Ile mozna przytyc po 1 dniu po "kompulsie/napadzie"? Plis help bo nie zasne cala noc: - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-02, 23:56   #1
KittenFromHeaven1989
BAN stały

Unhappy

Ile mozna przytyc po 1 dniu po "kompulsie/napadzie"? Plis help bo nie zasne cala noc:

Dziewczyny,mam wazne pytanie a sie nie znam.. I nie mam do kogo zwrocic..Prosze nie krytykujcie mnie bo wiem,ze robie bardzo zle ale jestem chora na ED. 10 jade nad morze(za tydzien juz ) i od 23 sie odchudzam.Od 23 lipca wlacznie jestem na diecie ok 500 kcal czasami 600 ale max bylo 650 plus cwiczenia..schudlam z 59 do 54 kg i bylam b szczesliwa ale dzis mialam chandre i zaczelo sie od hot doga a skonczylo na napadzie megaa...slodycze itp itd ,zreszta jesli ktoras tez ma ane-bulimicza to wie o czym mowie.

Mam mega wazne pytanie..jesli bylam 11 dni na diecie jakies 600 kcal dziennie a nagle w doslownie godzine zjadlam jakies 5.500 kcal(tyle wyliczylam w wersji optymistycznej ) to oprocz tego ze z chudego juz slicznego brzucha zrobil mi sie taki jak w 6 miesiacu ciazy (ale to jest wypchane tym żarciem+ duza iloscia wody bo mnie teraz suchy i za 2 dni zmaleje o polowe) to ile kg moge przytyc?
z 1 strony od jutra ZNOW wracam do jakis 600 kcal a to TYLKO 1 dzien ale z 2 strony to bylo az ok 6.tys kcal a na dodatek zjedzone po 11 dniach glodzenia organizmu..
ile maxymalnie moge przytyc od 1 dnia kompulsa?
Blagam nie krytykujcie mnie,wiem ze robie zle tylko prosze powiedzcie ile moge w 1 taki dzien co opisalam przytyc..1 kg czy moze az 3? niby to 1 dzien no ale po tylu dniach diety na dodatek tyle kcal..
prosze pomozcie bo nie zasne cala noc..(i tak pol nocy nie zasne z bolów brzucha)
z gory bardzo dziekuje Pozdrawiam serdecznie
KittenFromHeaven1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 00:06   #2
KittenFromHeaven1989
BAN stały

Dot.: Ile mozna przytyc po 1 dniu po "kompulsie/napadzie"? Plis help bo nie zasne cal

aha wybacznie Dziewczyny ze zakladam taki glupi i bezsensowny watek wiem ze nie robie dobrze ale jestem zalamana czasu nie cofne,przeczyszczac sie nie chce a musze wiedziec ile od 1 dnia takiego moge przytyc kg (nie liczac brzucha ala ciaza bo to za 2 dni zejdzie ale bardziej mi chodzi o kg na wadze....)
Stary 2008-08-03, 08:53   #3
Ludowa
Zakorzenienie

Dot.: Ile mozna przytyc po 1 dniu po "kompulsie/napadzie"? Plis help bo nie zasne cal

Przykro mi, nie da rady bez krytyki, której sobie tak nie życzysz.
To była ZUPEŁNIE NORMALNA reakcja głodzonego organizmu. Jeśli dalej pojedziesz na idiotycznej, żałosnej diecie 500-600 kcal, takie sytuacje będą się zdarzały częściej. Chcesz tego?
Widzę w podpisie, że ważysz 55kg... Jezu, po co Ty to sobie robisz? Nie wiem, ile masz wzrostu, ale to nawet nieistotne.

A w temacie: nawet jeśli zjadłaś ponad 5000 kcal, nie przytyjesz. Raz, że 1 kg = 7000 niespalonych kcal. Dwa, miałaś przez jakiś czas bardzo ujemny bilans, więc Ci się wyrówna Nie przejmuj się i nie próbuj żadnych głupich sztuczek.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 11:18   #4
KittenFromHeaven1989
BAN stały

Weszlam na wage j jest 2 kg wiecej ale mam brzuch jak balon wiec tyle wazy ta tona jedzenia ktora sie w nim teraz trawi wiec jutro moze byc te 2 kg mniej nawet jesli dzis cos zjem (bo nie chce teraz np sie 1 czy 2 dni totalnie glodzic bo chce wyjsc z tego ed)
wiem ze zle robie ale ciezko mi wyjsc z ed ktore mam 3 rok.. to bardzo trudne mimo ze niedawno mi sie prawie udalo to to wrocilo a wiem ze nie powinnam ale to takie silne..
na dodatek mam TZ z ktorym jestem juz jakis czas a on nie wie o tym co mam (znaczy sie,wie ze mam nerwice ale nie ma pojecia ze mam ED ano-bulim i to od 3 lat bo nie jestem z nim na tyle dlugo zeby odwazyc sie mu to powiedziec) a on dla zartu lubi mnie nazwac grubasem czy cos albo zebym przeszla na diete ;/ on to nieswiadomie robi bo nie wie o ed ale to mnie bardzo boli bo psychika anorektyczki takie zarty odbierze jako prawde ja sobie wmawiam ze on tak "dla jaj" ale moja psychika jest silniejsza ode mnie i to nieco(nie chce go obwiniac bo go kocham a on sobie tylko robi zarty czasami a nic nie wie) ale to nieco pogorszylo sprawe mojego wyjscia z tego syfu.
Stary 2008-08-03, 19:40   #5
andziuchna
Zakorzenienie

ja wlasnie gdzies czytalam ze jesli sie zje w jednym posilku 2000kcal (pustych) to daje to +kg... zeby to bylo te 5000kcal przez caly dzien i nie puste to pewnie jakos inaczej by bylo ale zakladam ze zjadlas to w ciagu jednego napadu?
no i zgadzam sie z przedmowczynia na temat diety 500-600kcal- tragedia!!

co do tz- jesli jak piszesz kochasz go to powiedz mu o ed bo on nie rozumie jaki jego slowa sprawiaja Ci bol... ja swojemu powiedzialam ze mialam napady (tez w zartach skomentowal moje "boczki") i swiat sie nie zawalil a jak chcesz z kims byc musisz byc szczera bo ta osoba moze Ci pomoc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726

Edytowane przez andziuchna
Czas edycji: 2008-08-03 o 19:43 Powód: ..
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 19:43   #6
KittenFromHeaven1989
BAN stały

Tak niestety wszystko w ciagu godziny zjadlam..

wiem ze 600 kcal dziennie to bardzo zle ale tak ciezko jest wyjsc z ED..Jak nie napad to 600..dzis bylo 800 choc to pewnie i tak za malo
Stary 2008-08-03, 19:45   #7
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
ja wlasnie gdzies czytalam ze jesli sie zje w jednym posilku 2000kcal (pustych) to daje to +kg... zeby to bylo te 5000kcal przez caly dzien i nie puste to pewnie jakos inaczej by bylo ale zakladam ze zjadlas to w ciagu jednego napadu?
no i zgadzam sie z przedmowczynia na temat diety 500-600kcal- tragedia!!

Podług tej wersji z 2000kcal to ja bym powinna już ważyć po kompulsach ze 100kilo a tak nie jest i nie mają tak ani inne dziewczyny z tym typem ED. Zależność jasna i prosta - 1kg tłuszczu to 7000kcal.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 19:58   #8
KittenFromHeaven1989
BAN stały

U mnie po wczorajszym kompulsie niestty bylo 2 kg wiecej ale ludze sie ze to nieprzetrawione jedzonko+woda z niego..zwaze sie za 3 dni,jutro sie jeszcze boje..
ale fakt jakby te 2tys sie zgadzaly u mnie tez bym z 100 kg wazyla bo czassem mam kilkudniowe kompulsy
Stary 2008-08-03, 20:04   #9
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Podług tej wersji z 2000kcal to ja bym powinna już ważyć po kompulsach ze 100kilo a tak nie jest i nie mają tak ani inne dziewczyny z tym typem ED. Zależność jasna i prosta - 1kg tłuszczu to 7000kcal.
no niby ja tez bym wazyla nawet wiecej niz 100kg
tylko napisalam to co gdzies tam przeczytalam i jakos zapadlo mi w pamiec

Stary 2008-08-03, 20:04   #10
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KittenFromHeaven1989 Pokaż wiadomość
U mnie po wczorajszym kompulsie niestty bylo 2 kg wiecej ale ludze sie ze to nieprzetrawione jedzonko+woda z niego..zwaze sie za 3 dni,jutro sie jeszcze boje..
ale fakt jakby te 2tys sie zgadzaly u mnie tez bym z 100 kg wazyla bo czassem mam kilkudniowe kompulsy

Na Dietetyce pisałaś, że masz IBS - o ile się nie mylę oznacza to mus rygoru w jedzeniu, bo każdy występek powoduje nieprzyjemne dolegliwości - ciebie nawet ostre i bolesne biegunki nie zmuszają do zastanowienia się nad tym co robisz? Przepraszam, że tak ostro - ale ty mówisz tak a robisz inaczej - nawet nie próbujesz unormować...
Stary 2008-08-04, 14:14   #11
cukiereczeQ
Rozeznanie

nawet po 1 dniu mozesz przytyc i wcale to nie jest niewiem jak nieprawdopodobne- organizm po diecie typu 500 czy 600kcal gromadzi zapasy przy malej nadwyzce kalorii , nie mowiac o ataku przy ktorym pochalnia sie po 5000kcal powinnas zaprzestac tych bezsensownych diet i sluchac swojego organizmu. Zawsze gdy rzucamy sie na jedzenie to znak ze jest cos nie tak. Wiem to nawet po sobie, dlatego juz nie robie nic przeciw sobie i nie glodze sie.

"Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód"

cukiereczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 16:40   #12
KittenFromHeaven1989
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cukiereczeQ Pokaż wiadomość
nawet po 1 dniu mozesz przytyc i wcale to nie jest niewiem jak nieprawdopodobne- organizm po diecie typu 500 czy 600kcal gromadzi zapasy przy malej nadwyzce kalorii , nie mowiac o ataku przy ktorym pochalnia sie po 5000kcal powinnas zaprzestac tych bezsensownych diet i sluchac swojego organizmu. Zawsze gdy rzucamy sie na jedzenie to znak ze jest cos nie tak. Wiem to nawet po sobie, dlatego juz nie robie nic przeciw sobie i nie glodze sie.
zazdroszcze Ci ze sobie umiesz to unormowac. Ja juz nie umiem normalnie..
U mnie albo kilka dni/tyg kompulsy albo glodówy do 600kcal.I tak juz 3 rok chyba bedzie a ja nie umiem inaczej ..
Stary 2008-08-05, 18:03   #13
andziuchna
Zakorzenienie

KittenFromHeaven1989 a ile Ty masz wlasciwie wzrostu?? te 89 w nicku to rocznik?

Stary 2008-08-05, 18:11   #14
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cukiereczeQ Pokaż wiadomość
Skąd to przekonanie, że przytyjemy w ciągu 1 dnia, hm ? Wybacz, ale jak powiedziała Ludowa- te 5000 kcal które zje jednego dnia wyrównają się a bilans i tak jest ujemny, skoro je te 500-600 kcal dziennie.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-05, 18:52   #15
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,mam wazne pytanie a sie nie znam.. I nie mam do kogo zwrocic..Prosze nie krytykujcie mnie bo wiem,ze robie bardzo zle ale jestem chora na ED. 10 jade nad morze(za tydzien juz ) i od 23 sie odchudzam.Od 23 lipca wlacznie jestem na diecie ok 500 kcal czasami 600 ale max bylo 650 plus cwiczenia..schudlam z 59 do 54 kg i bylam b szczesliwa ale dzis mialam chandre i zaczelo sie od hot doga a skonczylo na napadzie megaa...slodycze itp itd ,zreszta jesli ktoras tez ma ane-bulimicza to wie o czym mowie.

Mam mega wazne pytanie..jesli bylam 11 dni na diecie jakies 600 kcal dziennie a nagle w doslownie godzine zjadlam jakies 5.500 kcal(tyle wyliczylam w wersji optymistycznej ) to oprocz tego ze z chudego juz slicznego brzucha zrobil mi sie taki jak w 6 miesiacu ciazy (ale to jest wypchane tym żarciem+ duza iloscia wody bo mnie teraz suchy i za 2 dni zmaleje o polowe) to ile kg moge przytyc?
z 1 strony od jutra ZNOW wracam do jakis 600 kcal a to TYLKO 1 dzien ale z 2 strony to bylo az ok 6.tys kcal a na dodatek zjedzone po 11 dniach glodzenia organizmu..
ile maxymalnie moge przytyc od 1 dnia kompulsa?
Blagam nie krytykujcie mnie,wiem ze robie zle tylko prosze powiedzcie ile moge w 1 taki dzien co opisalam przytyc..1 kg czy moze az 3? niby to 1 dzien no ale po tylu dniach diety na dodatek tyle kcal..
prosze pomozcie bo nie zasne cala noc..(i tak pol nocy nie zasne z bolów brzucha)
z gory bardzo dziekuje Pozdrawiam serdecznie
mam ochote cie ochrzanic, ale opieprz nic nie pomoze. Trzeba ci chyba troche potlumaczyc, jak to juz zrobily dziewczyny

Zaczne od twojego podpisu --> wszystko w nim sie wzajemnie wyklucza.. napisalas ze chcesz do stanu uzywalnosci doprowadzic wlosy i paznokcie ale z drugiej strony chcesz zrzucic 10 kg.. gdzie sens, gdzie logika pytam ja sie.. nie dostarczajac organizmowi niezbednych witamin i mineralow, nigdy nie bedziesz miala ladnych wlosow i paznokci!

poza tym: piszesz ze walczysz z ed- swietnie. gratuluje. Tylko dlaczego z drugiej strony pioszesz ze chcesz AZ TYLE schudnac?? Co?

Teraz uwazaj, bedzie wyklad Konieczne jest rozplanowanie posilkow, aby utrzymac odpowiednia energie w ciagu calego dnia. Przyswajanie spozywanego jedzenia zalezy od pory dnia. 2000 i wiecej kalorii zjedzonych podczas jednego posilku powoduja tycie, natomiast spozycie tych samych kalorii podczas kilku posilkow powoduje chudniecie. Musisz wyrobic w sobie odpowiednie nawyki zywieniowe.
Stary 2008-08-06, 02:19   #16
Chloestic
Zakorzenienie

juz nie bede komentowac sposobu odzywiania, gdyz szkoda słow, ale czytam Twoj podpis::
"-doprowadzić do stanu używalności włosy i paznokcie "

i mysle: jak chcesz doprowadzic wlosy i paznokcie do jakiegokolwiek stanu, przy takiej diecie? jesli zastosujesz ja dluzej, to nie bedziesz miala nawet czego pielegnowac...

edit:

ah przepraszam, wlasnie przeczytalam post wyzej i widze,ze wizazanka zwrocila juz na to uwage
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 09:09   #17
KittenFromHeaven1989
BAN stały

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
KittenFromHeaven1989 a ile Ty masz wlasciwie wzrostu?? te 89 w nicku to rocznik?
tak rocznik mam 19 lat. Mam 165(okolo bo czasem wychodzi ze 166)wzrostu.
Stary 2008-08-06, 09:11   #18
KittenFromHeaven1989
BAN stały

*sloneczko*,Chloestic.. ja wiem ze zle robie,ale ja sie staram zeby dziennie bylo wiecej niz 600,tak najpierw chce od 900 zaczac a potem przejsc na 1200 i sie staram to rozplanowywac ale czasem po 600 nic mi nie chce przejsc przez usta nawet jak sie staram,a czasem,np w sobote jak zalozylam watek i wczoraj jak cos jednak przejdzie i wzrosnie do 1ooo to dzieje mi sie cos dziwnego(jakby faza albo jakis trans)i rzucam sie na wszystko co jest w domu tak ze wychodzi z 10tys kcal;/..staram sie jesc 1ooo dziennie ale mi nie wychodzi mimo ze bym chciala byc wreszcie zdrowa ..
Stary 2008-08-06, 09:14   #19
andziuchna
Zakorzenienie

no tak ale zobacz ze teraz juz masz bmi w dolnych granicach.. chcesz schudnac do 48 co jest na granicy niedowagi i wychudzenia jak bedziesz tyle wazyla na pewno ani nie bedziesz wygladala dobrze ani zdrowo wiec przemysl to sobie i zastanow sie nad soba bo pewnie Ci sie tylko wydaje ze jestes "gruba" i zamiast sie odchudzac zacznij sie racjonalnie odzywiac!

Edytowane przez andziuchna
Czas edycji: 2008-08-06 o 16:47 Powód: literowka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-06, 16:34   #20
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
*sloneczko*,Chloestic.. ja wiem ze zle robie,ale ja sie staram zeby dziennie bylo wiecej niz 600,tak najpierw chce od 900 zaczac a potem przejsc na 1200 i sie staram to rozplanowywac ale czasem po 600 nic mi nie chce przejsc przez usta nawet jak sie staram,a czasem,np w sobote jak zalozylam watek i wczoraj jak cos jednak przejdzie i wzrosnie do 1ooo to dzieje mi sie cos dziwnego(jakby faza albo jakis trans)i rzucam sie na wszystko co jest w domu tak ze wychodzi z 10tys kcal;/..staram sie jesc 1ooo dziennie ale mi nie wychodzi mimo ze bym chciala byc wreszcie zdrowa ..
Kobieto, zmykaj ty na watek o ED - nic tu po tobie...

Ludowa, pomoz bo rece opadaja..
Stary 2008-08-06, 17:48   #21
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość

Ludowa, pomoz bo rece opadaja..
Ale jak ja mam pomóc? Napisałyście już chyba wszystko.

KittenFromHeaven, nie pojmuję po kiego diabla Ty chcesz schudnąć do tych idiotycznych 48 kg; zamiast się odchudzać powinnaś udać się do psychologa, bo tu już chyba bardziej dla niego robota, skoro non stop na przemian głodzisz się i objadasz...
Nie zazdrościsz swoim koleżankom tego że żyją normalnie i nie myślą o jedzeniu? A może zazdrościsz niektórym z nich czegoś innego - chudych nóg, wystających żeber? Pewnie tak, inaczej nie byłabyś na wiecznej diecie. Czy tak trudno zrozumieć, że kobiety i figury są różne, a różnorodność jest piękna?

---
Chciałam jeszcze odrobinę sprostować:

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
Teraz uwazaj, bedzie wyklad Konieczne jest rozplanowanie posilkow, aby utrzymac odpowiednia energie w ciagu calego dnia. Przyswajanie spozywanego jedzenia zalezy od pory dnia. 2000 i wiecej kalorii zjedzonych podczas jednego posilku powoduja tycie, natomiast spozycie tych samych kalorii podczas kilku posilkow powoduje chudniecie. Musisz wyrobic w sobie odpowiednie nawyki zywieniowe.
Nie wiem, może źle się wyraziłaś albo ja coś źle zrozumiałam Tak właściwie to pora spożywania posiłków jak i rozkład kalorii nie mają większego znaczenia dla procesu tycia/chudnięcia, o ile wszystko zamyka się w odpowiedniej, zgodnej z zapotrzebowaniem dawce energii. Czyli osoba, która je przykładowo 3000kcal rozłożone na 6 posiłków przytyje, a ta, która je jakieś 2000 rozłożone na 2 posiłki, nie. Co z tego, że ta pierwsza je regularnie, a ta druga wręcz przeciwnie.

Regularnie przekraczasz zapotrzebowanie = tyjesz.

Oczywiście, nie promuję tu jedzenia dwóch posiłków dziennie, tylko nakreślam sytuację pozdrawiam

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 21:54   #22
*sloneczko*
Zadomowienie

Ludowa, rabnelam sie chodzilo mi o to, ze zezarcie od metra kalorii na wieczor powoduje tycie..

ups
Stary 2008-08-06, 23:03   #23
KittenFromHeaven1989
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Nie zazdrościsz swoim koleżankom tego że żyją normalnie i nie myślą o jedzeniu? A może zazdrościsz niektórym z nich czegoś innego - chudych nóg, wystających żeber? Pewnie tak, inaczej nie byłabyś na wiecznej diecie. Czy tak trudno zrozumieć, że kobiety i figury są różne, a różnorodność jest piękna?

ech tylko ze ja nikomu nie zazdroszcze niczego w wygladzie tylko wlasnie tego ze zyja normalnie a nie mysla o jedzeniu..ale ja tak nie umiem...gdziekolwiek jestem na impr,w pubie czy nawet w domku z moim TZ mysle tylko o tym ile spalam kcal,co dzis zjadlam lub dopiero co zjem i czy nie za duzo..a jak mam kompulsa to w ten dzien nigdzie nie wychodze bo mi wstyd bo sie czuje jakbym od razu 100kg przybrała ..
Stary 2008-08-07, 06:50   #24
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
ech tylko ze ja nikomu nie zazdroszcze niczego w wygladzie tylko wlasnie tego ze zyja normalnie a nie mysla o jedzeniu..ale ja tak nie umiem...gdziekolwiek jestem na impr,w pubie czy nawet w domku z moim TZ mysle tylko o tym ile spalam kcal,co dzis zjadlam lub dopiero co zjem i czy nie za duzo..a jak mam kompulsa to w ten dzien nigdzie nie wychodze bo mi wstyd bo sie czuje jakbym od razu 100kg przybrała ..
no to wlasnie moze przed kompulsem wychodz- ja tak robilam... to jest jakies rozwiazanie.. ale juz nie mam od X czasu kompulsow

Stary 2008-08-07, 11:29   #25
KittenFromHeaven1989
BAN stały

w sumie to jest dobry sposob chociaz trudno wyjsc gdzies np o 23 zwlaszcza w mojej dzielnicy ale mozna sie starac czyms zajac,np TV albo komputer..
zazdroszcze ze sie z tym uporalas gratulacje bo wiem jak to ciezko
Stary 2008-08-07, 12:25   #26
MeredithGrey
Zadomowienie

Zdarzało mi się po kompulsie, który zaliczyłam późnym wieczorem ważyć następnego dnia rano ze 2 kg więcej. Jednak nie głodząc się tylko jedząc następnego dnia normalnie i wchodząc na wagę po..wypróżnieniu się ważyć już o 1 kg mniej... a w ciągu kilku następnych dni zazwyczaj gdzies cueikał równiez ten drugi kg pokompulsowy
więc pięciu kg raczej nie przytyjesz tak na raz.
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 16:23   #27
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to jest dobry sposob chociaz trudno wyjsc gdzies np o 23 zwlaszcza w mojej dzielnicy ale mozna sie starac czyms zajac,np TV albo komputer..
zazdroszcze ze sie z tym uporalas gratulacje bo wiem jak to ciezko
tak nie jest latwo z tym walczyc ale trzeba zmienic podejscie do siebie i trzeba miec fajnych przyjaciol

Stary 2008-08-30, 12:24   #28
lovecassie
Raczkowanie

Anoreksja to straszna choroba... a w moim przypadku anoreksja bulimiczna.
Zjadłam dzisiaj tyle, ile normalnie jem w ciągu 3 dni. Nie mogę powstrzymać napadu! Czuję się teraz jak śmietnik, jak szmata. Dzień jest dla mnie juz stracony i pewnie spędze go pod kołdrą.
Kiedy w końcu będę mogła normalnie funkcjonować, jeść, myśleć,
ŻYĆ?
Ta choroba mnie wykańcza- fizycznie i psychicznie. Od jutra pewnie znowu będę jechać na 500kcal, żeby spalić to, co zjadłam dzisiaj Wiem - to jest CHORE. Ale ja sama jestem chora i nie potrafie jak na razie zmienić swego toku myślenia.

Edytowane przez lovecassie
Czas edycji: 2008-08-30 o 12:26 Powód: błąd
lovecassie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-15, 01:26   #29
Dorisek16
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Ile mozna przytyc po 1 dniu po "kompulsie/napadzie"? Plis help bo nie zasne cal

witam. jestem tu nowa. ale postanowilam napisac w tym poscie poniewaz sama choruje na kompulsy i mam problem poniewaz jutro wybieram sie na chrzest, przed nami swieta a w maju obchodze jeszcze kilka innych okolicznosci. i postanowilam napisac dlatego bo wiadomo na takich eventach jest sporo roznego jedzenia i dlatego mam nadzieje ze to ze tu napisalam da mi motywacje i sile do tego zeby powstrzymac sie od kompulsow na tych najblizszych i tez jutrzejszych uroczystosciach. bede wam pisala na bieząco czy mi sie udalo czy nie, trzymajcie kciuki drogie wizazanki, w Was moja nadzieja:cm ok:
Dorisek16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 16:17   #30
bellastronza
Raczkowanie

kompulusy to mój krzyż pański. dlaczego nie potrafie zjeść 'rzadka' czekolady tylko do razu całą 300g?
bellastronza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości