|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II (lista w pierwszym poście)
Cytat:
Mam nadzieję, że nie można. Bez przesady, równie dobrze można kupić przez neta bluzkę, oderwać metkę, pójść na imprezę, a potem uznać,że jednak się nie podoba i zwrócić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4233 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Polak to jednak potrafi, znaleźli sposób na darmową wypożyczalnię... Make4Up, może tak można, ale czy Ty chciałabyś dostać używane perfumy? Ja nie raz dostałem niby nowe, a jednak pustego psika nie było... Niby mało eleganckie zachowanie sklepu, że nie dali notki że 99% zawartości, ale tak naprawdę to wszystko ciężko upilnować. A tego przysłowiowego psika zapewne zapodał klient, któremu nie podszedł zakup w ciemno i wycwanił się oddać. Ja nie robię takich zwrotów, jak już to puszczam w świat i tyle. Trzeba brać na klatę, że zakup w ciemno może nie podejść, a jak komuś trudno, to niech tak nie kupuje. |
|
|
|
|
#4234 |
|
BAN stały
|
Musisz sprawdzić, w niektórych perfumeriach na pewno można, ale nie wiem czy we wszystkich. To sklep internetowy? To chyba ma znaczenie.
|
|
|
|
#4235 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2018-07-20 o 23:32 |
|
|
|
#4236 |
|
Raczkowanie
|
Siemka cześć,
rzadko się loguję na forum, ale podczytuję Was i mam nadzieję, że ktoś mi coś doradzi, bo zaczynam się martwić, czy nie przytrafiła mi się pierwsza perfumeryjna, zakupowa wtopa. Zamówiłam w jednej z perfumerii internetowych zestaw Dior Sauvage na prezent. Produkt przyszedł, ale od początku budził moje obawy, bo na górze folia wyglądała jakby była sklejana. Zignorowałam jednak ten sygnał ostrzegawczy, bo zbliżały się urodziny ojca a poza tym uznałam, że ewentualny ubytek kilku psiknięć to nie tragedia. Po otwarciu okazało się, że z perfumami jest coś nie tak. Atomizer pachniał jak powinien, ale po aplikacji okazało się, że ten Sauvage zaczyna się nutą alkoholowo - pleśniową, czyli zdecydowanie inaczej niż powinien. Później rozwija się w delikatny, słodki zapach, coś jakby popłuczyny po Paco Rabanne Black XS, męskim. Taka sama sytuacja dotyczyła miniaturki. Postanowiłam złożyć reklamację. Wysłałam maila - brak odpowiedzi, odesłałam towar wraz z opisem - brak odp. Wysłałam 2 maila - cisza. Napisałam negatywną opinię na Ceneo - nic. Minął 9 dzień od złożenia reklamacji. Wiem, że perfumeria ma 14 dni na udzielenie odpowiedzi, ale obawiam się, że się jej nie doczekam. Czuję, iż kupiłam ewidentny bubel za 350 zł. Co mogę zrobić, jeśli się nie odezwą?
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;84973666]Nom, od znajomych z meblowego słyszałem ostatnio, że lud się wycwanił kupują meble ogrodowe, a po imprezie okolicznościowej, zwrocik
Polak to jednak potrafi, znaleźli sposób na darmową wypożyczalnię... Make4Up, może tak można, ale czy Ty chciałabyś dostać używane perfumy? Ja nie raz dostałem niby nowe, a jednak pustego psika nie było... Niby mało eleganckie zachowanie sklepu, że nie dali notki że 99% zawartości, ale tak naprawdę to wszystko ciężko upilnować. A tego przysłowiowego psika zapewne zapodał klient, któremu nie podszedł zakup w ciemno i wycwanił się oddać. Ja nie robię takich zwrotów, jak już to puszczam w świat i tyle. Trzeba brać na klatę, że zakup w ciemno może nie podejść, a jak komuś trudno, to niech tak nie kupuje.[/QUOTE] Ja się z Tobą w 100% zgadzam, też bym nie chciała dostać używki, bo potem trzeba liczyć na uczciwość sprzedawcy, że taki zwrot wystawi jako 99% zawartości, no a z tym różnie może być, bo a nuż się klient nie skapnie... |
|
|
|
#4238 | |
|
Matka buldoga
|
Dot.: Reklamacja zakupu w perfumerii internetowej i problem
Cytat:
Reklamowalam 2 razy perfumy w 2 roznych perfumeriach i nigdy nie mialam problemu. Odpowiedzi na maila dostawalam po 10-30 min. Potem zwrot kasy za produkt i koszty wysylki. Dzwonilas moze zamiast pisac maila? I ja bym nie odsylala towaru w przypadku gdy maile sa ignorowane. Rozumiem, ze przesylka zostala odebrana, tak?
|
|
#4239 |
|
Matka buldoga
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;84973666]Nom, od znajomych z meblowego słyszałem ostatnio, że lud się wycwanił kupują meble ogrodowe, a po imprezie okolicznościowej, zwrocik
Polak to jednak potrafi, znaleźli sposób na darmową wypożyczalnię... Make4Up, może tak można, ale czy Ty chciałabyś dostać używane perfumy? Ja nie raz dostałem niby nowe, a jednak pustego psika nie było... Niby mało eleganckie zachowanie sklepu, że nie dali notki że 99% zawartości, ale tak naprawdę to wszystko ciężko upilnować. A tego przysłowiowego psika zapewne zapodał klient, któremu nie podszedł zakup w ciemno i wycwanił się oddać. Ja nie robię takich zwrotów, jak już to puszczam w świat i tyle. Trzeba brać na klatę, że zakup w ciemno może nie podejść, a jak komuś trudno, to niech tak nie kupuje.[/QUOTE] Ludzie to jednak maja tupet ![]() Porubione - dokladnie tak. Jak ktos sie decyduje na zakup w ciemno to bierze zwiazane z tym ryzyko, ze zapach moze sie nie spodobac. I nigdy mi sie nie zdarzylo zwrocic perfumy, bo mi sie nie podobaja. Ot sprzedaje je juz sama, zaznaczajac ubytek i tyle. Co do perfumerii, pewnie sa takie co przyjmuja zwroty. Chociaz moim zdaniem nie powinny. To nie produkt testowy, zeby testowac i zwracac. Od tego sa chociazby probki albo wlasne testy w perfumeriach stacjonarnych. Ale...pewnie dla swietego spokoju i dobrych opinii w necie perfumerie moga przyjmowac takie zwroty. Szkoda, ze nie moglam oddac soku, ktory kupilam 2 dni temu. Zrobilam lyk, paskudztwo. Moglam oddac do sklepu, a nie wylewac do zlewu
|
#4240 | ||
|
Konto usunięte
|
Oj mają, ja ostatnio miałem ciekawą sytuację. Znajomy mi podesłał znajomego, który chciał kupić oryginalne perfumy, chciał konkretny zapach, bo naczytał się że takie super (ja mu powiedziałem że takie se, ale przynajmniej tanie, były to CK In2U męskie), ale dałem mu do poniuchania kilka fajniejszych rzeczy w podobnej cenie, nawet się spodobały, ale się uparł, musi być CK i już. To zamówiłem, odebrał, po jakiś 2 tygodniach się odzywa czy może mi je oddać (z 1/3 zużył), bo mu się znudziły
Na cebulę odpowiedziałem Januszem, zaproponowałem mu 20 zł ![]() A tłumaczę tym swoim znajomym, że w ciemno się flaszek nie kupuje, albo po zachwytach nieznajomych z sieci, to oni swoje ![]() Cytat:
Cytat:
Bosz jaki niedobry, myślałem, że pawia puszczę
|
||
|
|
|
#4241 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://kalaaps.pl/ Produkt: https://kalaaps.pl/pl/p/Dior-Sauvage...-ml-Zestaw/800 Przesyłka została odebrana wysłałam ją Paczką24, mam potwierdzenie odbioru z Poczty Polskiej. Dzwoniłam 2x nikt nie odbierał. Mogę im dać jeszcze te 5 dni do pełnych 14. Odesłałam, bo wydawało mi się, że na pisemny opis reklamacji zareagują. Kalaaps ma pocztę na tej samej platformie (Gmail) co ja, więc nie sądzę, żeby nie docierały.
|
|
#4243 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
I nie czytałam wprawdzie o tym zwykłym zarządzie, ale na buk miły, analogia do przymierzenia ubrania jest całkowicie nietrafiona. Toć po przymierzeniu ubranie nadal jest pełnowartościowe, a psiknięcie perfum już nie. Pytanie czy można w sklepie stacjonarnym psiknąć się perfumami uprzednio zafoliowanymi - no raczej nie. Dlatego nie rozumiem możliwości odstąpienia od umowy w tej sytuacji.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2018-07-23 o 10:49 Powód: literówka (bardzo niefortunna) |
|
|
|
|
#4244 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez zoila Czas edycji: 2018-07-23 o 10:53 |
|
|
|
|
#4245 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Też nie podoba mi się, że są przyjmowane takie zwroty. Ale niestety podobnie bywa ze sklepami internetowymi z odzieżą/butami. Na przykład Zalando przyjmuje zwroty z oderwanymi metkami lub niekompletne .
|
|
|
#4246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moich telefonów też niedawno nie odbierali jak chciałem zapytać o jeden z ich przedmiotów, dlatego też zrezygnowałem z zakupu. Musisz się uzbroić w cierpliwość. |
|
|
|
|
#4247 |
|
Raczkowanie
|
Nic, mam nadzieję, ze w końcu odpowiedzą. Zaczekam jeszcze te 5 dni.
Pewnie wolą mieć spokój, niż dostać negatywną opinię na Opineo/Ceneo itp. Poza tym, więcej osób pewnie skusi się na zakup, gdy wie, że może oddać towar, nawet po otwarciu. Ma to swoje dwie strony i od uczciwości sklepu zależy, czy taki towar będzie oznaczony, jak to np. robią iperfumy. Inna sprawa, że nie zawsze jest folia i możliwość weryfikacji, bo zestawy często nie są foliowane a butelki nie zawsze są przejrzyste na pierwszy rzut oka. Ba, często perfumerie wolą i proponują, żeby dokonywać zwrotu a nie reklamacji, bo przy uznanej reklamacji pokrywają koszty wysyłki.
"Nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu." Edytowane przez jazzik13 Czas edycji: 2018-07-21 o 19:33 |
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś z pełną świadomością kupiłam taki "psikany" flakon, oczywiście w cenie odpowiednio niższej. I moim zdaniem takie podejście jest ok- jeśli perfumeria przyjmuje zwroty używanych perfum, i potem sprzedaje te flakony taniej z informacją że nie są nienaruszone.
Miałam jednak kiedyś sytuację że kupiłam testwe, i wiedziałam że był wcześniej użyty bo nie było powietrza w rurce przy pierwszym psiknięciu tylko od razu poleciał płyn. Perfumeria odpisała mi, że każdy tester jest sprawdzany "czy działa" przed sprzedażą. Dla mnie to było mega słabe.
|
#4249 |
|
Przyczajenie
|
Witam czy ktoś robił może ostatnio zakupy w Perfumy.Pasaz-Handlowy.com z tego co widzę to ten sklep jest w Warszawie.Ale jak z perfumami czy nie sprzedają przeterminowanych lub z outletu czy ze zwrotów.
|
|
|
|
#4250 |
|
Konto usunięte
|
Sprzedają perfumetki, La Rivy, perfumy mocno inspirowane, wszelkiego rodzaju badziew i rzekomo oryginały (w kosmicznych cenach, Chanelowa Gabryśka 100 ml za 760 zł, gdzie spokojnie idzie kupić taki sam oryginał za 450 zł). Ale czy faktycznie są to oryginały, a kij ich wie, ale patrząc na asortyment ja bym nie kupił tam nic.
|
|
|
|
#4251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisałam kiedyś do iperfum, skąd się biorą u nich te perfumy z 99% zawartości, odpisali, że szkolą personel i otwierają perfumy w czasie tych szkoleń. Wg mnie to jest ściema i te produkty pochodzą ze zwrotów, ale mają u mnie plusa za szczerość. Perfumesco ma takie perfumy w dziale outlet po niższej cenie i to jest ok. W sprawdzanie atomizerów nie wierzę, w końcu od tego jest reklamacja/rękojmia żeby klient sam sprawdził i mógł reklamować wady atomizera, czy ewentualne popsucie perfum. Co do Perfumy Pasaż, to Lucho ma rację. Kupowałam tam kiedyś Cubę jako prezent żart dla kolegi, ale nic więcej bym nie zamówiła. Do tego wprost piszą, co jest czego odpowiednikiem.
"Nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu." Edytowane przez jazzik13 Czas edycji: 2018-07-22 o 15:35 |
|
|
|
|
#4252 |
|
Przyczajenie
|
Jednak podjąłem decyzję,że zamawiam jutro w Tagomago.pl mam nadzieję,że się nie rozczaruję bo to moje 1 zakupy perfum przez internet
|
|
|
|
#4253 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4254 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź neyra
|
|
|
|
#4255 | |||
|
Matka buldoga
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;84983296]Oj mają, ja ostatnio miałem ciekawą sytuację. Znajomy mi podesłał znajomego, który chciał kupić oryginalne perfumy, chciał konkretny zapach, bo naczytał się że takie super (ja mu powiedziałem że takie se, ale przynajmniej tanie, były to CK In2U męskie), ale dałem mu do poniuchania kilka fajniejszych rzeczy w podobnej cenie, nawet się spodobały, ale się uparł, musi być CK i już. To zamówiłem, odebrał, po jakiś 2 tygodniach się odzywa czy może mi je oddać (z 1/3 zużył), bo mu się znudziły
Na cebulę odpowiedziałem Januszem, zaproponowałem mu 20 zł ![]() A tłumaczę tym swoim znajomym, że w ciemno się flaszek nie kupuje, albo po zachwytach nieznajomych z sieci, to oni swoje ![]() Tak, te zwroty to najczęściej dla świętego spokoju. Już wiele lat kupuję prawie tylko przez neta i tylko kilka razy musiałem robić zwroty z powodu pomyłki flakonu/skiśniętego soku/uszkodzonego flakonu, nigdy nie zwracałem flaszki, która byłą użyta testowo, a z 5 razy do mnie taka dotarła jako nowa. Ale moim zdaniem właśnie zwrot czy reklamacja powinna być z istotnego powodu, a nie że bo nie podeszło, to jest cebulactwo jak dla mnie. Ktoś sobie chce potestować to niech kupi próbki czy odlewki. Ja kilka dni temu kupiłem sobie taki koktajl z chia Bosz jaki niedobry, myślałem, że pawia puszczę Bezczelny typek Rozumiem, ze nie skusil sie na te 20 zl? To i tak, ze ci oddal/dal kase na perfumy. Bo mogl sie rozmyslic w momencie twojego klikniecia. Wiem, ze nie moglam. To byl zart sytuacyjny, ktory jak widac tylko Lucho zalapal. Cytat:
Cytat:
Czyli co, ktos kupuje, oderwie metke, pojdzie na impreze/spotkanie, a potem zwrot. To juz mi sie odechcialo cokolwiek tam kupowac. Cytat:
Moze trzeba postraszyc UOKiK? Chociaz nie wiem czy to pomoze. Przeczytam ich regulamin, moze tam jest odpowiedz odnosnie reklamacji i zwrotow.
|
|
#4256 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Rozumiem wyrażenie swojej opinii, ale jak można to można. A zwrócić nadpitego soku czy nadgryzionej bułki nie można ze względów higienicznych, co się akurat nie tyczy psikniętych perfum. |
|
|
|
|
#4257 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Fajnie, jeżeli sklep pozwala na zwrot takich testowanych perfum, to dobre dla niezdecydowanego klienta, ale wówczas powinien je potem sprzedawać jako niepełnowartościowe, obniżając cenę i wypisując pojemność.
|
|
#4258 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Racja. |
|
|
|
|
#4259 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
|
|
#4260 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.