|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
Pokaż wyniki sondy: Przed braniem tabletek Yasminelle, z Twoją cerą: | |||
były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest jeszcze gorzej |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 7,88% |
były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest lepiej |
48 | 29,09% |
były (małe lub duże) problemy i nic się nie zmieniło |
31 | 18,79% |
nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale teraz jest gorzej |
6 | 3,64% |
nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale cera wygląda jeszcze ładniej |
13 | 7,88% |
nie było (mniejszych lub większych) problemów i nic się nie zmieniło |
54 | 32,73% |
Głosujący: 165. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Raczkowanie
|
Dot.: yasminelle - wątek zbiorczy!
dziewczynki ja mam pewien problem. Otóż zrobiłam 7 dniową przerwę <7 dni minęło w niedziele>... hm dziś jest wtorek. I nie wzięłam pierwszej tabletki, z tego powodu, że nie mogłam się dostać do gina wcześniej
![]() Jedni twierdzą że trzeb brać tylko i wyłącznie w czasie miesiączki żeby być zabezpieczonym. aaa inni że jeśli się stosowało w poprzednich miesiącach, to można zacząć kiedy się chce, tylko trzeba się przez 7 dni dodatkowo zabezpieczać??? hmm |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Twój przypadek należy skonsultować z ginekologiem. Jeżeli współżyłaś podczas 7 dniowej przerwy to możesz być w ciąży. Skoro idziesz do lekarza to go spytaj i bedziesz miec pewnosc.
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak napisala Marwawi,jesli wspolzylas w ciagu przerwy,to istnieje ryzyko ciazy, ja wzielabym tabletke teraz,ale niemniej jednak sadze,ze do konca opakowania nie bedziesz zabezpieczona....ale dowiedz sie od lekarza,lepiej...
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis obiegalam sie po aptekach w moim miescie i jestem w szoku [na wakacjach jestem na podkarpaciu, nie w krakowie] - wszedzie yasminelle kosztowaly od 45 do 49zł, w jednej aptece 39zł - ale tu nie chcieli dac tylko jednego opakowania i zrobic odpisu, w koncu zmeczona i zdolowana znalazlam po 42,75zł i pani dala mi odpis
![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4716 |
Raczkowanie
|
Będzie OK
![]() ![]()
#4717 | |
Raczkowanie
|
Aha, mama ma 43 lata. Wydaje się przyzwoita do granic niemożliwości.[/quote]
hehe to tak jak moja ale jakos trzeba dac sobie rade ![]() Cytat:
ja za sowje płace 35.99 w aptece w kauflandzie
olka ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-25 o 14:34 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 |
Raczkowanie
|
Moja ma 40, choć czasem mi się wydaje, że jest z zupełnie innej epoki
![]() ![]() Ale z tabletkami na szczęście nie było u niej problemu ![]() A jeszcze jedno pytanko mam w związku z tym połączeniem blistrów... Tzn, tak tylko upewnić się chcę. Jak będę brała drugi blister, to muszę czekać do końca opakowania, czy mogę jakoś w połowie zrobić 7-dniową przerwę? Zabezpieczenie będzie nadal niezmienione?
#4719 |
Zakorzenienie
|
to co dziś mnie spotkało to już przegięcie...
W aptece cena 1 opakowania tych tabletek to ok.44 zl a w tej samej aptece tylko że za pośrednictwem internetu ->klik opakowanie Yasminelle kosztuje 34,4 zl ![]()
#4720 |
Zakorzenienie
|
jak łączysz opakowania przerwę możesz zrobić kiedy chcesz. zabezpieczenie będzie ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
Ja płacę za tabletki 39 zł... Więc myślę, że to taka pośrednia cena
![]() ![]()
#4724 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Raczkowanie
|
a wiecie jak to wygląda, zamawiam w necie i po ilu dniach moge odebrać w aptece??
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny... wybaczcie ale nie chce mi sie czytac tych stu stron postow wiec tak sie przylacze i podpytam
![]() niedlugo zaczne brac te tableteczki i mam kilka pytan ;D teraz przez ostatnie pol roku bralam syndi-35 po ktorych poprawila mi sie cera (mialam problemy z tradzikiem) ale tez przytylam 6kg... i w ogole przez 1 miesiac sie fatalnie czulam jak Wy sie czujecie po yasminelle? jak z waga i cera? libido? ![]() z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi chociaz wiem ze pigulki na kazda dzialaja inaczej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wytlumacz mi, po co mamy pisac cos, o czym juz pisalysmy [i to kilka razy]? moze ktos sie znajdzie i napisze ci jeszcze raz to samo, mnie rece opadaja. ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm jak ciezko Ci napisac 3 zdania to po co w ogole odpowiadalas? ale ok przeczytam te 158 stron postow z czego polowa to bla bla zeby oszczedzic Ci wysilku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybysmy ci odpisaly na kilka stron, to i tak nie wiem, czy bys to przeczytala, bo to w koncu zbyt wiele.. zreszta wystarczyloby, zebys przeczytala kilka ostatnich stron albo przeszukala watek, nie zajeloby ci to duzo czasu. JESLI KTOS SIE NAPRAWDE CZYMS MARTWI I CHCE SIE CZEGOS DOWIEDZIEC, TO KORZYSTA Z TEGO, CO JEST MU DOSTEPNE, A NIE CZEKA JAK JAKAS KSIEZNA DIANA AZ MU PODADZA NA TACY GOTOWE. [chociaz ten watek wlasciwie daje ci gotowe odpowiedzi na twoje watpliwosci, ale coz, trzeba miec checi..]
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro piszesz "nie chce mi sie czytac tych stu stron postow" to czemu nam ma sie chcieć po raz setny pisać to samo bo komus sie nie chce czytac? czemu ma mi sie chciec pisac 100 razy to samo? gdyby wiekszosc zagladajacych tu osób przeczytała chociaż ulotkę to byłoby o połowę postów mniej. masz opcje przeszukania wątku wiec nie musisz czytac wszystkiego, ale skoro masz tutaj zebrane bardzo wiele informacji to skorzystaj z tego bo to w końcu Twój interes żeby znaleźć to, co Cie interesuje. EOT.
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
Poza tym nie trzeba czytać iluś tam stron,tylko wpisać kilka słów w wyszukiwarkę i po problemie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka miesięcy temu też zbierałam tego typu informacje i poczytanie wielu opinii na wizażu nie było bardzo trudne, wręcz pomocne. ![]() No, ale: libido wysokie jak było, a nawet wyższe bo przyjemność z seksu dużo większa cera dużo lepsza waga mniejsza o 2kg (ale to raczej woda, chociaż ma to swoje plusy, nie puchnę w upały itp.) reasumując jestem zadowolona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
u mnie przerwa skonczona i wszystko okej..wlasnie zaczynam kolejne opakowanie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4736 |
Raczkowanie
|
A w tej aptece internetowej doz, jak się zamówi tabletki, to odbiera je się w jakiej się chce aptece, czy są jakieś specjalne, wyznaczone?;>
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm przeczytalalm ulotke ale rozni ludzie reaguja roznie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
andziuchna - nie bede sie wdawac z toba w zadne dyskusje. owszem, jestem przewrazliwiona na punkcie czyjegos lenistwa i glupoty, i tyle.
marwari zreszta dobrze ci to wyjasnila - tobie nie chce sie czytac, a nam sie nie chce pisac tego samego nie wiadomo ile razy. ![]() a ja wczoraj mialam masakre - wzielam tabletke, ale dopadla mnie grypa zoladkowa, wymiotowalam, wzielam druga tabletke, znowu wymiotowalam, wiec trzecia tabletke wzielam dopiero w srodku nocy [po 6h od normalnej pory]. na szczescie dzisiaj juz sie uspokoil organizm, tylko goraczka mi dokucza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem o istnieniu wyszukiwarki.. a zreszta co sie bede tlumaczyc..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.