![]() |
#1351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Hej!
Boje sie troche to napisac, bo zapesze, ale jakiś rytm wkradl sie przez ostatnie dni u nas. Rano je i spi, wiec ja mam czas na posprzatanie czy obiad, potem je i oczy jak kartofle, bW sie ze mna i co chwile bar mleczny na 3minuty, i od 16-17 bar mleczny i kimaka. Ale pewnie jutro znow bedzie inaczej. Niestety bóle brzusszka nadal pojawiaja sie, ale nie są regularne. Czesto pojawiaja sie nocą... wiec mamy z tz duet- ja sie budze, przewijam i karmie, tz stara sie usypiac go (trwa to naawet do godziny...). Jak tak dalej pojdzie to sprobuje mu podac espumisan... Anima u nas Maly tez przez pierwsze dwie doby malo jadł. Niby sam sie wybudzal po 3-4h ale ciumkal 5min i zasypial. Musialam go podczas karmienia aktywowac do ssanai (mizialam po policzku i pod uszkiem). Bardzo ulewal wodami... ale po dwoch dniach, jak juz waga spadla do 10% Maly zaczął już lepiej jeść i robić bRdziej regularnie do pieluszki. Więc poki co wybudzaj, sprawdzaj, bo Maly moze byc jeszcze po cc ospaly. Trzymam za Was kciuki! Cami za Ciebie tez mocno trzymam kciuki! Ja staram sie nie machac tak telefonem przy malym, ale nie zawsze mi to wychodzi... bo kiedy jak nie podczas karmienia, mam pisac z Wami! Zaraz idziemy do tesciow na spacer, bo tam kuzynostwo przyjezdza- idizemy sie przywitac. A jutro kolejni goscie. Tz niezadowolony, bo przychodza akurat w czasie meczu... Dziewczyny mam maly problem z moją mamą... ona wie, ze poki sie da, to nie chce podawac smoczka. Albo przynajmniej w tym pierwszym okresie. A ona za kazdym razem zaczyna ten temat... jak zaplacze, albo ja opowiadam, ze dal mi w kosc, to ona ze smoczek pomoglby, ze przeciagnalby troche czas dla mnie, ze uspokoilby go... no może i tak, ale poki moge i mam sily, to nie chce podawac smoczka. A jej komentarze przy kazdej okazji mecza mnie i siejae we mnie tylko wątpliwości... niby wie jakie mam podejscie do smoczka, ale nie omieszka sie narzucic mi swoje podejscie przy kazdej okazji... chce mi udowodnic, ze ona ma racje... to samo z czapeczka, zakryc uszka bo przeciagi... przy czapeczce jestem bardziej liberalna, ok- poki sie nie przegrzewa to sama ubiaram, ale temat smoczka meczy mnie nieziemsko... podzielcie sie prosze Waszym zdaniem nt. Smoczka i czapeczki... wieeem- tematy trudne i kontrowersyjne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No położna mi mówiła że będą więcej przekładać na patologie bo dzisiaj jest jakaś masakra z porodami ![]() Ja się nastawiam na 16 bo nie ruszy to wcześniej ![]() Akurat na 2 rocznicę ślubu w punkt ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1353 | ||
Zadomowienie
|
Emmo, coś ostatnio trudne chwile za wami, ale trzymam kciuki, żeby po pleśniawkach nastał czas sielanki! Całuję Stasia!
![]() Folinko, no pustki ostatnio tu mamy, dwupaki mogłyby więcej pisać póki MOGĄ ![]() ![]() Aniama, Blanka - jak tam?? Cytat:
![]() ![]() Co do smoczka i czapeczki - czapeczkom mówię "nie" i zakładam tylko na dwór, jeśli jest chłodno (tj. dzisiaj albo wieje silny wiatr). W domu nie zakładam nawet po kąpieli, chociaż mam argument przemawiający za czapeczkę - jeśli dziecię się przyzwyczai do czapeczki w domu, to potem na dworze nie będzie grymasić, mając ją na łebku ![]() Ze smoczkiem u nas jest trochę inaczej - obiecywałam sobie, że nie zapodam Prezesowi do 4 t.ż. co najmniej ale życie zweryfikowało moje założenia (jak zawsze). Dawałam mu smoczek nocami na 5-10 minut, kiedy wpadał w niekontrolowaną i koszmarną histerię cycową. Wolałam podać smoczek niż pierś, bo pierś potrafił ciumkać kilka godzin, oczywiście nie zasysając pokarmu. Od tego miałam poranione brodawki, więc musiałam dać smoczek. Niestety obecnie mój cyc nie znosi smoczka, bo smoczek w żaden sposób nie przypomina piersi, więc Prezes nie daje się nabrać. Czasem, w pierwszej fazie buntu uda mi się wetknąć go na chwilę i jestem bardzo wdzięczna za ten wynalazek, bo dzięki niemu Prezes usypia. Ale jestem za tym, żeby unikać go najdłużej, jak to tylko możliwe. Czyli tj. piszesz - póki masz siły i możliwości uspokojenia Kropka bez smoczka, to po co go wprowadzać? ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, mam prośbę, czy może mi któraś napisać ile jest rozpakowanych?
