![]() |
#2251 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zycie w Ameryce...
Cytat:
Wiec wybralam wlasnie www.ece.org . Co prawda chyba ze 3-4 tygodnie to zeszlo, zeby dostac od nich evaluation, ale bylo warto ![]() Ale powiem jeszcze tylko jedno, ze musisz sie dowiedziec z jakich instytucji Twoja szkola przyjmie evaluation. Bo mi np. dali liste gdzie moge sie zwrocic by zrobic evaluation i uprzedzili, ze innych instytucji nie uznaja. Wiec upewnilam by sie na Twoim miejscu ![]() ![]() Nineczka, szkoda, ze nie swietujecie rocznic. Wiesz, moj maz jest wlasnie taki, ze on tez nie swietowal by rocznic, a i urodziny to tez nie jest dla niego cos specjalnego. Wiec odkad jestesmy razem to staram sie zmienic to jego podejscie - jeszcze sie nie za bardzo udaje, ale pracuje nad tym ![]() ![]()
![]() |
#2252 |
Zadomowienie
|
No , mojemu mezowi tak sie zmienil, ze zrobilismy sobie dzieckio
![]()
#2253 |
Zakorzenienie
|
Nineczka-gratulacje z powodu rocznicy
![]() Extramocna Schoolcraft-dzieki dziewczyny za to info odnosnie ewaulacjii-ja nie mialam o tym pojecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
Schoolcraft-ja staram sie gotowac czesciej ostanio to nawet 4-5 razy w tygodniu co jest dla mnie sukces
![]() ![]() Pierogow juz nie bede robic-masz racje ta maka jest do kitu ![]() Dzisiaj gotowalam zupe kapusciana z koperkiem i kielbasa ![]() Fajna ta muzyka ktorej sluchasz-dobra do tanca ![]() Dziewczyny jak myslicie stanieja bilety lotnicze czy beda drozec z miesiaca na miesiac?Staram sie wyczuc sytuacje.Chce juz kupic bilet bo nie moge usiedziec jak nie znam daty wylotu-ale TZ mowi ze prawdopodobnie stanieja..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Wtajemniczenie
|
wydaje mi sie, ze nie stanieja.. Z mojego doswiadczenia wynika, ze ceny biletow sa zawsze mniej wiecej takie same.. Wiem, ze moi znajomi szukaja biletow do Polski i udaje im sie kupic je nawet po $800 ale z kilkoma przesiadkami i tak naprawde z dnia na dzien.. czyli szukaja, szukaja i za tydzien wylatuja.. W zwiazku z rosnacymi cenami paliw,( choc ostatnio troszke zmalaly ceny) ceny biletow beda rosly..wg mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz rozgladam sie za biletemna pazdziernik ale ceny mnie PRZERAZAJA takie same ceny jak w wakacje czy swieta chyba powariowali ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szukalam na razie przez cheaptickets i orbitz.Kurcze ja niewiem jak ja szukam ze takie drogie znajduje. Ceny rzeczywiscie przerazajace-na wakacje z prawie rocznym wyprzedzeniem$2000-przeciez to masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.kayak.com http://www.mobissimo.com http://www.ziggystours.net/ www.lataj.pl ja znalazlam teraz bilet od 1 pazdziernika do 22 Lufhansa za 850$ ... chyba najtanszy jaki znalazlam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna cene znalazlas-super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bede szukac jeszcze wieczorem ![]() Kurcze chcialabym znalesc taka cene jak Ty-za taka cene to latalam ale 4 lata temu-super okazja-ja bym rezerwowala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chcesz bez przesiadki? i pamietaj ze jak lata sie w tyg a nie w weekendy to jest taniej ![]() ![]() ![]() p.s a tak wogole to jakis czas temu byly tu rozmowy na temat sukni na wesela my wlasnie wybieramy sie na wesele siostry mojego TZego i upatrzylam takie sukienki co myslicie?? http://www.shopshop.com/Prom-Dresses-B8788.html http://www.dresses.com/order/1148.html - ta do kosciola ![]() http://www.bestpromdresses.com/shop/faviana_5801.htm http://www.camillelavie.com/c-produc...d=10&callout=1 - w innym kolorze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja szukalam z przesiadkami ![]() Z sukienek podoba mi sie nr 2 i nr 4. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale czasem mozna znalesc nawet o 200$ mam nadzieje ze taki spotkasz ![]() kurcze tylko ze te sukienki inaczej na modelce wygladaj a inaczej na kims innym ... mi tez sie najbardziej podoba 2 i 4 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, witam wieczorowa pora.
Niedawno wrocilam do domku, szybko obiado kolacja, i zmykam zaraz na bieznie. Staram sie tak 4 razy w tygodniu biegac ![]() Elfiku, sukienke juz kupilam, a pozatym teraz to juz troche za pozno na kupowanie przez internet, ale dziekuje za dobre checi pomocy. Co do biletow, to ja bym jeszcze troszeczke poczekala. Wydaje mi sie ze to jednak jeszcze duza odleglosc daty wylotu i moze dlatego tak drogo sa bilety. Ale wlasnie zwroc uwage na dni wylotu i przylotu, bo tak jak Zaaabcia napisala, w weekendy jest drozej. Nineczka zdjecia super. Widze ze macie piekne widoki w okolicy. Zazdroszcze ![]() Extramocna, ja nadal czekam na tego mojego ksiecia z bajki ![]() Zaaaabcia, sukienki fajne, podobaja mi sie, ale sa nie dla mnie. Po pierwsze jestem za niska do takich dlugich sukienek, a po drugie, ja preferowalam cos bardziej mniej galowego, cos co jeszcze bede mogla zalozyc. W koncu kupilam sukienke krotka, czarna z bezowym i rozowym, silk, w Guess. Objezdzilam tyle sklepow, i nic mi sie nie podobalo, normalnie masakra... Zycze Ci powodzenia i wytrwalosci w kupnie ![]() Ok, odpisalam mniej wiecej. Bylo to z pamieci wiec wybaczcie jesli kogos pominelam. Ide biegac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Wtajemniczenie
|
Tez wydaj mi sie, ze dobrze jest kupowac bilety z lekkim wyprzedzeniem ale nie az takim.. Ja zauwazylam, ze jesli szuka sie biletu rok wczesniej to ceny sa astronomiczne.
Dziwna jakas pogoda u nas.. jakby mialabyc burza.. a moze idzie trzesienie ..oby nie.. Dzisiaj odwiezlismy moja mame na lotnisko i juz leci do Polski..ale ten czas leci..jak glupi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Wtajemniczenie
|
Hej, dziewczyny!
Widze, ze sporo napisalyscie w tym czasie jak ja akurat nie mialam wolnej chwilki zeby do watku zajrzec. Wczoraj wieczorem przyjechali goscie i przegadalismy do 1:00 w nocy. Potem o 8:00 rano pobudka, bo Adas jakby wyczul, ze mama musi troche dluzej pospac i wstal wczesniej niz zwykle ![]() ![]() ![]() Tak tylko na szybko odpowiem z tego co pamietam co czytalam ![]() CzarnyElf, a probowalas szukac kiedys na travelocity.com? Wiem, ze moj maz za kazdym razem kupowal bilety na tej stronie. Nie wiem, moze znasz ta stronke , ale jesli nie, to sprobuj - moze akurat cos znajdziesz ![]() Zaaaabcia, ogladnelam sobie linki do sukienek i powiem szczerze, ze zadna mi sie nie podoba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aniany, wybralas bardzo interesujacy kierunek studiow i gratuluje przyszlego bachelor's degree ![]() ![]() Aha, no i z pewnoscia znajdziesz swego ksiecia z bajki - warto na takiego czekac ![]() ![]() Dobra, ide spac, bo juz oczy mi sie zamykaja. Dobrej nocy zycze ![]() P.S. przepraszam za bledy, ale juz nie mam sily sprawdzac tego co napisalam ![]()
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no co Ty nigdy bym nie ubrala bialej sukienki na kogos wesele ani ecru ![]() ![]() ![]() jesli chodzi o ta niebieska to strasznie mi sie podoba no ale nie wiadomo jak bedzie lezala na mnie ![]() ![]() a jesli chodzi o ta czarn- srebna krotka to bardzo mi sie podoba ![]() pozdrawiam ![]() p.s znalazlam bilet za 711$ tylko ze z przesiadka w helsinkach i do wawy... Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2008-08-06 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, jak Wam mija dzien? Moi goscie pojechali sobie cos pozwiedzac, a ja odpoczywam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2271 |
Wtajemniczenie
|
u mnie dzien sie dopiero zaczyna...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Wtajemniczenie
|
To ktora u Ciebie godzina?
![]()
#2273 |
Rozeznanie
|
U mnie pogoda barowa.... Pada, wieje, nic sie nie chce.
Chyba sie zanudze w pracy dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Wtajemniczenie
|
u mnie 9-ta rano
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny,
zaaaabcia, sukienki bardzo fajne; ale ja też jestem z tych, co przymierzają, bo kupowałam przez net i doszłam do wniosku, że nie był to najlepszy pomysł; ciuch musi dobrze na kimś leżeć i pasować do sylwetki, często na zdjęciu wygląda zupełnie inaczej... ale tak jak piszesz - można odesłać. zakupy też bywają męczące, szczególnie jeśli poświęcisz dużo czasu i nie możesz znaleźć czegoś, co Ci się podoba... aniany, dobrze, że studiujesz coś, co lubisz, a przy okazji jest to kierunek, po którym pewnie zjandziesz dobrą i dobrze płatną pracę. a książę z bajki znajdzie Ciebie ![]() CzarnyElf, możesz spróbować jeszcze www.expedia.com; my zawsze tam znajdujemy najtańsze bilety... choć nie wiem jak jest ze zmianą daty, jeśli nie jesteś jej pewna i kupujesz bilet z takim wyprzedzeniem (może być trudniej). ja na Twoim miejscu jeszcze bym trochę poczekała, ale to ja - zawsze odkładam wszystko na ostatnią chwilę, bo wychodzę z założenia, że coś się może zmienić; ) i nie zawsze wychodzi mi to na dobre... a jeśli chodzi o to, czy bilety podrożeją, czy stanieją, to może być różnie, bo z jednej strony ceny paliw idą w górę (ale ile jeszcze paliwo może podrożeć?), a z drugiej dolar tanieje w stosunku do złotówki, co ma znaczenie ze względu na opłaty lotniskowe... |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
wrzuciłam trzy przypadkowe daty na expedii w terminie, który podałaś (maj, czerwiec 2009) i nie znajduje mi nic poniżej $1500
![]() może rzeczywiście cena w dużej mierze zależy od lotniska... |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie-to dlatego ze ja zawsze lece Grand Junction , Denver potem przewaznie Frankfurt i Wawa-odleglosc duzo wieksza niz np z NY.Dlatego bilet jest drozszy. Wczoraj znalazlam za $1100 na orbitz ale na kwiecien-poczekam jeszcze ![]() Dzieki dziewczyny za wszystkie rady ![]() Aniany-jak godzisz prace ze szkola?Ciezko jest?Ja gdy pojde do szloly(pewnie na semestr zimowy bo na ten juz za pozno) to chce tez pracowac w tym samym czasie-mam nadzieje ze dam rade ![]() Ja dzisiaj mam wolne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Rozeznanie
|
Hej,
Schoolcraft ile jeszcze zostalo Ci semestrow do zdrobycia Associates? Czy u Was po dostaniu dyplomu trzeba zdawac jakis dodatkowy egzamin na nursing? Pytam bo mam kilka kolezanek ktore poszly w tym kierunku i jestem ciekawa jak to wyglada poza NY. Swoja droga obralas swietny kierunek - podobno zapotrzebowanie na pielegniarki bedzie roslo. Extramocna, Schoolcraft, pozyjemy zobaczymy, co z tym ksieciem wyjdzie ![]() ![]() Elfiku, co do twojego pytania, hmm, trudno powiedziec. Ogolnie tutaj to praktycznie wszyscy co studiuja, pracuja przynajmniej na part-time. teraz gdy biore summer school, to widze ile ludzi pracuje na full time, i po prostu bierze summer school bo sa latwiejsze klasy i szybciej leci. Ja mieszkam z rodzicami, wiec swoja droga to jest mi duzo lzej, bo nie musze sie martwic o obiadki, pranie, zakupy, i wiesz takie codzienne domowe rzeczy. Ale mieszkalam przez jakis czas sama, i mam porownanie. Wtedy to chodzilam ciagle zmeczona, bo i szkola, i praca, no i jeszcze wlasnie codzienne obowiazki. To chyba zalezy od uczelni, od ilosci klas, od pracy, i od osoby czy bedzie trudno czy nie. Ja osobiscie im wiecej mam na glowie, tym bardziej zorganizowana jestem. Troche przeraza mnie nastepny semestr, bo bede brala 5 klas (zawsze bralam po 4), no i plus szkola... Zobaczymy, dam Ci wtedy znac ![]() A Ty na jaki kierunek wybierasz sie? Cos z kosmetologia? Dobrze kojarze? |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narazie robie tak zwany pre-nursing - musze zaliczyc iles tam podstawowych kursow i w styczniu 2009 bede skladac prosbe o to, zeby mnie przyjeli do nursing school. Tak wiec dluga droga przede mna. Zanim zloze prosbe o przyjecie do nursing school musze zdac tak zwany NET - Nurse Entrance Test. Jezeli to zdam, to mnie przyjma. A potem jak skoncze nursing school to musze zdac egzamin stanowy. To chyba tyle ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.