![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bułgaria
Ja 2 sierpnia jadę na wczasy z mężem i zaprzyjaźnioną para do hotelu Cristal w Rawdzie
![]()
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
Wybieram sie w polowie sierpnia do Bulgarii i mam pytanie: biuro podrozy oferuje rozne wycieczki fakultatywne (np. do Nessebaru czy Stanbulu), ale zastanawiam sie, czy nie byloby taniej zalatwic sobie dojazd juz na miejscu, niezaleznie od biura???
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Na miejscu taniej można wykupić wycieczki, identyczne jak proponowane przez biuro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z Bułgarii ze Słonecznego Brzegu
![]() ![]() ![]() Normalnie takiej wiecznej imprezy to ja na oczy nie widziałam ![]() ![]() ![]() Mieszkałam w hotelu Tiara Beach Iberostar i z pełną odpowiedzialnością polecam ![]() ![]() ![]() ![]() Animacja w hotelu dla dzieci i dorosłych była tak świetnie prowadzona, że niektórzy mieszkańcy wogóle nie wychodzili do centrum. Zawsze na kolacji podchodzili animatorzy i zapraszali na swoje występy. Z "mojego" hotelu do centrum szło się na nogach ok. 30 minut, kolejką jechało się 10-15 minut - 3 lewa od osoby. Nie wyobrażam sobie mieszkania w centrum, np. w hotelu Cuban (Kuban? nie pamiętam jak się pisze). W centrum jest tak strasznie głośno, że mówiąc do siebie tzreba krzyczeć ![]() Każda knajpka, klub tak rewelacyjnie urządzona, że w każdej chce się usiąść i wpić chociaż jednego drynia ![]() Żeby nie było że tylko piłam, również opalałam się ![]() Było naprawdę cuuudownie, żadnego żebrania na ulicach, bezdomnych (przynajmniej w Sunny Beach), elegancki kurort jak z filmów ![]() Jedynie co było męczące to podróż. Naprawdę polecam lecieć samolotem, bo pzrejechać Rumunię to graniczy z cudem. Widać, że miasto europejskie i widać juz Unię, ale drogi są w przebudowie, korki straszliwe, samochodów mnóśtwo, pomiędzy samochodami osobowymi jeżdżą wielkie tiry oraz wozy zaprzężone w konie lub osiołki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Wklejam jeszcze zdjęcia hotelu z mojego aparatu oraz plaży
![]() Polecam świetną knajpkę z jedzeniem, gdyby ktoś chciał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Sesona, gratuluje udanego urlopu
![]() Ja jade do Rawdy, ale zycie nocne planuje spedzaj wlasnie w Slonecznym Brzegu, wiec ciesze sie, ze jest co robic ![]()
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Słyszałam, że mówią na nas w Bułgarii POLAND ALKOHOLAND
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie byłam zaskoczona kulturą Polaków w Słonecznym Brzegu. Siedzieli sobie kulturalnie w knajpkach, żadnych śpiewów, głupawych odzywek itp. Gdyby nie odezwali się głośniej, to w życiu bym nie powiedziała, że to Polacy. Elegancko ubrani, Polki szczupłe i zadbane, dzieci grzeczne
![]() W przeciwieństwie do Anglików i Niemców ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-07-30 o 11:50 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
no niedlugo my jedziemy.
i znow beda mowic Alkoholand ![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
a my w Sobote zaczynamy Melanz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
Czy odnoszę błędne wrażenie, czy do Bułgarii jeździ się tylko ze względu na tani alkohol???
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Knajpki tak rewelacyjnie urządzone, że w każdej chciało się usiąść chociaż na chwilę. Oczywiście można zamówić sobie sok czy herbatę, ale oni tak rewelacyjnie ozdabiali te drinki i były podawane w tak finezyjnych szklankach, że szkoda mi było siedzieć przy wodzie mineralnej ![]() chyba każdego drinka sfotografowałam ![]() Ja jechałam do Bułgariii w jednym celu: leżenia plackiem na piaszczystej plaży a wieczory chciałam spędzać na siedzeniu przy drinku. Przez 4 lata jeździłam do Chprwacji i Słowenii (były tam oczywiście też liczne restauracje i kluby, ale tak rozrywkowych jak w Bułgarii to nie ) i zamarzyło mi się, aby te wakacje były całkiem inne ![]() Z miejscowości do zwiedzania podobno piękny jest Nesebyr (ale nie byłam), byłam w Burgas (wykupiłam sobie wycieczke - Burgas shoping) , ale nie specjalnie ładne miasto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
lilithin - czytając niektóre posty można odnieść takie wrażenie. Osobiście, wracam do Bułgarii bo ją pokochałam za całokształt. Tani alkohol jest na ostatnim miejscu mojej długiej listy.
Seona widać że byłaś w jakimś typowo turystycznym kurorcie (słoneczny brzeg czy złote piaski) już po cenach ![]() ![]()
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny a moze jedzie ktoras 22sierpien?? i czy ktos moze sie wypowiedziec o hotelu zefir beach w slonecznym brzegu??
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w Słonecznym Brzegu, ale w hotelu Amphibia Beach.
Jeśli ktoś się zdecyduje na wycieczki fakultatywne, to zdecydownie polecam: Sozopol- rejs stateczkiem po rzece Ropotamo. Jeśli chcecie się wybrać do Warny to osobiście polecam na własną rękę - dużo więcej można zobaczyć za połowę kasy. Nie polecam tez wieczoru bułgarskiego ( ja na szczęście nie byłam), ale wszyscy mówili, że szkoda kasy - chyba, że ktoś lubi bardzo dużo wypić i najeść się jak świnka ![]() ![]() Warto też pojechać sobie do Warny do delfinarium - jak ktoś nigdy nie był, to na prawdę super wrażenie ( proponuje też na własną rękę, tylko trzeba mieć na uwadze to, że pokazy delfinków są tylko 3 razy dziennie i warto sobie kupić bilet jak najwcześniej i wchodząc tam nie pokazujcie, że macie aparaty fotograficzne, bo za nie jest dodatkowa opłata, a jak już wejdziecie to nikt nie będzie was sprawdzał czy macie aparaty) Troszkę wkurzające jest to, że jak kelnerzy podłapią że to idzie Polak, to od razu proponują piwo. Ale proponuję spróbować piwo ZAGORKA - mniam mniam:P To troszkę sie rozpisałam, ale mam nadzieje, że rozjaśniłam niektórym osobom parę rzeczy. Warto czasem przed wyjazdem poczytać jakis rad - tam mi sie wydaje. Życzę udanego wypoczynku w Bułgarii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
Hej. Może ktos był w ŚW. Włas, ja lece tam samolotem 20.08 z biura Alfa Star?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny o czym trzeba pamiętać by zabrać jadąc do Bułgarii?
Czy będą przydatne długie spodnie, jakaś bluza, adidasy czy nie warto brać grubszych rzeczy? (Może to i głupie pytanie ale na razie ograniczałam się do zwiedzania Polski i z tego powodu nie bardzo wiem jak tam jest). O czym jeszcze nie można zapomnieć pakując się? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
laski a moze slyszalyscie cos albo ktos byl w zefir beach??bo ja jade 22.08 i troszke slyszalam nie pochlepnych opini
![]()
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
mam pytanie bo jade do Rawdy a tak czytam i czytam ,ze tam nie ma zadnych imprez jak jest z dojsciem do Slonecznego Brzegu ? Bardzo daleko to jest ? a moze jest jakis autobus?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W samejRawdzie jst dykoteka,zaraz przy glownej ulicy-niestety nie pamietam jak sie nazywa,ale trafisz napwno,bo juz pod wieczor slychac muzyke z niej. Klimat myzuczny typu: pop/disco. Do slonecznego jest kawalek,ale spokojnie dojedziesz autobuem. Kursuje takze z glownej ulicy,a cena za przejazd nie jest zbyt wygorowana ![]() Nie wiem cyz cos sie zmienilo z cenami po wejsciu Bulgarii do Unii,ale dwa lata temu Rawda to byl raj na ziemi jesli chodzi o wakacje na studencka kieszen. Jedzenie w knajpkach naprawde smakowite,a baaaardzo niedrogie,tak samo alkohol ![]() ![]() ![]() ![]() A z jakim biurem i do jakiego hotelu jedziesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
słyszałam że w bułgarii jest bardzo fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
ja lece samolotem
![]() ![]() do hotelu peev ![]() ![]() ![]() najbardziej sie ciesze z wycieszki do Istambulu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wycieczka do Istambulu byla cudna. Mysmy zamiast isc na bazar zdecydowali sie odlaczyc od wycieczki i zwiedzic Top Kapi,a znajomi skorzystali z wycieczki po bosforze i tez byli zadowoleni ![]() Dla mnie wowczas to byla 1 wizyta w muzulmanskim miescie,wiec wrazenia niezapomnane ![]() Udanego wyjazdu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Długie spodnie mogą się przydać w drodze powrotnej do Polski, bo wysiadając z samolotu może być zimno, tak samo bluza dresowa;P Ja nie miałam niczego z długim rękawem i nie było mi to w ogóle potrzebne. Adidasy też raczej nie potrzebne. Udanego wypoczynku !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Z Rawdy do Słonecznego Brzegu jest dojście, ale dosyć daleko trzeba iść. Najlepiej autobusem, tylko nie ma bezpośredniego z Rawdy do Słonecznego Brzegu - konieczna jest przesiadka w Nessebarze ( ale odjeżdża z tego samego przystanku ) - średnio jeżdżą co pół godziny ( ale nie wiem jak w godzinach wieczornych to wygląda ). Cena bilety ok 3-4 Lv.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
jutro po polnocy mam wylot
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
to juz za chwilke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Ja w tym roku także byłam w Bułgarii, a dokładniej w Słonecznym Brzegu. Jeśli ktoś się wybiera w te okolice polecam zwiedzenie zabytkowego Nessebaru. Coś pięknego!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.