na seks. Ale nie potrafię przestać do niego pisać, jestem samotna, zagubiona sama w obcym mieście i on jest w sumie jedyna osoba jakiej się nie wstydzę i mogę o wszystkim mu powiedzieć. Ale mając kontakt do niczego dobrego to nie prowadzi wiec jak się odciąć od niego ?
Musisz się przemoc i zerwać definitywnie kontakt. Inaczej nic nie da rady zmienić. Powodzenia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez deserova Pokaż wiadomość
Bo mieszkamy w jego mieszkaniu. Ja muszę w tej sytuacji znaleźć coś swojego. Przez najbliższe dni nic nie zrobię, może poprzeglądam ogłoszenia. Na spakowanie i przewiezienie rzeczy też muszę mieć czas. W pracy gorący okres, zaczął się sezon a my mamy braki w ludziach więc pracuję za dwóch. Jestem poza domem w godzinach 11-24. O wolne ciężko.
Dobrze, że chociaż resztki instynktu samozachowawczego mi pozostały

Bądź silna

Stary 2018-06-28, 14:24   #183
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez cocacolalight Pokaż wiadomość
Na face to wszystko widzę... A przecież nie zablokuje nagle kilkudziesięciu osob
On zawsze był popularny i znał wiele osob
Szkoda, że większą uwagę przywiązujesz do ilości ludzików na fejsie niż swojego komfortu życia...

Po co Ci tacy znajomi? Pousuwaj. Zapewniam, że oni się tym wcale nie przejmą.
Stary 2018-06-28, 14:40   #184
InsaneLa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Szkoda, że większą uwagę przywiązujesz do ilości ludzików na fejsie niż swojego komfortu życia...

Po co Ci tacy znajomi? Pousuwaj. Zapewniam, że oni się tym wcale nie przejmą.
Dokładnie.
Ja właśnie to zrobilam, powywalalam wszystkich znajomych i członków rodziny exa. Kontaktu i tak nie zamierzam utrzymywać bo po co?
Moj komfort psychiczny jest dla mnie po prostu ważniejszy niz to czy mam czy nie mam kogos na liscie znajomych na fb.

InsaneLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-29, 10:44   #185
cocacolalight
Rozeznanie

Staram się zapomnieć
Nie myśleć
Byłam wczoraj na siłowni i mam straszne zakwasy
Dziś zostaje sama w domu na tydzień już się boję tego co się będzie działo w mojej głowie
Stary 2018-06-29, 14:28   #186
bialaRoza
Wtajemniczenie

GG do bialaRoza

Hej dziewczyny

Bardzo dawno mnie tutaj nie było - poprzeglądałam sporo stron, znam Wasz historie.. W końcu sama tutaj kiedyś byłam.

I powiem Wam... Że te wszystkie rzeczy, typu: będzie lepiej, będziesz miała czas dla siebie, wreszcie przede wszystkim zajmiesz się tylko sobą żeby być szczęśliwa.. są prawdą. Ale dopiero po jakimś czasie.
Pamiętajcie, że jesteście mądre, piękne i zaradne. I żaden facet, ale to żaden nie posiada pozwolenia na to żebyście zastanawiały się dlaczego tak i siak, może mogłam zrobić coś innego, nikt mnie nie zechce, będę sama.

A zechce! I to nie jeden. Ale najpierw trzeba nauczyć się, że samej też jest dobrze. A jak już będziecie po wszystkim to zobaczycie, że w związku każdy daje 50/50, ani więcej, ani mniej.

Dlatego ściskam każdą i trzymajcie się!

bialaRoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-29, 18:01   #187
malypeszek
Raczkowanie

Wiecie co się stało? Mój ex wysłał mi zapro do znajomych na fejsie.
A ja mam drugie wyjście z Japończykiem, który mi wypisuje że za mną tęskni.
I co tu zrobić
Nie no, nie przyjmuję. Niech się bardziej postara, chętnie popatrzę.
malypeszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-29, 20:23   #188
InsaneLa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malypeszek Pokaż wiadomość
I co tu zrobić
Ale o co on ma się starać?

Stary 2018-06-29, 23:10   #189
malypeszek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez InsaneLa Pokaż wiadomość
Ale o co on ma się starać?

