|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
małe ciemne jakby blizny na nogach
Witam
Mam na nogach brzydkie czerwono-brunatne ślady po różnych zadrapaniach czy ukąszeniach komarów. Są to jakby takie blizny i szpecą strasznie i tak już brzydkie nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: małe ciemne jakby blizny na nogach
Proponuję wybrać się na konsultację do specjalisty.Jest wiele możliwości, żeby temu jakoś zaradzić, od maści po różnego rodzaju zabiegi np. Laser CO2. Myślę, że lekarz sam zdecyduje co z tym zrobić. Jedna wizyta pewnie nie wystarczy ale np. w Centrum Zdrowej Skóry możesz wykupić sobie pakiet kilku zabiegów dzięki czemu sporo zaoszczędzisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Koniecznie idź na konsultacje, zawsze zmiany skórne mogą być poważniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Opcji jest tak dużo że na forum odpowiedzi nie znajdziesz, a nawet jeśli to może okazać się zła i tylko sobie wydłużysz czas terapii, uderz do jakiegoś w miare ogarniętego chociaż dermatologa i będzie luz https://ranking.abczdrowie.pl/s/Dermatolog
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Moja mama też ma takie ślady po ukąszeniu owadów, dermatolog mówi że to taka właśnie reakcja alergiczna, może coś w tym jest bo ja nigdy nie miałam śladu po żadnym ugryzieniu, więc genetyka zdecydowanie odpada. Podobno można to smarować olejkiem bio oil i jakąś specjalną maścią, mamie to pomaga ale też nie znika od razu, trzeba smarować dzień w dzień i po max 3 miesiącach śladu nie ma
Edytowane przez izyda30 Czas edycji: 2018-07-05 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
U mnie jest tak samo po ugryzieniu jakiegoś owada do 2 tygodniu takie zaczerwienienia się utrzymują dopiero później czerwone ślady łagodnieją i nie ma po nich śladu niestety każdy inny ma organizm i inaczej reaguje na ugryzienia owadów.
Trochę dziwne są te blizny czy ukąszenia jak by takie rozdrapane .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.