![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Koleżanka miała Mutsy i nie była z niego zadowolona,pękła jej rączka i stwierdziła,że spacerówka nie jest wygodna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich ja mam bebe comfort rewela wart tych pieniedzy, lekki stelarz wszystkie trzy elementy jak najbardziej wykorzystuje, pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
ryba1001 a co myślisz o spacerówce opera w bebe confort??
i jak myslicie czy 3 miesieczne dziecko może już jeżdzić w kubełkowej spacerówce?? |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Witam.Ja rodzę w grudniu i juz iod miesięcy zastanawiam się nad wózkiem. Ciągle przesiaduję na internecie i przeglądam oferty producentów, na allegro siedzę non stop, no i czytam fora-np. takie jak to
![]() Moja wiedza obecna jest już pokaźnych rozmiarów i aż mi głowa pęka, zupełnie nie mogę sie zdecydowac, BA-nawet nie potrafię zawęzic swoich wyborów do kilku modeli ![]() Co o tym sadzicie????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
Dzieci nie mam, ale mogę powiedzieć że moja bratowa zrobiła dokładnie tak jak radzi twoja koleżanka. Kupiła gondolę w komisie, a wózek spacerówkę porządny ze sklepu... Teraz ma 2,5 letniego synka i 3 miesięczną córeczkę. Gondola juz służy 2 dziecku, a spacerówkę ma w świetnym stanie, zwinną i lekką, ale za razem wytrzymałą. Wyszła z tego samego założęnia co Twoja koleżanka i jest zadowolona że dokonała takiego wyboru.
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Xandra78 ja teraz tez bym tak zrobiła jak Ci radzi koleżanka.Na wiosnę-lato możesz sobie sprawić extra spacerówkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Chyba właśnie tak zrobię-a sama bym nigdy nie wpadła na ten pomysł.
Jednak właśnie na podobnym temacie znalazłam śliczny wózeczek i juz sie znów zastanawiam nad wielofunkcyjnym hihi ![]() http://allegro.pl/item421200344_pale..._3_kolowy.html I znów zgłupiałam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Przyczajenie
|
Podbijam sprawę tego Palexa. Wygląda świetnie.
Czy ktoś go ma? Proszę o opinię. |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój syn w gondoli Roan Marita jeździł od połowy sierpnia do końca lutego, czyli aż 6,5miesiąca! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8711686]xandra, to zależy, myślę, że nie ma reguły.
Mój syn w gondoli Roan Marita jeździł od połowy sierpnia do końca lutego, czyli aż 6,5miesiąca! ![]() ![]() ![]() ![]() Czyli jeszcze lepiej-spacerówkę też kupic używaną taką sobie, tylko rowerek wypasiony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie czy istnieje wogóle taki wózek aby spełniał kryteria które dla mnie bynajmniej są podstawą jeżeli chodzi o kupno wózeczka dla mojej dzidzi czyli:
- duża gondola - regulacja wysokości rączki - przekładana rączka - skrętne przednie koła - duże koła no to chyba wszystko jeżeli chodzi o mój wymarzony wózek ![]() ![]() błagam pomocy bo pełno jest pięknych ale własnie zawsze jest jakieś ale, a ja muszę mieć własnie te 5 rzeczy obowiązkowo, czy znacie taki wózek, który ma to wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Hej!
chciałam zapytać doświadczone mamusie lub takie które coś słyszały: mianowicie zastanawiam się nad kupnem wózka chicco trójkołowca lub 4kołowca (ale tylne koła też b.duże) chodzi mi o Waszą opinię na temat kół piankowych....są lżejsze od pompowanych ale czy równie dobre? druga rzecz to czy jeśli w tych wózkach oparcie w spacerówce nie rozkłada sie zupełnie na leżąco, tylko dziecko spałoby pod niewielkim kątem to też jakaś tragedia będzie? z góry dziękuję za pomoc ![]()
#163 |
Zakorzenienie
|
mumi24, tragedii z niecałkiem rozkładanym siedziskiem nie ma,ale niektóre mamy używaja takiej spacerówki wcześniej niz przed ukończeniem przez dziecko 6-ciu m-cy i tak sie nie powinno robic.Natomiast później mały kąt nachylenia nie jest istotny.
księżniczka_22 oczywiście są takie wóżki,zależy tylko ile ma się na to kasy ![]() Ja mam nawet więcej wymagań co do wózka hihi i dlatego tez juz dostaję hopla ![]() Zamieszczam moje typy i moje opisy zebrane w "wywiadzie|".Mam nadzieję,że komuś pomogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
cd...
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
[quote=xandra78;8733932]mumi24, tragedii z niecałkiem rozkładanym siedziskiem nie ma,ale niektóre mamy używaja takiej spacerówki wcześniej niz przed ukończeniem przez dziecko 6-ciu m-cy i tak sie nie powinno robic.Natomiast później mały kąt nachylenia nie jest istotny.
To się cieszę, ja zamierzam wozić maluszka do 6 m-ca w gondoli więc spokojna głowa, dzięki za odpowiedź
#166 |
Raczkowanie
|
Mumi 24 ja mam dokładnie taki wózek,moja Wiki jeździ już w spacerówce http://www.twenga.pl/oferta/12276/42...201540512.html jestem z niego zadowolona,ale powiem ci,że na pojedynczych kołach będzie się go lepiej prowadzić. Tu możesz sobie pooglądać z tej stronki http://www.twenga.pl/dir-Dziecko,Akc...dzieciecy-1012
A w tych wózkach oparcie rozkłada się na leżąco ( przynajmniej w ty6m moim) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.babylandia.com.pl/go/_inf..._id=88&lang=pl najpierw moim typem był 3 kołwiec tego samego typu ale ponoć te 4 kółka lepiej się prowadzą.....inne chicco rozkładają się zupełnie na płasko, ten akurat jest pod lekkim kątem..... powiedz mi proszę jak ten wózek sprawuje sie na śniegu i piachu..miałaś jakieś problemy? no i te piankowe koła....dadzą radę? wykorzystam Twoje informacje do końca ![]()
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
![]()
xandra78 bardzo Ci dziękuję
![]() aha z tych co mi pokazałaś ten jest też super: JEDO FYN dzięki wielkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
księżniczka_22, nie ma za co dziękowac
![]() Z moich typów tylko 2 wózeczki NIE MAJĄ przekładanej rączki(czy też całego siedziska/gondoli)-CONECO TOLEDO I ESPIRO ATLANTIC,a wybrałabym na pewno któryś z tych, gdyby nie brak tej cechy. Spójrzcie jeszcze raz na ten wspomniany wcześniej wózeczek polskiej firmy PALEX, ma wszystko i świetnie wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() moja sąsiadka miała dla swojej czerwcowej córeczki ten model, którego link wkleiłaś... i katastrofa, po 4 miesiącach kupiła inny wózek, jakiś Tako czy coś. ![]() ![]() EDIT: znalazłam o tym chicco: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=121687&page=4 post numer 105 pozytywna opinia na temat chicco, posty numer 106. 107.108 (mój): negatywne opinie. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-08-25 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak Dziewczyny-wybierając wózek pytajcie się o wymiary gondoli i siedziska też. Ja zwracam na to uwagę i jest spora różnica.Często w tych droższych, super wystylizowanych wózeczkach jest tycia gondolka i wąskie siedzisko w spacerówce. Ja w sumie nie wiem, jaki wymiar gondoli jest wystarczający, żeby dziecko zmieściło sie w niej do 6-tego m-ca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/item423383375_peg_..._marcu_br.html Zobaczcie ten, taki ma moja bratowa i jest zadowolona
![]() Ja dla synka miałam używany wózek wielofunkcyjny z tych na pompowanych kołach. Przed roczkiem (bo jeszcze zimę objeździł kolumbryną) kupiłam peg perego aria, a teraz jeszcze sprawiłam mu maclarena questa. Mogę osobiście polecić system - do pół roku używana gondolka, potem wypaśna spacerówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8738468]mumi, nie wiem, czy na tym wątku, czy na jakimś podobnym na temat wózków, ale była mowa o wózkach chicco.
![]() ![]() moja sąsiadka miała dla swojej czerwcowej córeczki ten model, którego link wkleiłaś... i katastrofa, po 4 miesiącach kupiła inny wózek, jakiś Tako czy coś. ![]() ![]() EDIT: znalazłam o tym chicco: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=121687&page=4 post numer 105 pozytywna opinia na temat chicco, posty numer 106. 107.108 (mój): negatywne opinie.[/quote] U mnie sytuacja jest taka: maluszek pojawi się w styczniu, mam nadzieję że zmieści się wtedy do gondoli z kocykiem lub śpiworkiem....a na wiosnę może beż takich grubych wkładek też się uda..... naprawdę ciężko znaleźć ideał ![]() a czy sąsiadka radziła sobie z tymi piankowymi kółkami po śniegu i nierównościach?
#174 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Życzę dużo zdrówka, i przyjemnego czasu w oczekiwaniu na maleństwo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Ja też mam zamiar kupić wózek chicco trio enjoy. Nie znalazlam nigdzie tak lekkiego wózka i za tak przystępna cenę.
WAGA: spacerówka: 7,5 kg, z gondolą: 12,5 kg, z fotelikiem: 10,5 kg. Jeżeli któraś mama zna wózek, który jest równie lekki i lepszy od chicco to proszę o wypowiedż.
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie-spacerówka jest bardzo lekka, jak na wózek wielofunkcyjny,waga gondoli0porównywalna z innymi wózkami.Widzę też,że gondola jest długa i naprawdę świetna(regulacja oparcia, sztywnośc|) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8740305]
Życzę dużo zdrówka, i przyjemnego czasu w oczekiwaniu na maleństwo. ![]() [/quote] Dziękujemy bardzo za życzenia i informacje ![]()
#178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- są średnio 2 kg cięższe i 600-700zl droższe Uważam ,że 1100-1200zl to dobra cena jak na wózek 3funkcyjny. Spacerówka jest lekka , więc nie bedę musiala kupować oddzielnej. A jeżeli ktoś mieszka w mieście to male kolka sa jak dla mnie atutem, a nie wadą- są bardziej zwrotne, wózeczek jest dzieki temu lżejszy i miesci sie w drzwiach sklepowych. Jest jeden wózek-ideal , który spelnia wszystkie moje kryteria, ale niestety nie cenowe http://www.allegro.pl/item419751759_..._h_61noir.html
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Ja moją córeczkę woziłam do 7 miesiąca w tej gondoli ( chodzi o chicco),na śniegu niestety te podwójne małe kółka trochę sie blokują,Ale jeśli wybierzesz z tymi pojedynczymi i wiekszymi to podejrzewam,że będzie spoko.
Wiesz ciężko jest znaleźć wzek idealny,każdy ma jakieś wady i zalety,ważne aby był wygodny dla ciebie i dla dziecka. Jeszcze polecam taki,ma go moja koleżanka i powiem ci ,że spacerówka jest fajna i mówi ona,że jej się super go prowadzi. http://dino.sklep.pl/nowy/s4-formula...ow-p-1873.html |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Wtajemniczenie
|
xandra78 jestem mamą 3 miesiecznej STefci i radzę ci kup sam głeboki wózek później i tak bedziez chcial zmienić....
na zimę kup ciezki ciepły wózek a na lato coś lekkiego zwinnego... moja mała ma 3 miesiace i juz jeżdzi w spacerówce...rozkładanej na płasko... Cytat:
mumi24 prowadziąłm chicco 3 kołowego i poważnie zastanowiłąbym sie czy nie kupic właśnie trójkołowca mimo ze byłąm ich przeciwnikiem... z zdrugiej strony one chyba są najfajniejsze na nierówny teren typu las piach.... są bardziej spotrowe nie miejscie... o chicco słyszałąm dobre opinie... i nie zgodze sie ze dziecko moze jeżdzić w spacerówce dopiero po 6 miecsiacu zycia ![]() zauważcie ze fotekiki samochodowe nie są płaskie.... a niekóre dziewczyny kładą spac dzieci na poduszkach co też jest nie zdrowe.... wiec... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.