Nasze zycie w Ameryce... - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-04, 14:04   #2251
schoolcraft
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze zycie w Ameryce...

Cytat:
Napisane przez extramocna Pokaż wiadomość

Elfie, a czy nie myślałaś o tym, by ewaluować to świadectwo? Polecam Ci stronkę www.ece.org - ja właśnie dzięki tej instytucji ewaluowałam mój dyplom, uznali mi mojego magistra zrobionego w Polsce. Wymagają przesłania świadectw/dyplomów (lub ich kopii) i ich tłumaczeń (możesz je zrobić sama), sprawdzają przedmioty, oceny (ew. punkty), kóre zrobiłaś i porównują z systemem amerykańskim, w efekcie czego dostajesz papier, że masz skończone to i to.
Wejdź na stronkę i zobacz co o tym sądzisz, może się przyda. Możesz też do nich zadzwonić, jeśli masz wątpliwości lub napisać maila (odpisują w miarę szybko; )

Pozdrawiam wszystkich raz jeszcze
CzarnyElf, zgadza sie!!! Tez robilam evaluation mego high school diploma przez ta instytucje. Pierwszy raz probowalam przez inna instytucje (global cos tam - nie pamietam nazwy), bo niby moja szkola mogla sciagnac wyniki przez internet i nie musielibysmy czekac na papiery. Ale sie okazalo, ze ta instytucjia wymagala zeby wlasnie szkola z Ukrainy przeslala im kopie ocen itd. i nie bylo wiadomo w jakim jezyku to wszystko ma byc.
Wiec wybralam wlasnie www.ece.org . Co prawda chyba ze 3-4 tygodnie to zeszlo, zeby dostac od nich evaluation, ale bylo warto Wyobraz sobie, ze po prostu zrobilam ksero mego high school diploma i im to wyslalam - nic wiecej. Oni mi wszyskto przetlumaczyli i moja szkola to przyjela.

Ale powiem jeszcze tylko jedno, ze musisz sie dowiedziec z jakich instytucji Twoja szkola przyjmie evaluation. Bo mi np. dali liste gdzie moge sie zwrocic by zrobic evaluation i uprzedzili, ze innych instytucji nie uznaja. Wiec upewnilam by sie na Twoim miejscu Ale sadze, ze ECE przyjmuja wszedzie

Nineczka, szkoda, ze nie swietujecie rocznic. Wiesz, moj maz jest wlasnie taki, ze on tez nie swietowal by rocznic, a i urodziny to tez nie jest dla niego cos specjalnego. Wiec odkad jestesmy razem to staram sie zmienic to jego podejscie - jeszcze sie nie za bardzo udaje, ale pracuje nad tym Przeciez zycie jest zbyt krotkie, zeby nie cieszyc sie z takich malych rzeczy jak rocznice itd. Wydaje mi sie, ze i tak ma sie duzo zmartwien na codzien wiec czemu nie umilic sobie zycia wlasnie z okazji rocznicy?
NURSING is my profession!
schoolcraft jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 14:36   #2252
logest
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nineczka Pokaż wiadomość
w koncu podobno po 7 latach zmienia sie charakter ..
No , mojemu mezowi tak sie zmienil, ze zrobilismy sobie dzieckio
Stary 2008-08-05, 03:56   #2253
CzarnyElf
Zakorzenienie

Nineczka-gratulacje z powodu rocznicy

Extramocna Schoolcraft-dzieki dziewczyny za to info odnosnie ewaulacjii-ja nie mialam o tym pojecia
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 04:44   #2254
CzarnyElf
Zakorzenienie

Schoolcraft-ja staram sie gotowac czesciej ostanio to nawet 4-5 razy w tygodniu co jest dla mnie sukcesLepiej sie czuje po jedzeniu domowym,po fast foodach zawsze jestem zmeczona i rosnie mi brzuch

Pierogow juz nie bede robic-masz racje ta maka jest do kitu
Dzisiaj gotowalam zupe kapusciana z koperkiem i kielbasa

