|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Podejrzałam,że Klaudia ma bardzo brzydkie dziąsła i jakieś krostki na języku. Czy to może być od tego zapalenia gardła?
![]() |
#542 |
Konto usunięte
|
Anula, Maks miał dwukrotnie zapalenie gardła, ale nigdy nie towarzyszyły temu żadne krostki.
![]() Buziaczki dla Klaudii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Rozeznanie
|
No kurcze jak się nie pojawiam z braku czasu to piszecie jak najęte a jak już mam kilka chwil wolnych to siedzicie cicho !!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Konto usunięte
|
katia, a w Katowicach lub okolicy nie ma żadnego takiego miejsca jak te, które wkleiłaś?
![]() EDIT: znalazłam cos takiego: http://www.figlarnia.pl/ ale jesli spotkanie nasze miałoby trwac około 2 godzin, to kosztowałoby to każdą z nas 26zł. ![]() EDIT 2: jest jeszcze RuraPark w Chorzowie, zaraz za Wesołym Miasteczkiem, ale nie wiem, czy ansze dzieciaczki nie sa za małe na to. http://www.rurapark.pl/ koszt to 19zł bez ograniczenia czasowego. EDIT3: minisiu, a jak wygląda to cos w Silesi: http://www.esil.pl/Odpoczynek_z_dzie...008-08-01.html czy dzieciaki zabawią się tam bezpiecznie? czy to jest ogrodzone, żeby dzieci nie spadły ze schodów czy coś w tym stylu? czy można się tam przy okazji kawy napić, itp? EDIT4: po raz setny przejrzałam wszytskie możliwe figlolandie w okolicy, i wydaje mi się, że najlepsza jest ta w Gliwicach na ulicy Chorzowskiej, której link wkleiła katia, jest tam bardzo łatwy dojazd, co myślicie?? http://www.alegra.com.pl/kids.html tu jest mapka dojazdu: http://chorzow.naszemiasto.pl/mapa/obiekt/92423.html Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-08-06 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Rozeznanie
|
lea - rurapark - dla dzieci od 3 lat jest zalecany, figlarnie już też kiedyś oglądałam i tak jak piszesz - jest droga. Kiedyś jeszcze wklejałam link z fajnym parkiem na świeżym powietrzu i któraś to miała obadać, ale na razie nie ma odzewu.
EDIT: np to: http://katowice.naszemiasto.pl/konta.../12963_63.html tylko nic więcej nie jest napisane :-( I JESZCZE TAKI PARK: http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,4294064.html, http://pl.wikipedia.org/wiki/Park_im._Tadeusza_Ko%C5%9 Bciuszki_w_Katowicach Edytowane przez katia21 Czas edycji: 2008-08-06 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Konto usunięte
|
więc kochane Ślązaczki: katia, izuniak, minisia, kropka
![]() ![]() ![]() Pierwsza godzina tam kosztuje 12zł, każda następna 5zł. Więc dwie godziny to 17zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Pojechałam jeszcze raz z Klaudią do lekarza, bo tych krostek w buzi było coraz więcej no i okazało się że to zapalenie jamy ustnej. Właśnie ją wygencjanowałam
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 |
Konto usunięte
|
oj, bidulka.
Anula, wycałuj Klaudię od nas. ![]() ![]() ![]() do jutra. pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8488456]
EDIT4: po raz setny przejrzałam wszytskie możliwe figlolandie w okolicy, i wydaje mi się, że najlepsza jest ta w Gliwicach na ulicy Chorzowskiej, której link wkleiła katia, jest tam bardzo łatwy dojazd, co myślicie?? http://www.alegra.com.pl/kids.html tu jest mapka dojazdu: http://chorzow.naszemiasto.pl/mapa/obiekt/92423.html[/quote] ![]() ![]()
#550 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jestem zła!! Już chyba 6 raz próbuję wielocytować i za każdym razem mnie wywala i zżera posta!!
![]() Poczekam aż wizaż zacznie normalnie funkcjonować. U nas ok, Elis zdrowa. Niestety zaczęła się wspinać po meblach i z relingów na szufladach zrobiła sobie drabinkę ![]()
#551 |
Zakorzenienie
|
Xantia nie ty jedna tak masz z tym wspinaniem
![]() ![]() ![]() ps. czemu juz cie nie ma w n-k??
#552 |
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Byłam z Hanusią na działce i niedawno wróciłyśmy. Co do spotkania w Gliwicach to jestem za - wezme GPS-a i jakoś trafie. W chorzowskim parku też mogłoby być, ale w razie brzydkiej pogody to niebardzo, w parku kościuszki tak samo, w parku koło muchowca też nie ma się gdzie schować jakby co, a poza tym są tam wąskie uliczki zaraz nad stawem, więc nie widzę tego z naszymi biegającymi dziećmi ![]() W silesii w tym gaju to jest od 3 lat i nie ma możliwości wejścia tam z dziećmi - jest to zamknięte i kawy można się napić, ale niezabardzo widzi się dzieci. O rura-parku w katowicach nie wiem nic ![]() Tylko co z kropeczką - czy ktoś będzie przejezdzal przez katowice ![]()
#553 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Kacperku Ogromne Buziaczki i Najlepsze Życzenia z Okazji Pierwszych Urodzinek ![]() ![]() Anula ojejku szkoda bardzo chciałam się z Wami zobaczyć ![]() ![]() ![]() P.S. pytałaś kiedyś o mije prawko, przepraszam ale zapomniałam odpisać. 21 sierpnia mam wreszcie teoretyczny egzamin państwowy. Dwa miesiące trzeba na niego czekać. Podobnie jest z praktycznym więc pewnie gdzieś pod koniec października będę miała. Normalnie masakra ![]() Juleczko ![]() U nas dzień spokojny, powoli przygotowujemy się do imprezki roczkowej i w związku z tym dzisiaj wyciągnęlam Tz na zakupy. Nie wiem jak ja to zrobie ale muszę jeszcze pomyć okna a sama z Oliwcią znowu od piątku będę. Mam nadzieję, że mała będzie miała dobry humorek i melodię do spania ![]() Wczoraj doszedł rowerek dla Oliwci od chrzrestnego, Oliwcia jest zachwycona i wygląda jak mały Easy Rider ![]() Spokojnej nocy ![]()
#554 |
Rozeznanie
|
lea - ja jestem za !! wprawdzie jeszcze w gliwicach nie bylam ale dopytam sie znajomych i jakoś trafię.
minisia - o parkach pisałam mając na myśli fajną pogodę. Kropkę mogę zabrać ale z Rybnika jeśli to coś jej da. eve - dziękujemy za życzenia. Ja właśnie skończyłam pitrasić. Zrobiłam sok malinowy, borówkowo-jeżynowy i brzoskwiniowo-jeżynowy oraz mus malinowy i borówkowo-jeżynowy. Robiłam je pierwszy raz ale wyszły pychotka. A pretekstem były już troche zwiotczałe winogrona z których trzeba było coś zrobić. Miałam też trochę zczerniałe banany i zrobiłam koktajl bananowy i też był pycha. Tylko jak go piłam to połknęłabym osę bo też miała na niego ochotę. Piję i nagle coś przegryzłam, to mnie ukłuło w podniebienie i jak oparzona wyplułam wszystko co miałam w buzi. Potem zobaczyłam że to te niebezpieczne stworzenie. Wczoraj też miałam taką sytuację tylko z piwem. Piłam redsa na dworze i nagle jakieś nóżki i skrzydełka czuję na ustach. Patrzę do puszki a tam osa. Ciekawe gdzie ją znajdę jutro. Idę puścić dymka i spać. Dobranoc kochane !! |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
katia i nie użądliła cię
![]() Uważaj kobieto, bo jak cię tak w przełyk dziabnie nie daj boże ... To się napichciłaś ![]() A u nas jednak zębole idą ![]() ![]() ![]()
#556 |
Zakorzenienie
|
Witam z pracy!!
U nas wsio ok, jak na razie ![]() W sobotę jedziemy na domek z Elis, nad jeziorko. Chyba wezmę z sobą lapka, żeby móc czytać na bieżąco... Oby tylko pogoda dopisała...
#557 |
Rozeznanie
|
minisia - dziabła mnie skubana w podniebienie .
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
katia, kurcze, uważaj z tymi osami, bo to niebezpieczne ![]() minisiu, buziaczki dla Hanusi, żeby zębole jej tak nie męczyły ![]() ![]() Ja wczoraj byłam w Pośredniaku odhaczyć się i spotkała mnie miła niespodzianka. Otóż jako że sama znalazłam sobie pracę to dostanę dodatek aktywizacyjny ![]() ![]() ![]() Byłam też wczoraj w aptece, kupiłam Esputicon i mgr farmacji powiedział mi, że syropy i czopki jak najbardziej należy trzymać w lodówce, chyba że na ulotce zaznaczyli inaczej i trzymać po otwarciu do 6 m-cy. Na ulotce tego Esputiconu (kropelki) np. jest napisane żeby nie trzymać w lodówce, bo mogą zmienić konsystencję. I w ogóle kropli nie trzeba. No i mąż przyniósł też dobrą wiadomość po pracy, bo jego kolega zaprosił nas na domek nad morze na weekend ![]() ![]() Xantia, oj jak fajnie, to życzę już teraz udanego wypoczynku nad jeziorem ![]()
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooooooooooo!! Same radosne wieści!! ![]()
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
Tymek nadal z rogami i diabelskim ogonem i piskiem, mam nadal nadzieję, że to chwilowe. a poza tym czekamy na koleżankę z 9 miesięczynym księciuniem,
Juleczka - sprawdziłam o tym dodatku aktywizacyjnym, ale mnie nie przysługuje bo straciłam już prawo do zasiłku... ale super że Tobie wypła ![]() ![]() ![]()
#561 |
Zakorzenienie
|
hej jestem jakoś mega zmęczona nawet siły w klawisze uderzać nie mam
![]() Pola przedwczoraj piła ostatni raz z piersi jakoś mi dziwnie z tym, ale nie źle ... dziwnie ... ![]() uściski dziewczyny trzymajcie kciuki by małż dostał choć 2 dni urlopu bo go potrzebujemy ...
![]() |
#562 |
Zadomowienie
|
barwa
![]() Patrilko ![]() ![]() ![]()
#563 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kupo sobie coś tylko dla siebie!! Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |||
Zakorzenienie
|
No ja też bardzo chciałam Was zobaczyć
![]() A ztym prawem jazdy to paranoja. Ja zdawałam wszystko jednego dnia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas bez zmian, kolejna noc nieprzespana. Widzę, że bardzo ją buzia boli, nawet czasami smoka nie chce. Ale już nie gorączkuje. Miłego dnia dziewczyny. Moja maruda nie schodzi mi z kolan
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Anula123 a psikasz jej tantum verde?? U nas pomaga na ząbkowanie i raz miała brzydki języczek też pomogło
![]() Dziewczyny kciuki pomogły jutro wolne ma mój małż ![]() Pola nie trawi buraczków i marchwi czy Wasze dzieci nadal czegoś nie trawią ![]()
![]() |
#566 |
Zadomowienie
|
lea
![]() ![]() Anula, buziaki dla Marudki ![]() ![]() Patrilko, no to fajnie, troszkę odpoczniesz ![]() ![]() Acha, raz miał kupę nadziewaną jagodami ![]() Dziewczyny, kupiłam Matiemu dywanik, trochę kiczowaty, ale teraz na taki tylko mnie stać, w każdym razie chciałam wam polecić coś takiego. Mati od pół godziny ogląda każdy zakamarek obrazków na dywanie, gada jak najęty i tupie i krzyczy z radości ![]()
![]() ![]() Edytowane przez juleczka1980 Czas edycji: 2008-08-07 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Patrilla używam tantum verde, do tego gencjane i flukonazol. Dziś juz nowych krostek chyba nie ma. Mam nadzieję, że szybko to minie. Najgorzej, że nie chce jeść, ostatnio jadła wczoraj o 17. Ale dużo pije
juleczko dywanik fajny. Jeszcze niedawno Sylwia miała podobny w pokoju, ale ona już wyrosła ![]()
![]() |
#568 |
Konto usunięte
|
juleczko, dywanik wcale nie jest kiczowaty.
![]() ![]() ![]() Anula, co za brzydactwo się do Klaudusi przypętało, a kysz zarazo...!!! Pewnie ją boli i buźka i gardełko, dlatego nie chce jeść. ![]() szperam po necie, wyszukuję ciuchy, które mi sie podobają, a w niedzielę jadę na zakupy. ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: niedawno był poruszany temat listy. Teraz, przeglądając inne wątki, zauważyłam , że sweetmadijka ma BAN stały. więc przynajmniej wiemy z jakiego powodu ona jedna się nie odzywa. a teraz reszta śledztwa: Mysz_ka, ostatnio logowała się na forum w styczniu. negri1511, loguje się na bieżąco, więc jest, czyta, ale nic nie pisze na żadnym wątku. ![]() magma, logowała się pod koniec lipca, ale od lutego nic nie pisze na forum. A szkoda, martwię się o nia, miała ostatnio tak dużo smutków, problemów, stresów, mogłaby się odezwać. ![]() cz.mamba- ostatni post z czerwca, wtedy narzekała na brak czasu, więc wygląda na to, że opuściła nas dobrowolnie, bez żalu. szkoda. ![]() Shem, ostatnio udzielała się przed miesiącem na wątku na temat aborcji. więc widac za nami też nie tęskni. Też wielka szkoda, bardzo miło wspominam jej posty. schoolcraft- loguję się każdego dnia, bardzo często pisze w wątku: "nasze życie w Ameryce...". o nas zapomniała? Olinda, milczy na forum od lutego. Mogłaby skrobnąć kilka słów, ciekawe czy z Dominisą już wszystko ok... czerwcowej_panny_.. loguje się często, ale nie pisze nigdzie. ostatni post na forum z listopada. ![]() agaku, udziela się rzadko na forum, ale loguje się często, u nas ostatnio gościła w kwietniu. anulka24- nie znalazłam jej w ogóle... blondie-b1, wygląda na to, że nie ma czasu przy dwójce małych dzieci... Koniec śledztwa. ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-08-07 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zadomowienie
|
lea, kobieto, Ty się marnujesz w tej kafejce internetowej - składaj papiery w dochodzeniówce, a my wystawimy Ci referencje
![]() Dywanikiem Mati jest po prostu zachwycony ![]() ![]() ![]()
#570 |
Konto usunięte
|
dziewczyny, gdzie Wy jesteście? wiem, że jest ładna pogoda, ale ja tu taka sama siedzę.
![]() to wkleję kilka fotek mojego dzidka. 1. buuu buuu buuuu 2. podrażnię tatusia. ![]() 3. bawię się grzecznie... 4. .... w konstrukcji zbudowanej przez tatusia. 5. a na obrazku mamusia z tatusiem kilka lat wstecz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.