Bridezillas Panny Młode 2009 - PART IV :) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-05, 09:55   #3121
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Bridezillas Panny Młode 2009 - PART IV :)

Cytat:
Napisane przez Matplaneta Pokaż wiadomość
Przykladna żonka
Ja jeszcze jestem zbyt wygodna-moja mamuśka gotuje wyśmienicie i mi się nie chce :-D
oj tam od razu przykładna ja po prostu lubię gotować, a szczególnie z moim skarbem
tylko czasem cholerka mnie bierze jak patrze jaki on nieporadny w kuchni, ale nic chwale, podpowiadam, no przeciez musze go przeszkolic zeby pozniej obiadziki dla mnie gotowal

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 09:57   #3122
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a mi się nie wydaje, że to dobrze ja powiedziałam Tadzikowi niech nie liczy na to, że będę pracowac a po pracy jechac na 2 etat jako kura dowmowa
EEEE-no pewnie! Moj Luby już zaczął się doszkalać w kwestiach kulinarnych-bo jeśli chodzi o pozostałe "domowe"czynności takie jak prasowanie, pranie, sprzątanie-to ja mogłabym się od niego uczyć
Jestem za równouprawnieniem!
Milo tak czasami coś zrobić dla Ukochanej osoby-a nie tylko kupić
Matplaneta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 09:58   #3123
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
oj tam od razu przykładna ja po prostu lubię gotować, a szczególnie z moim skarbem
tylko czasem cholerka mnie bierze jak patrze jaki on nieporadny w kuchni, ale nic chwale, podpowiadam, no przeciez musze go przeszkolic zeby pozniej obiadziki dla mnie gotowal
Ano właśnie
Stary 2008-08-05, 09:59   #3124
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
EEEE-no pewnie! Moj Luby już zaczął się doszkalać w kwestiach kulinarnych-bo jeśli chodzi o pozostałe "domowe"czynności takie jak prasowanie, pranie, sprzątanie-to ja mogłabym się od niego uczyć
Jestem za równouprawnieniem!
Milo tak czasami coś zrobić dla Ukochanej osoby-a nie tylko kupić
mój TZ suuuuper gotuje na prawdę zawodow a ja za to nie pozwole mu sprzatać bo już tak mam, że jak posprząta ktoś inny a nie ja to wydaje mi się, że nie zrobił tego dokładnie i nadal jest brudno pedantka ze mnie
ja czasem siedze i mówię Tadziczku zjadłabym pierogi ruskie, ale takie kupne to chyba sa niedobre i co robi Tagczysław-pierogi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 10:06   #3125
kliwia
Zakorzenienie

o chciałabym żeby Tż umiał dobrze gotować
nigdy nie musiał tego robić, a czasem nawet skoplikowane odgrzewanie mu nie wychodzi, no ale jajecznice na boczku i cebulce z przyprawami robi zawodowo

zjadłabym pierogów

czy któraś z was robiła ogórki w zalewie z musztardą?
bo mam przepis - muszę go tylko skonsultować z teściówką Bo ona go pisała ze słuchu od ciotki Tz. i nie bardzo wiem o co kaman w niektórych momentach

Wekujecie same coś?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 10:10   #3126
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
o salonie Julia rosa sa niepochlebne opinie niestety
Obsługuje chyba szefowa, w tempie ekpsresowym, kręci głową jak ma cos podąc i w ogóle części sukien nie podaje, bo mają podobny krój jak ta któą mierzysz. Pisałam ostatnio o tym.
Także idziesz tam na swoją odpowiedzialność.
Cytat:
aha ktosia dziewczyny na innym forum mówiły, że suknie Julia rosa wyglądają ładnie na zdjęciach na www , niestety zreczywistość i jakość wykonania sukien pozostawia wg nich wiele do życzenia. Zwłaszcza za cenę.

