|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Ile mozna przytyc po 1 dniu po "kompulsie/napadzie"? Plis help bo nie zasne cala noc:
Dziewczyny,mam wazne pytanie a sie nie znam.. I nie mam do kogo zwrocic..Prosze nie krytykujcie mnie bo wiem,ze robie bardzo zle ale jestem chora na ED. 10 jade nad morze(za tydzien juz
![]() Mam mega wazne pytanie..jesli bylam 11 dni na diecie jakies 600 kcal dziennie a nagle w doslownie godzine zjadlam jakies 5.500 kcal(tyle wyliczylam w wersji optymistycznej ![]() z 1 strony od jutra ZNOW wracam do jakis 600 kcal a to TYLKO 1 dzien ale z 2 strony to bylo az ok 6.tys kcal a na dodatek zjedzone po 11 dniach glodzenia organizmu.. ile maxymalnie moge przytyc od 1 dnia kompulsa? Blagam nie krytykujcie mnie,wiem ze robie zle ![]() prosze pomozcie bo nie zasne cala noc..(i tak pol nocy nie zasne z bolów brzucha ![]() z gory bardzo dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Ile mozna przytyc po 1 dniu po "kompulsie/napadzie"? Plis help bo nie zasne cal
aha wybacznie Dziewczyny ze zakladam taki glupi i bezsensowny watek wiem ze nie robie dobrze ale jestem zalamana czasu nie cofne,przeczyszczac sie nie chce a musze wiedziec ile od 1 dnia takiego moge przytyc kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile mozna przytyc po 1 dniu po "kompulsie/napadzie"? Plis help bo nie zasne cal
Przykro mi, nie da rady bez krytyki, której sobie tak nie życzysz.
To była ZUPEŁNIE NORMALNA reakcja głodzonego organizmu. Jeśli dalej pojedziesz na idiotycznej, żałosnej diecie 500-600 kcal, takie sytuacje będą się zdarzały częściej. Chcesz tego? Widzę w podpisie, że ważysz 55kg... Jezu, po co Ty to sobie robisz? Nie wiem, ile masz wzrostu, ale to nawet nieistotne. A w temacie: nawet jeśli zjadłaś ponad 5000 kcal, nie przytyjesz. Raz, że 1 kg = 7000 niespalonych kcal. Dwa, miałaś przez jakiś czas bardzo ujemny bilans, więc Ci się wyrówna ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Weszlam na wage j jest 2 kg wiecej ale mam brzuch jak balon wiec tyle wazy ta tona jedzenia ktora sie w nim teraz trawi wiec jutro moze byc te 2 kg mniej nawet jesli dzis cos zjem (bo nie chce teraz np sie 1 czy 2 dni totalnie glodzic bo chce wyjsc z tego ed)
wiem ze zle robie ale ciezko mi wyjsc z ed ktore mam 3 rok.. to bardzo trudne mimo ze niedawno mi sie prawie udalo to to wrocilo ![]() na dodatek mam TZ z ktorym jestem juz jakis czas a on nie wie o tym co mam (znaczy sie,wie ze mam nerwice ale nie ma pojecia ze mam ED ano-bulim i to od 3 lat bo nie jestem z nim na tyle dlugo zeby odwazyc sie mu to powiedziec) a on dla zartu lubi mnie nazwac grubasem czy cos albo zebym przeszla na diete ;/ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie gdzies czytalam ze jesli sie zje w jednym posilku 2000kcal (pustych) to daje to +kg... zeby to bylo te 5000kcal przez caly dzien i nie puste to pewnie jakos inaczej by bylo ale zakladam ze zjadlas to w ciagu jednego napadu?
no i zgadzam sie z przedmowczynia na temat diety 500-600kcal- tragedia!! co do tz- jesli jak piszesz kochasz go to powiedz mu o ed bo on nie rozumie jaki jego slowa sprawiaja Ci bol... ja swojemu powiedzialam ze mialam napady (tez w zartach skomentowal moje "boczki") i swiat sie nie zawalil a jak chcesz z kims byc musisz byc szczera bo ta osoba moze Ci pomoc Edytowane przez andziuchna Czas edycji: 2008-08-03 o 19:43 Powód: .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Tak niestety wszystko w ciagu godziny zjadlam..
wiem ze 600 kcal dziennie to bardzo zle ale tak ciezko jest wyjsc z ED..Jak nie napad to 600..dzis bylo 800 choc to pewnie i tak za malo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podług tej wersji z 2000kcal to ja bym powinna już ważyć po kompulsach ze 100kilo a tak nie jest i nie mają tak ani inne dziewczyny z tym typem ED ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
U mnie po wczorajszym kompulsie niestty bylo 2 kg wiecej ale ludze sie ze to nieprzetrawione jedzonko+woda z niego..zwaze sie za 3 dni,jutro sie jeszcze boje..
ale fakt jakby te 2tys sie zgadzaly u mnie tez bym z 100 kg wazyla bo czassem mam kilkudniowe kompulsy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko napisalam to co gdzies tam przeczytalam i jakos zapadlo mi w pamiec |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Dietetyce pisałaś, że masz IBS - o ile się nie mylę oznacza to mus rygoru w jedzeniu, bo każdy występek powoduje nieprzyjemne dolegliwości - ciebie nawet ostre i bolesne biegunki nie zmuszają do zastanowienia się nad tym co robisz? Przepraszam, że tak ostro - ale ty mówisz tak a robisz inaczej - nawet nie próbujesz unormować...
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
nawet po 1 dniu mozesz przytyc i wcale to nie jest niewiem jak nieprawdopodobne- organizm po diecie typu 500 czy 600kcal gromadzi zapasy przy malej nadwyzce kalorii , nie mowiac o ataku przy ktorym pochalnia sie po 5000kcal
![]()
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() U mnie albo kilka dni/tyg kompulsy albo glodówy do 600kcal.I tak juz 3 rok chyba bedzie a ja nie umiem inaczej .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
KittenFromHeaven1989 a ile Ty masz wlasciwie wzrostu?? te 89 w nicku to rocznik?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaczne od twojego podpisu --> wszystko w nim sie wzajemnie wyklucza.. napisalas ze chcesz do stanu uzywalnosci doprowadzic wlosy i paznokcie ale z drugiej strony chcesz zrzucic 10 kg.. gdzie sens, gdzie logika pytam ja sie.. nie dostarczajac organizmowi niezbednych witamin i mineralow, nigdy nie bedziesz miala ladnych wlosow i paznokci! poza tym: piszesz ze walczysz z ed- swietnie. gratuluje. Tylko dlaczego z drugiej strony pioszesz ze chcesz AZ TYLE schudnac?? Co? Teraz uwazaj, bedzie wyklad ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
juz nie bede komentowac sposobu odzywiania, gdyz szkoda słow, ale czytam Twoj podpis::
"-doprowadzić do stanu używalności włosy i paznokcie " i mysle: jak chcesz doprowadzic wlosy i paznokcie do jakiegokolwiek stanu, przy takiej diecie? jesli zastosujesz ja dluzej, to nie bedziesz miala nawet czego pielegnowac... edit: ah przepraszam, wlasnie przeczytalam post wyzej i widze,ze wizazanka zwrocila juz na to uwage
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
*sloneczko*,Chloestic.. ja wiem ze zle robie,ale ja sie staram zeby dziennie bylo wiecej niz 600,tak najpierw chce od 900 zaczac a potem przejsc na 1200 i sie staram to rozplanowywac ale czasem po 600 nic mi nie chce przejsc przez usta nawet jak sie staram,a czasem,np w sobote jak zalozylam watek i wczoraj jak cos jednak przejdzie i wzrosnie do 1ooo to dzieje mi sie cos dziwnego(jakby faza albo jakis trans)i rzucam sie na wszystko co jest w domu tak ze wychodzi z 10tys kcal;/..staram sie jesc 1ooo dziennie ale mi nie wychodzi mimo ze bym chciala byc wreszcie zdrowa ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
no tak ale zobacz ze teraz juz masz bmi w dolnych granicach.. chcesz schudnac do 48 co jest na granicy niedowagi i wychudzenia
![]() Edytowane przez andziuchna Czas edycji: 2008-08-06 o 16:47 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ludowa, pomoz bo rece opadaja..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Ale jak ja mam pomóc? Napisałyście już chyba wszystko.
KittenFromHeaven, nie pojmuję po kiego diabla Ty chcesz schudnąć do tych idiotycznych 48 kg; zamiast się odchudzać powinnaś udać się do psychologa, bo tu już chyba bardziej dla niego robota, skoro non stop na przemian głodzisz się i objadasz... Nie zazdrościsz swoim koleżankom tego że żyją normalnie i nie myślą o jedzeniu? A może zazdrościsz niektórym z nich czegoś innego - chudych nóg, wystających żeber? Pewnie tak, inaczej nie byłabyś na wiecznej diecie. Czy tak trudno zrozumieć, że kobiety i figury są różne, a różnorodność jest piękna? --- Chciałam jeszcze odrobinę sprostować: Cytat:
![]() Regularnie przekraczasz zapotrzebowanie = tyjesz. Oczywiście, nie promuję tu jedzenia dwóch posiłków dziennie, tylko nakreślam sytuację ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ludowa, rabnelam sie
![]() ups ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
w sumie to jest dobry sposob
![]() ![]() zazdroszcze ze sie z tym uporalas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Zdarzało mi się po kompulsie, który zaliczyłam późnym wieczorem ważyć następnego dnia rano ze 2 kg więcej. Jednak nie głodząc się tylko jedząc następnego dnia normalnie i wchodząc na wagę po..wypróżnieniu się
![]() więc pięciu kg raczej nie przytyjesz tak na raz.
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Anoreksja to straszna choroba... a w moim przypadku anoreksja bulimiczna.
Zjadłam dzisiaj tyle, ile normalnie jem w ciągu 3 dni. Nie mogę powstrzymać napadu! Czuję się teraz jak śmietnik, jak szmata. Dzień jest dla mnie juz stracony i pewnie spędze go pod kołdrą. Kiedy w końcu będę mogła normalnie funkcjonować, jeść, myśleć, ŻYĆ? Ta choroba mnie wykańcza- fizycznie i psychicznie. Od jutra pewnie znowu będę jechać na 500kcal, żeby spalić to, co zjadłam dzisiaj ![]() Edytowane przez lovecassie Czas edycji: 2008-08-30 o 12:26 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
![]()
witam. jestem tu nowa. ale postanowilam napisac w tym poscie poniewaz sama choruje na kompulsy i mam problem poniewaz jutro wybieram sie na chrzest, przed nami swieta a w maju obchodze jeszcze kilka innych okolicznosci. i postanowilam napisac dlatego bo wiadomo na takich eventach jest sporo roznego jedzenia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
kompulusy to mój krzyż pański. dlaczego nie potrafie zjeść 'rzadka' czekolady tylko do razu całą 300g?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.