Wszystko o Bułgarii - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-19, 10:11   #181
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Bułgaria

Ja 2 sierpnia jadę na wczasy z mężem i zaprzyjaźnioną para do hotelu Cristal w Rawdzie Już się nie moge doczekać...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 13:16   #182
lilithin
Wtajemniczenie

Wybieram sie w polowie sierpnia do Bulgarii i mam pytanie: biuro podrozy oferuje rozne wycieczki fakultatywne (np. do Nessebaru czy Stanbulu), ale zastanawiam sie, czy nie byloby taniej zalatwic sobie dojazd juz na miejscu, niezaleznie od biura???
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-29, 13:00   #183
Natalia*79
Raczkowanie

Na miejscu taniej można wykupić wycieczki, identyczne jak proponowane przez biuro.
Natalia*79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-29, 19:31   #184
Seona
Zakorzenienie

Wróciłam z Bułgarii ze Słonecznego Brzegu Powiem jednym słowem-REWELACJA Dla osób, które lubią imprezować i przesiadywać wieczorami na drinkach w knajpach i klubach to raj na ziemi

Normalnie takiej wiecznej imprezy to ja na oczy nie widziałam Nie trzeźwiało się tam W każdej knajpie Happy haour tzn. do każdego drinka drugi gratis Półnagie tancerki tańczyły na barach, stolikach, przy wejściu do klubu itd.

Mieszkałam w hotelu Tiara Beach Iberostar i z pełną odpowiedzialnością polecam Tzn. jedzenie było jak dla mnie nieprzyprawione-wszystkie przyprawy były osobno i tzreba było sobie samemu doprawiać, ale jak stojąc z talerzem przy tych wszystkich ziołach i próbować czy już jest dobre? No i internet był płatny w hotelu Na kolacje należało przychodzić elegancko ubranym lub chociaż w spodniach - (mężczyźni za kolano) nie w pareo i bikini

Animacja w hotelu dla dzieci i dorosłych była tak świetnie prowadzona, że niektórzy mieszkańcy wogóle nie wychodzili do centrum. Zawsze na kolacji podchodzili animatorzy i zapraszali na swoje występy.

Z "mojego" hotelu do centrum szło się na nogach ok. 30 minut, kolejką jechało się 10-15 minut - 3 lewa od osoby. Nie wyobrażam sobie mieszkania w centrum, np. w hotelu Cuban (Kuban? nie pamiętam jak się pisze). W centrum jest tak strasznie głośno, że mówiąc do siebie tzreba krzyczeć

Każda knajpka, klub tak rewelacyjnie urządzona, że w każdej chce się usiąść i wpić chociaż jednego drynia

Żeby nie było że tylko piłam, również opalałam sięPlaża suuuuper, piaseczek z muszelkami, czyściutki, morze turkusowe, widoki jak z pocztówki z tropiklanej wyspy.

Było naprawdę cuuudownie, żadnego żebrania na ulicach, bezdomnych (przynajmniej w Sunny Beach), elegancki kurort jak z filmów

Jedynie co było męczące to podróż. Naprawdę polecam lecieć samolotem, bo pzrejechać Rumunię to graniczy z cudem. Widać, że miasto europejskie i widać juz Unię, ale drogi są w przebudowie, korki straszliwe, samochodów mnóśtwo, pomiędzy samochodami osobowymi jeżdżą wielkie tiry oraz wozy zaprzężone w konie lub osiołki Jechaliśmy 2 dni z noclegiem w Rumunii w Braszowie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg animacja.JPG (111,2 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg basen hotelowy.jpg (75,6 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg centrum.JPG (139,3 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cocoon club.JPG (115,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg corner2.jpg (87,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg droga do centrum.JPG (143,1 KB, 58 załadowań)

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-29, 19:38   #185
Seona
Zakorzenienie

Wklejam jeszcze zdjęcia hotelu z mojego aparatu oraz plaży

Polecam świetną knajpkę z jedzeniem, gdyby ktoś chciał The Old House - zaraz koło hotelu Tiara Beach Iberostar. Jedzenie pyszne, oczywiście Happy Hour i przystojni kelnerzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hotel.jpg (78,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg morze.jpg (48,1 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plaza.JPG (135,5 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg corner2.jpg (87,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg corner club.JPG (126,0 KB, 45 załadowań)

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-07-29, 20:08   #186
lilithin
Wtajemniczenie

Sesona, gratuluje udanego urlopu
Ja jade do Rawdy, ale zycie nocne planuje spedzaj wlasnie w Slonecznym Brzegu, wiec ciesze sie, ze jest co robic
Stary 2008-07-30, 11:34   #187
pat111
Rozeznanie

Słyszałam, że mówią na nas w Bułgarii POLAND ALKOHOLAND
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

pat111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 11:49   #188
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pat111 Pokaż wiadomość
Słyszałam, że mówią na nas w Bułgarii POLAND ALKOHOLAND
Ja właśnie byłam zaskoczona kulturą Polaków w Słonecznym Brzegu. Siedzieli sobie kulturalnie w knajpkach, żadnych śpiewów, głupawych odzywek itp. Gdyby nie odezwali się głośniej, to w życiu bym nie powiedziała, że to Polacy. Elegancko ubrani, Polki szczupłe i zadbane, dzieci grzeczne

W przeciwieństwie do Anglików i Niemców Niemcy jak popili to nawet jodłowali a Anglicy to nie mówią tylko krzyczą do siebie Niemcy np. chodzili z kielonami i flaszkami po ulicach i polewali sobie

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-07-30 o 11:50 Powód: dopisek
Stary 2008-07-30, 11:53   #189
pat111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja właśnie byłam zaskoczona kulturą Polaków w Słonecznym Brzegu. Siedzieli sobie kulturalnie w knajpkach, żadnych śpiewów, głupawych odzywek itp. Gdyby nie odezwali się głośniej, to w życiu bym nie powiedziała, że to Polacy. Elegancko ubrani, Polki szczupłe i zadbane, dzieci grzeczne
Wow. To chyba jacyś podstawieni Nie żebym nie wierzyła w kulture naszego kraju )
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

pat111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 14:13   #190
madame paranoja
Zadomowienie

no niedlugo my jedziemy.
i znow beda mowic Alkoholand

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 20:00   #191
MaruW
Przyczajenie

a my w Sobote zaczynamy Melanz bo czeka nas 30h jazdy a jak my sie dopadniemy to dopiero bedzie Poland Alkocholand......
MaruW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-30, 21:10   #192
lilithin
Wtajemniczenie

Czy odnoszę błędne wrażenie, czy do Bułgarii jeździ się tylko ze względu na tani alkohol???
Stary 2008-07-30, 21:59   #193
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
Czy odnoszę błędne wrażenie, czy do Bułgarii jeździ się tylko ze względu na tani alkohol???
Błędne Wcale nie jest taniej - ceny porównywalne a czasami droższe. Piwo kosztowało 3 lewy czyli ok. 6 zł, drink 6-10 lewów. Tylko, że przy zamówieniu jednego drugi taki sam gratis.

Knajpki tak rewelacyjnie urządzone, że w każdej chciało się usiąść chociaż na chwilę. Oczywiście można zamówić sobie sok czy herbatę, ale oni tak rewelacyjnie ozdabiali te drinki i były podawane w tak finezyjnych szklankach, że szkoda mi było siedzieć przy wodzie mineralnej
chyba każdego drinka sfotografowałam

Ja jechałam do Bułgariii w jednym celu: leżenia plackiem na piaszczystej plaży a wieczory chciałam spędzać na siedzeniu przy drinku.

Przez 4 lata jeździłam do Chprwacji i Słowenii (były tam oczywiście też liczne restauracje i kluby, ale tak rozrywkowych jak w Bułgarii to nie ) i zamarzyło mi się, aby te wakacje były całkiem inne I udało się.

Z miejscowości do zwiedzania podobno piękny jest Nesebyr (ale nie byłam), byłam w Burgas (wykupiłam sobie wycieczke - Burgas shoping) , ale nie specjalnie ładne miasto Baaardzo dużo sklepów, liczne wyprzedaże, ale do zwiedzania niezbyt dużo. Tzn. muzea etnograficzne, galerie tak, ale jakaś ładnej starówki nie było. Oczywiście patrze na wszystko z perspektywy przepięknej Chorwacji czy Słowenii i może dlatego mnie aż tak nie zachwyca.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drink.JPG (109,6 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink2.JPG (114,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink3.JPG (84,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink4.jpg (47,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink5.JPG (103,0 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink6.JPG (141,0 KB, 42 załadowań)

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-07-30, 22:15   #194
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

lilithin - czytając niektóre posty można odnieść takie wrażenie. Osobiście, wracam do Bułgarii bo ją pokochałam za całokształt. Tani alkohol jest na ostatnim miejscu mojej długiej listy.

Seona widać że byłaś w jakimś typowo turystycznym kurorcie (słoneczny brzeg czy złote piaski) już po cenach W innych miejscowościach za piwo płaci się do 2 lv i to już jest ho ho jak dużo Ceny drinków zaś już są podobne i wahają się od 5-10 lv. Dla porównania jednak gin z tonikiem nigdy nie kosztowały mnie więcej niż 5 lv, podczas gdy w Pl płacę 20zl.
Stary 2008-07-31, 12:30   #195
Surimi
Zadomowienie

czesc dziewczyny a moze jedzie ktoras 22sierpien?? i czy ktos moze sie wypowiedziec o hotelu zefir beach w slonecznym brzegu??

Zgniję czy nie zgniję..oto jest pytanie

nie pyskuj stary (czyt. mężu)
bo zrobię Ci z d.. surimimimidu

Surimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 14:58   #196
Vcelka
Wtajemniczenie

Ja byłam w Słonecznym Brzegu, ale w hotelu Amphibia Beach.
Jeśli ktoś się zdecyduje na wycieczki fakultatywne, to zdecydownie polecam: Sozopol- rejs stateczkiem po rzece Ropotamo. Jeśli chcecie się wybrać do Warny to osobiście polecam na własną rękę - dużo więcej można zobaczyć za połowę kasy. Nie polecam tez wieczoru bułgarskiego ( ja na szczęście nie byłam), ale wszyscy mówili, że szkoda kasy - chyba, że ktoś lubi bardzo dużo wypić i najeść się jak świnka Dla turystów ze Słonecznego Brzegu wycieczke do Nessebaru polecam zrobić sobie samemu - autobusem 1Lv, bądź tej kolejką 3 Lv. W Nessebarze jest co zobaczyć i mozna dużo taniej zjeść
Warto też pojechać sobie do Warny do delfinarium - jak ktoś nigdy nie był, to na prawdę super wrażenie ( proponuje też na własną rękę, tylko trzeba mieć na uwadze to, że pokazy delfinków są tylko 3 razy dziennie i warto sobie kupić bilet jak najwcześniej i wchodząc tam nie pokazujcie, że macie aparaty fotograficzne, bo za nie jest dodatkowa opłata, a jak już wejdziecie to nikt nie będzie was sprawdzał czy macie aparaty)
Troszkę wkurzające jest to, że jak kelnerzy podłapią że to idzie Polak, to od razu proponują piwo.
Ale proponuję spróbować piwo ZAGORKA - mniam mniam:P
To troszkę sie rozpisałam, ale mam nadzieje, że rozjaśniłam niektórym osobom parę rzeczy. Warto czasem przed wyjazdem poczytać jakis rad - tam mi sie wydaje.
Życzę udanego wypoczynku w Bułgarii
Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-02, 12:23   #197
Aniax17
Przyczajenie

Hej. Może ktos był w ŚW. Włas, ja lece tam samolotem 20.08 z biura Alfa Star?
Aniax17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 15:17   #198
mala2806
Zadomowienie

Dziewczyny o czym trzeba pamiętać by zabrać jadąc do Bułgarii?
Czy będą przydatne długie spodnie, jakaś bluza, adidasy czy nie warto brać grubszych rzeczy? (Może to i głupie pytanie ale na razie ograniczałam się do zwiedzania Polski i z tego powodu nie bardzo wiem jak tam jest). O czym jeszcze nie można zapomnieć pakując się?
mala2806 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 20:38   #199
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala2806 Pokaż wiadomość
Czy będą przydatne długie spodnie, jakaś bluza, adidasy czy nie warto brać grubszych rzeczy? (Może to i głupie pytanie ale na razie ograniczałam się do zwiedzania Polski i z tego powodu nie bardzo wiem jak tam jest). O czym jeszcze nie można zapomnieć pakując się?
Brać bluzę i spodnie koniecznie Ja byłam od 6 lipca do 18 lipca i wieczorem prawie zawsze zakładałam bluzę, wieczory bywały chłodnawe. W dzień upał a wieczorem chłodek.

Ślub
Pati
Lili

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-04, 07:43   #200
Surimi
Zadomowienie

laski a moze slyszalyscie cos albo ktos byl w zefir beach??bo ja jade 22.08 i troszke slyszalam nie pochlepnych opini

Zgniję czy nie zgniję..oto jest pytanie

nie pyskuj stary (czyt. mężu)
bo zrobię Ci z d.. surimimimidu

Surimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-05, 22:32   #201
aaalina
Raczkowanie

mam pytanie bo jade do Rawdy a tak czytam i czytam ,ze tam nie ma zadnych imprez jak jest z dojsciem do Slonecznego Brzegu ? Bardzo daleko to jest ? a moze jest jakis autobus?
aaalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 12:09   #202
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaalina Pokaż wiadomość
mam pytanie bo jade do Rawdy a tak czytam i czytam ,ze tam nie ma zadnych imprez jak jest z dojsciem do Slonecznego Brzegu ? Bardzo daleko to jest ? a moze jest jakis autobus?
Ja bylam w Rawdzie 2 lata temu i baaardzo mi sie podobaloWprawdze nieco brudno na ulicach,ale ego sie spodziewalam jeszcze prze wyjazdem,wiec zaskoczenia nie bylo...
W samejRawdzie jst dykoteka,zaraz przy glownej ulicy-niestety nie pamietam jak sie nazywa,ale trafisz napwno,bo juz pod wieczor slychac muzyke z niej. Klimat myzuczny typu: pop/disco.
Do slonecznego jest kawalek,ale spokojnie dojedziesz autobuem. Kursuje takze z glownej ulicy,a cena za przejazd nie jest zbyt wygorowana
Nie wiem cyz cos sie zmienilo z cenami po wejsciu Bulgarii do Unii,ale dwa lata temu Rawda to byl raj na ziemi jesli chodzi o wakacje na studencka kieszen. Jedzenie w knajpkach naprawde smakowite,a baaaardzo niedrogie,tak samo alkohol A i zwiedzic jest cowystarczy tylko chciecmysmy dojechali az pod Warne,a w druga strone-do Sozopolu

A z jakim biurem i do jakiego hotelu jedziesz?
Stary 2008-08-06, 14:56   #203
Wiecznanieobecna
Przyczajenie

słyszałam że w bułgarii jest bardzo fajnie kto był niech pisze. bedę wchłaniała wasze wiadomości i może wybiore się tam w następne wakacje. bo w te to niestety już się chiba nie uda
Wiecznanieobecna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 15:13   #204
aaalina
Raczkowanie

ja lece samolotem z biura atur
do hotelu peev jak bedzie to sie okaze dziekuje za informacje
najbardziej sie ciesze z wycieszki do Istambulu
Stary 2008-08-06, 17:44   #205
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
ja lece samolotem z biura atur
do hotelu peev jak bedzie to sie okaze dziekuje za informacje
najbardziej sie ciesze z wycieszki do Istambulu
ja jechalam z beaturu...i niestety podroz byla masakryczna. Nie zeym byla nadwrazliwa,ale 38godzin non-stop w autokarze daje w kosc...chociaz teraz wspominany to z TZ ze smiechem
A wycieczka do Istambulu byla cudna. Mysmy zamiast isc na bazar zdecydowali sie odlaczyc od wycieczki i zwiedzic Top Kapi,a znajomi skorzystali z wycieczki po bosforze i tez byli zadowoleni
Dla mnie wowczas to byla 1 wizyta w muzulmanskim miescie,wiec wrazenia niezapomnane

Udanego wyjazdu
Stary 2008-08-07, 10:23   #206
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala2806 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie najważniejsze żeby zabrać to okrycie na głowę i filtry UV ( słońce w południe na prawdę PALI !!! - ja byłam koniec czerwca początek lipca ).
Długie spodnie mogą się przydać w drodze powrotnej do Polski, bo wysiadając z samolotu może być zimno, tak samo bluza dresowa;P Ja nie miałam niczego z długim rękawem i nie było mi to w ogóle potrzebne. Adidasy też raczej nie potrzebne. Udanego wypoczynku !!
Stary 2008-08-07, 10:26   #207
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Z Rawdy do Słonecznego Brzegu jest dojście, ale dosyć daleko trzeba iść. Najlepiej autobusem, tylko nie ma bezpośredniego z Rawdy do Słonecznego Brzegu - konieczna jest przesiadka w Nessebarze ( ale odjeżdża z tego samego przystanku ) - średnio jeżdżą co pół godziny ( ale nie wiem jak w godzinach wieczornych to wygląda ). Cena bilety ok 3-4 Lv.
Stary 2008-08-07, 15:37   #208
aaalina
Raczkowanie

jutro po polnocy mam wylot nie moge sie doczekac
Stary 2008-08-08, 21:32   #209
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
jutro po polnocy mam wylot nie moge sie doczekac
to juz za chwilke w takim razie zycze ci super wyjazdu i wielu niezapomniaych wrazen. No i oczywiscie czekam na realcje po powroce-ciekawa jestem co sie zmienilo od czasu mojej wizytu w Rawdzie
Stary 2008-08-11, 17:16   #210
Clarity
Zadomowienie

Ja w tym roku także byłam w Bułgarii, a dokładniej w Słonecznym Brzegu. Jeśli ktoś się wybiera w te okolice polecam zwiedzenie zabytkowego Nessebaru. Coś pięknego! )

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości