Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-04, 15:20   #391
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Bardzo ładne to łóżeczko

W końcu znalazłaś nowy wątek

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Dziękuję! Zamiast iść do sklepu, to leżę i kwiczę Widzę, że nienajgorszy masz humor będąc w tym szpitalu W końcu to rozsławione przez naszą Emmę Zabrze.
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
A to niespodzianka. Gratuluję
Jak Ty dałaś radę urodzić sn?

Norciu bardzo ładne łóżeczko.

U mnie hormony szaleją i jeatem bardzo podatna na płacz, staram się nad tym zapanować ale totalnie mi to nie wychodzi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dziękuję!

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Eluś, ja to bym chyba tylko przytaknęła położnej, żeby się odczepiła, tak brzydko pisząc, a dalej na spokojnie robiła tak jak do tej pory, czyli po prostu karmiła piersią. Waga urodzeniowa w 10 dni to piękny wynik! Dajesz Nikosiowi wszystko co najlepsze i niech nikt nie spróbuje Ci wmówić, że jest inaczej, nawet taka doświadczona położna. Tutaj już dziewczyny mądrze pisały, jakieś rozeznanie masz, poczytaj Hafiję i zdaj się na własny rozum.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 15:21   #392
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziękuję! Zamiast iść do sklepu, to leżę i kwiczę Widzę, że nienajgorszy masz humor będąc w tym szpitalu W końcu to rozsławione przez naszą Emmę Zabrze. Dziękuję!
Humor taki sobie ale nie jest najgorzej mam książki, tableta, krzyzowki i neta więc nawet aż tak bardzo się nie nudzę te laski co ze mną leżą jednak są mało rozmowne to muszę sobie jakoś czas zająć

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 15:23   #393
MalaGosia88
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że się doda zdjęcie tego zaświadczenia zaswiadczenie_lekarskie_do_becikowego.jpg

Stary 2018-07-04, 15:24   #394
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję! Zamiast iść do sklepu, to leżę i kwiczę Widzę, że nienajgorszy masz humor będąc w tym szpitalu W końcu to rozsławione przez naszą Emmę Zabrze. Dziękuję!

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Eluś, ja to bym chyba tylko przytaknęła położnej, żeby się odczepiła, tak brzydko pisząc, a dalej na spokojnie robiła tak jak do tej pory, czyli po prostu karmiła piersią. Waga urodzeniowa w 10 dni to piękny wynik! Dajesz Nikosiowi wszystko co najlepsze i niech nikt nie spróbuje Ci wmówić, że jest inaczej, nawet taka doświadczona położna. Tutaj już dziewczyny mądrze pisały, jakieś rozeznanie masz, poczytaj Hafiję i zdaj się na własny rozum.
Ale ogólnie coś jest z tymi położnymi że ciężko jest znaleźć takie naprawdę z prawdziwego zdarzenia a jak są to jest ich bardzo mało! Przez takie położne które chwieja pewność matki takie osoby jak np. Moja siostra czy ta kuzynka wcześniej wspomniana przestały karmić.. A nie wierzę że nie dałyby rady z KP..

Stary 2018-07-04, 15:31   #395
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem czy wystarczy, kiedyś jak siedziałam w kolejce do swojego gina to przyszła dziewczyna z prośbą aby gin jej napisała/podpisala zaświadczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Pobierałaś wnioski z mopsu? Tam jest taki świstek, z którym trzeba iść do lekarza prowadzącego po podpis i z karty ciąży/leczenia musi wpisać minimum 3 wizyty (jedną na każdy trymestr) na których byłaś. Chyba, że coś się zmieniło, poprawcie mnie

dzięki dziewczyny!
nie pobierałam właśnie jeszcze wniosków, dopiero się zaznajamiam z tematem

Cytat:

dziękuje Kochana!

Cytat:
Mam nadzieję, że się doda zdjęcie tego zaświadczenia Załącznik 7584941

oo dziękuję Gosiu bardzo!
Stary 2018-07-04, 15:41   #396
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
No a wiadomo nie będę się kłócić kiedy nie jestem pewna, ze dobrze robię

dziękuje Folinko za Twoją czujność. Tak, chodzi o podawanie odciągniętego pokarmu z butelki. Wiesz, jak człowiek robi to pierwszy raz, to nie wie czy robi dobrze. Ja nabrałam trochę pewności w szpitalu, a teraz znowu czuję się jak dziecko we mgle. Biorę się za czytanie wszystkiego co podesłałaś, dziękuje!

