|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
Cytat:
Ja też chcialam mojemu cos zamówić zeby w koncu skutecznie zwalczyc zaskorniki, ale boję się go traktowac kwasami bez ochrony filtrowej. Filtrem to on napewno nie zechce się mazać co rano ![]()
![]() |
#1382 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
hej, hej
![]() na BU pojawił się nowy produkt. KREM SOJOWY Zestaw do wykonania intensywnego kremu odmładzająco-regulującego z fitoestrogenami opartego na neutralnej, gotowej bazie kremowej. Głównym składnikiem aktywnym kremu jest podwójna dawka izoflawonów sojowych (3%) w postaci ekstraktu z soi naturalnej oraz soi fermentowanej, z dodatkiem lecytyny i oleju dyniowego wzbogaconego ekstraktem z rozmarynu. Formuła kremu została tak opracowana, aby zwiększyć przyswajalność izoflawonów sojowych. Polecany do cery dojrzałej, zniszczonej, wiotkiej, suchej i przetłuszczającej się, z rozszerzonymi porami, także dla cery delikatnej, podrażnionej kuracjami złuszczającymi, wymagającej regeneracji, po 25 roku. Odpowiedni także jako intensywny krem pod oczy oraz na szyję i dekolt. brzmi apetycznie ![]() moja paczka z BU powinna być juz jutro na poczcie, już z niecierpliwością przebieram nóżkami! jutro będę kręcić! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Czy któraś z Was mogłaby zrobić zdjęcie i pokazać, jak wyglądają nowe opakowania na BU? Chodzi mi głównie o olejki myjące, hydrolaty i buteleczki na sera olejowe. Byłabym baaardzo wdzięczna ![]() Co do moich doświadczeń z BU to miałam serum C15 bez silikonów, serum z zieloną herbatą, tonik 2% BHA, olejek myjący waniliowy, macerat z owoców leśnych, HA z panthenolem i hydrolaty cytrynowy i geraniowy. Najbardziej zadowolona byłam z olejku myjącego, najmniej spodobały mi się sera - silikony w serum herbacianym przyprawiają mnie o dreszcze (nie lubię), serum C jest jak dla mnie zbyt glikolowe (nie miałam niestety okazji używać starego serum wodnego). Tonik BHA działa dobrze, ale przez zawartość glikolu tez pozostawia tą lepko-mokrą powłoczkę. Właściciele mogli by pomysleć o emulsji z BHA na wzór Pauli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z Pauli myslisz o tym preparacie w plynie 2%? Bo jak tak to akurat go mialam i byl bardziej tlusty niz tonik z BU. Jak piszesz o innych kwasach Pauli to juz nie wiem, bo innych nie mialam tylko na ten w plynie udalo mi sie zalapac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Wtajemniczenie
|
Lieselotte, właśnie dziś dostałam paczkę z BU, ale nie mam aparatu cyfrowego, niestety
![]() ![]() Co do hydrolatów (mam wszystkie trzy owocowe nowości), to mają bardzo intensywne zapachy, przypominające rzeczywiście owoce. Najmniej podoba mi się zapach jabłkowy, bo jest taki, jak sok owocowy Hortexu ![]() Jako gratis dostałam superniespodziankę - próbkę oleju tamanu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lieselotte ma zapewne na myśli lotion Pauli, jedyny z jej produktów BHA do twarzy, mającym postać emulsji: http://shop.paulaschoice.com/product...aha-exfoliants |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Raczkowanie
|
niezamienna - wielkie dzięki (PS to ja Perpetua, podczytuję Was trochę
![]() mrs doubtfire i adora belle - tak, chodzi mi o formę lotionu, bo wolę tłuste niż lepkie, a glikoli staram się wystrzegać - myślę, że taka emulsja miałaby silniejsze działanie niż olejek z BHA, a jednocześnie nie wysuszałaby jak tonik i nie dawała tej glikolowej warstwy, choć widzę, że lotion Pauli ma glicerynę na drugim miejscu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ani lepki ani tłusty będzie tonik: BHA + alkohol + hydrolat. Ale skoro starasz się unikać glikoli, to pewnie tym bardziej alkohol odpada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Raczkowanie
|
dzięki Adora, poszukam na LU tego przepisu
![]() Edytowane przez lieselotte Czas edycji: 2008-07-29 o 17:47 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Raczkowanie
|
To ten: http://www.laboratoriumurody.pl/foru...usji,t457.html - w trzech wersjach emulgatorowych
![]() http://www.laboratoriumurody.pl/foru...nymi,t681.html - a to pomysł Thanatosa. Również emulsja, ale lekka, żelowa i, niestety z dodatkiem glikolu. Jednak z opinii autora formulacji wynika, że nie jest to klejące lepiszcze, więc się nie zrażaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Użyłam jakiś czas temu hydrolatu truskawkowego - spryskałam się tylko trochę po twarzy i od dwóch godzin pachnę truskawką (trochę może zleżałą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Raczkowanie
|
Adora, bardzo dziękuję za linki
![]() ![]() niezamienna, jako wielbicielka truskawek na pewno nie omieszkam wypróbować tego hydrolatu, myślę, że hydrolaty owocowe pięknie oddadzą też zapach emulsjom (balsamik o zapachu prawdziwych truskawek ![]() czekam też na recenzję oleju tamanu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też myślałam nad kremikiem truskawkowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Raczkowanie
|
zrobilam wczoraj duze zamowienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Wtajemniczenie
|
Lawendo, jeszcze będziesz nam wdzięczna
![]() Dostałam dziś wiadomość od BU, że organiczny olej tamanu (z Ecocertem) pojawi się w sklepie już bardzo wkrótce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Raczkowanie
|
dziewczyny tak zachwalacie te produkty z BU że chyba i ja się skuszę
![]() mam cerę mieszaną, trądzikową, na policzkach trochę naczynkową i zamierzam zamówić za jakiś czas: serum LEMON serum z wit. C (jedwabiste) żel hialuronowy tonik z kwasem BHA 2% nio i hydrolaty też kuszą ![]() myślicie że to dobry zestaw do mojego typu cery? i jeszcze jedno, czy któryś z tych lub innych produktów z BU zmniejszy przetłuszczanie się skóry? bo w większości piszecie o znikaniu zaskórników, zmniejszaniu się przebarwień, rozświetleniu cery. dzięki i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
[quote=meg8701;8420276]dziewczyny tak zachwalacie te produkty z BU że chyba i ja się skuszę
![]() mam cerę mieszaną, trądzikową, na policzkach trochę naczynkową i zamierzam zamówić za jakiś czas: serum LEMON serum z wit. C (jedwabiste) żel hialuronowy tonik z kwasem BHA 2% nio i hydrolaty też kuszą ![]() myślicie że to dobry zestaw do mojego typu cery? i jeszcze jedno, czy któryś z tych lub innych produktów z BU zmniejszy przetłuszczanie się skóry? bo w większości piszecie o znikaniu zaskórników, zmniejszaniu się przebarwień, rozświetleniu cery. .......... zestaw jak najbardziej OK...dokup sobie jeszcze olejek do mycia buzi... Lemon i tonik BHA...zdecydowanie podziała na trądzikową i zanieczyszczoną cerę a serum z vitC. na naczynka.
#1398 |
Raczkowanie
|
wczoraj moja paczka zostala juz wyslana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Raczkowanie
|
to już wiem co na pewno kupię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny mam pytanie natury technicznej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i pamiętaj, że mamy weekend ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Raczkowanie
|
chyba pracują
![]() ![]()
#1404 |
Rozeznanie
|
Potwierdzenie zwykle dostaję "od ręki", dodatkowo miła wiadomość dla właścicielek kont w mBanku - przelew do BU dochodzi błyskawicznie (bo BU ma konto w tym samym banku), co przyspiesza otrzymanie paczki
![]() Zamówiłam dziś hydrolat czereśniowy, maseczki czereśniową, dyniową i wulkaniczną ze skrzypem, ecliptę i serum lemon. Testy wkrótce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Wtajemniczenie
|
Fajne zakupy, Schaetzchen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Rozeznanie
|
Tak, byłam dzielna, przyznaję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Raczkowanie
|
Wysłałam im meila i juz wszystko jest ok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Raczkowanie
|
to dobrze ,że się wszystko wyjaśniło
![]() ja tym razem zamówiłam więcej rzeczy, będę je testować po raz pierwszy ![]() Butelka 50 ml z atomizerem Hydrolaty :różany i z kwiatu pomarańczy Maseczka różana Peeling enzymatyczny Serum antyoksydacyjne flavo-C15EF Żel hialuronowy 1% nawilżający Najbardziej jestem ciekawa tego peelingu z bromelainą ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.