![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Zwiazki ktore nie mialy prawa sie udac, a jednak
a dobra, jak nie związki koleżanek i kuzynek, to newsy z pudelka, ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Ale pisząc na forum trzeba się liczyć z tym że inni będą oceniać przedstawioną sytuacje zgodnie z tym co uwarzają za słuszne. Można wysłuchać porad ale na końcu decyzję należy podjąć w zgodzie ze samym sobą. Jeżeli ktoś porady na wizazu traktuje jako wytyczne jak należy żyć no to jego problem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Poniewaz wiekszowc watkow to toksyczne zwiazki, bez szacunku do drugiej osoby?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Nie. Moze potrzebował troche wiecej czasu ale ja postanowiłam byc madrzejsza dzieki waszym radom i urwalam wszystko raz dwa. Nie zaluje, ale mysle teraz ze nie mialyscie racji w tym przypadku i tyle.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Dokładnie, jaki byłby sens zakładania wątków w tym dziale "ja i mój tż to super para", albo "ja wolę góry, a tż morze, dziewczyny doradźcie". To oczywiste, że skoro ktoś idzie na intymne, to raczej z problemami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2018-07-17 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Nie znam takich związków. Za to wiem, że jest dużo małżeństw, które pozornie wyglądają na szczęśliwe, a w domu idzie na noże.
Mnie wkurza natomiast takie wciskanie, że związek jest na dobre i na złe. Jasne, nie zostawię faceta ze względu na to, że ma gorszy dzień, odburknie mi coś, nie zrobi tego o co proszę, zachoruje, ale jakby mnie skopał, poniżał, stosował przemoc ekonomiczną, okradł czy zdradził to nie wiem po co miałabym przy nim trwać w imię miłości. Większość wizażowych problemów ociera się jednak o tę drugą kategorię. Kiedyś było mniej rozwodów, bo kobiety bały się odejść. Mąż gwałcił, a one zastanawiały się co społeczeństwo powie, że rozbijają rodzinę. Ich szczęście było na ostatnim miejscu po dzieciach, psie i paprotce. Obecny świat, gdzie każdy ma prawo szukać szczęścia, gdzie indziej bardziej mi się podoba. Mamy jedno życie. Marnowanie go przy jakimś dupku ze względu na minimalne szanse, że mu się odmieni to głupota. Nie dałabym rady sypiać z zajętym facetem. Raz w przypływie emocji jeszcze rozumiem, ale oczekiwałabym, że rozstanie się z tamtą natychmiast, jeśli będzie brać pod uwagę coś poważnego ze mną. Sama postąpiłabym tak samo jako strona zdradzająca. Ciągnięcie romansów miesiącami oznacza krętactwo i duże szanse, że to się powtórzy, bo ktoś nie ma skrupułów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Moze ja sie wypowiem. Zaczelismy byc z obecnyn tztem jako gowniarze, to nasz pierwszy zwiazek i musielismy sie wszystkiego nauczyc. Jako, ze oboje jestesmy dziecmi alkoholikow to nasz zwiazek na poczatku byl toksyczny. Byly fochy z mojej strony, zerwania, szantaze, on nie byl mi dluzny, oboje rozchwiani emocjonalnie, niedojrzali, nie mielismy granic. Raz tak mu zlosliwie dokuczalam, ze mnie uderzyl, nie bylo to mocne, ale bylo. Tak, wiem co sobie teraz pomyslicie, ale przez ponad 6 lat to byl pierwszy i ostatni raz, w dodatku bylismy dziecmi. Wiecej nie probowal podnies na mnie reki, nawet mnie nie szturchnal, ugruntowaly sie nasze poglady na ten temat, brzydzi sie przemoca, szczegolnie gdy zrozumial co ojciec wyprawia jego matce (wczesniej nie dostrzegal, ze sytuacja w domu nie jest normalna, myslal, ze kazdy tak ma). Wstyd mu za to co zrobil i nie rozumie jak mogl sie do tego posunac, oboje mamy teraz swoje zelazne granice, poglady i juz wiemy co w zwiazku jest normalne, a co nie, czego wczesniej nie wiedzielismy (wzory z domu byly jakie byly...). Po tamtym zwiazku nie ma juz sladu, mamy wspolne kompromisy, nie fochamy sie, malo klocimy. Ale uwazam, ze jesli bylaby to dorosla, rozwinieta osoba to nie sadze zeby moglo sie to zmienic.
Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2018-07-17 o 20:03 Powód: przywrócenie treści posta |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do watku glownego - wydaje mi sie, ze to raczej inne zjawisko. Panie na poczatku wylewnie opowiadaja kolezankom o swoich problemach, a pozniej zamykaja sie w sobie skoro widza, ze rady nie sa po ich mysli. Deklaracja "jest super" raczej w takim przypadku oznacza "Daj mi swiety spokoj, nie interesuj sie". |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Prawda. Zwiazek rodzicow to ten, ktory jest wzorem i zazwyczaj na nim opieramy co jest normalne, a co nie. I to blad, bo czlowiek dopiero po jakims czasie zdaje sobie sprawe jak bardzo malzenstwo rodzicow nie jest udane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj zapewne poszło o pieniądze- alimenty na dwójkę dzieci i na byłą żoną nie jednego wykończyłyby finansowo. A tak to tylko na jedno dziecko. Znam bardzo podobną historię, a pan zdradzający zdradza tak samo jak wcześniej, ale bardziej się pilnuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Gazela inteligencji
|
Piszesz, ze może warto czekać? Jak dla mnie cierpienie przez kilka miesięcy lub lat żeby jaśnie pan się zreflektował, to już za duzo, nawet jeśli później miałby się ogarnąć i zachowywac dobrze.
Sama widzisz, ze jesteś zakochana w innym i jest dobrze. Co jest lepsze: być szczęśliwym od razu czy być szczęśliwym po roku cierpienia? Poza tym takie przypadki to pojedyncze wyjątki. Jak widzisz, nie masz zalewu historii w tym wątku. Czekając na zmianę masz bardzo duże prawdopodobieństwo, ze się nie doczekasz. No chyba ze jednak żałujesz tego, ze nie poczekałaś na żonatego i wolałabyś być teraz z nim. Jeśli nie, to bardzo dziwne rozkminy. i ten przykład, gdzie facet zrobił dziecko innej jako przykład udanego związku. Z tego, co sobie przypominam, mariamalaria, którą przywołujesz jako przykład, też twierdzi, że zdrady by nie wybaczyła.
![]() Edytowane przez kalor Czas edycji: 2018-07-17 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
w punkt! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mariamalaria by nie wybaczyła a sama była kochanką i facet z nią zdradzał żonę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym nie kojarzę, żeby ją ten żonaty facet jakoś jako kochankę zwodził, w końcu niektórzy ludzie się rozwodzą i nikt temu nie przeczy. Ale nie jestem pewna jak to u niej było. Cytat:
Cytat:
Obstawiam, że to z tym żonatym jesteś. Takie wątki NIGDY nie biorą się z powietrza, nie są teoretyczne. Pytanie w tytule aż krzyczy "Czy on się rozwiedzie???!!!" Cytat:
Jednak z tego, co pamiętam, to właśnie okazało się, że Cię zdradza. Więc gdzie byśmy się pomyliły? Cytat:
I coraz bardziej zaczynam podejrzewać, że to drugie konto Mariimalarii. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Znam taką historię. Duża chemia, dużo łez, tęsknota, jak z bajki... i jak to bajki wszystko się posypało, bo nigdy nie było dobrze.
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Mariimalaria jest trollem? To dużo by wyjaśniało
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a Czas edycji: 2018-07-17 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle osób choruje na depresję, nawet popełnia samobójstwo, a najbliżsi zszokowani, bo nikt się nie spodziewał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;84905351]Mariimalaria jest trollem? To dużo by wyjaśniało
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja także bym się chciała dowiedzieć skąd wiadomo, że mariamalaria to dawna kalincia i dlaczego w takim razie nie dostała jeszcze bana ![]() Cytat:
Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2018-07-17 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie słaby jest przykład udanego związku, kiedy facet w końcu zostawił żonę (albo ona go wyrzuciła
![]() Miałam kiedyś kumpelę, której facet ją wyzywał od k***w i dziw*k i nadużywał alkoholu. Mówiłam jej, żeby go zostawiła, że będzie tylko gorzej. Ona z nim została. I nagle: odmiana. Opowiadała mi, że pogadali szczerze, że on obiecał się zmienić. Potem tylko słuchałam: a to ją zaprosił na koncert, a to jadą na wakacje, a to kupił jej drogie perfumy, a to wziął wolne w pracy, żeby z nią pobyć, kiedy była chora na grypę. Stał się taki kochany, czuły, opiekuńczy, zrozumiał swój błąd.No niby cud miód. Pewnego dnia (po ok. roku) dzwoni do mnie: Mia Donna, przyjedź proszę... Przyjeżdżam. Siedziała zaryczana, z podbitym okiem. Przyznała się, że cały rok mnie okłamywała. Wstydziła się i głupio jej było, że mnie nie posłuchała, że wyszło na moje. Chciała udowodnić wszystkim, że się da. Okazało się, że bił ją wiele razy, kilka razy zmuszał do współżycia, no i regularnie jeździł do "koleżanki", z czym już nawet się nie krył. Taki to był idealny związek, za zasłoną uśmiechu i udawanego szczęścia. Edytowane przez Mia Donna Czas edycji: 2018-07-17 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Dot.: Związki które nie miały prawa się udać a jednak.
Nie. On z byla juz nie mieszka. Mieszkamy razem
![]() Nie. Zadne wyrzuty i wcale z zonatym nie chcialabym byc. Mowie tylko ze nie mialyscie racji. Bo zone chcial zostawic i moze potrzebował trovhe wiecej czasu niz trzy miesiace po których, w sumie dzieki wam, zrezygnowałam z tej znajomosci. Nie zaluje bo mam teraz cudownego faceta. Chodzi tylko o to ze tamten wcale sie nie bawil i wcale nie klamal, ze zone zostawi tak jak wszytskie zgodnie uznalyscie rok temu. Co do mojego eksa: jestem pewna ze gdybym napisala te 7 lat temu watek pt "czy on traktuje mnie powaznie?" I opisala ze czasem nie spotkal sie ze mna bo jak sie wtedy tlumaczyl - spal i ze w czasie spotkania wydzwaniala do niego "Kasia ![]() Ale oczywiscie doszukujecie sie drugiego dna. Jak zawsze ![]() A co do Mariimalarii kto powiedzial ze jej facet jej nie zwodzil. No koniec koncow okazalo sie ze nie zwodzil ale przez ponad rok prowadzil dwa zycia. Widocznie trudno bylo mu podjac decyzje. Calkiem mozliwe ze w innych przypadkach takie zwiazki tsz moga sie szczesliwie zakonczyc. Gdyby tylko dac szanse i troche czasu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- PS. Dziekuje bardzo za zrujnowanie mojego wątku ![]() zreszta jak kilka meisiecy temu sie zalilam na forum ze zepsulam fajna znajomosc to uznalyscie ze jestem chora a moj facet to "biedny zakochany frajer"... i uslyszalam ze najpierw do lekarza a pozniej zwiazki zakladac. Wiecie co. Obylo sie bez lekarza. I mamy sie dobrze ![]() W wiekszosci przypadkow macie rację ALE NIE WE WSZYSYKICH. i widze ze boli to niektóre z was az tak bardzo ze nie chcecie tego przyjac do wiadomosci wiec szukacie drugiego dna w moim watku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.