Poczytaj i wierz w siebie! Nie daj sobie wmówić, że coś "na wszelki wypadek", dopóki nie ma konkretnych wskazań medycznych. Masz przecież zdrowego i silnego synka. Mieliście rewelacyjny start i trzymam kciuki za taki sam ciąg dalszy!

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Gratuluję! Kluseczka jak się patrzy! Odpoczywajcie teraz, bo na pewno łatwo nie było I czekamy na zdjęcia

Mam tetre katal 50x50 i 60x60. Jak składam w latawiec, to 50tka jest za mała a 60 trochę za duża i wychodzi poza otulacz... Kombinujemy z tż, czy nie złożyć jej po prostu jak wkład na prostokąt i modlić się, że nic nie przecieknie Zobaczymy przy kolejnym przebieraniu, teraz jest znów na pampersie.

Kochana co tam się nasiedzisz, naczekasz, nacierpisz to Twoje... Trzymam kciuki, żeby w końcu ruszyło, Benio był gotowy i żebyś mogła już go mieć w ramionach.

Co do stwardnień, to na 98% jest to mój stanik do karmienia. Jest mi w obwodzie za duży, przez co piersi nie są dobrze podtrzymane... W dzień chodzę w normalnym i się trochę męczę przy karmieniu/ściąganiu, w nocy potrzebuję szybkiego rozwiązania, to śpię w nim. No i po nocy robią mi się takie stwardnienia na zewnętrznej częsci i na spodzie Może w piątek uda nam się z tż zrobić wycieczkę do bieliźniarskiego i dobiorę sobie odpowiedni stanik do karmienia... Bo strasznie męczę się z tym
Można złożyć w kwadrat, potem na 3 i tak jakby wyciągnąć dwa rogi lekko na boki (pod pupę), że powstaje coś a la trójkąt. Znajdziesz to na yt
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 15:42   #397
madziara889
Zakorzenienie

Elaaa mi w szpitalu wystawiali takie zaświadczenie do becikowego na podstawie karty ciąży ale wiem, że kilka lat wstecz siostra od gina brała.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-07-04, 15:45   #398
folinka
Zadomowienie

Zaświadczenie od gina chyba musi być, wiadomo, papierologia... Moja gin wystawiała w każdej chwili bez kolejki

Stary 2018-07-04, 15:51   #399
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Poczytaj i wierz w siebie! Nie daj sobie wmówić, że coś "na wszelki wypadek", dopóki nie ma konkretnych wskazań medycznych. Masz przecież zdrowego i silnego synka. Mieliście rewelacyjny start i trzymam kciuki za taki sam ciąg dalszy!

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Można złożyć w kwadrat, potem na 3 i tak jakby wyciągnąć dwa rogi lekko na boki (pod pupę), że powstaje coś a la trójkąt. Znajdziesz to na yt
dziękuję, za słowa otuchy!

dzięki Wam, czyli dzwonie do gina i podejdę żeby mi to wypisał
Stary 2018-07-04, 15:53   #400
folinka
Zadomowienie

Heh, no to melduję, że do wachlarzu moich doświadczeń doszło przebicie pęcherza pół godziny temu... Dostałam seksi majty i podpachę I pozwolenie wyjścia na ostatni spacer skazańca Jeden skurcz od tego czasu czasu

Dziś nic nie bolało... Może dziś główka była niżej - chyba musiała skoro przebili... A może znowu to zależy od wykonującego... Mam 3 cm rozwarcia Szwagierka już w pogotowiu! Ale ma ok godziny drogi do nas, a tż do szpitala 25 min.

Jak przestanę Was wreszcie zalewać potokiem mojej wymowy, to wiecie

Stary 2018-07-04, 15:55   #401
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Heh, no to melduję, że do wachlarzu moich doświadczeń doszło przebicie pęcherza pół godziny temu... Dostałam seksi majty i podpachę I pozwolenie wyjścia na ostatni spacer skazańca Jeden skurcz od tego czasu czasu

Dziś nic nie bolało... Może dziś główka była niżej - chyba musiała skoro przebili... A może znowu to zależy od wykonującego... Mam 3 cm rozwarcia Szwagierka już w pogotowiu! Ale ma ok godziny drogi do nas, a tż do szpitala 25 min.

No trzymamy kciuki! bo to trwa i trwa kurcze

Stary 2018-07-04, 16:00   #402
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

To przed nami następny maluszek!
Mam wrażenie, że już z połowa nas po porodzie

Gratuluje nowym mamusiom

My po pionizacji mamy się dobrze poszło gładko, myślałam, że będzie gorzej - zakręciło mi się w głowie tylko i obstawiam, że to z głodu. Rana ciągnie, ale wmawiam sobie że to od plastra
Mały ssie, dzisiaj zobaczymy jak dużo spadł z wagi. Codziennie z nami jest Tż, weszliśmy w nowy wymiar naszej relacji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 16:01   #403
folinka
Zadomowienie

Cytat:
No trzymamy kciuki! bo to trwa i trwa kurcze

Wy chyba bardziej na szpilkach siedzicie ode mnie!
Ja jakoś wiem, że jeszcze tego nie czuję, że nie ma skurczy, które by do czegokolwiek miały prowadzić, więc nawet stosunkowo spokojnie czekam

A, jak nie będzie skurczy za kilka godzin to kroplówka, więc moje szanse wzrosną. Ale ilość interwencji... Strach się bać

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-07-04 o 16:24
Stary 2018-07-04, 16:02   #404
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cami, odnośnie studentów to jak mialam robione hsg w listopadzie 2016 roku to podczas badania tez byli studenci, ale ja nie widze w tym nic złego, gdzies sie uczyć muszą. Mi od tego nie ubedzie a moze przyczynie sie do wzrostu ich wiedzy
Folinko działaj tam, czekamy na Benia !!!
Kropko dziękuję że to napisałaś. Chciałabym żeby wrocily emocje u mojego męża. Strasznie nas przytloczylo wiele rzeczy w ostatnim czasie, no i czekam na powrót mojego męża z momentu jak go poznalam !!
Cambria wooooooow co za wieści !!!! Rzeczywiście kawał Kruszynki! Dałaś rade SN, wielkie gratulacje na prawde !!!
Norcia łóżeczko wyglada na prawde fajnie !

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 16:06   #405
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

czekamy na Benia!

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Gratuluje nowym mamusiom

My po pionizacji mamy się dobrze poszło gładko, myślałam, że będzie gorzej - zakręciło mi się w głowie tylko i obstawiam, że to z głodu. Rana ciągnie, ale wmawiam sobie że to od plastra
Mały ssie, dzisiaj zobaczymy jak dużo spadł z wagi. Codziennie z nami jest Tż, weszliśmy w nowy wymiar naszej relacji

super, że pionizacja poszła gładko!
za kp, oby tak dalej!
te pierwsze chwile najcudowniejsze cieszcie się sobą

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-07-04 o 16:12
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 16:24   #406
pozytywnaj
Zadomowienie

Folinka kciuki

Norka pięknie

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 16:46   #407
Radena
Zadomowienie

Cambria, gratulacje!!! Duża Dziewczynka, ale też długa
Mój syncio też może być niemały, szczególnie w terminie

Folinka, kciuki, żeby wreszcie ruszyło, w końcu ile można czekać...

Norka, super, że łóżeczko złożone Ja się zbieram, żeby przekręcić stelaż wyżej, wsadzić szczebelki, czyli zablokować dostęp Młodej

Meżu w domu, od razu mi lepiej
Radena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 16:52   #408
aaska92
Zadomowienie

Emma bycie aktywna w ciazy się opłaciło i szybko wracasz do sprawnosci. Super, że i u Ciebie relacja z Tż się tak uklada po porodzie to musi być niesamowite uczucie.

Folinko to jak widać można nawet przy czwartym porodzie nabrać nowych doswiadczen :-D

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Norcia śliczne łóżeczko my w weekend myślę złożymy swoje

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 16:53   #409
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Monyaa ja to raz czuje, że dam radę urodzić będzie bolało, ale będę silna, a potem znowu mnie nachodza myśli, że jak to tak przec jak to taki ból i w ogóle. A jeśli CC to innych też strachow jest z tym związanych . Ogólnie huśtawka emocjonalna totalna mi towarzyszy już .

Sadam to faktycznie nie korzystnie się złożyło dla Was i to tak w ostatniej chwili w sumie się dowiedzieliście.

aaska dobrze wiedziec ze nie tyko ja mam take hustawki chociaz jaraczej mam wylacznie strach ze nie dam rady boje sie bolu i jak ogarne malego
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 16:57   #410
aaska92
Zadomowienie

Monyaa ja Cię podziwiam jesteś twarda remont ogarniałas i wyprawkę praktycznie sama plus po drodze wizyty w szpitalu. Ty już dałaś radę naprawdę.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 16:58   #411
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Mam to samo jeszcze nie dawno poród nie powodował u mnie żadnych obaw i stresu, teraz coraz bardziej się boję. A do terminu to już w ogóle panika mnie ogarnie..

Ja też mogę autem jeździć do 5 km i nie dalej! Przez co czuje się uwięziona, bo ja bez auta to jak bez nogi..
Emma trzymam kciuki za dzisiaj! To Wasz wielki dzień! 🤩
Mnie znowu obudził ból brzucha.. A nie mam siły żeby wstać z łóżka i wziąć nospę.. Ostatnio dowiedziałam się od mamy, która była u neurologa u którego mamy obie zdiagnozowane chore mięśnie, że powinnam już dawno zgłosić te schorzenie mojemu ginowi, bo często zdarza się, że dziecko w trakcie porodu blokuje się w kanale rodnym.. A ja nawet nie pomyślałam o tym, żeby mu o tym wspomnieć.. Ale za tydzień wizyta to mu przekażę, lecz niewiem czy to będzie miało jakieś znaczenie dla niego skoro ja nie mam nawet żadnych wyników badań, bo kilka lat temu wydawały mi się zbędne i je wrzuciłam..
Mam doła, bo dowiedziałam się że osoba chętna na nasze stare mieszkanie znalazła lepsze i tańsze, o czym nawet nie powiadomiła właściciela mieszkania... I tak jak kaucję za mieszkanie mieliśmy przeznaczyć na pralkę, tak teraz wyjdzie na to, że kaucji nie dostajemy, bo będzie przeznaczona na czynsz za lipiec.. Zostanie poczekać na wypłatę czyli jeszcze tydzień a już powoli nie mamy w czym chodzić..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam wspolczuje sytuacji z mieszkaniem
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 17:15   #412
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Gratuluje nowym mamusiom

Nie no Emma skoro ból po cesarce jesteś w stanie sobie wmówić ze od plastra to naprawdę jesteś bohaterką. Nie zdziwię się jak wkrótce znów nam tu licznik swoich kilometrów wrzucisz tylko teraz z wózkiem. A tak serio to lejesz miod na moje serce ze można czuć się znośnie po cesarce. Ale odpoczywaj oczywiście i nie forsuj się.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 17:31   #413
MalaGosia88
Zakorzenienie

Folinka! FOLINKA! To doping, teraz już MUSI pójść

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-04, 18:04   #414
folinka
Zadomowienie

emma, jesteś bez dyskusji naszą bohaterką!

Mnie też tu dość położne chwalą, że jestem sprawna i ruchliwa i śmieją sie, że ledwo poproszą o zmianę pozycji, to ja skaczę zanim skończą mówić. Oby to się faktycznie przełożyło na łatwość porodu! Bo na rozpoczęcie porodu jak już wiemy u mnie nie zadziałało...

Jestem pod kroplówką już... Zero skurczy... Myślałam, że to będzie 1-2h i przerwa, czekanie na akcję np do jutra znowu, ale nie, niespodzianka - pójdzie już do skutku, do samegooo końca! Bardzo mała dawka, żeby jak najłagodniej zadziałała...
O kciuki już nie proszę, bo tyle już ich było dla mnie, że musi zostać coś dla innych Tylko proszę się tu za mną ładnie zbierać do rodzenia!

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Folinka! FOLINKA! To doping, teraz już MUSI pójść

Stary 2018-07-04, 18:17   #415
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Witam się!

Folinka kciuki!

Cambria gratualcje!! Jaka waga!

Dziewczyny obiecuję że ju zaraz siadam i biorę się za pierwszą stronę,bo mam braki.. Ale przez ten remont ledwo zauważam jak godziny lecą.
Ogólnie u mnie ok,
Myslalam wczoraj, że od 23.00 wyląduje w szpitalu takie bóle miałam, że M.mnie z łóżka podnosił bo myślałam, że brzuch mi pęknie, do tego w szyjce tak mnie kłulo co kilka min że miałam rozpacz w oczach Ale po ponad godzinie zasnęłam... A dziś nic, zasuwam na pełnych obrotach sprzątam jak szalona po kolanach... I czuje się mega jakbym w ciąży nie byoa.. Może trochę mnie upa boli i nogi... Ale tak to bez szału...
Ścianka stoi, drzwi wstawione, jutro M. Maluję sufit.

Skończyłam kącik dla małej w sypialni, brakuje mi tylko przewijaka.

Zastanawiam się czy wejść do basenu...? Można pod koniec? Tam tata na bieżąco chlor i inne rzeczy dodaje Trochę się waham... Trudne sprawy normalnie ogólnie mam dziś podejrzanie dobry humor...

Wieczorem was nadrobię tak porządnie. Naprawdę przepraszam, że mnie tak mało, ale wiecie jak jest zemna... Ja muszę mieć wszystko tak jak chce,inaczej na zadzie nie usiedze!

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 18:19   #416
ovejita
Wtajemniczenie

Emma, gratuluję bezproblemieej pionizacji!

Folinko, wiem ze masz ich dużo ale jeszcze ode mnie

Odnośnie kp - czy wy po karmienia macie miękkie piersi? Bo moje są twarde jak skała i nie wiem czy to normalne. A młody ssie do oporu i dopiero jak odrzuca cyca i nie przyjmuje kilku propozycji to wtedy odpuszczam...
Zastanawiam się czy się najada albo czy przystawiać efektywnie...

I pytanie nr 2:w jakiej pozycji najczęściej karmicie?
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 18:21   #417
folinka
Zadomowienie

Blanka, trzymaj się! Dobrze, poczekamy jeszcze chwilę
Wg mnie śmigaj do basenu. Mi gin kazał tylko przed i po profilaktycznie posmarować się Clotrimazolem. W tej ciąży pływałam regularnie co 1-2 tyg w publicznym basenie i nie miałam ani jednej infekcji, gdzie nawet mam pewną skłonność do nich.
Stary 2018-07-04, 18:23   #418
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
emma, jesteś bez dyskusji naszą bohaterką!

Mnie też tu dość położne chwalą, że jestem sprawna i ruchliwa i śmieją sie, że ledwo poproszą o zmianę pozycji, to ja skaczę zanim skończą mówić. Oby to się faktycznie przełożyło na łatwość porodu! Bo na rozpoczęcie porodu jak już wiemy u mnie nie zadziałało...

Jestem pod kroplówką już... Zero skurczy... Myślałam, że to będzie 1-2h i przerwa, czekanie na akcję np do jutra znowu, ale nie, niespodzianka - pójdzie już do skutku, do samegooo końca! Bardzo mała dawka, żeby jak najłagodniej zadziałała...
O kciuki już nie proszę, bo tyle już ich było dla mnie, że musi zostać coś dla innych Tylko proszę się tu za mną ładnie zbierać do rodzenia!

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Zerkam na forum i ciagle się pokazuje ze Folinka pisze czyli jeszcze na ostro nie rodzisz! Choć z Twoja sprawnością i pozytywna energia to się nie zdziwię jak między skurczami partymi zdasz nam relacje!! Ja dostałam reklamówkę ciuszków od kuzynki, jeszcze ostatnio coś na fb zamówiłam z używek bo się zmartwiłam ze nie mam grubszych i już naprawdę ban na zakupy!! A ciagle coś mi przychodzi do głowy ze może powinnam kupić. A bardziej to jakieś zachcianki.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 18:26   #419
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Folinka kciuki!

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Folinko, wiem ze masz ich dużo ale jeszcze ode mnie

Odnośnie kp - czy wy po karmienia macie miękkie piersi? Bo moje są twarde jak skała i nie wiem czy to normalne. A młody ssie do oporu i dopiero jak odrzuca cyca i nie przyjmuje kilku propozycji to wtedy odpuszczam...
Zastanawiam się czy się najada albo czy przystawiać efektywnie...

I pytanie nr 2:w jakiej pozycji najczęściej karmicie?

Hm, ciekawe... Masz nawał teraz? Może on jeszcze nie potrzebuje aż tak dużo zjeść Ale to się może z dnia na dzień teraz zmieniać... A czy Twoje odczucie, jakieś napięcie w piersiach zmienia się po karmieniu?
Stary 2018-07-04, 18:28   #420
cambria04
Rozeznanie

Dziękujemy za wszystkie gratulacje! Sama jestem w szoku, że takiego dużego bobasa urodziłam, karmimy się teraz i trzymam kciuki za kolejne porody!

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości