![]() |
#601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
A co do tego werandowania, to wydaje mi się, ze ma to sens w jakieś chłodne dni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
Ja się w żadne werandowanie bawić nie będę, w sensie żeby przyzwyczajac dziecko i codziennie wydłużac czas... Na spacer od razu, a tak z racji, że mieszkam w domu prywatnym, to młoda w wózku jak będzie chciała to może spać na dworze... Niania elektroniczna do wózka i super, zawsze lepiej w cieniu na świeżym powietrzu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam ja i moja dietetyczna kolacją haha
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Zadomowienie
|
Summer nie ma co się ograniczać ze spacerami byle nie w upał i słońce . Ja tez mam zamiar na podwórku/ ogrodzie czas spędzać w komfortowych temperaturach. Szczerze - to już nie mogę się doczekać. Monya rozumiem niepewność mam trochę to samo, z tym ze ja bardzo chciałam SN, ale teraz to już się boje trochę z ta wagą i jak zaczynam o wszystkim myśleć to strach mnie ogarnia, śle mam na to sposób- nie myśle. Tak naprawdę co ma być to będzie. Wymyślam sobie tysiące zajęć i jakoś leci.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez spaceruje ostatnio sporo - wczoraj 6,5 km a dzisiaj ponad 7 km ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez spaceruje ostatnio sporo - wczoraj 6,5 km a dzisiaj ponad 7 km ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Zadomowienie
|
Zgodzę się z Blanka. wolę posiedzieć w szpitalu te 3 dni. I mną się zajmą i dzieckiem. A e domu nie ma szans poleżeć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Raczkowanie
|
Aniama dobre podejście też staram się jak najmniej roztrzasac temat bo nic to nie da.... Ale cóż budzę się czasem w nocy spocona ze strachu. W ciagu dnia też jestem pochlonieta ogarniam rzeczy dla dziecka zbliżającą się przeprowadzkę tak ze mam co robić aż nadto
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Zadomowienie
|
Dziękuję kochane za gratulacje
![]() Kropko ja miałam planowane cc, tyle że tydzień później ![]() Zua rodziłam u siebie i nie żałuję. Tu mnie polozne znają, bo ja wcześniak 900g i byłam wręcz rozpieszczana. Mały kompleksowo przebadany, jakby odzolkl, dziś może wyjdziemy, trzymajcie kciuki! Folinko ogromne gratulacje! Byliście bardzo dzielni.
![]() |
#615 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Jakie plany na dziś? Ja zaraz myślę wstać i dziś trochę planów jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja jestem wrześniówką, ale czytam Was od początku jako prequel tego, co mnie czeka ![]() ![]() I poniewaz juz polowa wątku urodziła, mam takie pytanie - czy używacie rożków? Jestem na etapie kompletowania wyprawki (oczywiście korzystając z Waszych list - skarbnica wiedzy ![]() Bardzo, bardzo z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Kitosa kciuki za wyjście
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#618 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam tak np. Że jak przejdę się to od razu jakoś mi lepiej ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Cytat:
![]() Ja dopiero wstałam - jednak co swoje łóżko to swoje ![]() Planów jako takich nie mam na dzisiaj ![]() Miałam umyć okna ale pogoda się popsuła i chyba będzie padało więc może wyprasuje ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki, dziewczyny, za odpowiedzi odnośnie spacerów. Potraktowałam temat intuicyjnie i bez zbędnego cackania się - Młody wczoraj zaliczył spacer rano, a potem między 19 a 21 (jest nocnym Markiem) i było super. Sama nie wiem, czy te spacery przypadkiem nie mają właściwości zdrowotno-terapeutycznych dla matek, ale ja bym je zalecała wszystkim położnicom. Bo znam i takie, które kiszą się jak ogór tygodniami w domu, a na spacer wysyłają tż-tów. Mam na myśli zwłaszcza takie po cc ![]() Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-07-06 o 07:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#620 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziateczki
![]() ![]() ![]() Nasza Folinka nie dość, że NARESZCIE urodziła, Benio Malutki postanowił zlitować się nad matką ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj skończyłam 36 tydzień i weszłam w 9 miesiąc ciąży z moim niebrzuszkiem :brzdydal: ![]() ![]() Wiecie, że kupiłam dłuższą i krótszą przedłużkę do body? 15 i 10 cm. Anielka będzie mogła dłużej bodziaki ponosić, jeśli rękawy jeszcze pozwolą, super ![]() Ooo właśnie, Mateczki jak to jest z tymi rożkami, używacie? Cytat:
![]() Naprawdę ekstra jest czytać o waszych poczynaniach, spacerkach, karmieniach, o wszystkim! Ale nie dlatego, żeby się czegoś dowiedzieć dla własnej wiedzy, ale po prostu.. bo tak siem lubimy. ![]() ![]() Ja to nie wiem jak będzie u mnie ze spacerami. Chciałabym codziennie, ale męża nie ma co drugi dzień, nie wiem jak sobie będę radziła ze znoszeniem wózka z piętra.. Na początek jeśli te spacery nie są długie, to postawię na fotelik samochodowy. Cami, a ja myślałam, że Ty Wielbłądzika masz w brzuszku, a nie żabę ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Dzisiaj muszę usiąść i zrobić listę do szpitala, a jutro spakować ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#621 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z wypisu że szpitala był napisany punkt żeby liczyć ruchy dziecka - powinno być 10 na 12 h ![]() ![]() Dzisiaj zaczynasz kolejne pranie i prasowanie? ![]() Co do podejścia mężow do ciąży i wizji dziecka.. To mój znowuz wydaje mi się że nie do końca jeszcze zdaje sobie sprawę że za niedługo zobaczy to małe stworzenie ale chyba się tym już stresuje ![]() Wczoraj mi powiedział że wiedział że muszę iść do tego szpitala ale jak wrócił ode mnie i leżał na łóżku a mnie nie było to mu przykro było - ja jak to uslyszalam to dobrze że szłam przed nim po szklanki w oczach takie miałam że szok ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z nowości to wczoraj wieczorem oddaliśmy klucze do starego mieszkania i dostaliśmy kaucję, dzisiaj może mąż pojedzie z moim tatą i przywiozą mi w końcu pralkę! Model już dawno wybrany więc zostało pojechać i kupić. Na poród się nie zanosi chyba czekam na Karolinę i obie zamkniemy naszą listę oczekujących. Dzisiaj u mnie 37+0 więc jak dobrze kumam mały jest już donoszony? ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#624 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, Norciu ![]() Pan Prezes w ostatnich dniach dopina szczegóły dotyczące Zagłady Planety, stąd jest bardzo spokojny, mniej śpi a częściej leży i wpatruje się w różne rzeczy. A tak na poważnie - mam wrażenie, że w końcu go odkarmiłam i przez to staje się może nie pogodnym, ale spokojniejszym noworodziem. Co do spacerów - nie nastawiaj się, że po porodzie będziesz śmigać i nosić wózek, niestety pozostaje ci mąż albo znajomi/sąsiedzi do pomocy i tego nie przeskoczysz. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cami, coś mnie tu się nie zgadza, bo Mała powinna po spacerze spać, a nie trenować skok o tyczce ![]() Mój do brzuszka czasami mówi, szczególnie, gdy siedzę roznegliżowana w samych majtach, zaczyna się cieszyć jaką to kuleczkę mam i jak to fajnie wygląda, tia ![]() Dlaczego kryjesz się przed mężem z własnymi emocjami, tudzież szklankami w oczach?! Przecież to takie kochane jest ![]()
![]() |
![]() |
#626 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie no nie mogę na niego narzekać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję donoszenia! ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Wtajemniczenie
|
Summer, twoje opisy rozwalają mnie na łopatki
![]() ![]() Tak mnie zastanawia, bo piszesz z perspektywy osoby, która miała CC. Myślisz, że po porodzie SN jest tak samo odnośnie dźwigania, znoszenia wózka, itd.? Naturalki, wypowiecie się? ![]()
![]() |
#628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mała śpi jak chodzę a potem jest mega aktywna i sobie skacze ![]() A co do krycia się z emocjami to na ogól tego nie robię ale wczoraj szliśmy droga jak on mi to powiedział, było mnóstwo ludzi i nie chciałam się rozbeczec po prostu ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-07-06 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te całe schizy związane z autem wynikają z troski, nie złośliwości o Ciebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#630 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja znowuz mam tak że od razu mam szklanki ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.