No nie wiem, co mu tam w głowie siedzi, ale zakładam że jest to oznaka chęci odnowienia kontaktu. Więc żeby ten kontakt odnowić mógłby się bardziej postarać po tym co zrobił.
Stary 2018-06-30, 08:10   #190
cocacolalight
Rozeznanie

Pies został wczoraj potrącony
Kroplowki przeswietlenie szycie
Próbowałam się dodzwonić do exa i nic potem napisałam na face co się stało
Psa wzięliśmy razem więc pomyślałam że powinienem wiedzieć
Odczytał i nic
Stary 2018-06-30, 09:47   #191
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Staram się zapomnieć
Nie myśleć
Byłam wczoraj na siłowni i mam straszne zakwasy
Dziś zostaje sama w domu na tydzień już się boję tego co się będzie działo w mojej głowie
Ćwicz ćwicz, zakwasy są tylko przez pierwsze pare dni

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
I co tu zrobić
Olej dziada

Stary 2018-06-30, 11:40   #192
InsaneLa
Rozeznanie

Cytat:
No nie wiem, co mu tam w głowie siedzi, ale zakładam że jest to oznaka chęci odnowienia kontaktu. Więc żeby ten kontakt odnowić mógłby się bardziej postarać po tym co zrobił.
Ale po co Ci ten kontakt? Żeby rozdrapywac rany?

Stary 2018-06-30, 16:03   #193
malypeszek
Raczkowanie

Cytat:
Ale po co Ci ten kontakt? Żeby rozdrapywac rany?

A kto powiedział, że zamierzam odpowiadać? Śmieję się tylko w duchu z tej przewrotności losu. A dziś i jutro idę na randki z facetami z internetu.
Poza tym chyba uznał, że to nie na miejscu, bo cofnął to zaproszenie.
Stary 2018-06-30, 17:19   #194
InsaneLa
Rozeznanie

Cytat:
A kto powiedział, że zamierzam odpowiadać? Śmieję się tylko w duchu z tej przewrotności losu. A dziś i jutro idę na randki z facetami z internetu.
Poza tym chyba uznał, że to nie na miejscu, bo cofnął to zaproszenie.
Spoko, zle zrozumiałam widocznie
Bo jak napisalas, ze moglby sie bardziej postarać to zabrzmialo tak, jakbyś czekała az zrobi w tym kierunku wiecej a Ty na to pójdziesz.

Stary 2018-06-30, 17:47   #195
malypeszek
Raczkowanie

Cytat:
Spoko, zle zrozumiałam widocznie
Bo jak napisalas, ze moglby sie bardziej postarać to zabrzmialo tak, jakbyś czekała az zrobi w tym kierunku wiecej a Ty na to pójdziesz.

Nie, tylko się podśmiewam, że musi mieć wysokie mniemanie o sobie, jeśli myśli, że takie zaproszenie do znajomych by coś załatwiło. Nie zamierzam wracać. Po co, żeby znów po kilku miesiącach mu się odwidziało?
Stary 2018-06-30, 18:13   #196
InsaneLa
Rozeznanie

Cytat:
Nie, tylko się podśmiewam, że musi mieć wysokie mniemanie o sobie, jeśli myśli, że takie zaproszenie do znajomych by coś załatwiło. Nie zamierzam wracać. Po co, żeby znów po kilku miesiącach mu się odwidziało?
Myślę, ze albo wyslal przez przypadek albo tak po prostu, bez żadnych 'podchodow'.

Stary 2018-07-01, 02:27   #197
malypeszek
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, ze albo wyslal przez przypadek albo tak po prostu, bez żadnych 'podchodow'.

Przez przypadek obczaja mój profil

Wiem, nie ma się co ekscytować, ale gdzieś tam mam poczucie pewnej satysfakcji z tego powodu, że jakimś cudem zaprząta sobie mną głowę, mimo że mnie tak bardzo nie chciał
Stary 2018-07-01, 02:35   #198
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Konto usunięte

Cytat:

Wiem, nie ma się co ekscytować, ale gdzieś tam mam poczucie pewnej satysfakcji z tego powodu, że jakimś cudem zaprząta sobie mną głowę, mimo że mnie tak bardzo nie chciał
Wydaje mi się, że w głębi serca bardzo Ci go nadal brakuje i nadal go kochasz i trochę może doszukujesz się znaków że on żałuje i to nie dlatego że chciałabyś aby wrócił, ale właśnie aby poczuć tę satysfakcję i móc myśleć, że "niech teraz żałuje co/kogo stracił". Za jakiś czas będzie Ci obojętne to co on myśli/co robi i to będzie najzdrowsze dla Ciebie
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-01, 05:08   #199
cocacolalight
Rozeznanie