Fajna ta muzyka ktorej sluchasz-dobra do tanca

Dziewczyny jak myslicie stanieja bilety lotnicze czy beda drozec z miesiaca na miesiac?Staram sie wyczuc sytuacje.Chce juz kupic bilet bo nie moge usiedziec jak nie znam daty wylotu-ale TZ mowi ze prawdopodobnie stanieja.....
Stary 2008-08-05, 06:12   #2255
nineczka
Wtajemniczenie

wydaje mi sie, ze nie stanieja.. Z mojego doswiadczenia wynika, ze ceny biletow sa zawsze mniej wiecej takie same.. Wiem, ze moi znajomi szukaja biletow do Polski i udaje im sie kupic je nawet po $800 ale z kilkoma przesiadkami i tak naprawde z dnia na dzien.. czyli szukaja, szukaja i za tydzien wylatuja.. W zwiazku z rosnacymi cenami paliw,( choc ostatnio troszke zmalaly ceny) ceny biletow beda rosly..wg mnie.
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 18:24   #2256
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie, ze nie stanieja.. Z mojego doswiadczenia wynika, ze ceny biletow sa zawsze mniej wiecej takie same.. Wiem, ze moi znajomi szukaja biletow do Polski i udaje im sie kupic je nawet po $800 ale z kilkoma przesiadkami i tak naprawde z dnia na dzien.. czyli szukaja, szukaja i za tydzien wylatuja.. W zwiazku z rosnacymi cenami paliw,( choc ostatnio troszke zmalaly ceny) ceny biletow beda rosly..wg mnie.
Tez mysle ze nie stanieja niestety-ja szukam biletow na czerwiec /lipiec i teraz juz do chodza do $2000 za bilet.Najtanszy jaki znalazlam to na maj za $1400 z 3 przesiadkami.Kurcze gdzie Twoj znajomy znajduje takie tanie bilety?Ja myslalam ze im blizej wyjazdu to bilety drozsze i dlatego nalezy szukac z kilkumiesiecznym wyprzedzeniem-czy moze zle szukam?
Stary 2008-08-05, 19:58   #2257
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Tez mysle ze nie stanieja niestety-ja szukam biletow na czerwiec /lipiec i teraz juz do chodza do $2000 za bilet.Najtanszy jaki znalazlam to na maj za $1400 z 3 przesiadkami.Kurcze gdzie Twoj znajomy znajduje takie tanie bilety?Ja myslalam ze im blizej wyjazdu to bilety drozsze i dlatego nalezy szukac z kilkumiesiecznym wyprzedzeniem-czy moze zle szukam?
jejku to strasznie drogo jeszcze liczac to ze sa przesiadki ja w tym roku za bilet ( czerwiec - lipiec ) dalam 1,200$ bezposrednio w Locie a kupowalam w marcu wiec mysle ze jeszcze mozesz poczekac

ja teraz rozgladam sie za biletemna pazdziernik ale ceny mnie PRZERAZAJA takie same ceny jak w wakacje czy swieta chyba powariowali
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 20:56   #2258
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
jejku to strasznie drogo jeszcze liczac to ze sa przesiadki ja w tym roku za bilet ( czerwiec - lipiec ) dalam 1,200$ bezposrednio w Locie a kupowalam w marcu wiec mysle ze jeszcze mozesz poczekac

ja teraz rozgladam sie za biletemna pazdziernik ale ceny mnie PRZERAZAJA takie same ceny jak w wakacje czy swieta chyba powariowali
Chyba poczekam-moze spadna?

Ja szukalam na razie przez cheaptickets i orbitz.Kurcze ja niewiem jak ja szukam ze takie drogie znajduje.

Ceny rzeczywiscie przerazajace-na wakacje z prawie rocznym wyprzedzeniem$2000-przeciez to masakra
Stary 2008-08-05, 21:03   #2259
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba poczekam-moze spadna?

Ja szukalam na razie przez cheaptickets i orbitz.Kurcze ja niewiem jak ja szukam ze takie drogie znajduje.

Ceny rzeczywiscie przerazajace-na wakacje z prawie rocznym wyprzedzeniem$2000-przeciez to masakra
a sprawdzalas na tych stronkach?

http://www.kayak.com

http://www.mobissimo.com

http://www.ziggystours.net/

www.lataj.pl

ja znalazlam teraz bilet od 1 pazdziernika do 22 Lufhansa za 850$ ...
chyba najtanszy jaki znalazlam
Stary 2008-08-05, 21:35   #2260
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
a sprawdzalas na tych stronkach?

http://www.kayak.com

http://www.mobissimo.com

http://www.ziggystours.net/

www.lataj.pl

ja znalazlam teraz bilet od 1 pazdziernika do 22 Lufhansa za 850$ ...
chyba najtanszy jaki znalazlam
Dzieki za stronkiJa przyjde do domu to poszukam na nich.

Fajna cene znalazlas-super
Stary 2008-08-05, 21:37   #2261
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za stronkiJa przyjde do domu to poszukam na nich.

Fajna cene znalazlas-super
ok daj znac czy znalazlas cos ciekawego
no tez wlasnie mysle ze cena jest calkiem rozsada jak TZ wroci do domu to moze zarezerwujemy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 21:50   #2262
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
ok daj znac czy znalazlas cos ciekawego
no tez wlasnie mysle ze cena jest calkiem rozsada jak TZ wroci do domu to moze zarezerwujemy
Przejrzalam na razie tak szybko te stronki bo jestem w pracy-nie znajduje nic ponizej $1500-wpisuje maj 2009 lub czerwiec 2009 na 20 dni.Moze znaczenie ma ze ja szukam z GJT(Grand Junction Co) do WAW(Warszawy)

Bede szukac jeszcze wieczorem

Kurcze chcialabym znalesc taka cene jak Ty-za taka cene to latalam ale 4 lata temu-super okazja-ja bym rezerwowala
Stary 2008-08-05, 22:02   #2263
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Przejrzalam na razie tak szybko te stronki bo jestem w pracy-nie znajduje nic ponizej $1500-wpisuje maj 2009 lub czerwiec 2009 na 20 dni.Moze znaczenie ma ze ja szukam z GJT(Grand Junction Co) do WAW(Warszawy)

Bede szukac jeszcze wieczorem

Kurcze chcialabym znalesc taka cene jak Ty-za taka cene to latalam ale 4 lata temu-super okazja-ja bym rezerwowala
kurcze no mozliwe ze zalezy skad ...
a chcesz bez przesiadki? i pamietaj ze jak lata sie w tyg a nie w weekendy to jest taniej no jeszcze poczekam do jutra bo siostra TZ ma zadzwonic do biura podrozy w PL i zapytac jak z cenami czy sa jakies duze roznice a jak nie to rezerwujemy kurcze bylamw PL tydzien temu a juz tak strasznie tesknie

p.s a tak wogole to jakis czas temu byly tu rozmowy na temat sukni na wesela my wlasnie wybieramy sie na wesele siostry mojego TZego i upatrzylam takie sukienki co myslicie??

http://www.shopshop.com/Prom-Dresses-B8788.html

http://www.dresses.com/order/1148.html - ta do kosciola

http://www.bestpromdresses.com/shop/faviana_5801.htm

http://www.camillelavie.com/c-produc...d=10&callout=1 - w innym kolorze
Stary 2008-08-05, 22:08   #2264
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze no mozliwe ze zalezy skad ...
a chcesz bez przesiadki? i pamietaj ze jak lata sie w tyg a nie w weekendy to jest taniej no jeszcze poczekam do jutra bo siostra TZ ma zadzwonic do biura podrozy w PL i zapytac jak z cenami czy sa jakies duze roznice a jak nie to rezerwujemy kurcze bylamw PL tydzien temu a juz tak strasznie tesknie

p.s a tak wogole to jakis czas temu byly tu rozmowy na temat sukni na wesela my wlasnie wybieramy sie na wesele siostry mojego TZego i upatrzylam takie sukienki co myslicie??

http://www.shopshop.com/Prom-Dresses-B8788.html

http://www.dresses.com/order/1148.html - ta do kosciola

http://www.bestpromdresses.com/shop/faviana_5801.htm

http://www.camillelavie.com/c-produc...d=10&callout=1 - w innym kolorze
Dzieki za wszystkie rady-jeszcze bede szukac wieczorem intensywnie
Ja szukalam z przesiadkamiBo bez jest chyba drozej.

Z sukienek podoba mi sie nr 2 i nr 4.
Stary 2008-08-05, 22:12   #2265
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za wszystkie rady-jeszcze bede szukac wieczorem intensywnie
Ja szukalam z przesiadkamiBo bez jest chyba drozej.

Z sukienek podoba mi sie nr 2 i nr 4.
jak mysmy kupowali bilety to roznicy bylo tylko 20$ takze to zalezy
no ale czasem mozna znalesc nawet o 200$ mam nadzieje ze taki spotkasz

kurcze tylko ze te sukienki inaczej na modelce wygladaj a inaczej na kims innym ... mi tez sie najbardziej podoba 2 i 4
Stary 2008-08-06, 02:14   #2266
aniany
Rozeznanie

GG do aniany

Hej dziewczyny, witam wieczorowa pora.
Niedawno wrocilam do domku, szybko obiado kolacja, i zmykam zaraz na bieznie. Staram sie tak 4 razy w tygodniu biegac aby poprawic kondycje, bo z ta to cienko u mnie.

Elfiku, sukienke juz kupilam, a pozatym teraz to juz troche za pozno na kupowanie przez internet, ale dziekuje za dobre checi pomocy.
Co do biletow, to ja bym jeszcze troszeczke poczekala. Wydaje mi sie ze to jednak jeszcze duza odleglosc daty wylotu i moze dlatego tak drogo sa bilety. Ale wlasnie zwroc uwage na dni wylotu i przylotu, bo tak jak Zaaabcia napisala, w weekendy jest drozej.

Nineczka zdjecia super. Widze ze macie piekne widoki w okolicy. Zazdroszcze

Extramocna, ja nadal czekam na tego mojego ksiecia z bajki . Moze wtedy jakos mi sie plany zaczna same ukladac, i zycie nabierze innych barw. Pytalas co studiuje, a wiec w maju 2009 koncze Bachelor's na Business Management. Nic specjalnego, kierunek bardzo uklepany i chyba niebardzo rozchwytywany, ale ten temat i ta dziedzina jakos mnie intersuje.

Zaaaabcia, sukienki fajne, podobaja mi sie, ale sa nie dla mnie. Po pierwsze jestem za niska do takich dlugich sukienek, a po drugie, ja preferowalam cos bardziej mniej galowego, cos co jeszcze bede mogla zalozyc. W koncu kupilam sukienke krotka, czarna z bezowym i rozowym, silk, w Guess. Objezdzilam tyle sklepow, i nic mi sie nie podobalo, normalnie masakra... Zycze Ci powodzenia i wytrwalosci w kupnie

Ok, odpisalam mniej wiecej. Bylo to z pamieci wiec wybaczcie jesli kogos pominelam.
Ide biegac Dobranoc
aniany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 02:30   #2267
nineczka
Wtajemniczenie

Tez wydaj mi sie, ze dobrze jest kupowac bilety z lekkim wyprzedzeniem ale nie az takim.. Ja zauwazylam, ze jesli szuka sie biletu rok wczesniej to ceny sa astronomiczne.
Dziwna jakas pogoda u nas.. jakby mialabyc burza.. a moze idzie trzesienie ..oby nie.. Dzisiaj odwiezlismy moja mame na lotnisko i juz leci do Polski..ale ten czas leci..jak glupi.
Stary 2008-08-06, 05:03   #2268
schoolcraft
Wtajemniczenie

Hej, dziewczyny!

Widze, ze sporo napisalyscie w tym czasie jak ja akurat nie mialam wolnej chwilki zeby do watku zajrzec. Wczoraj wieczorem przyjechali goscie i przegadalismy do 1:00 w nocy. Potem o 8:00 rano pobudka, bo Adas jakby wyczul, ze mama musi troche dluzej pospac i wstal wczesniej niz zwykle Potem sniadanie, pozniej czyms gosci trzeba bylo zajac, potem obiadek i tak jakos dzien szybko zlecial Na szczescie goscie jutro sie wybieraja na caly dzien do Ford Museum, wiec na szczescie troche sobie wypoczne

Tak tylko na szybko odpowiem z tego co pamietam co czytalam A wiec:

CzarnyElf, a probowalas szukac kiedys na travelocity.com? Wiem, ze moj maz za kazdym razem kupowal bilety na tej stronie. Nie wiem, moze znasz ta stronke , ale jesli nie, to sprobuj - moze akurat cos znajdziesz

Zaaaabcia, ogladnelam sobie linki do sukienek i powiem szczerze, ze zadna mi sie nie podoba Tylko sie nie obraz Wydaje mi sie, ze te czarne to wogole na slub nie pasuja - a moze to cos ze mna nie tak, bo na slubie raczej bym nie widziala nikogo w czarnym kolorze Ta niebieska jest fajna, ale tak jak pisalas - na modelce to fajnie wyglada, a nie wiadomo, jak bedzie lezec na Tobie. Ja juz kiedys zamowilam sukienke przez internet i obiecalam sobie ze NIGDY WIECEJ nie bede kupowac ubran przez internet, bo to jednak trzeba zobaczyc, przymierzyc itd. No a jezeli chodzi o ta biala sukienke, to chyba bialy kolor tez nie jest ok na slubie (wedlug mnie) bo moga Cie pomylic z panna mloda To sa tylko moje opinie, wiec wiesz... nie bierz blisko serca tego co pisze

Aniany, wybralas bardzo interesujacy kierunek studiow i gratuluje przyszlego bachelor's degree Ja tez najpierw postanowilam, ze zdobede bachelor's degree, ale sie okazalo, ze o wiele dluzej by mi zeszla nauka, wiec narazie robie associate degree in nursing, zeby jak najszybciej zaczac prace. A potem wroce po bachelor's degree
Aha, no i z pewnoscia znajdziesz swego ksiecia z bajki - warto na takiego czekac Zycze powodzenia

Dobra, ide spac, bo juz oczy mi sie zamykaja. Dobrej nocy zycze

P.S. przepraszam za bledy, ale juz nie mam sily sprawdzac tego co napisalam
Stary 2008-08-06, 13:19   #2269
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
Zaaaabcia, ogladnelam sobie linki do sukienek i powiem szczerze, ze zadna mi sie nie podoba Tylko sie nie obraz Wydaje mi sie, ze te czarne to wogole na slub nie pasuja - a moze to cos ze mna nie tak, bo na slubie raczej bym nie widziala nikogo w czarnym kolorze Ta niebieska jest fajna, ale tak jak pisalas - na modelce to fajnie wyglada, a nie wiadomo, jak bedzie lezec na Tobie. Ja juz kiedys zamowilam sukienke przez internet i obiecalam sobie ze NIGDY WIECEJ nie bede kupowac ubran przez internet, bo to jednak trzeba zobaczyc, przymierzyc itd. No a jezeli chodzi o ta biala sukienke, to chyba bialy kolor tez nie jest ok na slubie (wedlug mnie) bo moga Cie pomylic z panna mloda To sa tylko moje opinie, wiec wiesz... nie bierz blisko serca tego co pisze
jak to mowia sa gusta i gusciki wiec szanuje to co mowisz a raczje piszesz
no co Ty nigdy bym nie ubrala bialej sukienki na kogos wesele ani ecru moim zdaniem te kolory sa zarezerwowane dla Pani Mlodej i sama byla bym zla jak by ktos sie pojawil w bialej sukience na moim weselu
jesli chodzi o ta niebieska to strasznie mi sie podoba no ale nie wiadomo jak bedzie lezala na mnie no ale zawsze mozna oddac
a jesli chodzi o ta czarn- srebna krotka to bardzo mi sie podoba
pozdrawiam

p.s znalazlam bilet za 711$ tylko ze z przesiadka w helsinkach i do wawy...

