![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: DJ czy zespół? Jakie jest wasze zdanie?
Byłam ostatnio na weselu z dj i nie podobało mi się. Repertuar fajny ale do posłuchania nie do tańczenia. Widać to było po parkiecie, goście narzekali a dj miał takie a nie inne wytyczne od Młodych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
BAN stały
|
No niestety na weselu trzeba wziąć pod uwagę nie tylko własne upodobania muzyczne, ale również gości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
My zdecydowalismy się na wybór Dj i nie żałujemy. Repertuar dostosowano do naszych próśb i oczekiwac. Goście bawili się do białego rana
Edytowane przez Dorotti666 Czas edycji: 2018-08-28 o 18:42 Powód: ukryty link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Byłam na dwóch weselach z wodzirejem i DJ i było świetnie. Ja na swoje wesele chyba też na nich się zdecyduję. Wodzirej świetnie prowadzi imprezę, wszystkie zabawy się z nim ustala, nie ma nic niespodziewanego ani obciachowego. Wszystko z klasą.
Za to dwa razy byłam na weselu, gdzie był zespół i było kiepsko. Na ostatnim weselu, grali naprawdę ładnie, świetny wokal, ale to był bardziej koncert. Było tak głośno, że gardła pozdzieraliśmy w trakcie zwykłych rozmów, a na zewnątrz nie dało się wyjść, bo był listopad. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
My skłaniamy się ku DJowi (małe wesele na około 70 osób). Nurtuje mnie natomiast jedna rzecz. Jak to jest z prawami autorskimi przy DJu? Może puszczać całkiem dowolną muzykę (np chciałabym na weselu mieć zagranych parę przeróbek różnych piosenek, znam je z youtube i szkół tańca)? Czy może jest się i tak ograniczonym do piosenek które ma na płytach i nic z youtube nie wchodzi w grę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
a Kto Ci sprawdzi prawa autorskie na weselu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Slyszalam ze zdarzaja sie kontrole z zaisku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze słyszę- poza tym jest takie coś ze na uzytek własny, a nie komercyjny mozna utwory sciagane zachować na 24 h
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
hmm wydaje mi się, że jeśli utwory puszcza dj któremu się za to płaci to podchodzi pod komercje... Zresztą z jakiegoś powodu w umowach z salami jest zapis że odpowiedzialność za zaiks spoczywa na dju/zespole/najmujących
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
a ja jak zyje i bylam na weselach nie spotkalam sie z zadna kontrola
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Work, work, work
|
Cytat:
Szczerze, nie ma co luzować, bo potem jak będzie kontrola jest problem i płacz ![]() ![]() W 2015 roku była wielka nagonka na Podkarpaciu, jak to ZAiKS wpadał wyrywkowo na wesela i sprawdzał licencję na korzystanie z utworów muzycznych ![]() Wiele zespołów czy DJ w umowie ma informację, że ma opłacony ZAiKS albo młodzi muszą we własnym zakresie go opłacić. Tak samo z salą. Trzeba się zorientować czy sala ma już w cenie opłatę za ZAiKS, bo oni mają roczne abonamenty. A odziały terenowe ZAiKS mają prawo wejść w czasie wesela do restauracji i przeprowadzić kontrolę. Temat na wizażu już się przewijał, starczy poczytać ![]() Zresztą na wielu portalach ślubnych jest sporo na ten temat do poczytania.
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Tylko z reguły temat przewija sie w wersji standardowej - dj gra popularna muzykę. Pytanie co z remixami? Bo nigdzie nic na ten temat nie widziałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Work, work, work
|
Cytat:
https://www.google.de/search?q=remix...hrome&ie=UTF-8 I pierwszy lepszy artykuł: http://ciemnastronawinyla.blogspot.c...t-legalny.html http://muzykaiprawo.pl/cover-cezik-z...-nie-ma-lekko/ ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Warto zapytać o to menadżera lokalu, DJ czy zespół. Ale jakoś nie wierzę w te zmasowane kontrole. To samo było za czasów mojego LO, że ludzie bali się, że im komputery pozabierają za piraty. Słyszy się słyszy, a to i tak nie dociera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Może zależy od rejonu polski. Tu gdzie pytalismy to zarowno hotele jak i domy weselne maja zastrzeżenie że nie odpowiadaja za legalnosc muzyki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.