cześć śpiszku
Jeśli chodzi o ten salon, to suknie są naprawdę ładne i na żywo wyglądają lepiej niż na zdjęciach. Salon znajduje się niedaleko mojej szkoły, także często obok niego przechodziłam i mogłam podziwiać. Pisałam do nich czy mogę obejrzeć kolekcję i przymierzyć konkretny model i odpisali, że jak najbardziej. Mam więc nadzieję, że się nie rozczaruję.
Właściwie, mnie nie zależy na kupowaniu sukni w salonie. Chcę tylko poprzymierzać różne modele/fasony i wybrać najbardziej odpowiedni dla siebie.
W swojej miejscowości mam krawcową, która uszyje mi suknię jaką będę chciała za dużo mniejsze pieniądze, więc raczej nie zamierzam brać sukni z salonu.
Stary 2008-08-05, 10:11   #3127
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:

bo mam przepis - muszę go tylko skonsultować z teściówką Bo ona go pisała ze słuchu od ciotki Tz. i nie bardzo wiem o co kaman w niektórych momentach

Wekujecie same coś?

Ja robiłam są bardzo pyszne. i szybkie do zrobienia.

Jeśli masz jakieś pytania to moge pomóc, ale tak za 30 minbo teraz lece na solarium wyrównać opaleniznę na sobotnie wesele.

Byłam wczoraj na ostatniej przymiarce sukienki i jestem załamana .... nie podoba mi sie. ale coż moze jak ją wykończy będzie lepiej wyglądała. niedługo wracam pa

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 10:12   #3128
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:

Wekujecie same coś?
Kiedyś raz, na zajęciach praktyczno-technicznych w podstawówce
Stary 2008-08-05, 10:15   #3129
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
nigdy nie musiał tego robić, a czasem nawet skoplikowane odgrzewanie mu nie wychodzi, no ale jajecznice na boczku i cebulce z przyprawami robi zawodowo

zjadłabym pierogów

Wekujecie same coś?
ochhh-i aj marzę o pierogach-ale jestem w pracy i zostaje mi kanapka którą zaraz spalaszuję
Ja niestety nie mam pojęcia o wekowaniu-nie pomogę więc i wylaczam sie na chwilę
Stary 2008-08-05, 10:16   #3130
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Dzieńdoberek hihihi wita Was mega spioch

jak Wam sie spało?? bo mi kiepsko miałam straszny sen...

Cytat:
o salonie Julia rosa sa niepochlebne opinie niestety
Obsługuje chyba szefowa, w tempie ekpsresowym, kręci głową jak ma cos podąc i w ogóle części sukien nie podaje, bo mają podobny krój jak ta któą mierzysz. Pisałam ostatnio o tym.
Także idziesz tam na swoją odpowiedzialność.
dobrze ze wszedzie tak nie ma :/ ale swoja droga ja takie salony na pewno bede omijac z daleka.. przeciez te suknie sa do przymierzania a obsługa dla klienta :/ a z tego co wiem to w Rzeszowie w salonie sposa kazdy model sukni mozesz przymierzyc tylko 3 razy - taka maja zasade... tez do bani :/

Cytat:
a mi się nie wydaje, że to dobrze ja powiedziałam Tadzikowi niech nie liczy na to, że będę pracowac a po pracy jechac na 2 etat jako kura dowmowa
a ja juz mam etacik taki od 2 lat robie za kurke ale uwielbiam gotowac choc nie przecze - sa takie dni, kiedy chetnie bym zjadła cos przyrzadzonego przez Tezusia - marzenia

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
moj też nieporadny, ale jak ja cos robie ma duzo do powiedzenia - za duzo tego za duzo tamtego a najlepsze to to, ze pyta "po co ja brudze tyle garów"

Cytat:
moj TŻ zawodowo robi jedynie ryż z sosem łowicz ze słoika
Stary 2008-08-05, 10:19   #3131
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez diamondbabe Pokaż wiadomość
moj też nieporadny, ale jak ja cos robie ma duzo do powiedzenia - za duzo tego za duzo tamtego a najlepsze to to, ze pyta "po co ja brudze tyle garów"
heh...czasem ja swojego mam chec wlasnie o to spytac jak on w kuchni to wszystko brudne ale sam zmywa i nie marudzi wiec sie nie odzywam

ale wyszkole go i jeszcze moze jakis mistrz kuchni z niego bedzie

Stary 2008-08-05, 10:21   #3132
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
jejku! ja myślałam, że tylko ja gram w simsy mam wszystki dodatki a teraz czekam na wiosnę 2009 bo wtedy mają wyjść niby sims 3
ja też gram w simsy moja najukochansza gra, gram w nią od samego początku tzn. od czasu jak w szkole nam ktos zainstalował całkiem pierwsza jeszcze nawet bez żadnych dodatków Simsy 3 wow.. kurcze ale to tak przed samym ślubem wyjdą chyba se nie pogram

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Martucha- ta maszynka do baniek na allegro jest do wynajęcia za 50 zł za dwie doby, wysyłają ją pocztą albo kurierem jak dla mnie to za tą kasę warto! kupienie jej to wydatek 250-300 zł, ale co ja bym miała z taką maszynką później zrobić?
50zł no to rzeczywiście tanio, ale nie będzie się później parkiet kleił hmmmm.. masz jakąś aukcje z tymi bankami żeby obadać?

Cytat:
kurde wiecie co? jedna laska na innym forum powiedziala, że jesliw salonie jest wyprzedaz sukni, to już nie będzie mozna kupić nowej takiej sukni. w sensi już nie uszyją takiej , mogą co najwyżej przerobić ten model z salonu
Ciekawe........
To chyba zalezy od salonu, mi w jednym powiedzieli, że uszyć mogą ale nie da się go już wcześniej przymierzyć...

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
A wczoraj w Simsach urodziły mi się bliźniaczki Maja i Milena
Też zawsze tworze swoją osobistą rodzinke po za tym sliczny bukiet dostałaś...

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Te niektóre babska w salonach są okropne! Cóż za profesjonalizm i kultura osobista!
Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
No to jest chamownia. W ogóle nie powinny pytać kiedy ślub. Rozumiem, że przy spisywaniu umowy, ale tak na "dzień dobry"
Eh no cóż.. siedzą na tyłkach cały dzień i jeszcze jak ktoś przyjdzie to zamiast się cieszyć że wreszcie jest coś do roboty to się tak zachowują.. no cóż...

Cytat:
jeszcze nie do końca się ich pozbyłam
mój TZ cały czas tylko je i je a ja z nim i on nie tyje a ja tak pizza o 23:00 niemal codziennie doprowadziła, że ważyłam 62kg w miesiąc schudłąm 3kg jeszcze 6 przed mną
Łuki też cały czas je i nie tyje.. to samo pizza ew. inne jedzonko o 23 to norma.. a jak już słysze 'masz cos słodkego' to mnie krew zalewa

Cytat:
dziewczynki ze śląska i południa jak przezyłyście burzę, bo słyszę właśnie że jakaś masakra była wczoraj na południu
u mnie było lajowo, tzn słyszałam gdzieś w oddali że grzmi ale przeszlo bokiem za to tydzień temu tak lało, że mi piwnice zalało na ok. 20 cm woda stała..

Kurcze tak mówiłyście o tych wizytch u gina, ja ide w czwartek i już się normalnie lękam czy nie mam znowu jakiegoś stanu zapalnego ani nic..
Stary 2008-08-05, 10:22   #3133
kaska87
Zakorzenienie

o matko jak mój TZ coś gotuje to tez sterta garów ale ma zmywarkę więc ja tylko przychodze do kuchni i ładuje do zmywary

Stary 2008-08-05, 10:24   #3134
kliwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Kiedyś raz, na zajęciach praktyczno-technicznych w podstawówce

myszka maj a co to za sukienka
no ja mam przepis, i je jadłam są pychotkowe dlatego ściągnęłam przepis od ciotki tż nie mam go teraz przed nosem więc i tak nie będę pamiętać co tam było i do czego chciałam zapytać.
Z tego co pamiętam:
- tą zalewę się podgrzewa (nie zagotowuje) żeby rozpuściły się składniki taaak?
- a potem jak już powkładam te ogórki i zaleje zalewą, to wkładam do garnka do góry nogami? zalewam kranówką (do pełna, żeby przykryło słoiki? ) i doprowadzam do zagotowania i gotuję 5 minut? (tak było w przepisie mniej więcej, nie wiem czy dobrze interperetuję
- aha, a czy te ogórki mogę zalać ciepłą zalewą, czy moge ostudzić? ciepłą byłoby chyba lepiej bo się zassie

wekowałas je ze skórą ? ja jadłam wekowane bez skóry, delikatniutkie

to jak już się usmażysz na solarium to mi powiedz
Stary 2008-08-05, 10:25   #3135
popscene
Wtajemniczenie

