![]() |
#1381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Właśnie dziewczyny jak u Was z pokarmem zwłaszcza po porodzie cc- choć u mnie był długo naturalny wiec w sumie tez te wszystkie hormony powinny zadziałać. U mnie mały ssie- nie powiem ze pieknie, ale ssie, czasem co 20 min czasem co 3 a nawet wczoraj spał 4 h po karmieniu. Zaraz mi stuknie 48 h po porodzie a ja tego pokarmu zupełnie nie czuje. Nic nie wycieka, stanik suchy, w zasadzie chodzę w samej koszuli, piersi miękkie. Wiem ze po 2-3 dobach ilość powinna się zwiększyć nawet w postaci nawału ale jskbto u was było/ jest.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Wychodzimy do domu!!
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
Blanka super
![]() Halo, dwupaki! Wychodzi dziś jakiś mały kibic na finał mistrzostw świata? ![]()
![]() |
#1385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Blanka!!! Cytat:
Tez weszłam na watek zeby sprawdzić ![]() Zua udanego wypoczynku w Grunwaldzie. Byłam tam tylko raz jako dziecko chyba w 3 klasie szkoły podstawowej ![]() My dzis pojedziemy tylko na lunch gdzies a tak to czekamy na mecz popołudniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Cytat:
Po cc nawal przychodzi zawsze trichecpozniej. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My czekamy na kolejnych gości. Co to znowu za zastój z porodami? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie! Dziś mistrzostwa wiec czekamy na jakiegoś małego kibica
![]() Dziewczyny po cc - jak i kiedy zamierzacie działać coś z blizna? (mobilizacja + maści etc) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z piersiami trochę lepiej, jedna dalej jest większa i nabrzmiała, ale nie mam już gorączki ani zaczerwienienia. Stasiu niestety nie umie mi jej opróżnić do końca, jak ssie to tylko do uczucia ulgi. Blanka super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1390 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My dzisiaj mamy mega zabiegany dzień, mąż pojechał rano na giełdę i kupił 10kg malin, będzie robił winko! Ja sobie poprzebieram troszkę malin spróbuję zrobić pierwszy w życiu dżem. Poki co prasuje rzeczy dla małego, potem biorę się za sprzątanie, bo może będziemy mieli dzisiaj gości. Jeszcze jedziemy dzisiaj na obiad z moimi rodzicami, później ja dalej sprzątanie i dopakowywanie torby a mąż będzie malował sypialnie, żeby zdarzyć przed małym pisklakiem. Mecz też trzeba zobaczyć.. Masa roboty a chęci coraz mniej.. Czy któraś z Was nie dostała z Rossmanna tych pampersow za 1grosz? Byłam w tym tygodniu i pytałam ekspedientki to powiedziała, że jak nie dostałam emaila to widocznie mi się nie należą.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Zadomowienie
|
Ja tez dziś wychodzę do domu. Hurra! Chyba mały kibic zdąży na finał mistrzostw świata.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1392 |
Zadomowienie
|
Ovejita, dzięki, naprawdę liczę na czytelne objawy, nawet, jeśli miałyby się one pojawić totalnie nagle
![]() Zastanawiam się, czy Camelitos wypadł już ten Foley, może już jest z maleństwem na ręku, tylko odpoczywa. Oj, jej się to wyjątkowo należy. Zua, w taka pogodę musisz koniecznie męża wyciągnąć na jakieś łażenie po dworze. Spacery też wzmagają czynności porodowe, więc nie ma siedzenia na tyłku! Sama dziś zamierzam gdziekolwiek mojego Tż wziąć (albo raczej skłonić jego, by wziął mnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1393 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie czuję żadnej potrzeby mobilizacji, bo blizna jest maleńka, żadnych zgrubień, no po prostu cud-miód. Maść - tylko BioOil, cała reszta to dla mnie raczej ściema (np. ta ze śluzem ślimaka). Ale to dopiero tj. pisze Emma, po zejściu strupków. Bardziej mnie zastanawia kwestia ćwiczeń - kiedy można zacząć... Do fizjo się ne wybieram, bo po prostu nie mam na to siły ani czasu, więc chyba sama zacznę coś kombinować lada dzień. Jestem jak żywy trup - spałam godzinę albo dwie. Nie wiem, co się dzieje, ale Prezes reaguje na naszą sypialnię dzikim kwikiem - przychodzi 23 i on zaczyna swoje koncerty. Uspokaja się tylko przy piersi, ale przecież nie pozwolę mu ciumkać całą, calutką noc... Nad ranem przeniosłam się z nim do salonu, pociumkał i trochę pospał. To ja już nie wiem, czy w sypialni mamy żyłę wodną czy demona ![]() Jak tam nasz Camelek? Pewnie już jest po, skoro nie pisze! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny super, że wychodzicie z maluszkami
![]() Sandam ja poszłam do rossmana zapytałam, czy ta promocja obowiązuje, zeskanowała moją kartę i mi wydała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
Raczkowanie
|
Aniama i Bianka super że już idziecie do domu!
Ja się nie deklaruje na poród kibica wolę piłkę w brzuchu donosic do wtorku 😁 u mnie to by był tragiczny finał bo by mnie musieli karetka wiezc do łodzi wolę pojechać sama i spakowana A na razie torba do porodu pusta Sandam byłam parę dni temu w rossmanie też nie miałam maila i podałam aplikację i po prostu zażądałam wydania pampersow bo jestem pewna że przysługują |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() Gratuluję nowych maluszków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1397 |
Raczkowanie
|
Nesska to masz zlote dzieciaki tylko pozazdrościć 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Raczkowanie
|
Obawiam się że to tylko pierwsze dni są takie super
![]() |
![]() |
#1399 |
Zadomowienie
|
U nas dziś dzień płaczka. Cały czas by wisiał na piersi a tu trzeba biegać robić różne badanie itp do wypisu wiec lekko nie jest. Ale już fotelik i ubranka na wyjście czekają wiec będziemy oglądać mecz i się karmic przez wieczor i pewnie noc.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ledwo ogarniam jednego małego agenta i szczerze podziwiam za ogarnia nie 2 i więcej (Folinko twoja czwórka to w ogóle mistrzostwo) Cytat:
![]() Z ta nabrzmiałą piersią to może warto spróbować laktatorem? )) Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nadal czekam nadal na gości, a mieli być koło 12. Chciałam jeszcze skoczyć do siostry ale chyba już nie dam rady, bo będzie za późno. Sandam mi na jedną kartę też nie wydali pampersów, tak samo jak Tobie powiedzieli mi, że jak nie dostałam maila to mi się nie należą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Zadomowienie
|
A my ciagle czekamy na wypis. Lekko nie jest- bo chyba ponad 40 dzieci tu jest obecnie, wczoraj podobno 16 porodów, ruch straszny ale idzie w miarę sprawnie wszystko- podziwiam. Muszę powiedziec ze dziś już dostałam normalne posiłki i jedzenie pyszne. Tż już przyjechał z fotelikiem i rzeczami, mały na szczęście w końcu poszedł w sen tak wiec nie jest zle
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1403 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie! U nas błogi spokój
![]() ![]() ![]() ![]() Camelku zerkam za Tobą, jak sytuacja? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1404 |
Zadomowienie
|
Hejka,my sie nadal naświetlamy, może jutro uda sie wyjść.
Już mam troche dość, tęsknię za Młodą, w szpitalu też średni komfort (6 dziewczyn na 1 sali + maluszki) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Ehh u mnie chyba się rozkręca. Brzuch coraz częściej boli, mała po strasznych szaleństwach w nocy chyba odpoczywa.
Prasuję ubranka synka, jak skończę to chyba poleżę zaraz w wannie i zobaczę co dalej. Tylko zastanawiam się kiedy jechać na IP. Jak skurcze będą regularne? To mój drugi poród więc teoretycznie wszystko może szybciej się potoczyć. Albo i nie.. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie z kolejnym dzieckiem może iść szybciej, a jestes już w stanie wskazać dokładnie, kiedy ma miejsce skurcz? Jak nie jesteś pewna, czy jechać, to możesz też zadzwonić do swojego szpitala zapytać położne, czy jest szansa, że z takimi objawami jak Twoje juz2 by Cię mieli zostawiać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- A ja oglądam mecz z małżem z pozycji piłki, jakoś mimo wygodnego siedzenia krzyże mnie pobolewają od rana i na żołądku też jakoś ciężko. Malutka jest aktywna przeciętnie, to znaczy - raczej jak codzień, więc nie martwię się, ale też nie mam powodu na razie, by przed czwartkiem wybierać się na ktg ![]() ![]() Radena, córka na pewno tęskni, ale każda minuta zbliża Was do powrotu do domu. Trzymam mocne kciuki za efekty naświetlania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odciągam cały czas, ale nie chce pobudzić laktacji.. ciężkie jest to KP, wygodne, ale przeżyłam już tyle w tym połogu że dam radę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba z drugim porodem to szybciej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- A my w domku i cały czas śpi praktycznie od 14 z jedna przerwa na karmienie- no to nicka czuje będzie świetna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny narazie tylko tyle napisze..
Koniec końców mała Alicja przyszła na świat dzisiaj o 15.47, waga 3350 kg i 54 cm, 10 pkt.. Poród nie był łatwy ale jakoś poszedł ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.