Właśnie się obudziłam bo mi się śnił
Wczoraj go widziałam
Słabo dziewczyny słabo
Stary 2018-07-01, 12:18   #200
InsaneLa
Rozeznanie

Cytat:

Moj ex, po tym jak do siebie wrocilismy opowiadał, ze robil to bardzo często. I faktycznie- wiedzial co, jak, gdzie i z kim. Mimo, ze go zablokowalam. Mialam wtedy jeszcze w znajomych jego kolege i jak sie okazalo- wchodzil czasami na moj profil z jego konta. Dlatego teraz wylecieli wszyscy
Czasami to zwykła ciekawość. Poza tym.. nawet gdy uczuc juz nie ma, to zostaje jakis sentyment, jakies przywiązanie, które niestety czasami ludzie mylą z 'nawrotem uczuc'. I dlatego exowie odzywają się kilka tygodni/miesięcy po rozstaniu. I to sie zdarza bardzo czesto- wystarczy przejrzeć nasze forum. Niestety, na ogół kończy sie zle. Bo druga strona robi sobie nadzieje, a ta pierwsza- zaspokoi ciekawość bądź zorientuje sie, ze to tylko sentymenty i tak sie konczy ten nagły zryw emocji. Nie mniej jednak, doskonale Cie rozumiem bo ja tez po pierwszym rozstaniu, kazdy jego ruch odbieralam jako próbę nawiązania kontaktu bo 'na pewno przemyslal, zrozumial, docenil'. I faktycznie on sie odzywal, zabiegal o kontakt, pozniej przeciez nawet poprosil o powrót.. ale jak sie to skonczylo to przecież wiesz bo jestem tutaj.
Lepiej dla Ciebie bedzie jak poblokujesz go wszędzie. Dla własnego komfortu psychicznego. Zeby uniknąć takiej sytuacji, jak juz bardziej staniesz na nogi, zaczniesz zapominać a on wyskoczy jak filip z konopi z kolejnym zaproszeniem do znajomych albo z jakąś wiadomością typu 'co tam?'. Daje sobie rękę uciąć, że zburzy Ci to caly wypracowany spokój a dla niego to moze po prostu nic nie znaczyć. Ot, zwykła wiadomość- jak do kumpeli.
Co do zaprzatania glowy Tobą- tak, bardzo mozliwe ze on to robi. Ze tez mysli, wspomina, w końcu byliście ze sobą dlugo i choćby przyzwyczajenie do drugiej osoby robi swoje, ale niestety to nic nie znaczy. I najgorsze w co mozna wpaść po rozstaniu, to właśnie w taką 'pułapkę emocji exa' - po co to zrobil? dlaczego? pewnie zaluje, na pewno o mnie myśli, nie moze zapomniec.
Nie warto.. to tylko przedłuża cierpienie. Powinnaś go zablokować.

Stary 2018-07-01, 16:01   #201
malypeszek
Raczkowanie

[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8452927 6]Wydaje mi się, że w głębi serca bardzo Ci go nadal brakuje i nadal go kochasz i trochę może doszukujesz się znaków że on żałuje i to nie dlatego że chciałabyś aby wrócił, ale właśnie aby poczuć tę satysfakcję i móc myśleć, że "niech teraz żałuje co/kogo stracił". Za jakiś czas będzie Ci obojętne to co on myśli/co robi i to będzie najzdrowsze dla Ciebie [/QUOTE]

Tak, dokładnie tak jest. Niestety.

Cytat:
Moj ex, po tym jak do siebie wrocilismy opowiadał, ze robil to bardzo często. I faktycznie- wiedzial co, jak, gdzie i z kim. Mimo, ze go zablokowalam. Mialam wtedy jeszcze w znajomych jego kolege i jak sie okazalo- wchodzil czasami na moj profil z jego konta. Dlatego teraz wylecieli wszyscy
Czasami to zwykła ciekawość. Poza tym.. nawet gdy uczuc juz nie ma, to zostaje jakis sentyment, jakies przywiązanie, które niestety czasami ludzie mylą z 'nawrotem uczuc'. I dlatego exowie odzywają się kilka tygodni/miesięcy po rozstaniu. I to sie zdarza bardzo czesto- wystarczy przejrzeć nasze forum. Niestety, na ogół kończy sie zle. Bo druga strona robi sobie nadzieje, a ta pierwsza- zaspokoi ciekawość bądź zorientuje sie, ze to tylko sentymenty i tak sie konczy ten nagły zryw emocji. Nie mniej jednak, doskonale Cie rozumiem bo ja tez po pierwszym rozstaniu, kazdy jego ruch odbieralam jako próbę nawiązania kontaktu bo 'na pewno przemyslal, zrozumial, docenil'. I faktycznie on sie odzywal, zabiegal o kontakt, pozniej przeciez nawet poprosil o powrót.. ale jak sie to skonczylo to przecież wiesz bo jestem tutaj.
Lepiej dla Ciebie bedzie jak poblokujesz go wszędzie. Dla własnego komfortu psychicznego. Zeby uniknąć takiej sytuacji, jak juz bardziej staniesz na nogi, zaczniesz zapominać a on wyskoczy jak filip z konopi z kolejnym zaproszeniem do znajomych albo z jakąś wiadomością typu 'co tam?'. Daje sobie rękę uciąć, że zburzy Ci to caly wypracowany spokój a dla niego to moze po prostu nic nie znaczyć. Ot, zwykła wiadomość- jak do kumpeli.
Co do zaprzatania glowy Tobą- tak, bardzo mozliwe ze on to robi. Ze tez mysli, wspomina, w końcu byliście ze sobą dlugo i choćby przyzwyczajenie do drugiej osoby robi swoje, ale niestety to nic nie znaczy. I najgorsze w co mozna wpaść po rozstaniu, to właśnie w taką 'pułapkę emocji exa' - po co to zrobil? dlaczego? pewnie zaluje, na pewno o mnie myśli, nie moze zapomniec.
Nie warto.. to tylko przedłuża cierpienie. Powinnaś go zablokować.

WIem, trochę mnie to wybiło z rytmu i jakby trochę czekam na te dalsze kroki. Wiem, że nie warto.
Stary 2018-07-01, 16:04   #202
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Konto usunięte

Cytat:
Tak, dokładnie tak jest. Niestety.

WIem, trochę mnie to wybiło z rytmu i jakby trochę czekam na te dalsze kroki. Wiem, że nie warto.
Nie warto. Zaslugujesz na faceta ktory bedzie z Toba na dobre i zle i bedzie Cie kochal ponad wszystko

faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-01, 16:51   #203
malypeszek
Raczkowanie

[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8453771 6]Nie warto. Zaslugujesz na faceta ktory bedzie z Toba na dobre i zle i bedzie Cie kochal ponad wszystko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Dziękuję za te słowa
Stary 2018-07-01, 20:31   #204
InsaneLa
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za te słowa
Dokladnie. Zaslugujesz na więcej.
Nie jesteś powietrzem żeby on zauważal i docenial Cie tylko wtedy, kiedy Cie nie ma.

Stary 2018-07-02, 03:51   #205
cocacolalight
Rozeznanie

Widzialam go za rękę z inną
Naprawdę już sobie nie radzę
Stary 2018-07-02, 06:57   #206
cocacolalight
Rozeznanie

To co się dzieje dziewczyny to jest jakaś masakra
Wyje płaczę
Wiem że nie ma za kim bo jak sobie myślę o wszystkich jego cechach - nadużywanie alkoholu ciągle olewanie mnie brak zaradnosci finansowej a nawet nie wiem brak wykształcenia olewanie naszego psa
To wiem że nie ma za kim płakać
Najgorsze jest to że on przeszedł obok mnie z tą laska i zero reakcji
Mnie to aż sparalizowalo z płaczu a on po prostu poszedł dalej
Stary 2018-07-02, 10:52   #207
malypeszek
Raczkowanie

Cytat:
Wyje płaczę
Wiem że nie ma za kim bo jak sobie myślę o wszystkich jego cechach - nadużywanie alkoholu ciągle olewanie mnie brak zaradnosci finansowej a nawet nie wiem brak wykształcenia olewanie naszego psa
Prytulam z całego serca
Jest ciężko, ale to minie.
Stary 2018-07-02, 11:30   #208
InsaneLa
Rozeznanie

Cytat:
Wyje płaczę
Współczuję..

Stary 2018-07-02, 17:19   #209
Malla
Nie depcze krokusów

cocacolalight - wypłacz swoje, jak potrzebujesz. Wiem, jaki to dla Ciebie cios.

Jak skończą się łzy, olej dziada na dobre.
Stary 2018-07-02, 18:02   #210
cocacolalight
Rozeznanie

W związku na fejsie już są
Nie ogarniam po prostu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości