![]() |
#361 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Powinni zdecydowanie zapytać Cię o studentów! To na razie w skrócie, bo idę na lunch - po angielsku ![]() Skurczy brak prawie, czopu więcej, już z krwią trochę, więc szyjka coś w końcu działa. Czekam na lekarza aż będzie wolny i będzie przebijanie pęcherza, podejście drugie... W sumie na razie siedzę jak w hotelu, ale też jak na szpilkach, bo tak jest nic, nic, nic, a jak wreszcie ruszy, to pewnie z grubej rury ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zadomowienie
|
summer, ania, macie rację ze studentami na pewno. Tak mi się tylko wydaje, że takie proste szybkie pytanie o zgodę powinno paść... Ba, z mojego doświadczenia to nawet studenci są bardzo pomocni, bo często mają czas i chęci, żeby pomóc w czymkolwiek, coś podać, coś wytłumaczyć...
Yyy, wybacz, nie łapię czy to ironia czy nie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | ||||
Wtajemniczenie
|
Co do diety to ja się niczym nie przejmuję- jem na co mam ochotę i co uważam za słuszne. Wczoraj i dzisiaj zupa jarzynowa z kalafiorem
![]() ![]() Cytat:
A właśnie. Karmimy na żądanie. Ale jeżeli ja chcę, żeby pociumkał sobie, żeby mi było lżej- to jak to zrobić. Bo jak Kropek nie chce jeść to nie je i koniec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kolejna tetra przygotowana, za chwilę zmiana pieluchy ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Zua- co do tż i uczuć/emocji/zaangażowania to opowiem Ci jak to było u nas. W czasie ciąży ja wszystko czytałam, załatwiałam, kupowałam. Jakieś większe tematy to oczywiście wspólnie (wózek, fotelik, łóżeczko) ale ciuszki, kosmetyki, leki, waciki, etc. to ja sama i nawet nie mówiłam mu co kupuję, bo i tak nie zapamiętałby. W trakcie porodu tż opiekował się mną pierwsza klasa. Po cc dostał Kropka do kangurowania i tu się zaczęło. Żałuję, że tego nie widziałam... Sam powiedział, że miał wybuch takich emocji, że aż powaliło go... To widać na zdjęciach, które robił sobie (człowiek który czuje pogardę do selfiaków robił sobie selfi z synem ![]()
![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Kropka pieknie piszesz
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Ja na grupe studentów na pewno bym sie nie zgodziła. Szczegolńie przy pierwszym porodzie. Sama nie wiem czego oczekiwać a jeszcze jakby obcy ieli mnie ogladac to Dziekuje. Położna mnie pytała czy zgadzam sie na studenta wiec zaznaczyłam ze na jedna osobę tak ale nie więcej. Tak mam napisane w papierach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() I wiecie co - od 9 25 jest z nami nasza córeczka ![]() Poród SN, zaskoczyła nas wymiarami, bo ma 4300 g i 62 cm ![]() ![]() poród jest łatwiejszy mija się z prawdą... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się nie zgadzam, że każdy poród łatwiejszy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Zadomowienie
|
Kropka jak tetrę składasz?? Jakieś samoloty itp? I jaki masz rozmiar? Bo ja tez jestem napalona na wielopieluchy. Narazie pampersow mam 2 opakowania małe, ale u mnie w szpitalu nie trzeba. Co do studentów to jasne powinni zapytać. Folinka, Camelitos powodzenia w szpitalach. Ktoś dziś się jeszcze na porodówkę wybiera? Ja chyba przejrzę torbę, bo tak ja wożę ze sobą na wieś, przekładam itp ze nie wiem w jakim tam stanie wszystko.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I chcemy foto na fb ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
O Cambria. Gratulacje!! Duża dziewczynka! Jak się zaczęło i o której?? Dawaj znać w miarę możliwości co u Was słychać!!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Obawiam się, że nie ma sposobu, żeby zachęcić dziecko do ssania, jeśli nie ma ochoty. Możesz tylko proponować pierś i czekać aż weźmie... Ale bardzo dobrze, że pilnujesz tego zgrubienia! Trzeba się go pozbyć jak najszybciej i zapobiec zmianie w zastój czy co gorsza zapalenie. Wybieraj taką pozycję, żeby broda Kropka była od strony zgrubienia i po dwa karmienia zaczynaj z tej piersi, a co trzecie z drugiej. Ech, czekamy i czekamy... A najpierw na lekarza... Nie wiem czemu ma przyjść jakiś co robi od rana cesarki, jak tu kilku u mnie rano było ![]() Porozmawiałam sobie wreszcie dłużej z mężem, bo od wczoraj albo on zajęty, albo mnie tu ciągle badali czy coś... To mogę Wam więcej napisać teraz ![]() Wczoraj dostałam te leki do szyjki i był plan - czekamy na akcję lub następne badanie i decyzje 24h, czyli do 14 dziś (prawdopodobnie druga dawka do szyjki lub przebicie pęcherza). Miałam w ciągu dnia kilka ktg, ostatnie takie standardowe ok 21:30 i tam zaczęły wychodzić cuda z tętnem. Najpierw 10-15 min narysowały się takie równiutkie zęby, dziwne, dużo już ktg widziałam, ale tego nie. Położna powiedziała, że to może być, bo sobie dziecko spokojnie ssie kciuka albo że coś jest nie tak, nie wiadomo, może potrzebujemy nawodnienia - dostałam kroplówkę. Zaczął kręcić się też lekarz i tak w sumie gdzieś kolejne 1,5h cały czas ktoś ze mną był, a Beni odstawiał swoje wieczorne zwykłe tańce i tętno szalało. Zmieniałam pozycję kilka razy, litr czegoś mi w żyłę poszło, a oni dalej, że to jest nieinterpretowalne, bo nie wiadomo czy to jest u niego normalne czy nie i czy to nie objaw czegoś złego. Powiedzieli, że nie chcą mnie trzymać pół nocy pod ktg nic nie robiąc i czy zgadzam się na przebicie pęcherza, żeby szybciej łobuza wyciągnąć. Oczywiście się zgodziłam, bo już się bałam coraz bardziej o niego. Badanie przy próbie przebicia było mocno bolesne, więc dostałam gaz i zaraz poczułam się jak pijana (tak myślę, bo ledwo pamiętam jak to jest ![]() Dziś rano było sporo, a to ciśnienie, krew, usg (chcieli jeszcze raz łożysko sprawdzić), antybiotyk kolejny (z powodu gbs do przebicia wód). Wg usg 2-3 cm rozwarcia i główka dość nisko, decyzja przebijamy pęcherz. I tak czekam na tego lekarza, i zaczynam się irytować. Pójdę zaraz zapytać, dlaczego tak długo. Ale wiem, że opieka jest super, w ogóle, że lekarze mnie badają, decydują, gdzie zwykle większość takich decyzji i działań robią położne.
![]() |
![]() |
#374 |
Rozeznanie
|
Pozytywna
No duża! Pytałam czy na pewno dobrze zważyli ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z takimi wymiarami nie ma co się dziwić, że łatwo nie było... Czekamy na więcej szczegółów ![]() Hm, u mnie drugi był łatwiejszy, ale trzeci znowu nie. To jak z prawie wszystkim niestety nie ma reguły. Tyle różnych czynników może grać rolę...
![]() |
![]() |
#376 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Carmelitos kciuki za płytki i bezstresowy pobyt w szpitalu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
Cambria wielkie gratulacje,!To nas wzięłaś z zaskoczenia. Duża ta Twoja dziewczyna
![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie porady odnośnie laktatora. Folinko to już u Ciebie też cos powoli zaczyna się dziać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Zadomowienie
|
Tak, czekamy na specjalistę. Sama akurat przyszła położna. Sprawdzimy łobuza na ktg znowu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#381 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Gratuluję wszystkim Mamusiom, jesteście wielkie! ![]() Ostatnio mnie mniej, bo dzisiaj od rana coś robię, a to sprzątanie, a to pranie, a to gotowanie. Wczoraj cały dzień z mężem, było trochę nieprzyjemności, aż się poryczałam i tak ze cztery razy, bo nie mogłam się uspokoić, mąż oczywiście przepraszał i obiecał, że nigdy więcej tak nie będzie mówił, a ogólnie poszło o to, że on wczoraj był głodny, a ja nie zadbałam bardziej o to, żeby było co zjeść, ach.. szkoda gadać, ale po części miał rację, więc otrząsnęłam się i biorę za siebie. Wieczorem byli goście do późna - i tako ciągle coś. Udaje mi się Was podczytywać na raty i robię to z zapartym tchem ![]() Trzymam kciuki za Was wszystkie, mocno! ![]() ![]() ![]() A zaraz idę do sklepu po składniki i będę gotować zupę ogórkową, zobaczymy co z tego wyjdzie. Wiecie, wasze relacje tutaj, historie, spostrzeżenia są na wagę złota. ![]() ![]() ![]() ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-07-04 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze tylko się pochwalę i uciekam - wczoraj skręcaliśmy też łóżeczko i prezentuje się tak
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj jest przykryty kocykiem i leży na nim sterta ubranek dziecięcych, bo piorę dziś i jutro ![]()
![]() |
#383 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W końcu znalazłaś nowy wątek ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tak, położna twierdzi, ze mały przybrał niby w normie ale mógłby więcej? tak zrozumiałam.. sama nie wiem co robić. Karmie co chwilę, widzę że się najada. Ale ona twardo, ze wcześniaki ospałe, nie będzie się tak domagał itd. No a wiadomo nie będę się kłócić kiedy nie jestem pewna, ze dobrze robię ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do stwardnień, to na 98% jest to mój stanik do karmienia. Jest mi w obwodzie za duży, przez co piersi nie są dobrze podtrzymane... W dzień chodzę w normalnym i się trochę męczę przy karmieniu/ściąganiu, w nocy potrzebuję szybkiego rozwiązania, to śpię w nim. No i po nocy robią mi się takie stwardnienia na zewnętrznej częsci i na spodzie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Ty dałaś radę urodzić sn? Norciu bardzo ładne łóżeczko. U mnie hormony szaleją i jeatem bardzo podatna na płacz, staram się nad tym zapanować ale totalnie mi to nie wychodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Elaa wiesz nikt ci tu przez net nie będzie podważał opini położnej- no ale, przecież w szpitalu zebrałas same pochwały ze idzie ci dobrze, dziecko ma 14 dni żeby wagę urodzeniowa osiągnął. Niby wcześniak, ale taki delikatny. Poczytaj może bloga Hafiji rzeczywiście, bo jak się zestresujesz to ze wszystkim będzie gorzej. Tak ze po pierwsze kieruj się instynktem i nie pozwól się nikomu zestresować!!!tyle co ja mogę z własnego doświadczenia i wiedzy powiedziec- takie przybieranie na wadze to norma. Potem przychodzą sześciotygodniowe niemowlaki na szczepienie i maja conajmniej kg na plusie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Wtajemniczenie
|
Aaa dziewczyny składała któraś z Was wniosek na becikowe?
zastanawiam się czy to zaświadczenie o byciu pod opieką gina od 10tyg ciąży to nie wystarczy karta ciąży? trzeba iść specjalnie do lekarza po to zaświadczenie? ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.