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2008-08-06 o 13:44

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-06, 16:35   #2270
schoolcraft
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to mowia sa gusta i gusciki wiec szanuje to co mowisz a raczje piszesz
Hmmmmmmmm....

Dziewczyny, jak Wam mija dzien? Moi goscie pojechali sobie cos pozwiedzac, a ja odpoczywam Dzisiaj tez nie musze gotowac obiadku bo idziemy na steak'a
Stary 2008-08-06, 16:50   #2271
nineczka
Wtajemniczenie

u mnie dzien sie dopiero zaczyna...
Stary 2008-08-06, 16:52   #2272
schoolcraft
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie dzien sie dopiero zaczyna...
To ktora u Ciebie godzina? Moze wiesz ile godzin roznicy jest miedzy Michigan a California?
Stary 2008-08-06, 16:58   #2273
aniany
Rozeznanie

GG do aniany

U mnie pogoda barowa.... Pada, wieje, nic sie nie chce.
Chyba sie zanudze w pracy dzisiaj.
Stary 2008-08-06, 17:02   #2274
nineczka
Wtajemniczenie

u mnie 9-ta rano
Stary 2008-08-06, 18:05   #2275
extramocna
Raczkowanie

cześć dziewczyny,

zaaaabcia, sukienki bardzo fajne; ale ja też jestem z tych, co przymierzają, bo kupowałam przez net i doszłam do wniosku, że nie był to najlepszy pomysł; ciuch musi dobrze na kimś leżeć i pasować do sylwetki, często na zdjęciu wygląda zupełnie inaczej... ale tak jak piszesz - można odesłać. zakupy też bywają męczące, szczególnie jeśli poświęcisz dużo czasu i nie możesz znaleźć czegoś, co Ci się podoba...

aniany, dobrze, że studiujesz coś, co lubisz, a przy okazji jest to kierunek, po którym pewnie zjandziesz dobrą i dobrze płatną pracę. a książę z bajki znajdzie Ciebie

CzarnyElf, możesz spróbować jeszcze www.expedia.com; my zawsze tam znajdujemy najtańsze bilety... choć nie wiem jak jest ze zmianą daty, jeśli nie jesteś jej pewna i kupujesz bilet z takim wyprzedzeniem (może być trudniej).
ja na Twoim miejscu jeszcze bym trochę poczekała, ale to ja - zawsze odkładam wszystko na ostatnią chwilę, bo wychodzę z założenia, że coś się może zmienić; )
i nie zawsze wychodzi mi to na dobre...

a jeśli chodzi o to, czy bilety podrożeją, czy stanieją, to może być różnie, bo z jednej strony ceny paliw idą w górę (ale ile jeszcze paliwo może podrożeć?), a z drugiej dolar tanieje w stosunku do złotówki, co ma znaczenie ze względu na opłaty lotniskowe...
extramocna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 18:23   #2276
extramocna
Raczkowanie

wrzuciłam trzy przypadkowe daty na expedii w terminie, który podałaś (maj, czerwiec 2009) i nie znajduje mi nic poniżej $1500
może rzeczywiście cena w dużej mierze zależy od lotniska...
extramocna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 18:49   #2277
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez extramocna Pokaż wiadomość
wrzuciłam trzy przypadkowe daty na expedii w terminie, który podałaś (maj, czerwiec 2009) i nie znajduje mi nic poniżej $1500
może rzeczywiście cena w dużej mierze zależy od lotniska...

No wlasnie-to dlatego ze ja zawsze lece Grand Junction , Denver potem przewaznie Frankfurt i Wawa-odleglosc duzo wieksza niz np z NY.Dlatego bilet jest drozszy.

Wczoraj znalazlam za $1100 na orbitz ale na kwiecien-poczekam jeszcze

Dzieki dziewczyny za wszystkie rady

Aniany-jak godzisz prace ze szkola?Ciezko jest?Ja gdy pojde do szloly(pewnie na semestr zimowy bo na ten juz za pozno) to chce tez pracowac w tym samym czasie-mam nadzieje ze dam rade

Ja dzisiaj mam wolne
Stary 2008-08-06, 20:20   #2278
aniany
Rozeznanie

GG do aniany

Hej,
Schoolcraft ile jeszcze zostalo Ci semestrow do zdrobycia Associates? Czy u Was po dostaniu dyplomu trzeba zdawac jakis dodatkowy egzamin na nursing? Pytam bo mam kilka kolezanek ktore poszly w tym kierunku i jestem ciekawa jak to wyglada poza NY. Swoja droga obralas swietny kierunek - podobno zapotrzebowanie na pielegniarki bedzie roslo.
Extramocna, Schoolcraft, pozyjemy zobaczymy, co z tym ksieciem wyjdzie Tak po cichu powiem Wam ze to wcale nie musi byc ksiaze - przeciez ja nie jestem zadna ksiezniczka

Elfiku, co do twojego pytania, hmm, trudno powiedziec. Ogolnie tutaj to praktycznie wszyscy co studiuja, pracuja przynajmniej na part-time. teraz gdy biore summer school, to widze ile ludzi pracuje na full time, i po prostu bierze summer school bo sa latwiejsze klasy i szybciej leci.
Ja mieszkam z rodzicami, wiec swoja droga to jest mi duzo lzej, bo nie musze sie martwic o obiadki, pranie, zakupy, i wiesz takie codzienne domowe rzeczy. Ale mieszkalam przez jakis czas sama, i mam porownanie. Wtedy to chodzilam ciagle zmeczona, bo i szkola, i praca, no i jeszcze wlasnie codzienne obowiazki.

To chyba zalezy od uczelni, od ilosci klas, od pracy, i od osoby czy bedzie trudno czy nie. Ja osobiscie im wiecej mam na glowie, tym bardziej zorganizowana jestem. Troche przeraza mnie nastepny semestr, bo bede brala 5 klas (zawsze bralam po 4), no i plus szkola... Zobaczymy, dam Ci wtedy znac czy jest ciezko.

A Ty na jaki kierunek wybierasz sie? Cos z kosmetologia? Dobrze kojarze?
Stary 2008-08-06, 20:42   #2279
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
Hmmmmmmmm....

nie rozumiem?
chodzilo mi o to ze kazdemu podoba sie co innego i moze sukienki ktore podobaja sie Tobie nie sa w moim guscie i na odwrot

pozdrawiam

CzarnyElf - fajnie ze udalo ci sie znalesc bilet w takiej cenie
Stary 2008-08-06, 21:08   #2280
schoolcraft
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniany Pokaż wiadomość
Hej,
Schoolcraft ile jeszcze zostalo Ci semestrow do zdrobycia Associates? Czy u Was po dostaniu dyplomu trzeba zdawac jakis dodatkowy egzamin na nursing? Pytam bo mam kilka kolezanek ktore poszly w tym kierunku i jestem ciekawa jak to wyglada poza NY. Swoja droga obralas swietny kierunek - podobno zapotrzebowanie na pielegniarki bedzie roslo.
Aniany, tak naprawde to ciezko powiedziec ile jeszcze semestrow mi zostalo, bo ja biore rozna ilosc przedmiotow. Np. zima bralam 3 przedmioty, wiosna bralam tylko jeden, teraz latem mam wolne, a jesienia bede brala 4 przedmioty. Jest iles tam przedmiotow wymaganych, zeby miec associates degree, ale u mnie jest tak, ze np. jestem bardzo kiepska z matematyki, wiec bralam matematyke praktycznie od poczatku a nie tylko jeden kurs ktory byl wymagany.
Narazie robie tak zwany pre-nursing - musze zaliczyc iles tam podstawowych kursow i w styczniu 2009 bede skladac prosbe o to, zeby mnie przyjeli do nursing school. Tak wiec dluga droga przede mna.

Zanim zloze prosbe o przyjecie do nursing school musze zdac tak zwany NET - Nurse Entrance Test. Jezeli to zdam, to mnie przyjma. A potem jak skoncze nursing school to musze zdac egzamin stanowy. To chyba tyle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości