Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-05, 19:55   #781
7sambra11
Raczkowanie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez domelowa1 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Dużo pozytywnych opinii przeczytałam o "Gościnie" i jutro koniecznie tam zadzwonie a nóż, widelec mają coś wolnego Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za ten wątek informacje w nim zawarte są bezcenne
Jesli chodzi o Goscine to zdania sa podzielone, ja osobiscie bylam tam w zeszlym roku na kiepskim weselu. Porcje po prostu smiesznie male - nie wiadomo czy sie na nie patrzec czy jesc. I znajoma rodzicow tez zrezygnowala tam na miesiac przed slubem jak zobaczyla jak byla sala przygotowana do innego slubu - tzn. glowie chodzilo tez o ilosc i jakosc jedzenia.
7sambra11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 20:47   #782
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 7sambra11 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o Goscine to zdania sa podzielone, ja osobiscie bylam tam w zeszlym roku na kiepskim weselu. Porcje po prostu smiesznie male - nie wiadomo czy sie na nie patrzec czy jesc. I znajoma rodzicow tez zrezygnowala tam na miesiac przed slubem jak zobaczyla jak byla sala przygotowana do innego slubu - tzn. glowie chodzilo tez o ilosc i jakosc jedzenia.
Hm, porcje są w sam raz, u mnie było 6 dań gorących + lody+ tort+ przystawki+ wiejski stół. Ludzie do tej pory wspominają, że była masa jedzenia i brzuchy im pękały. A co do jakości to w smaku były dobre.

SYN

Edytowane przez katalinka17
Czas edycji: 2008-08-07 o 10:04
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 20:53   #783
angelinka29a
Raczkowanie

*aneta23oc* tak i przyznasz mi racje ze weselisko bylo udane
angelinka29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 21:33   #784
ewelka111
Raczkowanie

Ja właśnie swoją wiązankę zamawiam w wąskiej uliczce, wiem, że jest tam dość drogo. Zależy mi jednak by florystka zrobiła ją dobrze (będę mieć trochę skomplikowaną wiązankę), nie wszędzie chcą ją zrobić Natomiast co do reszty kwiatów dla starszej, na samochód itd zamawiam właśnie na targu, dziewczyna robi bardzo ładne i niedrogie wiązanki Siostra jak wychodziła za mąż zamawiała tam i była bardzo zadowolona (Poleciła nam ją znajoma, której ta kwiaciarka robiła bukieciki)

Domelowa witaj na forum

Ostrowczanko co tam u Ciebie, odezwij się do nas, jak sie czujesz

Edytowane przez ewelka111
Czas edycji: 2008-09-03 o 10:26
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 08:11   #785
ninuska
Zadomowienie

Hej dziewczyny, Gościna to wcale nie jest zły pomysł. Byłam tam na weselu w ubiegłym roku i było extra. Jedzenia pod dostatkiem, napoi również i extra przepyszny tort. mmmmmmmmmmmmmmmm......... .... Pychota. Jedyny minus to troszkę daleko, ale tym nie ma się co zrażać, bo sama też nie organizuje wesela w ostrowcu. Ja polecam
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 08:58   #786
karolina403
Raczkowanie

Jeśli chodzi o Gościne jedzenie jest naprawde pyszne i fakt tort mniam mniam, a czy jest mało czy dużo to już popraostu zalęzy od tego ile kto zamówi cena waha sie od 90-130 chyba ze sie cos zmienilo i wiadomo ze jak ktos zamowi za 90 to bedzie mniej tego jedzenia niz za 130. Ja jak byłam na piewrszym to sie najadlam jak niewiem natomiast na drugim zabardzo nie bylo co zjesc. Ale ogolnie mowiac daje POZYTYW.

Angelika jak mozesz to dodaj jakies zdjecia tych wiazanek z targu, bo bardzo jestem ciekawa jak beda wygladac.

I jeszcze raz sie zapytam bo jeszcze nie dostalam odpowiedzi ile wczesniej zamawialyscioe wiazanki? ja mam slub we wrzesniu w przyszlym roku wiec przed wakacjami mam zamaiwac czy wystraczy miesiac wczesniej. Z gory dziekuje za informacje.

Przy okazji rowniez witam nowa kolezanke
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 09:01   #787
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina403 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Gościne jedzenie jest naprawde pyszne i fakt tort mniam mniam, a czy jest mało czy dużo to już popraostu zalęzy od tego ile kto zamówi cena waha sie od 90-130 chyba ze sie cos zmienilo i wiadomo ze jak ktos zamowi za 90 to bedzie mniej tego jedzenia niz za 130. Ja jak byłam na piewrszym to sie najadlam jak niewiem natomiast na drugim zabardzo nie bylo co zjesc. Ale ogolnie mowiac daje POZYTYW.

Angelika jak mozesz to dodaj jakies zdjecia tych wiazanek z targu, bo bardzo jestem ciekawa jak beda wygladac.

I jeszcze raz sie zapytam bo jeszcze nie dostalam odpowiedzi ile wczesniej zamawialyscioe wiazanki? ja mam slub we wrzesniu w przyszlym roku wiec przed wakacjami mam zamaiwac czy wystraczy miesiac wczesniej. Z gory dziekuje za informacje.

Przy okazji rowniez witam nowe kolezanki

Ja zamawiałam w kwietniu, a ślub miałam w lipcu, już jedna osoba była zapisana o dziwo
Zamawiałam tak wcześnie, bo wiele osób robi tam wiązanki a nie chciałam zostać na lodzie

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-06, 09:05   #788
karolina403
Raczkowanie

Dzieki katalinka za informacje to ja nie bede ryzykowac i bede zamawiac przed wakacjami, lepiej miec wszystko wczesniej zamowione niz pozniej sie matrwic.
Stary 2008-08-06, 09:46   #789
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Jestem, jestem - tylko mam urwanie głowy -a czuję się ... zmęczona.
Wczoraj zamawiałam kwiaty - pan z Adonisa okazał się nawet miły i otwarty na sugestie. Mam taki bukiet jaki chciałam - z czerwono-bordowych róż i słoneczników . Świadkowa ma z kremowej eustomy i pomarańczowych róż.
Dziś ustalamy dekorację kościoła-może by ciężko, bo są 4 osoby do ugadania i każdy ma swoje zdanie...
Najgorsze jest to, że ksiądz podjął decyzję o tym, że teraz będzie remont ołtarza - zupełnie jakby nie mógłby się wstrzymac tydzień - 4 sluby jednego dnia to u nas ewenement.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 09:58   #790
ewelka111
Raczkowanie

Karolina ja zamawiałam wiązankę dla siebie z miesiąc temu, a resztę wiązanek mam zamiar zamówić dopiero jutro (te u kwiaciarki na targu)
Wklejam fotkę bukietu mojej siostry, który wykonywała dwa lata temu kwiaciarka z targu, może wam przypadnie do gustu

Ostrowczanko, wszystko będzie ok, już za dziesięć dni będziesz mężatką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiązanka.jpg (32,6 KB, 62 załadowań)

Stary 2008-08-06, 10:00   #791
karolina403
Raczkowanie

Ostrowczanko To tez sobie ksiadz wymyślił remont jakby nie mogl wlasnie poczekac nawet do jesieni kiedy mniej slubow. A jesli chodzi o wiazki ciekawa jestem jak wyglada ta kompozycja z roz i slonecznikow jak beda zdjecia to szybciutko pokazuj. Napewno troszke sie juz denerwujesz bo juz za tydzien Twoj wielki dzien))

Ewelka no bardzo ładna wiazka az bardzo ciekawa jestem jaka Ty bedziesz miala.POdoba mi sie
Stary 2008-08-06, 10:06   #792
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Ewelka no bardzo ładna wiazka az bardzo ciekawa jestem jaka Ty bedziesz miala.POdoba mi sie
Ja będę mieć wiązankę w kształcie wachlarza z bordowych róż, taka najbardziej będzie mi pasować do sukni

Ostrowczanko a co z fryzurką, zdecydowałaś sie już na jakąś konkretną

Stary 2008-08-06, 10:16   #793
angelinka29a
Raczkowanie

Na tej stronce sa fajne propozycje fryzur slubnych,dekoracji i roznych innych rzeczy zwiazanych ze slubem http://www.wedding.w8w.pl/

Edytowane przez angelinka29a
Czas edycji: 2008-08-31 o 19:49
Stary 2008-08-06, 10:17   #794
angelinka29a
Raczkowanie

*ewelka111* sliczna wiazanke wkleilasbardzo mi sie podoba
Stary 2008-08-06, 10:20   #795
7sambra11
Raczkowanie

Ja zamawialam kwiaty w Tarze i musze powiedziec, ze bylam zachwycona. Pani robila nam dekoracje kompleksowa, czyli bukiet, kosciol, samochod i sala. Wszystko bylo naprawde tak jak chcialam, i bardzo gustowne i przepieknie wykonane. Jest troche drogo, ale nie zaluje zadnej zlotowki wydanej, bo naprawde bylo warto i wszyscy goscie sie zachwycali dekoracjami i kwiatami. I Pani jezdzi na targi do Warszawy i gdzie sie tylko da po dodatki i wyjatkowe kwiaty (jesli ktos sobie zazyczy) i wszystko jest naprawde na swiatowym poziomie - bylam zaskoczona, ze kogos takiego w Ostrowcu znalazlam.
7sambra11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 10:33   #796
karolina403
Raczkowanie

DZiekuje wszystkim za informacje bede juz mniej wiecej wiedziala. To czekam angelinka na zdjecia.
Stary 2008-08-06, 10:36   #797
ewelka111
Raczkowanie

Angelinka świetną stronę podałaś, poszperam i może znajdę fryzurę dla siebie

Stary 2008-08-06, 10:48   #798
domelowa1
Raczkowanie

Dziś jestem umówiona na oglądanie "Gościny", dzwoniłam i 30 maja jest jeszcze wolny . Mam pytanie dziewczyny czy któraś z Was była moze na weselu w "Impresji" na Sandomierskiej, ja byłam tam na sylwestrze 2 lata temu i było fajnie, zastanawiam się czy wesela tam są udane? Zgóry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
domelowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 11:24   #799
kasiuni_a
Wtajemniczenie

oj dziewczyny ale miałam rewolucje w sprawie tego całego wesela mój S. jest ciągle niezdecydowany, ja wszystkim się zajmuję i szukam a on potem stwierdza, ze w sumie to nie tak sobie cośtam wyobrażał. Wczoraj już nie wytrzymałam i mu wygarnęłam wszystko, że ciągle zmieniamy zdanie i nic prawie nie mamy załatwione. No i w tym momencie mamy sale, którą zawsze chciałam, ale na mojego 19 września nie miała terminu, fotografa i kamerzystę, których też mi się udało przełożyć, no i zespół, który widzieliśmy jesienią na weselu koleżanki i tak się złożyło, ze też był wolny. A to wszytko już nie na 19 września tylko 29 sierpnia, bo wtedy sie zwolniło miejsce na sali i tak się udało że i zespół i fotograf i kamerzysta też mieli wolny ten jeden weekend. Czyli wreszcie troche spokoju i można na wakacje jechać
Szkoda tylko, że nie wszyscy się mogą tym cieszyć ...
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-06, 11:34   #800
aniaa22
Zakorzenienie

kasiunia no to super że tak wam sie udało ze wszystkim gratulacje!!!
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 11:39   #801
karolina403
Raczkowanie

No Kasiunia powiem Ci ze swietnie Wam sie udało ze wszytsko akurat bylo wolne ja tez bym chciala wczesniej ale juz mi sie nie chce tego wszystkiego od nowa zalatawiac bo juz nawert mam godz w kosciela ta co chcialam a w sierpniu juz bylo troche ciezko z godz. ale nie wazne Wam gratuluje ze sie udalo a przypomnij gdzie macie to wesele i jaki zespol
Stary 2008-08-06, 11:41   #802
karolina403
Raczkowanie

Domelowa w Impresji nie bylam nigdy na weselu ale wydaje mi sie ze chyba lepiej juz w tej goscinie bo tam nie ma tylu schodow jak w impresji.
Stary 2008-08-06, 12:23   #803
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za gratulacje
Karolina wesele mamy w takim domu weselnym koło Sandomierza, gdzie byliśmy już 4 razy na weselu i raz na sylwestrze i zawsze było super, a do tego gotuje tam nasza dobra znajoma, a zespół jest z Radomia i nazywa się Stanley Band, no a fotograf i kamerzysta z Opatowa.
Teraz juz tylko do księdza w przyszłym tygodniu żeby godzine zaklepać, a chcielibyśmy o 16, ciekawe czy wolna?
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 13:08   #804
angelinka29a
Raczkowanie

.

Edytowane przez angelinka29a
Czas edycji: 2008-08-31 o 19:51
Stary 2008-08-06, 13:58   #805
aniaa22
Zakorzenienie

heh my mieszkamy w Gdańsku więc jak bylismy u rodzicow na wielkanoc to postanowiliśmy znaleźć salę. no i sie udało od razu a zespół i kamerę to juz nam rodzice znaleźli i tylko podsyłali próbki :P jak narazie jakoś sobie radzimy z tym zalatwianiem na odległość na szczęście (dzieki pomocy rodziców) został nam tylko kościół i dopełnienie formalności z fotografem ale z tym myślę że nie powinno być problemu. No i wyszperałam już kilka sukienek które mi się podobają

http://www.papilio.ru/en/collections/crystal/#
http://www.salonfirstlady.pl/herve/index.html
Stary 2008-08-06, 13:58   #806
karolina403
Raczkowanie

Kasiunia na pewno sie uda i z godz w kosciele dobrze w Wam idzie))

Angelinka niestety fceci tacy sa mój narzeczony również mówił po co ten pośpiech ale jak usłyszał że trzeba czekac prawie 1.5 roku to bardzo sie zdziwił, ale i tak w niczym nie pomogl tylko ja wszystko załatwiłam a on przytaknal ze mu to pasuje, mowil ze zdaje sie na mnie
Stary 2008-08-06, 14:02   #807
karolina403
Raczkowanie

Ania22 a kiedy Wy macie slub i w jakiej sali?
Stary 2008-08-06, 14:51   #808
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Bukiet ma byc z bordowo-pomarańczowym róż i słoneczników .Coś mi się pokickało.
A z fryzurką...zobaczyymy - co pani w "Marcie" wymodzi .

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 14:55   #809
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Ania22 a kiedy Wy macie slub i w jakiej sali?
my mamy 6 czerwca 2009 w Pałacu Tarnowskich w Ostrowcu

ostrowczanko to juz tylko tydzień ja sobie nie wyobrażam co się będzie u mnie działo na tydzień przed ślubem. chyba będę kłębkiem nerwów :P

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2008-08-06 o 15:53
Stary 2008-08-06, 15:49   #810
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Bukiet ma byc z bordowo-pomarańczowym róż i słoneczników .Coś mi się pokickało.
A z fryzurką...zobaczyymy - co pani w "Marcie" wymodzi .
Na pewno wszystko się uda, fryzurę będziesz mieć super, trzymam kciuki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości