![]() |
#1171 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
A pępek psikamy octaniseptem i czyścimy delikatnie patyczkiem. Ja liczę, że nasz niebawem odpadnie, bo już prawie 3tyg ma, nie myślałam nawet nad czymś innym ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1172 |
Wtajemniczenie
|
Coś się moje bóle rozkręcaja.. Czop leci.. Może jednak to mój dzień
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz pępek będę pryskała octeniseptem i mocno wycierała wacikiem i patyczkiem po przygodach u syna. Od spirytusu się już odchodzi, ale w razie czego to jakoś go się rozcieńcza z wodą.
Wydaje mi się, że sporo dzieci ma problem z bączkami i prężeniem i niekoniecznie musi mieć od razu kolki. Ten ich układ jest taki niedojrzały i się męczą. Pomóc może Espumisan itp, czeste układanie na brzuchu,probiotyk, masaże brzuszka-można sobie w internecie podpatrzeć jak to robić. Czasami też może pomóc odstawienie jakiś najczęstszych alergenów, np mleka. Pediatra może też zalecić enzym laktazy, bo czasem te problemy brzuszkowe to wynik nietolerancji laktozy. Generalnie metodą prób i błędów ![]() A na typowe kolki chyba nie będzie niestety złotej rady jak to po prostu przetrwać Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1174 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Camelitos, trzymam za Ciebie dzisiaj kciuki, niech się tam rozkręca co się ma rozkręcić i 12 lipca byłby bardzo ładną datą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1178 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1179 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas to samo - oczy jak 5 złotych i nosić go na rękach trzeba, i zabawiać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My już po spacerze! A w nocy odpadł Prezesowi kikut! Po mamusi to ma - wszystko goi się jak na psie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
Summer super, że kikut już odpadł.
Cami kciuki za rozkręcenie akcji. U nas przed chwilą była położna. Mały pięknie przybiera i przekroczył 4 kg, aktualnie waży 4020- kawał chłopa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1181 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze a my mamy jeszcze kikut... juz w polowie odchodzi i jest suchy ale jednak jeszcze siedzi.. Dziewczyny czy wy juz uzywalyscie wody morskiej albo aspiratora? Kropek ma czasem troche zapchany nosek- do tej pory radzil sobie z tym kichajac ale przyjdzie czas, kiedy bede musiala uzyc jednego i/lub drugiego a boje sie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1183 |
Wtajemniczenie
|
Cami no to trzymamy kciuki za akcje !!!
Summer super że kikut juz odpadł ! Dobrze, że goi sie bez komplikacji ![]() Ja wrocilam ze szpitala, ktg trwalo 45 minut i zero skurczy haha, zapowiada się swietnie.... Mała waży juz prawie 4 kg + - oczywiście. Usg w normie. Wszystko pięknie, nic tylko wychodzić, a tu cisza... za tydzień kontrola w szpitalu (ktg +usg), to bedzie dwa dni po tp, no i jak nic sie nie będzie działo to kładą mnie na oddział. Chcialabym tak bardzo żeby cos samo ruszyło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj mega boli pod zebrami i w mostku... Do tego mała chyba nauczyła się nogi wyprostować na Maxa... A mi aż słabo z bólu.
No i kręgosłup i bóle okresowe nadal są ![]() Ciekawe jak u mnie będzie na ktg dziś. Cami kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gdzie są foty z sesji ja się pytam?! ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
Raczkowanie
|
Camelitos to kciuki za poród rychly i bezproblemowy!
Co do mojej sytuacji to juz rozwazalam wszelkie opcje - auto mam swoje ale boje sie jechac do porodu bo po cc raczej nie wsiade za kierownice... no i z dzwiganiem tez klopot, takze na razie pomysl jest taki ze mama wezmie fotelik, ktory jest w moim aucie i odbierze mnie taksowka, no coz taki kurs w obie strony do lodzi raz w zyciu trzeba zaplacic. Ojciec dziecka nie ma prawa jazdy i nie dojedzie do konca lipca moze uda mu sie przyjechac jak dostanie urlop w sieprniu - tak czy inaczej transport bylby ten sam bo nie przeskoczymy tego on jedzi pociagami do mnie. Brat wyjezdza pojutrze na wakacje za granice... no coz jak zdazy wrocic do porodu jest szansa jak nie to juz nie mam kogo prosic. we wtorek tez na 90% jade do szpitala pociagiem jak czesto sie zdarza z tym ze teraz w towarzystwie mamy bo boje sie w ostatniej chwili nosic toreb. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 |
Wtajemniczenie
|
Cami, Blanka
![]() Stasio je co 2 max 3h sam się upomina, a między zasypia ![]() ![]() Gorzej ze mną, zbijam gorączkę, natomiast mimo dobrych wyników usg rana ciagle mnie boli ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
Zadomowienie
|
Zgrusiu moje gratulacje
![]() Monya mam nadzieję że wszystko pójdzie po twojej myśli i uda ci się jakoś zorganizować powrót. Moja Lidka też sie pręży i puszcza bączki, robi się czerwona. Teraz kiedy dokarmiam mm to jest jeszcze gorzej. Wtedy smaruje maścią mam od brata z Niemiec, robię masaż nóżkami po brzuszku, podkurczam jej nóżki do brzuszka a potem jeszcze kładę na brzuszku i masuje dół plecków. Rady mojej położnej. Daje jeszcze Espumisan ale ten mocniejszy 100. Aaska szczęśliwego rozwiązania i obyś szybko się pozbierała po cc ![]() Emma jak mały z żółtaczką? Robisz mu badania? Ovejita ja psikam octeniseptem i potem patyczkiem czyszczę w tych zagłębieniach. Pępuś jest suchy i ładnie się goi. Do pediatry kazali mi się umówić w szpitalu jak młoda skończy 2 tygodnie. Miała dokładnie 18 dni jak byłyśmy. Camelku powodzenia i trzymam kciuki ![]() Kropka spróbuj wkrapiac sól fizjologiczną do noska, woda morska w sprayu ma duże ciśnienie a sól może pomoże na zapchany nosek. Zua to bierz się za wyganianie małej ![]() Byłyśmy znowu dzisiaj na pobraniu krwi jak wyniki będą wyższe niż we wtorek to od razu do szpitala. Czekam jak na szpilkach. Ale moja pediatra powiedziała że już jest mniej żółta więc może zostaniemy w domu. Pozostało czekać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Będę okropna i zjem mrożona pizze.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 | ||
Wtajemniczenie
|
Monya to faktycznie masz trudną sytuacje. Ale dobrze ze nie jestes sama, ze Mama pomaga! A może jakiś dobry sąsiad za zapłatą oczywiscie wesprze Was i zawiezie Mame do Lodzi i Was odbierze? Zawsze to jakoś lepiej jak znajoma twarz Was wiezie...
Ale niezaleznie od tego bedzie dobrze wszystko ![]() Cytat:
![]() Z tą raną to moze byc tak, ze emocje powoli schodzą z Cirbie i odzywa sie rana. Uwazaj na siebie! Gorączkę nasz od tej piersi? Jak sytuacja z nią? Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1192 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zua kurcze Rozalcw tam za dobrze u Ciebie! Kciuki za rowoj akcji! Oby zaczelo sie bez wspomagaczy. Tez tak bardzo bym chciała! No wlasnie gdzie obiecane zdjecia? Cytat:
Kciuki Blanka za KTG! Cytat:
Monya współczuje masz bardzo ciezka sytuacjie i tak naprawde jestes skazana sama na siebie! Ale jestes silna kobieta i dasz sobie radę ![]() Cytat:
Emma przykro mi ze rana sie ciezko goi. Obu szybko sie polepszyło! Zgrusia gratulacje za poród! Jesli jesteście na lipcowym wątku na Fb nie wydaje sie Wam ze okropnie duzo cc w Polsce??? Mam wrażenie ze co czytam o nowych porodach to każdy jest przez cc. Ja wiem ze czasami wskazania do cc i nie ma wyjścia ale jak te dzieci sie pojawiają na lipcowkach to chyba tylko 1/4 rodzona jest SN. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Raz dziennie Octeniseptem. W kąpieli moczę normalnie, ale poza tym patrzę, czy jest suchy, czy nic się nie maże, odwijam pieluszkę pod kikuta. Między spirytusem i Octeniseptem to będzie latami taki spór jak czy jest dieta matki kp czy nie ma, itp... ![]() Cytat:
Cytat:
ovejita, więc ja o tym... O kolkach pisałam chyba wczoraj, dziś asiaczek ![]() Niestety nie mam też żadnej rady. Dużo było pomysłów położnej czy nawet doradcy laktacyjnego (akurat średnio byłam zadowolona z tej kobiety, kiedy np. kazała mi zrobić dietę eliminacyjną na wszelki wypadek ![]() ![]() Cytat:
![]() Nosicie 56 czy już raczej 62? Cytat:
![]() ![]() Niech się ładnie naturalnie rozkręca ![]() Trzymam ciągle za wszystkie dwupaki, zwłaszcza te bardziej na wylocie już!
![]() |
![]() |
#1195 |
Raczkowanie
|
Bursztynku to trzymam kciuki za poprawe wynikow Lidki oby obyło sie bez szpitala
![]() Kropka & Karolina - dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chcialam bardzo sn, wyszlo jak wyszlo. Licze na to ze nastepnym razem uda sie sn... Cytat:
Cytat:
Sprobuje z odbijaniem w trakcie karmienia. Bo faktycznie nei raz jak go spionizuje to tak mu sie odbije, ze Tatusia przebije ![]() Ej jestem matka wariatka! Dzisiaj tfu tfu Adaś spokojniejszy, ja mam wiecej czasu, to zaczynam swirowac ze cos nie tak, bo wczoraj bylo przeciez inaczej ![]() ![]() Posprzatalam kuchnie, mroze borówki, teraz biore sie za salon. Potem lazienka i sypialnia... moze uda mi sie dzisiaj wszystko zrobic! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1197 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też spokojniejszy dzień, więc odpoczywam (w sensie - sprzątam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A może przeforsowałaś się? Polu, co u ciebie?? Z naszej top gaduły stałaś się top milczkiem! Dziewczyny, jak odpadł kikut to teraz widzę, że pępek jest taki dość odstający... I teraz mam fazę - czy to nie jest przepuklina?? bo coś położna mi wspominała, że Prezes za mało leży na brzuszku, a to jest profilaktyka przeciw przepuklinie. Więc sobie wkręciłam tę przepuklinę i nie wiem co robić. Położna przychodzi w poniedziałek, wizyta u pediatry we wtorek...Wcześniej terminów brak. A ja nie wiem, czy sobie coś wkręcam, czy faktycznie coś jest na rzeczy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
Zadomowienie
|
A ja w domu. Mam czekać na rozwój akcji-może być za godzinę a może za 3 dni. Skurcze coś się pisały ale nic nie czulam, rozwarcie na 2 palce no i tyle. Wróciłam do domu i znów brzuch pobolewa ehhh.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
A mi właśnie tyle tego czopa odeszło, że aż mi się słabo zrobiło, boże.... Gdzie się to mieści?!?!?!?!?!
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-07-12 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm sorki za pytanie a jakiego koloru masz czop? Bo mi tez odchodzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.