![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej wszystko zalezy od ilosci osob Oczywiscie a pozostale koszty oczywiscie od tego co chcesz.Czy wynajmujesz np jakies auto ktore Was zawiezie czy rezygnujecie bo macie kogos z fajna furka.Moje wesle za 27 dni, 30 sierpnia.A co do kosztow to bedzie jakos tak
110 gosci x 150=16500 wynajecie sali na poprawiny 1000 zespol na wsee i poprawiny 2200 fotograf(profesjonalista) 2550 kamerzysta 800 noclegi 1500 (polowa gosci mieszka w tej samej miejscowosc i nocuje u siebie) dekoracja sali i kosciola wraz z kwiatami na oltarz 2300 zaproszenia 300 panna mloda stroj +dodatki(z poprawinami)3200 pan mlody(2 garnitury,wesele+poprawin y)1700 bukiet 300 oplaty u ksiedza, organisty itd 800 makijaz,paznokcie+ fryzjer(z makijazem i fryzura probna)350 obraczki 800+wlasne zloto(wartosc 2000) 2 albumy do zdjec 100 dodatkowo u mnie przedluzanie wlosow 600.Sama ciekawa jestem tych kosztow Let's see..... RAZEM 35000 z przedluzaniem wlosow Hmm WEsele i slub w malej miejscowosci -takie sa koszty.Pozdroweczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki koszt całościowo?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
No nie narzekam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AAA, no i przypomnialo mi sie. Ci od autka dolaczaja tez gratis sesje z samochodem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
![]()
Jak czytam te wydatki to mi się żołądek przewraca
![]() Ja licze, że mnie to wyjdzie 25tyś nie więcej. Na 120os: Sala 1200-1400zł orkiestra 2000zł kamerzysta i fotograf: 2100zł obrączki do 1500zł alkohol 3500zł kucharki i kelnerki 1500zł suknia z dodatkami 2000zł bryczka 500zł (na szczęście bo po znajomości..ufff) za zaproszenia nie płacę bo sama robię strojenie sali ok 200 zł bo ozdoby sami robimy jedzenie ok.8000zł tort 250zł napoje ok 500zl garnitur i bukiet ok 1500zł i mam nadzieję że to na tyle gorzej jak mi cos wyskoczy jeszcze to będziemy musieli dozbierać. Wszystko robimy sami rodzice nic się nie dokładają. Ale na szczęście pomoc zawsze będe miala jakby co w pomaganiu ![]()
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
kitosa tanich masz kamerzyste i fotografa
![]() ![]() ![]() to sa szacunki czy już masz na tyle podopisane umowy ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
200 zł? to tylko za sam plener rozumiem??? bo chyba nie za cały dzien pracy w kosciele na przyjeciu i do oczepin???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Nas wesele wynioslo 25 tysiecy juz ze wszystkim, dwu dniowe na 175 ludzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Ooo, to bardzo tanio jak na taka liczbe osob. Jak tego dokonalas?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Strasznie tanio cię to wyszło ja sie boję, że mi przekroczy budżet:/ i beede musiala dokladac... Jak tego dokonałaś?
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Linka25 pokaz sukienkę swoją, bo mnie zacikawiłaś
![]() ![]() ![]() ![]() kitosa a co to jest 5 zdjęć z pkleneru? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
No właśnie też mi to nie pasi. Jesteśmy z nim umówieni na uzgadnianie szczegółów na pażdziernika. Póki co baba wpisała nas w kalendarz, no ale nie wiadomo, czy się na niego zdecydujemy.
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
szukaj dlaej jakiegoś profesjonalnego fotografa!!
![]() a skąd jesteś ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawde mowiac sama jestem zaskoczona ze tak malo nas wynioslo wyslalam ze duzo wiecje nas to wyniesie. To zalezy chyba tez gdzie robisz wesele czy placisz od osoby czy za lokal i osobno kucharz jedzeinie itd... bo ja tek mialam bo gdybym placila od osoby to napewno duzo drozej y mnie to wynioslo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
no to nieźle
![]() ![]()
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2011-04-09 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Nam ze wstepnych obiczen wychodzi jakies 34 tys. Wesele na 120 czlowiekow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
My bierzemy ślub 29.08.2009r.Wesele dwudniowe. Zaproszonych będzie około 250 gości. Na razie powstają dosyć pobieżne obliczenia ale:
- sala + jedzenie 250 zł od osoby( z tortem i ciastami) = 62500 zł - fotograf + kamerzysta = 2300 zł (zamówione i zadatkowane) - zespół =4500zł (zamówione i zadatkowane) - samochodem jedziemy swoim także to odpada - suknia + suknia na drugi dzień = około 4000 zł - garnitur + bukiet +garnitur II= około 2500 zł - strojenie kościoła = 400 zł (sala ma stały wystrój) - alkohol = 3000 zł - zaproszenia = 300/400 zł - obrączki 1500 zł - fryzura, paznokcie = 300 zł Na razie wychodzi około 75 tysiecy. Wesele organizowane jest "na połowę" ![]()
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Tak czytam i czytam niektóre wypowiedzi i szczerze mówiąc to osobiście nie widzę powodu dla którego Pan Młody miałby kupować dwa garnitury. Pani Młoda sprawa jasna w dniu ślubu zakłada suknię ślubną,często bardzo objętościową, białą czy ecru i na poprawiny serwuje sobie inną kreację, w której czuje się bardziej swobodnie, o przeróżnych kolorach itp. A Pan Młody? Dla mnie wystarczy, że zmieniłby kolor koszuli i krawata, po co od razu kupować następny garnitur.
![]()
![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam się m.a.r.t.a
mój B na 2 dzień będzie miał koszulę i krawat-pasujący do mojej sukienki ![]() zresztą kupienie z Nim 2 garniturów graniczyłoby z cudem-przy 1 marudził, że musi mierzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Dwa garnitury... ja nie widze potrzeby... U nas ubierze albo swoj slubny albo lniany ecri w zalesnosci ktory wybierze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Ja zgadzam sie z wami. Tez musze walczyc zeby chociaz jeden kupic i ubrac na te kilka godzin. Na poprawiny zmienimy koszule ( zadnego krawata !!!!). mowie wam , ja to dopierowojne musze stoczyc !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
a my nie ryzykowalibyśmy, bo wydaję mi się , ze garnitur po 10 godzinach noszenia na własnym ślubie i weselu, jedzeniu, krojeniu tortu, zabawianiu gości, po przetańczeniu setki utworów , a co gorsza np zabawach, które są nieraz serwowane przez zespół ...nie jest - żeby to delikatnie powiedzieć - zbyt świeży aby zakładać go na kolejny dzień wesela
...ale to tylko moje odczucie
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
My na drugi dzień kupiliśmy jasne spodnie (115 zł) koszulę dostał gratis od właścicielki salonu z garniturami ( zamawiamy tam jego garnitur ślubny z dodatkami i jeszcze garnitur dla jego taty, poza tym gdy tylko trzeba coś eleganckiego wybrać dla faceta to w tym sklepie wszystko się dostanie- włąscicielka np poprosiła firmę by uszyla w drodze wyjątku spodnie na wymiar i nie bylo zadnych problemów a koszta naprawdę niewielkie!)
Garnitur na drugi dzień to troszkę bzdura bo gdy TZ nagle zmieni rozmiar to co?
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Suknia bardzo ładna
![]() ![]()
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
[quote=pietrusia;8559186]Dziukuje bardzo
![]() ![]() NIE MA ZA CO ![]() ![]() ![]()
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
hmmmm, policzmy:
- sala 10.000 - sukienka plus garnitur plus wszystkie dodatki 2.300 - transport dla gości 700 - alkohol 1500 - napoje 400 - opłaty w USC 80 - tort 350 - ciasta 250 - dekoracje 400 - zaproszenia 200 - winietki 150 - DJ 2000 bez poprawin, fotografa mamy za darmo= czyli ok 18 tys noi obrączki + 14oo czyli ok 19 tys ![]()
Nie żyje się, nie kocha i nie umiera ... na próbę Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-08-19 o 19:39 Powód: proszę nie pisac post pod postem! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.