|
|
#661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Kitosa mocne kciuki za wyjscie !!!
Summer napawa mnie optymizmem to co piszesz, na prawdę wierzę, że mój mąż tez ogarnie temat i nagle zaleje go fala miłości na nowo. Co do chwalenia czy doceniania - ja mu to mówię zawsze, więc przy dziecku pewnie tez tak będzie. Liczę na to, że usłyszę to czasem od Niego, bo przez cala ciąże nic... Cami co do ruchów dziecka to tez mi tak polozna mówiła, że 10 ruchow na 12 h i póki co nie mam z tym problemu - najczesciej oczywiscie wieczorami sie wypycha jakby chciala wyskoczyć ale to dobrze, bo przynajmniej sie nie martwię.Sandam juhuuuu w końcu bedzie pralka ! I tak, ciąża donoszona !! Cambria super ze wychodzicie, a z tym mm to troche słabo, jak tak mogli ? A Norcia Ty juz od rana robisz placki haha ale wiecie co.... ja tez dojadlam na sniadanie te wczorajsze placki na obiad robie sobie kalafiora z bułką tartą, bo nie chce juz wymjotowac dla męża frytki z mortadela w panierce (stac nas na schab, ale mortadela ala schabowe jest taka pyszna! )Karolinka to super urocze że mąż tak podchodzi do sprawy i pakuje dla siebie mini walizeczke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Witam rano. U mnie noc średnia bo byłam sama i trochę się bałam czy akurat dziś nic się nie rozkręci. No ale wielka cisza. Mój tz angażuje się tak średnio ale wiem ze to dlatego ze sprawy wyprawkowe ja bardzo ogarniam. Ale jak np idziemy do jakiegoś sklepu to patrzy, wybiera, mierzy bardziej niż ja. Wiem ze jak się Małe urodzi to swietnie się sprawdzi. Jedynie co to za bardzo go przyzwyczaiłam ze ja się świetnie czuje, wszystko robię i czasem zapomina ze jednak z czymś mi ciężko. Ja dziś zaczynam dzień od kawy z lodami i książki- czytam kryminał który się dzieje na Śląsku- Zabrze, Gliwice,Bytom itp tak ze klimaty niektórych z Was. Potem coś tam mam do roboty ale raczej luzik dzis. Może porodówka?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#663 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, a propos pytania którejś odnośnie karmienia - tego o opróżnianie jednej piersi vs podawanie piersi po trochu - raz jednej, raz drugiej. W jednej z książeczek informacyjnych: "dziecko powinno opróżnić przynajmniej jedną pierś podczas jednego karmienia. Zapewni to właściwą stymulację produkcji pokarmu. Dopiero po opróżnieniu jednej piersi, podajemy mu drugą, jeśli jest głodne. Częsta zmiana piersi podczas jednego karmienia zaburza produkcję pokarmu, a także staje się przyczyną zaburzenia faz wypływu pokarmu. Pokar wypływający na początku ssanie jest bardziej wodnisty, zawiera więcej cukru, a pod koniec opróżniania staje się gęstszy, dostarcza więcej tłuszczu i białka. Jeśli podasz dziecku na krótko jedną a pote drugą pierś, zje ono dwie porcje wysokocukrowe, co może zaowocować kolką". O, to tak do przemyślenia
|
|||
|
|
|
|
#664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kalafior z bułką, frytki.. ![]() ![]() Ale o tej panierowanej mortadeli ni słyszałam! A może? Dla mnie wszystko co panierowane jest mniami, oprócz mielonych Nawet sama panierka jest pyszna ![]() Edit: mielone są bardziej obtaczane niż panierowane, hyhyhyhy, zagalopowałam się Ja często robie tak, że kupuje kilogram schabu, kroje na plastry i pojedynczo w woreczkach śniadaniowych zamrażam. Rano tylko wyciągam po jednym dla nas, do tego ziemniaki albo fasolka i jakaś surówka np. sałata ze śmietaną, mizeria czy pomidorki ze śmietaną i cebulką. To jest właśnie taki mój obiad od biedy. Przynajmniej mogę opanować schabowe do perfekcji Cytat:
