|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Hej?Ale jak sam obiad ![]() ![]() ![]()
#4622 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Rozeznanie
|
U/P ;]
Śniadanie: Grahamka z masłem Trzy parówki cielęce z musztarda miodową Sałatka z pomidorów i zielonej cebulki polana oliwą z oliwek II śniadanie: Placek owsiany z orzechami posmarowany dżemem Jabłko Obiad: Zabielana zupa ogórkowa Kawał panierowanej smażonej rybki Puree ziemniaczane (z masłem i śmietaną) Surówka z kapusty i marchewki Deser: Porcja panna cotty z sosikiem wiśniowym Kawa z mlekiem Podwieczorek: Kawałek galaretki z kurczakiem Kanapka na pszenno-żytnim chlebie z masłem, szynką i pomidorem Kolacja: Makaron z twarożkiem wymieszanym z borówkami Deser: Magnum Almond ;]
#4625 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4627 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4628 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Druga sprawa to te owoce. Fakt faktem, na redukcji zaleca się ograniczanie, ale to też sprawa wysoce idywidualna- jedni mogą zjeść pare sztuk dziennie będąc na R i będą chudli. Trzeba troche poobserwować siebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
U
I wiejski z jabłkiem, cynamonem, musli; kostka gorzkiej II kromka domowego chleba z serkiem śmietankowym, sopocką, ogórkiem kiszonym III kawałek pieczonego łososia, gotowana fasolka szparagowa z sosem czosnkowym (na bazie majonezu), trochę pomidora, ziemniaków IV dwa kawałki placka z wisniami V big milk toffi VI serek wiejski z dżemem truskawkowym, kawałek pomidora |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
ja wstaję teraz około 7 zazwyczaj a kładę spać trochę po 24 (w roku szkolnym rodziennie o 6, bo kładę się 23-00). 6-7h snu mi wystarcza zupełnie. A jadasz cukry proste, smażone produkty i inne mniej zdrowe? Bo jak wspominałam na mnie cukier działa bardzo źle i budzę się niewyspana..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Rozeznanie
|
mam dosc!
juz tak utylam ze od nowa musze zaczynac, 4cm w biodrach! nie jem slodyczy- 2 tyg na poczatek ;> dzisiaj masakra przed chwila zjadlam trzy batoniki czekolade i zagryzlam kanapkami z zoltym serem gr a na obiad cala 3osobowa porcje ryzu z sosem grr ja sie musze upilnowac ![]() czuje sie bezsilna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Raczkowanie
|
[quote=garden_d;8450887]Oj Kochana, Kochana. Nie wiem czy wiesz, ale człowiek z natury jest rannym ptaszkiem (gdzieś czytałam że zgodnie z naturą powinien wstawać ze słońcem i kłaść się zaraz po jego zachodzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tez cos takiego czytałam gdzies ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Toffiee- hmm nie wiem ile ja tłuszczów jem nawet... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |||
Zakorzenienie
|
oczywiscie ze wszystko
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno utyłas ? Az tak jest CI z tym nie dobrze kchana? Pamietaj zeby tylko glupstw nie robic ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Raczkowanie
|
Wczoraj Utrzymanie:
ok7-pół grahamki,1 łyżeczka dżemu, szklanka mleka+60 g musli po 11- serek wiejski ze szczypiorkiem(150g ) ,pół grahamki z pomidorem po14- kiwi , kawałek piersi z kurczaka smażonej na oliwie, 2 spore ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka przed 16 (w drodze do rodzinki ![]() po 17- troche rosołu (musialam choc nie bylam glodna-babcia wcisneła ![]() ![]() ok 18-19- MALINY!! (nigdy nie moge sie oprzec jak tam jestem ) tyle zjadlam..nawet nie wiem ile bo to prosto z krzaków- tak sie najadłam,że az brzuch mnie bolał...(i tak mnie bolał od okresu a co powiedziec...) -ale byly pyszne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczorajsze W: Iśn- ok 150 gr płatków z mlekiem, bardzo dużo placka drożdzowego z miodem ![]() ![]() IIśn- grahamka z polędwicą sopocką i pomidorem, jabłko i kilka orzechów O: rosół z makaronem (ok 160 gr ugotowanego), ziemniaki polane masełkiem plus koperek, smażone udko, mizeria, pół szklanki Kubusia cytrynowego kawałek tortu, rożek orzechowy P: grahamka z jakąś wędliną-nie wiem z czego i nie znam nazwy ![]() 3 cukierki "Pawełki" (cukierki nie batony ![]() K: szprotki w sosie pomidorowym-200gr, kromka chleba słonecznikowego-->1 bo była taka duża po kolacji późnym wieczorem jogurt naturalny z marchewką i cynamonem... tak było wczoraj, oceni ktoś?
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Monchrome - mogę przepis na ten placek owsiany
![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o rany, daj boze zebym mogla kiedys tak na luzie jesc ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Rozeznanie
|
i kolejny do oceny
![]() R śniadanie: bułka żytnia ( 1 połówka z twarożkiem i rzodkiewką , 2 z ogórkiem) 2 śniadanie: prażone jabłko z cynamonem obiad: sałatka z tuńczyka ( poł puszki) kukurydzy i pomidora z dodatkiem jogurtu deser: kawałek szarlotki kolacja: pół kostki chudego twarogu z rzodkiewka i ogórkiem do tego, 3 kawy kubek maślanki litr wody szkalnka soku marchwekowego |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno utyłam. zle mi z tym czuje sie jakby cos obcego bylo na mnie i nie poznaje sie w lustrze O.o wczoraj na wadze bylo 55kg i sie zalamalam ale dzisiaj rano juz znowu 50 (najlepiej sie czuje jak waga pokazuje 47-48) (mowie 'pokazuje' bo moja waga dziala zle wiec nie wiem ile naprawde waze wiem tylko ile mi przybywa) wczoraj cwiczylam godzine, dzisiaj tez ale sniadanie zjadlam pozadne i reszta posilkow tez bedzie okej ;> eeeh patyczkowatoscii mojeee wroccieee (jak juz mi cycki urosly to znak ze serio przytylam sporo i to nawet nie wiem kiedy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masz wage...to nie mozliwe zebys tak szybko utyla 5 kg. Malutko chcesz wazyc. Nie wiem jaki masz wzrost ale mysle ze jestes niska ![]() Jezeli tak to zycze powodzenia ![]() A biust to nie zaleta ?;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Płatki były różne ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Raczkowanie
|
U
1. serek wiejski + kilka winogron + Nescafe Frappe z mlekiem 1,5% 2. piwo Lech 500ml z sokiem niebieskim 3. chyba 2 szklanki zupy kalafiorowej niezabielanej |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4646 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli owa wiara była na wyrost, to po co to tu wkleiłaś? Aby się pochwalić jak mało jesz? ![]()
![]() |
#4647 |
Raczkowanie
|
UUUUUUUU:
Ś: płatki corny linea czekoladowe ze szkl mleka 0,5%, 2 mandarynki IIŚ: kromka chleba graham z 2 łyżeczkami wieśniaka, plasterkiem szynki indyczej i pomidorem, lód grand kokosowy w polewie czekoladowej 1 h spacerku O: talerz zupy jarzynowej zabielanej 5 kopytek ze szczypiorkiem ( nie ma białka ![]() po obiedzie: 2 pierniczki, 2 malutkie wafelki w białej czekoladzie posypane orzeszkami ziemnymi ![]() P: serek homo naturalny ( 150g) z orzechami wloskimi i cynamonem 2 marchewki K: jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem i pomidorkiem pokrojonym w kosteczkę, kromka żytniego chleba ![]()
![]() |
#4648 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Raczkowanie
|
Organizm ludzki jednak jest przewrotny
![]() śniadanie: serek z musli i owocami lub kanapki z "czymś" ![]() na plaży: owoce, orzeszki Obiad: ryba (oczywiście smażona w dużej ilości tłuszczu w panierce ![]() Wieczorem: gofr z bitą śmietaną i owocami lub duże lody (albo i jedno i drugie ![]() ![]() I co...? I w 10 dni schudłam 1,5 kg ![]() Wolę jednak nie sprawdzać czy dalej bym chudła na takim menu i wracam do mojej rozsądnej redukcji ![]() śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, serek wiejski lekki, ok. 200 g borówki amerykańskiej) II śniadanie: kanapka z łososiem (kromka chleba pełnoziarnistego posmarowana łyżką serka homo naturalnego z 25 g łososia wędzonego, kilkoma plastrami pomidora, posypana koperkiem i kiełkami); i tu moje pytanie --------> mogę od czasu do czasu taką kanapeczkę zjeść? Wiem, że jest to łączenie tłuszczy i węgli, ale chyba nie wpłynie to jakoś drastycznie na efekty diety jeśli będę je łączyć sporadycznie? Obiad: kawałek piersi z kurczaka (ok.150 g) z sosem czosnkowym (ok. 3 łyżki serka homo z wyciśniętym czosnkiem)+ surówka (pomidor, kapusta pekińska, papryka, cebula, 5 oliwek) Podwieczorek: reszta serka homo z 10 migdałami i słodzikiem (taki deserek ![]() Kolacja: serek wiejski lekki z warzywami.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.