![]() |
#61 |
Gazela inteligencji
|
Dot.: Czy mam prawo być wkurzona na TŻ
Wiele rzeczy jest raz na cztery lata czy raz na rok. Olimpiada letnia, zimowa, mundial, euro. Po to te złośliwości, że nikomu tu nie chodzi o ciuchy, więc nie wiem, co ma na celu pisanie, że dla „dziewczyn tu piszących ciuszki stoją w hierarchii wyżej niż mecze”. Nie wiem, serio, skąd to się wzięło, bo nie, „dziewczyny tu piszące” nie pisały o ciuszkach.
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No i właśnie, jeśli mi na czymś zależy, to o tym mówię partnerowi. Ciekawe czy on powiedział autorce, że chce być w domu o tej konkretnej godzinie.
![]() |
![]() |
#64 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#65 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Dlatego istotne dla mnie jak wyglądała ta rozmowa o wyjściu. Czy on uprzedził, że chce wrócić na mecz, a ona to olała, czy on zapomniał wspomnieć o meczu, czy w ogóle może pojechał dla świętego spokoju, bo marudziła i stąd jego zniecierpliwienie od pierwszej chwili.
![]() |
![]() |
#66 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zostawil autorke i pojechal, wiec autorka jest na dole jego listy. Ale normalne jest to co kogos jest norma |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ciężka sprawa.
Facet, skoro miał do oglądania mecz, to powinien wcześniej uprzedzić i po prostu albo nie jechać, albo zawinąć się zanim się w ogóle mecz zaczął, żeby na niego zdążyć do domu. A nie on nagle w środku meczu wraca do domu tracąc jego część... To jest już zabawne. ![]() A jeśli ty wyraźnie mówisz, że nie podoba ci się jego znajomość z tą dziewczyną, a on ci mówi, że jego to w zasadzie nie obchodzi to może warto przemyśleć tę relację. To, że był w stanie wyjść w trakcie drugiego meczu nie jest dziwne. Mogło mu zależeć na jednym konkretnym meczu, a drugi był tylko do popatrzenia bez większego entuzjazmu. Ale jego znikanie z koleżanką, stawianie jej ponad ciebie jest niepokojące. I nie daj sobie wmówić, że jesteś bluszczem, bo to popularna gadka na wizażu. Ale każdy ma swój sposób na życie i swoje podejście do pewnych spraw. Takich ludzi, którym takie znajomości przeszkadzają jest bardzo dużo i może warto znaleźć kogoś, kto ma takie podejście do życia, jak ty. A nie zmieniać się na siłę. On jakoś zmienić nic nie może. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sugerujesz, że jestem na dole hierarchii i się nie szanuję? Proponuję przyhamować ![]() ![]() i muszę Cię zmartwić - wybitnie się mylisz. Nie tupię nóżką kiedy facet chce raz na ruski rok obejrzeć mecz. Ale jak brakuje argumentów to najlepiej zasugerować komuś, że jak ma inne zdanie to się nie szanuje i Natomiast wiesz dodatkowo najlepiej, na jakim miejscu obcy facet z którym nie rozmawiałaś nawet stawia swoją partnerkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
Łojezu. Rozszarpcie sobie gardła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;84556026]Łojezu. Rozszarpcie sobie gardła.[/QUOTE]
Zaczyna się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Więcej zaufania i samodzielności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Ja w sobie spóźniłam się na ślub a potem na wesele właśnie przez mecz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie powinnas w takim razie przejmowac sie tym co ludzie pisza na forum. I tu nie chodzi o "pozwalanie" na ogladanie meczu, wiec nie wiem skad to wzielas. ![]() Jest roznica miedzy zdaniem, a sugerowanie autorce roznych rzeczy, ze mu zabrania itd, bo to dla niej problem byc nizej niz kolezanka, dla ktorej opuscil mecz, a dla niej strzela fochy i nie postepuje racjonalnie ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8455605 1]Zaczyna się ![]() A czy sama tego nie robisz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8455336 6]
A pewnie, że miał prawo. Autorka ma prawo mieć z tym problem. I autorka proponowała rozwiązanie problemu w sklepie - swój telefon, żeby mógł oglądać mecz, kiedy padł mu jego własny. No faktycznie - totalnie wywalone miała. No i on autorki o zdanie nie pytał w obu przypadkach. Wyszedł ze sklepu kiedy uznał to za słuszne jak i wyszedł na spotkanie z koleżanką pod kiblem, pomimo tego, że dziewczynie się te spotkania nie podobają, a drugi meczyk w telewizorze. Jak widać w obu przypadkach robił to co chciał. Taki biedny sterroryzowany miś.[/QUOTE] Ja to rozumiem tak, ze on kibicuje jakies konkretnej druzynie i moze juz w tym drugim meczu jego ulubiona ekipa nie grala. Poza tym w telefonie jest za maly ekran. Najlepiej to sie oglada w barze na duzym telebimie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czemu większość tak się czepiła tego meczu, jak to nie o mecz chodzi. Zamiast meczu można wstawić dowolną czynność/ spotkanie/ serial/plany. Ale widzę mundial w pełni i nawet na babskim forum emocje wrą.
Skoro mecz był dla niego tak ważny to nie powinien iść na żadne zakupy, a gdyby nawet się zapomniał to wróciłby do domu już na samym początku zamiast oglądać mecz na telefonie. Facet jest dorosły, chyba umie dodać dwa do dwóch i wyciągnąć wnioski. Przecież nawet jakby się wyrobili z zakupami w czasie to mogli trafić na korki, wypadek czy choćby mogła go dopaść sraczka i z meczu nici. Poza tym tak jak pisała elvegirl, gdyby naprawdę chodziło o mecz wziąłby tel. od autorki usiadł gdzieś z boku i oglądał. Jak dla mnie to to był foch małego chłopczyka, w sumie nie wiadomo o co i za co. Sytuacja z koleżanką dodał oliwy do ognia i moim zdaniem zrobił to specjalnie, żeby autorce dopiec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Oboje zafundowali sobie fochy małych dzieci
![]() mam nadzieję, że w tym czasie już o tym porozmawiali i jakoś się dogadali, również na temat koleżanki. Może lepiej będzie szło jak zaczną ustalać ile czasu na co przeznaczają i bardziej słuchać o potrzebach drugiej osoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Czego znowu ? ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
No ba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8455702 1]Czego znowu ?
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- No ba.[/QUOTE] Delikatnie mówiąc nie godzisz się z innym zdaniem niż własne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja też nie wiem czemu tutaj niektórzy nie rozumieją tej oczywistości. Oczywiście, że mecz to tylko pretekst. Sedno problemu leży gdzie indziej. Tj. w dupiemaniu zdania autorki i jej samej. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Przecież zagryzanie gardeł odnosiło się do twojego bulwersu o twoim związku - że ktoś śmiał się do niego odnosić. Zresztą słusznie się zbulwersowałaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8455709 6]Przecież zagryzanie gardeł odnosiło się do twojego bulwersu o twoim związku - że ktoś śmiał się do niego odnosić. Zresztą słusznie się zbulwersowałaś.[/QUOTE]
Odnosze sie do niej, a nie jej zwiazku. Moze i ma dobry, trafila na fajnego faceta, ktory jej tak nie robi, ale jakby byla na miejscu autorki nie wrozylabym jej szczescia, skoro dla kotissski jego zachowanie jest ok i to normalne, ze dziewczyna jest nizej niz kolezanka, jest nielojalny i ma ja centralnie w ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma nic gorszego niz ciąganie faceta na siłe po sklepach. Nie pomyslałaś że kioedy ty wybierasz ciuszki, on sie nudzi? Pytałas czy ma ochote z Tobą chodzić, cyz uznałas że ma taki obowiązek? Weź pod uwagę, ze to twój aprtner, a nie lokaj który ma chodzic za toba krok w krok, nosić torebke, stać i nie może Ci nic powiedzieć. Wypbrax sobie, że ktoś ciagałby Cie godzinami po miejscahc, ktore Cie kompletnie nie interesują, stałabyś i nudziła się - była być zadowolona? Nie lepiej, abys ty poszła na zakupy i zrobila jes w spokoju, a on obejrzałby sobie mecz? Ja bym go sama wysłała do domu na mecz i zakupy sobie dokończyła... jesli gdzies jest tu problem to w Twoim zachownaiu.... Obraza majestatu bo ksiezniczka musiala wracac komunikacja... kup sobie samochod to bedziesz zawsze nim jezdzila Edytowane przez PoPoo Czas edycji: 2018-07-02 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie zachowanie obojga pozostawia wiele do życzenia, nie twierdzę że on idealnie robi, ale tupanie nóżką i zero ustaleń ze strony autorki też odbiega od ideału. Podobnie temat z koleżanką - skoro tak jej ona przeszkadza, dlaczego nie postawi sprawy ostro i jeżeli jej nie odpowiada ta zażyłość nie przemyśli całego związku z facetem, zamiast szukać rozwiązania na forum. ![]() Niestety w większości wątków zachowania jakiekolwiek faceta jest ble, nie może on nic zrobić przeciwko swojej kobiecie, nawet jak ona ewidentnie wykazuje olewczy stosunek do jego potrzeb i zainteresowań. Ale można się przyzwyczaić, że zawsze większość bedzie krzyczała, jaki cham i prostak, najlepiej go zostawić tak na prawdę faceta nie znająć i nie wiedząc jakie oni mają relacje w związku i co oboje mają za uszami Nie ma o co się tu kłócić, nic nie wyjdzie im tak na dobre jak poważna rozmowa. Również na temat koleżanki. Forum i żadna nasza odpowiedź problemu nie rozwiąże. Edytowane przez kotissska Czas edycji: 2018-07-02 o 13:41 Powód: e. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Ja nie widzę problemu w tym że razem poszli na zakupy, ale skoro razem idą to i razem wracają
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A powiedz mi gdzie ja pisalam w watku, w ktorym facet ma problem, ze nie moze nic zrobic ani nie ma do tego prawa? Uogolniasz. Autorka rozmawiala i z rozmowy wyniknelo, ze kolezanka zostanie w jego zyciu. Po za tym autorka pyta sie czy ma racje, ze jest zla na niego. Moim zdaniem ma solidne podstawy do tego Edytowane przez Katia525 Czas edycji: 2018-07-02 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Oraz nie zauważyłam, żeby ktoś napisał rzuć go. Chociaż moim zdaniem podstawy są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Nie wiedziałam, ze ten mój post wywoła takie kontrowersje. Wyjaśnię parę rzeczy:
1) w sobotę juz.mówiłam, ze pojadę sobie na zakupy w niedzielę sama komunikacja miejską (nie jeżdżę samochodem), 2) w niedzielę po śniadaniu ubralam się i chciałam jechać, kiedy mój TŻ stwierdził, ze pojedzie ze mną bo chciałby sobie kupić buty. Nawet zaproponował żebyśmy.pojechali na obrzeża miasta do innego centrum, ale on mi nie pasował bo tam nie bylo wielu sklepów, do których chciałam wstąpić. 3) zapytał się mnie, czy wrócimy na 16 na mecz. Powiedziałam mu, ze nie wiem ile mi zejdzie i moze być ciężko.wrócić na mecz. 4) zastanawial się czy jechać, ale w końcu stwierdził, ze jedzie. Nie naciskalam. Nawet czekałam na niego, az się zbierze. 5) nie byłam zla na niego, za to ze mnie zostawił. Tylko powiedziałam, ze zrobiło mi się przykro. Ale normalnie gadalismy jak wróciłam. 6) sytuacja się zmieniała kiedy nagle koleżanka się pojawiła na horyzoncie. I potrafił olac mecz. Powiedział mi, ze przyjdzie ona tylko na chwilę, ale był bardzo ucieszony z tego powodu. Wyrzucenie śmieci, moim zdaniem było tylko pretekstem.żeby po nią pójść i pogadać bez mojej obecności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.