Z tym zmienianiem piersi to chyba tylko z laktatorem w celu pobudzenia laktacji i metodą 7 5 3.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-07-06 o 10:52 |
||
|
|
|
|
#665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam przed chwilą na stacji kupić rodzica bilety z wyprzedzeniem mam blisko więc się przeszłam. I jeśli chodzi o przepuszczanie to nawet nie liczyłam na to, ale taka młoda dziewczyna wchodziła za mną i mnie perfidnie wyprzedzila z 3 kroki przed kasa, żeby wejść przed. Jeszcze pomyślałam, że może na styk jest, ale gdzie tam do pociągu miala ok. 20 minut więc na luzie :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie mi się przypomniało, apropos porodu SN, jak jest tak gorąco to dużo piłam więc woda koniecznie i przydała mi się również taka woda termalna w spreju dla ochłody
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#667 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja miałam taką sytuację wczoraj w banku, że wchodzę, a tam po lewej wszystkie cztery krzesła na poczekanie zajęte, do tego okienka co ja i siedzieli jakiś facet ok. 40, starszy pan ok. 70 lat i jakaś para ok. 35-40 lat i gadajo między sobą jakby nigdy nic, widziałam kątem oka ich spojrzenia - stanęłam sobie pod ścianą prostopadle do nich i tak stoję minutę, dwie, trzy.. i myślę sobie, nie no, nie będę stała jak ten głupek z brzuchem. Podeszłam do innego okienka i zapytałam pani, która obsługiwała innego klienta czy mogę wziąć krzesełko, które stało obok tego klienta puste - no jak najbardziej! Więc wzięlam, przenosząco-szurająco zawlokłam pod ścianę i usiadłam dumna. Wiedziałam, że sporo poczekam, bo facet przy docelowym okienku jakąś grubszą sprawę załatwiał, myślę sobie 'w porządku, nie czuję się źle ani nic, poczekam'. Posiedziałam tak z 15 minut, grubsza sprawa sobie poszła, do okienka usiadł ten 40latek. Po chwili zaczęłam opisywać mężowi sytuacje na mesengerze i podeszła do mnie pani z innego okienka, o którą pytałam o krzesło i zapytała czy mam coś pilnego, mówię, że tylko pieniążki wpłacić na konto i wtedy ona zapytała tych co czekali czy mnie przepuszczą, bo ja tylko na chwilę, itd. Zrobiło mi się niezmiernie miło A pan ok. 70 zara się zaśmiał i powiedział, że on pierwszy o tym pomyślał, bo chciał mnie przepuścić przed siebie I tako, miło było.Cytat:
Swego czasu używałam codziennie do pielęgnacji twarzy, ale będzie mi szkoda raczej, bo tanie nie są, to może wystarczy psikacz ze zwykłą mineralną?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-07-06 o 11:27 |
||
|
|
|
|
#668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzież ja mam głowę! Oto przepis:
3 młode cukinie 1 cebula 1 jajko ok. 5- 6 łyżek mąki pszennej sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Cukinie umyć, obciąć końcówki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić i odstawić na chwilę.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Cukinie odcisnąć z soku. Dodać cebulę, jajko, sól, pieprz i mąkę. Wymieszać. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, dodać jeszcze trochę mąki.Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Uwaga:☠Do placków można dodać jeszcze przykładowo paprykę, pestki słonecznika, natkę pietruszki. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Norka jak widać dalej mało osób o przepuszczaniu pomyśli, a chociaż Tobie ustąpić miejsca powinni.
