|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8476527]Czesc dziewczyny
![]() ![]() Patt gdzie lecisz?? ![]() Wpadłam w taka paranoje gdy ostatnim razem bylam na SB. Schudłam z 66 do 51,5 przy wzroscie 168. Wygladalam jak kosciotrup, ale balam sie cokolwiek zjesc ze przytyje ![]() Nie moglam patrzyc na wegle w zadnej postaci bo przeciez to samo zlo. Przesadzilam. Gdy zaczelam jesc normalnie, nie moglam opanowac wilczego glodu. Najpierw objadalam sie dozwolonymi, potem juz wszystkim byleby bylo słodkie. Organizm ze zdwojona moca domagal sie tego czego tak mu brakowalo. Wegli. Tyle ze dostawal proste zamiast zlozonych. No i wrociło prawie wszystko z tego co zrzuciłam. Moze na ten powrot i napady wpłyneło to, ze w tym czasie zmieniałam tabletki. Najpierw z Novinette po ktorym miałam straszne depresje na Yasmin, a w koncu po 5 miesiacach przeszlam na plastry. Ale zuzylam tylko 3 opakowania i calkiem odstawilam hormony. Teraz czuje sie duzo lepiej, choc pewnie bede musiała wrocić do dawek w określonych dniach cyklu ![]() Co do mojego sposobu utrzymania wagi to gdy tylko osiagne 54 przechodze na zdrowe U i ani mysle zejsc ponizej. Nawet jezeli bardzo by mnie kusilo. TŻ zadeklarował pilnowanie, nie pozwoli zebym wpadła w to co wczesniej ![]() ![]() [/quote] Witamy. Ja właśnie mierzę sobie 168 i 51kg, to sobie wyobraź jak wyglądam ![]() ![]() ![]() ![]() P.S.Zaniedbałam się, nie ćwiczyłam z tydzień i jak mogłam skakać dobre 15 minut na skakance to teraz minuta i wysiadam ![]()
#2522 |
Rozeznanie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8476527]
ecrulo ja przygode zaczelam jeszcze w liceum ![]() ![]() Cykado nie strasz mnie bo ja łykam mercilon... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Rozeznanie
|
Jeszcze zanim wylecę to muszę się przejść do lekarza na kontrolne badania, bo mam dziwne mrowienia w klatce piersiowej, trochę wyżej niż klatka, a niżej niż szyja, mniej więcej gdzie obojczyk. Do tego moje kolana gruchoty się odezwały-dawniej ponadrywałam sobie ścięgna jak biegałam
![]()
#2524 |
Zadomowienie
|
ja I fazę starałam się tak urozmaicać, żeby mi nic się nie znudziło. jajka jadałam nie mówię, bo często, ale w różnych postaciach
![]() Cykado co to znaczy zdrowe U ?
#2525 |
Wtajemniczenie
|
no laseczki FI SB uroczyście zakończona
![]() ![]() z tego co umieściła tu Ska to kg zaczynają nam lecieć od 21/24 dnia diety a do tej pory to był ubytek wody ![]() a na dalszą zachętę do plażowania na FII zjadłam dziś snickersa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2527 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Włączaj dziewczyno te wegle sukcesywnie zanim organizm sie upomnie i zanim jedzenie stanie sie obsesja ![]() ![]() Teraz waze 55,5 mieszcze sie we wszystkie ciuchy, ktore kupiłam w tamtym roku gdy wazylam 51. Wniosek z tego chyba taki ze mam wiecej miesni, a to napewno zdrowsze ![]() ![]() ![]() Guleczku ten torbiel tak czy siak bym dostala, nie wazne jakie tabletki bym wtedy odstawila. Tak powiedział mi ginekolog po badaniach hormonalnych ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
U - utrzymanie wagi
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Konto usunięte
|
Czesc Marzenko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8477151]Czesc Marzenko
![]() ![]() Cześć Słońce ![]() Ja się jakoś tak ostatnio nie udzielam, bo Wy tu takie dyskusje prowadzicie i nie chce Wam się wtrącać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Wtajemniczenie
|
Wazylam sie dzisiaj rano i waze 58,8kg, a wieczorem 60kg.
Ale mam taka paranoje, ze chce na koniec wazyc 55kg, ale nie rano, tylko w ciagu dnia lub wieczorem. Dlatego waze sie zawsze wieczorem. Ja tez mam problem z weglami, choc nie zadreczam sie ta cala dieta SB az tak, ale chcialabym wiedziec ile wegli w fazie II jesc. O jakich porach lepiej, czy to obojetne, w jakich ilosciach??? Jak narazie jem zazwyczaj rano chleb pelnoziarnisty, potem owsianke na II sn, obiad raczej warzywno-miesny, w miedzyczasie jakis jogurt czy owoc. Ale niestety kolacje odkad przyjechalam od babci nie sa czysto bialkowe. U babci byly, a tutaj tez chlebek jem. Wydaje mi sie, ze to za duzo jak na SB. Nie wiem sama zreszta... Ale jak to pisze, to wydaje mi sie to byc III faza a nie II. Na weekend mamy gosci od piatku do niedzieli, wiec to beda 3 nie SB-owskie dni. W piatek robie tiramisu (oryginalne oczywiscie, a nie SB), w sobote na obiad tez beda wegle, ale przynajmniej z pelnego ziarna, a niedziela jeszcze nie zaplanowana. No a tiramisu to pewnie przez caly weekend plus alkohol. Do tego czasu powinnam chyba jesc jak najwiecej bialka i warzyw, a jak najmniej wegli. Jak myslicie?
#2532 |
Rozeznanie
|
Denerwuje mnie, kiedy mówię, że jestem na diecie i tego nie zjem, a ludzie na to, że "po co?". Dla nich dieta to picie wody, a dla mnie to zrównoważony jadłospis, gdzie na wszystko jest czas i miejsce. Kiedy mówię "dieta" mam na myśli zdrowe odżywianie, a oni głodówkę i tak większość moich znajomych. A wiecie, że ostatnie badania w Polsce wykazały, że:
"Lekarze alarmują - prawie 16 procent dzieci oraz nastolatków w naszym kraju cierpi na nadwagę lub otyłość.Według statystyk Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie w Polsce odsetek osób otyłych wynosi 20 procent, zaś osób z nadwagą i otyłością jest ponad 50 procent. Nadliczbowe kilogramy ma prawie 16 procent dzieci oraz młodzieży w wieku szkolnym. Jak informuje prof. Mirosław Jarosz, dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, roczny wskaźnik wzrostu otyłości u dzieci jest obecnie 10 razy większy niż w 1970 roku." ![]() ![]() ![]()
#2533 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Swoja drogą chciałabym miec takie podejscie do swojego ciała jak zanim udalo mi sie tyle schudnąć i zanim zaczelam panicznie bac sie wszystkiego, czyli jakies 3 lata temu. Na 4 roku studiów zywiłam sie głównie pizza, piwem oraz hottogami pod stadionem Wisły w Krakowie, teraz już chyba nigdy tak nie dam rady ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Podróżniczka
|
o co chodzi z tym liczenie węgli?
no wiem... coś z organiki w pożywieniu...ale o co konkretnie chodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Zadomowienie
|
Marzenko wcinaj się wcinaj! jak Twoje sukcesy?
![]() mamrotko tabeleczka jeszcze raz: Cytat:
![]() Cykado ja znam to uczucie. chciałabym być taka jak przed moją I dietą. bezproblemu, pełna akcpetacja, uważałam się za b. atrakcyjną osobę, a teraz? też wszytskiego się boję ![]() Pat da się zauważyć, że dużo dzieci jest po prostu gruba. a to b. ważne jak się takie maleństwo rozwija, bo rzutuje to potem na jego wyglądzie. cóż, wolę być b. szczupła niż gruba ![]() fruity jeśli już tak nie SB się szykuję weekend to nie zapominaj o warzywach chociaż. żeby cały czas dostarczać coś zdrowego, odżywczego. i może staraj się nie przesadzać z ilością tych smakołyków ![]() ![]()
![]() |
#2536 | |
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
![]() Tak jak przewidywałam - warzywna poki co nie wypalila...i dobrze - bo Marzenka ma racje i to nie jest zdrowe (o czym z reszta wiem ![]() Mimo to odpoczynek od SB podtrzymuje, a powrot nastapi w poniedzialek ![]() Cytat:
![]() Lece troche odpocząc, a potem zabieram sie za cwiczenia, bo mialam dluga przerwe od nich... ![]()
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Ano u mnie wszystko dobrze. Własnie popijam czerwoną herbatkę. Od 4 dni ładnie bez grzeszków! ale coś osłabiona jestem, strasznie mnie plecy boląąą.. Ale może to jakoś od pogody.
