![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czy ja przesadzam ?
Chciałam opisać kilka sytuacji z moim partnerem. Teraz emocje opadły i wcale już nie uważam,że coś złego się stało ale może warto to przeanazlizować.
Ogólnie jesteśmy razem dwa lata. Jestem zazdrosną osobą bardzo, uważam że może nawet toksyczną, ale do rzeczy. sytuacja nr 1. mój chłopak miał zaczekać na mnie w miejscu oddalonym od naszego miejsca zamieszkania pół godziny, nie zaczekał pojechał samochodem a ja wracałam busem,miałam spotkanie z koleżankami i chciał już jechać do domu, pomóc mamie... w nocy nie zapytał czy dotarłam.... syt.2 napisalam mu wiadomosc, ze prosze goaby odebral tel bo chce cos skserować, nie odbieral telefonu i pozniej mowil ze nie odebral bo siedzial u mamy w pracy na kawie .... (!?) syt. 3 miesiac temu pytam czy pojdziemy pobiegac, na co on ze biegac nie lubi,zebym szla sama pare dni temu pisze ze idzie biegac z kolezankami (znam je, jestem spokojna) wiec dzwonie po jego biegach i mowie ze ze mna nie chcial, ze mi przykro, ze dla innych zawsze jest sie gotow poswiecac na mnie nie moze zaczekac, nie mozeisc do kina a idzie zaraz jak kolega zadzwoni, ze to ze tamto no i mi sie tak ulewalo i placz na co on zebym spierdalala, ze nie chce mnie znac ze w dupie ma taki zwiazek, ze ma dosc mojego czepiania sie zablokowal mnie, potem odblokowal,przeprosilam ze tak marudzilam.... wiem, ze jestemmeczaca,niepewna siebie i to sie na nim odbija ale mam wrazenie ze on mnie bardzo lekcewazy.... wie ze zawsze bede jestem za nim a z drugiej strony moze ma dosc takiej marudy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy ja przesadzam ?
1. To sama trafić nie możesz? Trudny dojazd, że ma specjalnie czekać?
2. Sama zrobic ksero nie możesz? Skoro jest w towarzystwie ( mamy) to logiczne, że może zajmować się czasem z nią, nie odbieraniem telefonu. Może i on Cię olewa, ale zdajesz się być maksymalną sierotką marysią, więc może być facet też zmęczony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W skrócie: jesteś męczybułą i świadomą tego problemu, więc czas wziąć się do roboty i to zmienić, bo żaden chłop/ktokolwiek tego dłużej nie wytrzyma. Facet ma być oparciem, ale nie niańką 24h na dobę. A ty jeszcze trochę zabronisz mu kontaktów z jego własną matką i znajomymi, bo czujesz się niedowartościowana. Może zostaw tego chłopa w spokoju i idź po pomoc do specjalistów, bo od toksycznych ludzi się odchodzi właśnie tak jak to zrobił ten facet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, czy inaczej zastanów się po co Wy w ogóle ze sobą jesteście, skoro tak go drażnisz i wkurzasz, a sama czujesz się przez niego lekceważona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zielona Driada
|
A Ty to potrafisz coś zrobić sama?
Do domu sama nie wrócisz, ksera sama nie zrobisz, pobiegać nie dasz rady... Skoro sama widzisz, że jesteś męcząca i namolna, to chyba te sytuacje nie są jakieś odosobnione. Wisisz na na chłopaku i wymagasz, żeby porzucał wszelkie zajęcia, bo Ty coś chcesz. Obstawiam, że nie odbiera, bo ma Cię dość, a ostatnio puściły mu nerwy.
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Drugą sytuacje mogę zrozumieć z jego strony,choć trochę dziwne,ale 3 - moim zdaniem miałaś rozsądne argumenty i ja też bym wygarnela takie coś, w ogóle zle zrobiłaś ze go przeprosiłaś,bo to on powinien Ciebie. Tak czy siak on wie,ze co by zrobił/nie zrobił, weźmiesz za to odpowiedzialność. Trochę straszne,ze jesteś od niego tak uzalezniona,ze zniesiesz wszystko byleby tylko Cie nie zostawił Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
Za mało danych, żeby stwierdzić, gdzie leży prawda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Mogłam sama trafic, ale z miejsca gdzie on był to ponad 100 km i mojego czekania 2 h na busa, skoro był na miejscu mógl zaczekać.
Nie mam ksera,mieszkam w małej miejscowości nie ma kafejki a on ma drukarkę. Moglam sama i miałam zamiar, ale bardziej ubodło mnie ze nagle lubi biegac i poszedl. Jestem samodzielna ososba, wiem ze sobie poradze, ale tak po to sie z kims jest zeby sobie pomagac. Jak mial zepsuty samochod jezdzilam z nim do dentysty, pozyczalam mu swojego, pol godziny to byl problem zeby zaczekać. Wiem, marudze ale zwykle rozbija sie o to, ze dla innych ma czas i checi a do mnie nie. Macie duzo racji w tym co napisałyście. Nie potrzebuje aż tak wybielać siebie znam swoje wady. Dziś mam dzień przełomowy więc się wezme za siebie Edytowane przez antygona1988 Czas edycji: 2018-07-18 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
Na Twoim miejscu zrezygnowałabym z tego związku.
![]() |
![]() |
#12 |
Interleukina Druga
|
1. Skoro się umawialiście to bardzo niegrzeczne, że na ciebie nie poczekał. Oczywiście o ile to było tylko jego "widzimisię i niechcemisię", a nie na przykład spieszył się, bo coś mu/mamie wypadło - pewnych sytuacji losowych się nie przewidzi.
2. Mógł nie zauważyć wiadomości, mieć schowany albo gdzieś położony i wyciszony telefon. Nie każde nieodebranie jest olaniem. 3. W takiej sytuacji po prostu zapytałabym znowu czy ma ochotę ze mną biegać. Zrobiłaś burzę, zaczęłaś wyciągać jakieś stare zdarzenia, sama nakręciłaś kłótnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
1. Prosilam zeby zaczekal, bo z rynku w miejsce jego postoju mialam jechac pol godziny, pojechal bo mial zbierac sliwki z mama ... 2. widzial wiadomosc, ale nie odbieral jak powiedzial bo siedzial z mama 3. tak zrobilam afere, juz mi sie wszystko ulalo i zrobilam afere na maksa. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Masz racje. Jestem totalnym toksykiem. Powinnam sie najpierw naprawić a później... tylko mam 30 l. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
wańka wstańka
|
może jesteś meczybulo i maruda, ale jego odzywki są poniżej krytyki.
Po czymś takim nie chciałabym mieć z nim nic wspolnego. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy Twój facet już wcześniej zwracał Ci uwagę, że jesteś męczące i się czepiasz? Bo wydaje mi się, że gdyby to nie było częste zachowanie z Twojej strony to by tak nie wybuchł. Jego słów nic nie usprawiedliwia, bo ostro przegiął i nie miał prawa się tak do Ciebie odezwać, bo to brak szacunku z jego strony, ale ogólnie zdenerwować by się miał prawo jeśli ogólnie jesteś "męczybułą" Jak poza tym wygląda Wasza relacja? Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2018-07-18 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Olej go i tyle.
Serio. Odpocznij od niego. Moze i jesteś męcząca ale nie daj soba pomiatać. Dzisiaj spierdalaj jutro da ci liścia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jezu straszny burak. Wpedza cie w poczucie winy, bo ty czujesz sie winna, ze wymagasz od bliakiej osoby wsparcia, jakiegos minimum zainteresowania. I jeszcze to spierdalaj. A ty go przepraszasz. Przestan sie obwiniac w ogole, ogarnij sie i kopnij pana w zad.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Wy oboje nie nadajecie się do stworzenia zdrowego związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8492582 1]Po to się z kimś jest aby sobie pomagać? No chyba to nie jest główny argument aby wchodzić w związek. No bo co, mogłabyś być z każdym innym facetem bylebyście tylko sobie wzajemnie pomagali?
Czy Twój facet już wcześniej zwracał Ci uwagę, że jesteś męczące i się czepiasz? Bo wydaje mi się, że gdyby to nie było częste zachowanie z Twojej strony to by tak nie wybuchł. Jego słów nic nie usprawiedliwia, bo ostro przegiął i nie miał prawa się tak do Ciebie odezwać, bo to brak szacunku z jego strony, ale ogólnie zdenerwować by się miał prawo jeśli ogólnie jesteś "męczybułą" Jak poza tym wygląda Wasza relacja?[/QUOTE] Jestem ogólnie męcząca i to bardzo, wiem to. Czepiam się o pierdoły a z drugiej strony, to co wg mnie jest ważne dla niego nie. Ja za dużą wagę przykładam do takiego ogólnego szanowania się i traktowania hmm serio. Czepiam się o pierdoły .... A jak się nie czepiam to jest fajnie. Dobrze się dogadujemy Wiem, że jego nerwy są spowodowane moim zachowaniem. Jestem niepewną siebie bulimiczką i czekam aż on mnie zaczaruje i bedę w końcu siebie kochać i szanować. skomplikowane to |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Może i masz swoje wady i bywasz męcząca, ale jakby mi facet kazał spierdalać, to bym go posłuchała i to ja bym go zablokowała na wszystkich kanałach komunikacji.
Swoją drogą, sytuacja pierwsza i trzecia świadczą na jego niekorzyść. Druga powiedzmy, że jest dla mnie nierozstrzygnięta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8492648 1]Facet nie jest Twoim psychoterapeutą i nie jest po to aby Cię uleczyć. Dlaczego nie pójdziesz na terapię?[/QUOTE]
Byłam. Ale jedna nie byla skuteczna druga przerwałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
To szukaj do skutku dobrego psychoterapeuty bo inaczej nigdy nie będziesz szczęśliwa. Dopóki nie nauczysz się kochać samą siebie to zawsze będziesz miała problemy w związkach.
Obecny związek nie jest ok, bynajmniej, ale też tkwisz w czymś takim bo masz problemy z pewnością siebie, bo jesteś uzależniona od tego faceta...musisz iść na terapię, koniecznie Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2018-07-18 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Facet wie co mowić aby autorka widziała w sobie tylko wine.
Nawet z ta wymówka - nie odbierałem bo byłem z mama. Ale to chyba da sie znaleźć chwile w trakcie pójścia do kibla aby oddzwonić i sie dowiedzieć. Albo napisac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
jesteś strasznie toksyczna, skoro nawet jesteś zazdrosna o to że tż spędza czas z mamą.
Wiesz autorko, zazdrośni ludzie nie są szczęśliwi, i nie będą. Zacznij zmiany od siebie, wymagaj więcej od siebie a nie od ludzi wokół.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jestrm troche zszokowana trescia pierwszych pierwszych odpowiedzi na post Autorki.
Autorko ja uwazam, ze (chyba) szkoda Twojego czasu na ten zwiazek. Z Twojego posta wywnioskowalam jedno: ten facet ma Cie gdzies. Zero jakiegos wiekszego zainteresowania , do tego proszenie sie o wspolne spedzenie czasu. Mama, znajome, sa wazniejsze. Nie dziwie sie Twoim rekacjom, ze bylo Ci przykro, ze to rodzi Twojego negatywne uczucia i w efekcie, ze sie czepiasz. Mi by bylo przykro. Zastanow sie co ten facet wnosi do Twojego zycia, oprocz swojej obecnosci.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Ja bym sie zastanowiła czy nie kreci on z nią i dlatego wmawia autorce, ze go irytuje
![]() Wszystko ważniejsze od niej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;84931501]Ja bym sie zastanowiła czy nie kreci on z nią i dlatego wmawia autorce, ze go irytuje
![]() Wszystko ważniejsze od niej.[/QUOTE] Ale że z kim kręci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Z jakaś laska. No sorry ale biegać z kimś poszedł a niby nie lubi.
No chyba, ze nie lubi ale ze swoją kobieta a innymi ludźmi juz tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.