Ja za to lubię myć naczynia. Relaksuję się przy tej czynności

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 10:25   #3136
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Cytat:

dziewczynki ze śląska i południa jak przezyłyście burzę, bo słyszę właśnie że jakaś masakra była wczoraj na południu
u nas mocno padało, troche grzmiało za to jakies silne wiatry byly ale nie bylo tak zle, tylko modliłam sie zeby mi zestawu turystycznego z balkonu nie zwiało, bo kiedys (nie wiem jak to sie stało) wyrwało nogi od blatu blat został na balkonie a nogi lezały pod blokiem
Stary 2008-08-05, 10:28   #3137
zielony_motylek
Rozeznanie

ja za to naczyń myć niecierpie.. za to prasowanie i mycie okien jest super
Stary 2008-08-05, 10:30   #3138
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
u nas mocno padało, troche grzmiało za to jakies silne wiatry byly ale nie bylo tak zle, tylko modliłam sie zeby mi zestawu turystycznego z balkonu nie zwiało, bo kiedys (nie wiem jak to sie stało) wyrwało nogi od blatu blat został na balkonie a nogi lezały pod blokiem
oj u nas to niezla wichura wczoraj była
dzis tz na awarie pojechał, bo drzewa latały i linie energetyczne pozrywało

Stary 2008-08-05, 10:31   #3139
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
ja za to naczyń myć niecierpie.. za to prasowanie i mycie okien jest super
ojoj, prasowanie, najgorsze co może być

coś dawno Samba się nie odzywała, ciekawe jak jej tam w nowej pracy?

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2008-08-05 o 10:36 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 10:41   #3140
kliwia
Zakorzenienie

jak będe mieć deskę do prasowania to i cały dzień będę mogła prasować, póki co 8 koszul na krześle prasuję i wymiękam
Zmywac lubię ale w gościach, u siebie nie znoszę.
Lubię myć okna jak nie ma na nich pie%^&& żaluzji które są zepsute i po naciągnięciu do góry nie chcą się opuścić
a najgrosze jest ich mycie, masakra, nie mogę się doczekać rolet!
po remoncie łazienki zamontuję na pewno roletę w sypialni (teraz mamy niebieskie!!!!!!!! żalujzony! ) i może w dużym - ale to będe musiała na raty albo odczekać trochę, bo w dużym mamy 2 duże skrzydła i jedno małe, więc licze jakieś 500 zł, nawet nie wiem po ile teraz rolety stoją ;]
Stary 2008-08-05, 10:46   #3141
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:

myszka maj a co to za sukienka
no ja mam przepis, i je jadłam są pychotkowe dlatego ściągnęłam przepis od ciotki tż nie mam go teraz przed nosem więc i tak nie będę pamiętać co tam było i do czego chciałam zapytać.
Z tego co pamiętam:
- tą zalewę się podgrzewa (nie zagotowuje) żeby rozpuściły się składniki taaak?
- a potem jak już powkładam te ogórki i zaleje zalewą, to wkładam do garnka do góry nogami? zalewam kranówką (do pełna, żeby przykryło słoiki? ) i doprowadzam do zagotowania i gotuję 5 minut? (tak było w przepisie mniej więcej, nie wiem czy dobrze interperetuję
- aha, a czy te ogórki mogę zalać ciepłą zalewą, czy moge ostudzić? ciepłą byłoby chyba lepiej bo się zassie

wekowałas je ze skórą ? ja jadłam wekowane bez skóry, delikatniutkie

to jak już się usmażysz na solarium to mi powiedz
Już się usmażyłam

no więc tak, ja zalewę zagotowuję, kroję ogórki w paseczki ( wzdłuż) ze skórką można je obrac ale ja wole takie( są bardziej... chrupiące), jesli ogorki sa male mozna je zrobic w całości, no wiec jak zalewa mi sie zagotuje to zalewam ogóreczki taka gorącą, zakręcam, wkladam sloiki do garnka,ja wkladam normalnie tzn zakrętka do góry tez sie hermetycznie zamkną, zalewam wodą i gotuje 5min. ( ale 5 min od zagotowania wody w garnku )

Składniki zalewy ( 1porcja)
-3 szklanki wody
-1 szklanka cukru
-1 szklanka octu
-3 łyżeczki soli
-4-5 łyżeczek musztardy

A sukienka na sobotnie wesele jest

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2008-08-05 o 10:55 Powód: dopisek
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 10:47   #3142
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Cytat:
nawet nie wiem po ile teraz rolety stoją ;]
my we wrzesniu placilismy 100 zł za okno tzn za szybe bo na balkonowe 2 razy trzeba liczyc, ale to roleyu z kasetkami robione na zamowienie
Stary 2008-08-05, 10:49   #3143
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
my we wrzesniu placilismy 100 zł za okno tzn za szybe bo na balkonowe 2 razy trzeba liczyc, ale to roleyu z kasetkami robione na zamowienie
TZ rodzice ostatnio kupowali do dużego pokoju 3 rolet na okno i jedno balkonowe i chyba jakoś 600zł zapłacili jakoś tak

Stary 2008-08-05, 10:50   #3144
sas
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny ...ze mnie to jest spioch dopiero ale to tylko tak dzisiaj

cio do sprzatania to jak lubie prasowac a rezszta zajec to tak srednio...
dzis mialam cos w domu proobic, ale pogoda jest okropna..nie wiem wy tez tak macie..normalnie cisnienie skacze jak oszalalae...niby jest slonce ale wiatr jest taki sam jak w nocy masakra....

kurcze dziewczyny a te simsy to sciagnelyscie z netu czy macie oryginalne plytki???
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 10:51   #3145
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
My tez chcemy rolety, ale kwestie czyszczenia ich trochę mnie przerazają-niezle siedlisko kurzu-uprać nie można, a przecieranie ściereczką chyba niewiele pomaga. Tym bardziej, że Luby jest alergikiem.
Stary 2008-08-05, 10:53   #3146
kaska87
Zakorzenienie

oj jeszcze 5 wiadomości i będe miałą 5000 postów-wariatka

Stary 2008-08-05, 10:55   #3147
kliwia
Zakorzenienie

aaaaha, no to dzięki
teraz musze iść do piwnicy poszukać słoików

nooo zależy jaki materiał sobie wybrali na te rolety
tez chcę w kasecie no i cena zalezy od szerokości okna

Matplaneta wcale aż tak się nie kurzą, a można odkurzaczem przejechać z taką szczotką do kurzu, w żaluzjach więcej osiada.
a w ciągu dnia rolety i tak są poddneisione przynajmniej do połowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 10:59   #3148
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
aaaaha, no to dzięki
teraz musze iść do piwnicy poszukać słoików

nooo zależy jaki materiał sobie wybrali na te rolety
tez chcę w kasecie no i cena zalezy od szerokości okna

Matplaneta wcale aż tak się nie kurzą, a można odkurzaczem przejechać z taką szczotką do kurzu, w żaluzjach więcej osiada.
a w ciągu dnia rolety i tak są poddneisione przynajmniej do połowy
Anoo w sumie nie pomyślałam o odkurzaniu
Muszę się poważnie zastanowić jeszcze raz, nad tymi roletami ))
Stary 2008-08-05, 10:59   #3149
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Cytat:
My tez chcemy rolety, ale kwestie czyszczenia ich trochę mnie przerazają-niezle siedlisko kurzu-uprać nie można, a przecieranie ściereczką chyba niewiele pomaga. Tym bardziej, że Luby jest alergikiem.
Ja tez jestem alergikiem - mam baardzo duza sklonność do alergii na wszystko, ale mamy rolety i powiem Ci ze nasze mozna sciagnac i prac szczoteczka w wannie normalnie, nie ma zadnych problemow
Stary 2008-08-05, 11:00   #3150
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez jestem alergikiem - mam baardzo duza sklonno na wszystko, ale mamy rolety i powiem Ci ze nasze mozna sciagnac i prac szczoteczka w wannie normalnie, nie ma zadnych problemow
A one są jakiejś konkretnej firmy?
ojj-już doczytałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości