|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Martunia Linianka śliczna... ale ma usteczka
słodziaśnie śpi.Jowiszku Igunia boska jest!!! Jak się cudownie pysia jej zaokrągliła Wspaniałe córunie macie kobietki Anisiu to pewnie przez tą pogodę... koszmar, taka duchota. Nie mogę się doczekać, żeby się wreszcie troszkę ochłodziło
|
#932 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anisia ja mam tak od kilku dni jazdy na calego , mała marudna ze hej spi po np 15 min i placz , zdrowa jest bo bylam u lekarza , mam nadzieje ze to minie bo obydwie sie wykonczymy
|
|
#933 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej Lasencje
![]() Poczytałam tylko troche bo z czasem krucho... Cytat:
szkoda że nie da się zobaczyc ile tego mleka płynie... ale poliki ma coraz okraglejsze wiec chyba przybiera na wadze Cytat:
własciwie to siadac mogłam juz na drugi dzień ale wczoraj dostałam takich boleści, że szok, jakis obrzek czy coś... dopiero po 5 podmywaniach tantum rosa troche ulzyło i dziś znowu siedzę. A czy ktoras ma tylko rozpuszczalne szwy????? Jak długo beda sie rozpuszczać ![]() ![]() Cytat:
Poza tym: Gratulacje dla Leleth Elu - trzymaj się, wszystko bedzie dobrze Wszystkie dzieciaki przesliczne, ale Tymek z tym czyms w buzi to wymiata normalnie Jola - synek cudny Buziaczki dla wszystkich |
|||
|
|
|
#934 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zużyłam jakies 15 saszetek tantum rosy i jakos nie czulam ulgi
a przez ten caly czas co mnie dupa bolala jechalam na paracetamolu
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam rozpuszczalne. Ponoć do 3 tyg. mają się rozpuścić. Mnie jeszcze parę dni później wychodziły fragmenty, ale już chyba ich nie ma (jutro będą 4 tyg.).
Łucja się znarowiła i drze się... |
|
|
|
#936 | ||||
|
Zadomowienie
|
Asiula ja mam tylko rozpuszczalne z zewnatrz juz nic nie ma ale wewnatrz jeszcze mam a 17 minie 2 miesiace
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie, że jak podaje się sztuczne mleko to nie można podawać wit K? dziś się dowiedziałam. byłyśmy u pediatry, tylko nie tego naszego a u jakiejś wrednej baby. 1szy i ostatni raz. Zofia podtuczyła się 540gram przez ostatnie 2 tyg.
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem ciekawa kiedy mi wyjdą te szwy, na razie w ogóle ich nie widzę, jedynie czuję. Mam jeszcze 2 saszetki tantum rosy to może się wypłuczę
jeszcze. A Ola dziś załapała smoczek sutkowy i też ma teraz kosmiczny wygląd
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
hehe wiem że Tymcio wygląda jak kosmita z tym cumlem
ale cóż... jemu tylko on pasuje a ze zakrywa mu pół twarzyczki, to inna sprawa ![]() Magdziu Iga ślicznie sie uśmiecha, już nie mogę się doczekać aż Tymcio zapoda takim słodkim uśmieszkeim ![]() Martunia Lilianka ma piękne usta.... sama słodycz tak, witaminy K się nie daje, bo jest w sztucznym mleku. Mnie się pediatra pytała ile na dzień razy podaję sztuczny pokarm. Jak powiedziałam że może ze trzy butelki to powiedziała że K mam nie dawać. Od środy mam dawać vigantol i to coś na C... nie pamiętam nazwy. BYliśmy na spacerku ale jesteśmy wykończenii, chyba nie mam kondycji, bo spacer był godzinny a ja padam na dziób. Idę się wyprysznicować i spać Młody wykąpany, najedzony już nyna.
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
wiecie
![]() Cytat:
![]() u mnie młoda padła 20.30, nastawiłam sobie budzik ok. północy na karmienie, może coś possie
|
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to w środę idę do gina, jutro miesiąc minie od porodu. moja blizna beznadziejna, zrobiła mi się boląca gulka na 1 cm, dowiem się jakiej maści mogę używać bo pewnie mi to już zostanie z moją skłonnością do blizn
![]() no i jeszcze proktolog w zanadrzu by się pozbyć hemoroidalnej pamiątki po ciąży, bo coś czuję że same się nie wchłoną
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Anisia,jowiszku a wam jak mowili? A i w szoku bylam ze nie mialam szwow zylkowych tylko sznurkowe ![]() A qy podajecie maluchom jakies leki od poczatku?wit itd...bo ja nic malejnie daje a nikt mnie o niczym nie ponformowal...idziemy do pediatry na nastepna srode to moze cos wiecej sie dowiem... A ja jestem wsciekla ale ze mnie tez dupa ze nie kupilismy tego wozka wczesniej ![]() Ja bylam pewna ze moje kochane hemoroidy mi wyjda po porodzie a tu nie ma ani sladu po nich...schowaly sie i zeby im sie czasem nie chcialo wychodzic ![]() a ja wizyte u gin mam 4 wrzesnia... |
|
|
|
|
#943 |
|
Rozeznanie
|
Diewczynki, wiem, że glupie pytanie, ale czy wy sie ta tantum rosa podmywacie tylko z zewnatrz czy wewnatrz też?????
![]() Po godzinnym wiszeniu na cycu Rafaello spi
|
|
|
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
a to moja Lilianka po dzisiejszej kąpieli...Pierwszy raz mi nie płakała
|
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Leonko, dokladnie jak Piotrus skonczyl 2,5 tyg
|
#947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) w kazdym razie teraz zasnal..Cytat:
inaczej nie dam rady chyba hehe..Zaczynam sie zastanawiac czy czasem ta raczka go nie napitala, bo szczepionka zrobila mu tam wulkan ktory jest zatkany jeszcze ropa.. albo mam mysli ze jakis pokarm mam ciulaty skoro wisialby na cycu a sie nie najada... cycki mam miekkie caly dzien bo nie nadazaly sie napelniac jak maly ssal, zreszta nie robil tego lapczywie tylko normalnie.. wczoraj mialam wrazenie ze ssie jakby mniej, moze dlatego cycki dostosowaly ilosc pokarmu do sily ssania.. cholibka wie.. Dzis naprawde jestem zmeczona.. odczulam za wszystkie czasy ze mam dziecko.. echhh niech on juz bedzie taki bardziej kumaty.. rCytat:
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
moja dzisiaj tez miała dzien ryku... dlatego ledwo zyję
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko. Moja mała dość częśto ulewa i zdarza się że w cycach już pusto a pysiek głodny. Jakie mleko dajecie jako uzupełnianie waszego karmienia piersią? Ja próbowałam Nan 1 2 razy do tej pory i po paru godzinach kończy się chlustającymi wymiotami.
A wogóle wszystkie dzidzie piękne i jak szybko rosną - ja na moją się napatrzeć nie mogę
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My podajemy od 10 dnia zycia witamine D Moj maly za to mial dzis w nocy jazdy, malo jadl, krotko spal, a teraz co chwilka chce cyca....heeeelp |
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
wstałam przed małą i zdążyłam zjeść, uff. najgorzej jak nie zdążę i konsumuje nad nią.
zaraz ją budzę i karmię bo jadła o 5tej. poza tym znów dziś nici ze spaceru, tak wieje że życie można stracić już 2gi dzień
|
|
|
|
#952 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mojemu malemu w ciagu doslownie 1 dnia wypadly wloski z przodu glowki. Myslalam, ze to raczej wypadac moga te z tylu, bo sie wycieraja, a on normalnie wylysial na skroniach
![]() A jak u waszych z wloskami?? |
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
@#*$%&%
Wczoraj do południa chwaliłam się, że mała grzeczna. Tiaaaaaaaaaaa Od 18 do 24 miałam armagedon ![]() Na szczęście, tym razem, mąż miał więcej zimnej krwi... Może kurde przez ten wiatr dzieci jakieś rozdrażnione, bo jeśli tak będzie częściej to ja padnę.. Już się boję co dzisiaj będzie ![]() Kasiulka, tą herbatkę na laktację też mąż wypił.. ![]() (efektów jak na razie nie widać )
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie i latorosle
witajcie o huraganowym wrecz poranku![]() ostatnio tylko poczytywalam sobie bo maly byl niesamowicie marudny i tylko lulanie i tulenie odchodzilo a wczoraj odstawil taka szopke mezowi ze szok, ponoc sie malo nie zawyl na smierc na parkingu przed marketem, ja oczywiscie wyskoczylam na chwilke po pieluszki, no ale musialam wyprzedaze expresem obczaic bo idziemy na chwile na wesele do malzona siostry, a nie mialam zadnej kreacji bo biust i bioderka teraz rozm.42 no ale malzon teraz wie ze jego syncio to nie anioleczek jakiego widuje w domu przy moim cycu![]() sluchajcie lasencje chwalilam sie ze maly wyrosl juz z pampek 1 ale to nieaktualne, w 2 to kupka ladowala na pleckach kilka razy wiec chyba pupka naszego Mikiego na razie nie dorosla do 2, jak sadzicie czy jak przeciekaja tylem to znaczy sa za duze? z 1 nic sie jeszcze bokami nie przedostaje ciagle mam problem w co malego ubierac zeby sie nie zapocil, nie mam punktu odniesienia czasami spogladam na dzieciaki na ulicy i podazam za wzorami w upaly to obczailam juz koszuleczke i pampka na wyjscie rezygnujac ze skarpetek i czapki, bo w koncu w gondolce to ma jak za parawane, ale np dzis jak tak wieje ze hej to mam trudnosci w wybraniem stroju dla malucha, a propos szwow rozpuszczalnych , u mnie juz przeciez m-c po porodzie, a nadal mam tam 2 biale nitki w srodku ![]() a i pytanie kiedy podajecie rumianek, czy koperek? moj maly tylko cyca lubi, wiec nie wiem kiedy flaszke z popitka na upaly, lub na brzuszek mu zalansowac? czy Wasze malenstwa lubia anyzowy smak wit. D? moj pluje i krzywi sie jak mu zakraplam, teraz chyba zaczne mu rozpuszczac w kropli mleka na lyzeczce malutkiej, a i nie cierpi smaku pomaranczowego Infacolu, bo to ostatnio mu podaje na wzdecia bo jakos mniej prutal i robil kopke, a prezyl sie i zloscil niemilosiernie, nie wiem czy to nie slawetna kolka, ale nie wyl caly czas wiec moze to inne bolesci brzuszka ![]() nastepne pytanko czy dostaje sie zaproszenie z przychodni na szczepienie czy trzeba samemu pilnowac terminu? i musze sie pochwalic ze Miki w koncu zaczal zauwazac karuzelke, i po porannym jedzeniu mam z 15 minut na doprowadzenie siebie po nocy do porzadku, bo on juz siebie samego zabawia, potem mu sie to oczywiscie nudzi, ale te 15 minut to juz wielka ulga spedzilismy weekend u tesciow i to byla dla mnie wielka pomoc, bo w koncu kto inny zabawial maluszka a nie tylko moje raczki i cyc, nawet wyskoczylam z malzem na grzybki, i te chwile relaksu byly dla mnie jak doladowanie baterii i musze sie przyznac ze nie jestem mamusia co caly czas wisi na telefonie w obawie czy opieka przebiega prawidlowo, jesli zostawiam malego z babciami to wiem ze bedzie ok, w koncu zawsze jest wtedy najedzony wiec jak marudzi to taki jego kaprys i tylena razie nic do kroniki foto nie zamieszcze bo musze znalezc aparat , malzon gdzies zachomikowal ![]() ![]() ![]() gratuluje sierpniowkom i zycze zdrowka i pociechy ze skarbeczkow kochanych ![]() a sie rozpisalam ale korzystam teraz z okazji ze maly usnal mi na kolankach po cycowym uspokojeniu
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
odpowiedzcie mi mamy karmiące tylko cyckiem czy dajecie jeszcze jkies inne płyny !!!!!! plissss
![]() ja podaje od 14 dnia wit K i od 21 wit D i cebion Wiki tez czasem jak walnie kupę to jej na plecy wychodzi a nosi jedynki, to chyba zalezy jak jest ułożona dzis strasznie wieje a chciałam wyjsc na dłłłłłuuuuuuuugi spacer ;(
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
ależ wnerwia mnie ten wiatr, jestem uziemiona
![]() doszły smoki nuka i nuby, niestety mam antysmoczkowe dziecko
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie probowalam sie umowic na usg bioderek i wiecie jakie są problemy
juz nie wiem gdzie szukac , wszedzie mnie odsyłają ,Rusalko i Anisia, mieszkacie niedaleko mnie, gdzie robicie?
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Moj biedaczek spac dzis nie moze..w pokoju 33°, poci sie strasznie i dopiero po 3 h zdolalam go uspac w wozku.
odjelismy decyzje o wyjezdzie do domku nad morzem. Tam teraz wyjechali tesciowie, w miescie wytrzymac sie nie da, smog, kurz halasy zewszad, maly sie denerwuje, a ja nawet na spacer wyjsc nie moge. A tam to bedziemy cale dnie na dworze, pochodzimy po lasku i pooddychamy swiezym powietrzem. Obawiam sie tylko, jak on zniesie 3 - godzinna podroz i zmiane miesjca. Czy ktoras juz podrozowala ze swoimi baby? czy 9-dniowy maluch nie jest na to za maly? Kupilismy nawet lozeczko turystyczne, bo w wozku to on spac za bardzo nei umie i trzeba go pilnowac. Tak sie obkreca, ze wczoraj dwa razy by mi sie udusil, bo juz nosem dotykam do boku i oddychac nie mogl. Dziewczynki, ja karmie piersia i podaje malemu witamine K. Do pediatry zapiszemy maleg jak wrocimy z wakacji..poki co nawet pediatrzy sa na wakacjach, wiec i tak tutaj niczego bysmy nie zaatwili. Anisia, wspolczuje z tymi kolkami. Ciekawe czy mnie tez to czeka. Wczoraj moj TZ pokazal mi, ze malego mozna uspac inaczej niz przy cycu (szkoda, ze wczesniej na to nie wpadlam ). Utulil go w ramionach, a on poznije przespal bite 4 h . Leonko, moj TZ podziwial wasnie Twoja Lilianke, pytal sie, czy oboje rodzice sa Polakami .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

słodziaśnie śpi.

szkoda że nie da się zobaczyc ile tego mleka płynie... ale poliki ma coraz okraglejsze wiec chyba przybiera na wadze
własciwie to siadac mogłam juz na drugi dzień ale wczoraj dostałam takich boleści, że szok, jakis obrzek czy coś... dopiero po 5 podmywaniach tantum rosa troche ulzyło i dziś znowu siedzę. 

jemu tylko on pasuje a ze zakrywa mu pół twarzyczki, to inna sprawa

r