Za wasza rada też chyba zakupie wodę termalna używałam z dwa lata temu ostatnio i w sumie też była fajna przy podrażnienia skóry i alergii po słońcu jakos potem zapomniałam o tym specyfiku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie coś tu dzisiaj cicho. Nikt się nie wybiera na porodówkę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Woda termalna to świetna rzecz! Tylko jakoś potrzebowałam zmiany i zaopatrzyłam się w hydrolat z kocanki włoskiej - nie pachnie zbyt ładnie, ale odnoszę raczej nieomylne wrażenie, że świetnie nawilża w połączeniu z esencją i łagodzi buraczka
|
|
|
#673 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co to za kryminał ? Fajny ? Ja wzielam sie za kolejny "ambitny" thriller psychologiczny - "czasami kłamię". Póki co jest ok, nie narzekam. Stracilam ochote na literaturę wysokich lotów poki co :pCytat:
kroje wtedy na plastry grubsze, potem na trójkąty, obtaczam w jajku, bułce, smażę i robie sos czosnkowy i włola, oszukane nuggetsy Mąż ma dzis zadanie - kupic przescieradlo do gondoli regular - jak juz kupi to dam znac jakie pasuje do roankow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Witam się ponownie! Tamtego mojego posta chyba wcięło, więc jeszcze raz: Bardzo GRATULUJĘ wszystkim rozpakowanym: pola25, ovejita, emma90, cambria04, folinka, kitosa Cieszę się, że już prawie wszystkie ciąże donoszone Może mi się wreszcie uda napisać coś więcej... albo i nie |
|
|
|
|
#675 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale coś mi świta, że już jadłam :mysli:Biedakowa impreza Sos czosnkowy swój też robię.. ależ to będzie pyszne, mrau! Tysia, odnośnie tych prześcieradeł, już tyle razy miałam pisać, zapominałam Ja mam ponoć wózek z dużą gondolą, wymiary wew. 85 cm i prześcieradło, które kupiłam u Magmarisa jest akurat, nawet zostaje zapas, więc nie przejmowałabym się, że jakiekolwiek będzie za małe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Dawaja, spróbuj chociaż Otwórz notatnik i pisz na raty
|
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
Zua, Gosia- "pionek" malgorzata i Michał kuzmińscy. Wczesniejsza książka dziala sie w Zakopanem. Malo ambitne ale teraz takie czytadla czytam na zmiane z książką o byłej Jugosławi też lekka- dużo obrazków i juz mi się chce na jakieś wakacje jechać a tu nawet porodówki nie mam narazie za bardzo w planach- tzn dzis chyba nie bardzo.
|
|
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
Fioletowe i Blanka mają na dzisiaj termin!
Jak się czujecie Dziewczyny? Coś w trawie piszczy? Blanko, napiszesz jeszcze raz jakie postępowanie jest u Ciebie, jeśli będzie już po terminie, a wciąż nie urodzisz?
|
|
#678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
Cami, prasowanie jest takie absorbujące czy może hulasz po porodówce?
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
witam się w moim pierwszym TP.Haha Plany na dziś? Robię pieczone kopytka, do tego fasolka szparagowa na śmietanie majonezu i czosnku + jajko sadzone haha Potem uciekam na urodziny do dziadka. Co do zachowania partnerów. Moj się angażuje czasem za bardzo, do brzuszka często gada, tuli się... W wyprawkę angażuje się ale z rozsądkiem,nie rozplywa się jeśli chodzi o kolory pieluszek, albo rodzaje ubranek, ale np. Jeśli chodzi o wybór leżaczka, wózka itp to doczyta w temacie itp. Widzę tez, ze bardzo przeżywa moje samopoczucie na końcowe ciąży. Czasem mi go bardziej żal, niż mnie samej haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#681 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Nie hulam po porodowce byłam na zakupach się się nam zachciało dzisiaj łososia w cieście francuskim że szpinakiem i serem feta ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
a przecież mam termin na wtorek!![]() W pewnym momencie nie wytrzymałam i zaczęłam odpisywac że właśnie rodze na porodowce Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
|
#682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dzis pochmurno, ale ciepło ![]() Cami ale pyszności dzis u Ciebie na obiad, u Blanki to samo ! Ja lubie fasolke szparagową tak jeść po prostu ugotowaną w osolonej wodzie, nawet nie musi byc bułki tartej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeszcze w zamrażarce wynalazłam łososia zamrożone więc aż się prosił żeby go wyciągnąć i zjeść ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#684 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To przepis z neta, z którego skorzystałam. Kruszysz ten ser i dodajesz do ciasta czy na talerzu dopiero podajesz z?Cytat:
Piąteczka! Też lubie zjeść sobie bez bułki Bułka jest taka tłusta, mam wrażenie, że siada mi na żołądek i kopie.Cytat:
Czasem można znaleźć zapomniane cuda. Powiedziałabym pychotka!, ale nie przepadam jakoś za ciastem francuskim.
|
|
|
#685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do sera to krusze i dodaje do ciasta Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam jutro termin z OM a 12 z UG- moja lekarka niby ten z UG bierze pod uwage, ale podkresla że wtedy zglaszam sie na IP i tak co 2gi dzień. Nie wiem jak u Was liczą terminy-OM czy USG? ja juz w sumie prawie zdecydowałam że jutro pojade, ale z drugiej strony nie chce zeby mnie cięli niepotrzebnie no i sama nie wiem do konca co robic.. |
|
|
|
|
|
#687 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama bardzo lubię na kanapkach. Pamiętam czasy sprzed kilku lat jak zaczęliśmy spotykać się wtedy z jeszcze niemężem, to pewnego razu kupiliśmy chrupiące bagietki, takie długie, łososia w plastrach, rzeżuchę i takie małe kanapeczki jedliśmy.. ależ to było pyszne! Muszę mężowi przypomnieć Wiecie co, ja myślałam, że ciąża to będzie czas spokoju od wszelkich wkładek higienicznych, a tu się okazuje, że jest jeszcze gorzej niż poza. Co rusz, to mokre. ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pojechałam w sumie przede wszystkim kupić wkładki a kupiłam wszystko tylko nie wkładki ![]() Co do łososia to znowuz mój mąż uwielbia bagietke z masłem na to łosoś i skropione cytryna ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizytę mam w poniedziek bo dopiero wtedy moja gin wraca z urlopu więc zobaczymy co i jak. U mnie gin patrzy na termin z usg znów w szpitalu zależy od lekarza.. Jedni na Om inny na usg :/ więc bądź tu mądry człowieku... Z tego co się orientuje to moja gin po TP każe przychodzic na ktg do siebie przez 5 dni. Jak się nie rozkręci, to 6-7 Dnia do szpitala,2 dni wywołania jak nie ruszy to 10 dnia cc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-07-06 o 14:00 |
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widze, że podobne gusty Ale te bagietki to mistrzostwo! Czuję się jak kapeć, co jest parodią odnośnie wczorajszego dnia. Wczoraj spałam tylko 5,5 godziny, zdrzemnęłam się na godzinkę ok. 17 i miałam sporo energii w dzień, a dzisiaj spałam ok. 24 do 7:30 i czuję się gorzej niz wczoraj. Nie mogę się zdrzemnąć, bo PONOĆ ma być kurier z fotelem. Z fotelem takie akcje są, czekam na niego od wtorku i dowieźć nie mogą, szkoda newów rna tę sytuację, temu nie opisuję.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

ale to dobrze, bo przynajmniej sie nie martwię.
dla męża frytki z mortadela w panierce (stac nas na schab, ale mortadela ala schabowe jest taka pyszna!

Ale o tej panierowanej mortadeli ni słyszałam! A może? Dla mnie wszystko co panierowane jest mniami, oprócz mielonych
Z tym zmienianiem piersi to chyba tylko z laktatorem w celu pobudzenia laktacji i metodą 7 5 3.

To ja miałam taką sytuację wczoraj w banku, że wchodzę, a tam po lewej wszystkie cztery krzesła na poczekanie zajęte, do tego okienka co ja i siedzieli jakiś facet ok. 40, starszy pan ok. 70 lat i jakaś para ok. 35-40 lat i gadajo między sobą jakby nigdy nic, widziałam kątem oka ich spojrzenia - stanęłam sobie pod ścianą prostopadle do nich i tak stoję minutę, dwie, trzy.. i myślę sobie, nie no, nie będę stała jak ten głupek z brzuchem. Podeszłam do innego okienka i zapytałam pani, która obsługiwała innego klienta czy mogę wziąć krzesełko, które stało obok tego klienta puste - no jak najbardziej! Więc wzięlam, przenosząco-szurająco zawlokłam pod ścianę i usiadłam dumna. Wiedziałam, że sporo poczekam, bo facet przy docelowym okienku jakąś grubszą sprawę załatwiał, myślę sobie 'w porządku, nie czuję się źle ani nic, poczekam'. Posiedziałam tak z 15 minut, grubsza sprawa sobie poszła, do okienka usiadł ten 40latek. Po chwili zaczęłam opisywać mężowi sytuacje na mesengerze i podeszła do mnie pani z innego okienka, o którą pytałam o krzesło i zapytała czy mam coś pilnego, mówię, że tylko pieniążki wpłacić na konto i wtedy ona zapytała tych co czekali czy mnie przepuszczą, bo ja tylko na chwilę, itd. Zrobiło mi się niezmiernie miło
A pan ok. 70 zara się zaśmiał i powiedział, że on pierwszy o tym pomyślał, bo chciał mnie przepuścić przed siebie 

Jak się czujecie Dziewczyny? Coś w trawie piszczy?
Do placków można dodać jeszcze przykładowo paprykę, pestki słonecznika, natkę pietruszki.
a jeszcze w zamrażarce wynalazłam łososia zamrożone więc aż się prosił żeby go wyciągnąć i zjeść