Mam problem z internetem w szpitalu... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-07-14 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1355 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1356 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, mimo dwupaku lączę sie w bolu nieprzespanych nocy mi juz junior daje w kosc w brzuchu i nie spie... zostaly mi dwa dni na dokonczenie przeprowadzki skompletowanie toreb do szpitala.
Transport w jedna strone chociaz ogarniety, na razie szukam innych opcji niz taxi na powrot. Czuje sie coraz słabiej wiec coraz gorzej mi idzie przeprowadzka. Cisnienie skacze do 160/110 czasem wiec naprawde to ostatni dzwonek na szpital. W nocy dusznosci, skurcze macicy ale nieregularne takze mam nadzieje ze wytrwam do wtorku i juz niech sie dzieje co musi w szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1359 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Właśnie docztalam że już jestem na liście ![]()
![]() K ![]() Edytowane przez nesska89 Czas edycji: 2018-07-14 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1361 |
Wtajemniczenie
|
Wysłane Blanka
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 |
Zadomowienie
|
fioletowe okulary miała w ostatnim wątku 10 postów... Więc mogłybyśmy przenieść ją do zagubionych, co?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Blanka- ja poród 13.07 waga 3940g długość 55cm narazie bezimienny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Resztę uzupelnialam w pierwszej stronie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Dziękuję Ci bardzo bardzo! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że do wtorku wytrzymasz, tylko uważaj na siebie - najwyżej nie skończysz wszystkiego, zdrowie twoje i Mareczka jest najważniejsze! Co tu takie pustki?? Ja siedzę i czekam na tż-ta, żeby móc się wykąpać i ogarnąć golenie różnych tam takich ![]() Zastanawiam się czy te jego pojedyncze okrzyki wściekłości to nie kolka. Kropko, chyba twój Kropson cierpi na tę dolegliwość, prawda? Opisałabyś, jak to u was wygląda? jakie są symptomy itd.? Camelku, jak tam? Dzieje się coś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() długo jeszcze będziesz brać antybiotyk? Cytat:
![]() Mój cycocholik dziś nie chciał mnie puścić ani na chwilę - wszędzie źle, tylko przy piersi dobrze. Cytat:
![]() Właśnie Camelku, czekamy na wieści od Ciebie! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1367 | |
Zadomowienie
|
U mnie podobnie, tylko z tż-tem się jeszcze nie pokłóciłam... Ale mała pijawka nie odpuszcza... Mam wrażenie, że moja piersi zamieniają się w puste worki
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w jakiej pozycji powinno byc dziecko podczas porodu? Czy to ze jest skierowane twarzą do przodu czy do kręgosłupa ma znaczenie???
Czy ono moze Sue jeszcze obrócić o 180 stopni przed samym porodem??? To ze główka ma byc na dole to rozumiem ale moj sie chyba całkiem plecami odwrócił do mojego pępka. Wczesniej od początku czułam jego nogi albo kolana i wypychanie pod piersiami i w prawym boku. Tak ze kiedy naciskalam to odpowiadał mi. Dzis sie chyba przekręcił całkiem bo juz czuje tylko plecki i pupcie w tych miejscach. Nie ma zadnych kończyn. Mozliwe to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1371 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1372 | ||
Wtajemniczenie
|
Camelku caly czas mysle o Tobie i trzymam kciuki żeby poszlo gładko. Jak foley daje rozwarcie, a skurczy nie masz, to pewnie po oxy akcja rozwinie się szybko!
Cytat:
![]() Cytat:
Idealna cera ciążowa poszla w niepamięć... mam juz dwa ogromniaste pryszcze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1373 |
Zakorzenienie
|
Camelitos ja miałam w pierwszej ciąży założony ten cewnik o 22 i od tamtej pory skurcze. Wypadł mi gdzieś po 12-ej następnego dnia czyli jakieś tam rozwarcie się zrobiło. I mniej więcej w południe dali mi jeszcze oksytocynę. Więc Tobie teraz życzę żeby jutro już wszystko się skończyło i żebyście rocznicę spędzili we troje
![]() U mnie ciężko. Opuścił mi się brzuch, mała jest bardzo nisko, napiera na pęcherz i jelita. Latam sporo do łazienki w obu celach, najczęściej właśnie w momentach gdy maleńka się wierci. Znów mi wszedł ból w nogę i ledwo chodzę. Jeśli nic się nie rozkręci to chyba pojadę w poniedziałek do jakiegoś ginekologa. Mój poszedł na urlop a ostatnia wizyta była 3 tyg.temu, więc trochę długo jest czekać jeszcze tydzień aż mój gin.wróci zwłaszcza, że z synem na końcówce miałam małowodzie i mam teraz większego stracha. Radena, obyście szybko wyszli z tego szpitala. Co za złośliwość losu, że mając już jedno dziecko musisz dłużej siedzieć w szpitalu. A co do czapeczki i smoczka. W domu czapki raczej bym nie używała, bo po co. Na dworzu jak jest ciepło to też nie. A smoczek im później tym lepiej, ale uważam, że nie ma co go tak demonizować i sama mam zamiar spróbować jeśli zajdzie taka potrzeba. Niestety ja nie będę mogła sobie pozwolić na siedzenie cały dzień z małą, bo mój dwulatek zachowuje się jak mały dzidziuś i nadal bywają noce, że 2 godziny siedzę z nim na rękach bo nie może spać. Przynajmniej nie wyszłam z wprawy w bujaniu ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczęta!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1375 |
Zadomowienie
|
Dzięki, Folinko, za artykuł, mam w planie go jutro przeczytać. Faktycznie podziwiam Twoją aktywność z ssącym Beniem na ramieniu, musi to naprawdę być i często, i długo
![]() ![]() Dziewczyny rozpakowane, mnie jest tak trudno teraz cokolwiek konstruktywnego Wam odpisać, mam wrażenie, że Wy już tyle wiecie z praktyki, że nawet najbardziej wyrafinowane moje komentarze będą nie na miejscu ![]() ![]() Wywoływanie z bezpośrednią pomocą męża na razie nie przynosi efektów, po dzisiejszej sesji może ze 3 razy mi stwardniał brzuch. Już go bardzo niekoleżeńsko zdążyłam posądzić o mały zasób posiadanych przez niego prostaglandyn ![]() A dziewczyny, czy oprócz stawiajacego się brzucha ja koniecznie powinnam odczuwać jakiekolwiek dolegliwości bólowe, czy to w brzuchi, czy to w plecach? Jeśli tego brak, to Braxton-Hicks taki tylko? Zaczynam mieć stres, czy będę wiedzieć, kiedy się na porodowkę zbierać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1376 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My się właśnie karmimy ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do dolegliwości to sprawa jest mocno indywidualna niestety. Ja np miałam bóle jak na okres. Na początku też nie byłam pewna że to to; ale jak zaczęło być regularnie i coraz mocniej + zobaczyłam galaretkę w postaci czopa to czułam ze coś jest na rzeczy ![]() ![]() A ja obudziłam się dzis z bólem gardła i głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolina lepiej jak jest twarzą do kręgosłupa- ale ja nawet nie wiem jak u mnie było, i chyba podczas już akcji porodowej może się przekręcić. Po mnie była cesarka i wlasniectsm tłumaczyli ze dlatego ze dziecko bylobtwarza do spojenie odwrócone. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
Camelku strasznie mi Ciebie szkoda, że tyle to wszystko trwa.
Asiaczek też nie mogę poświęcić tyle czasu młodemu ile piświęcałam Ewce na początku. Niby Ewka jest wyrozumiała ale nie mogę jej odtrącić na rzecz Szymka, a ta mała zarazka najczęściej chce się przytulać jak karmię więc czasem ona siedzi mi na jednym kolanie, a na ręku Szymek ssący się. Wczoraj mieliśmy bardzo intensywny dzień, spoto gości, a wieczorem składaliśmy nowe łóżko dla Ewki. Byłam też przybita, bo był wczoraj pogrzeb mojego kolegi, a ja nie miałam jak pójść ![]() Teraz młody urządził sobie czas aktywności więc już koniec spania, pewnie on zaśnie to Ewka wstanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Karolina, u mnie Ewka była tyłem do kręgosłupa ale podczas wchodzenia w kanał się przekręciła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Wtajemniczenie
|
Kropeczko ja juz pisalam nt smoczka kiedys, że bede chciala go unikac przez.conajmniej pierwsze cztery tygodnie - tak radzila mi polozna i tak zrobię. Co do czapeczki to nie mam jeszcze zdania, nie zaglebialam sie w to...
Co do pisania to ja mam podobnie do regular, ja po prostu jeszcze nic nie wiem o tych rzeczach o ktorych piszecie, nie wiem co napisać... wiec tylko czytam i tak wychodzi cisza na wątku. Zaczynam sie niecierpliwic, bo chcialabym żeby cos sie zaczęło, a tu wiadomo - nic. W domu panuje nuda, bo obydwoje z mężem po prpstu czekamy... i tak ten czas leci. Chcialam jechac wczoraj na bitwe pod Grunwaldem to mi mąż wybił ten pomysł z glowy... moze chociaz dzisiaj zabierze mnie na stragany, zapytam... Camelku trzymam caly czas kciuki i mysle o Tobie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Ja przyznaje, że smoczek u nas jest podawany, kilka razy dziennie, nie na długo ale jest, Nina ma mega odruch ssania, akceptuje i piers, i smoczek i butelkę ![]() Na piersi jest cały czas, prócz jednego karmienia w nocy mm. Pokarmu mam tyle, że młoda nie nadąża polykać, jestem w szoku jego kolorem i konsystencja. Camelku,niech to u ciebie jak najszybciej ruszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-07-15 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.