A tak poza tym, byłam kupić książki do szkoły, 200zł mniej i trochę mi to humor popsuło. Niestety dalej nie mam @ i strasznie mnie się to nie podoba, bardzo fiksuje mi organizm. I ogólnie tak beznadziejnie wieje i mam lipny humorek, ale niech moc będzie z Wami! ![]() Domi wielbię Cię za to, że tak postąpiłaś. Inaczej bym się obraziła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
moderatorka też wizażanka
|
pat111
Dziękuję bardzo za odpowiedź, bo już strasznie się martwiłam ![]() Rozumiem Cię, mnie też wkurzają ludzie mówiący mi "a po co". Jak zaczęłam SB to słyszę od znajomych "rzuć to, wyglądasz OK" może dla nich, ale ja chcę wyglądać dobrze dla siebie ![]() Nie głoduję, tylko stosuję się do zasad zdrowego żywienia, a to jeszcze nie przestępstwo ![]() ![]() Coś wizaż mi nie działał kilka godzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Rozeznanie
|
Miałyście to co ja ?
![]() Ska ja sobie obiecałam, że moje dziecko od małego będę uczyła zdrowych nawyków, żeby w przyszłości nie miało to co ja. Zwykle takie dzieci się rozpieszcza- batonik, cukierek, chips-przecież wyrośnie. A to za przeproszeniem gó*** prawda. Od małego uczy się takiego dzieciaka, że może jeść to co chce i ile chce i pić to co chce, bo "wyrośnie", robiąc mu krzywdę.
#2540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wychowania dziecka, ja swojemu w przyszłości napewno będę wpajać zdrowe nawyki żywieniowe, ale napewno nie bez przesady, że nie będzie, aż tak jadło, a właściwie nie jadło słodkiego etc. Bo widzę to po moim małym kuzynku, ma 4 latka i ma cukrzycę i widać jak bardzo mu brakuje słodkiego, bo jest dzieckiem. I pyta "dlaczego inni mogą, a ja nie?" ![]() Wydaje mi się, że wszystko jest dla ludzi, ale w odpowiednich ilościach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Rozeznanie
|
Oj, niestety zgadzam sie z Wami... dzieci sa rozpieszczane... u mnie tez tak bylo, ze zawsze byly slodycze gdy ktos je chcial...a teraz ja mam za swoje...trzeba dietkowac... choc z drugiej strony to tez kwestia budowy ciala. Gdybym wazyla powiedzmy 50 kg to chyba bylyby to same kosci...
Marzenko, nie przesadzaj ![]() ![]() ![]()
#2542 |
Rozeznanie
|
Ja jestem z natury szczupła, a jak się zaczęło ?
![]() ![]() Do dziś nie jadam żadnych zup, nienawidzę ![]()
#2543 |
Zakorzenienie
|
Domi mi też dzisiaj słabo jest, szczególnie rano było, teraz jest już w miarę okej.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Rozeznanie
|
Chyba pogoda, bo mnie od kilku dni mdli i kręci mi się w głowie.
#2545 | |
Rozeznanie
|
Witajcie, u mnie dzis niezbyt samopoczucie, kręci sie w głowie i ogólnie jakaś osłabiona jestem
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2546 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, dzisiaj taka pogoda niewiadomo jaka.. ja też jestem słaba, senna (w pracy przysiady robię, żeby się rozruszać
![]() zgadzam się z Marzenką, że dla malych dzieci wszystko tylko w odpowiednich ilościach. i nie robić żadnych szantaży, nie nagradzać za zjedzenie czegoś, bo to ma odwrotny skutek. Domi a kiedy powinno się przyjmowac posiłek bialkowy - kolacja, obiad? jak to wygląda? i co jest takie typowo białkowe? ja właśnie mam PW. naprażyłam sobie słonecznika, jeszcze ciepły ![]() edit: Marzenko mój @ też zwariował i jestem pewna, że to od zmiany nawykow żywieniowych. zobaczymy jaki będzie za miesiąc. a ile sie spóźnia u Ciebie?
#2547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
Domi22 dziekuje bardzo
![]() ![]() ratunku!! mama wyjela z piekarnika drozdzowke i pachnie na cale mieszkanie wrrr Edytowane przez andziuchna Czas edycji: 2008-08-05 o 18:03 Powód: drozdzowka;) |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Rozeznanie
|
Mamrotka gratuluję (wybacz ze dopiero teraz
![]() ![]() dziewczyny to na pewno pogoda- ja tez ledwo się na nogach trzymam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do okresu...Ja jak zaczelam Sb spoznil mi sie @ 66 dni, potem 7, a teraz nie wiem, bo dopiero bedzie... Do tego doszedl stres jeszcze, ale mysle, ze powinno to sie unormowac...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.