|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
Cytat:
![]() Cytat:
co nie zmienia faktu, że szału nie ma bo od zawsze mam cerę i włosy szybko przetłuszczające się, więc np. włosy myję codziennie, czasem co drugi dzień ale wtedy nadają się tylko do związania i tyle ale dopiero weszłam w drugi trymestr więc liczę na tą magiczną poprawę stanu włosów i paznokci w ciąży
|
||
|
|
|
#2582 | |
|
City of Bones
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jestem blada jak upa Eskimosa
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2584 | |
|
City of Bones
|
Cytat:
Ja się ciesze, że nie muszę dojeżdżać teraz tych 25 km przepełnionym busem bez klimy bo nie wyobrażam sobie
|
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już czuję ruchy ale to nie pierwsza ciąża, więc szybciej wiem jak to odróżnić jestem w 16 tygodniu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cera nawet Ok, na początku było strasznie, mnostwo syfków, teraz się uspokoiło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2588 |
|
Przyczajenie
|
Witam w klubie
moja cera jest strasznie blada jakbym miała zaraz mdleć hihiWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie cera gorzej niz przed ciążą przed też było źle ale teraz bywa dramat
włosy bez zmian ruchów chyba nie czuje uważam ze to jelita szaleją Byłam na pierwszej wizycie odnośnie hbs dodatniego i rozbawiła mnie nasza służba zdrowia dostalam skierowanie na usg wątroby zeby sprawdzić w jakim jest stanie gdyż nawet nie wiedziałam ze choruje i Pani w rejestracji ze terminy na usg w przyszłym roku ![]() ![]() ![]() zapisałam się prywatnie na piątek a jutro idę na pobranie krwii potem zrobie to usg prywatnie i bede sie umawiać na omówienie wyników A o 16:00 mam wizytę u ginekologa oby bylo widac co tam siedzi w brzuszku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
Też już bym chciała czuć ruchy
moja gin mówiła, że mogę już czuć, ale ze to moja 1 ciąża to nie pewnie nawet nie wiem że to już to Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Cera bez zmian a włosy wypadają jak liście mój M jak przez ten weekend był w domu to non stop wściekał że moje włosy się do niego przyklejają i drażnią karnacje mam bardzo ciemną i na cerę też nie narzekam ruchów jeszcze nie czuje chyba za wcześnie jutro idę na prywatną wizytę zobaczymy co mi powie pani doktor
![]() Od czwartku na wysokich obrotach ogórki potem mięsa dla M musiałam zrobić i zawekować w piątek przygotowywałam ciasta na 2 imprezy taki urok jak nikt nie wie o ciąży hehe i w sobotę urodziny syna w niedziele roczek druga impreza rodzinna wieczorem nawet nie kąpałam tylko opukałam i poszłam spać a M zajął ogarnianiem dzieci Wczoraj jeszcze zakupy zapasy żebym nie musiała dźwigać już znów na miesiąc jestem sama |
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam takie bardziej intymne pytanie... jak u was z upławami?
przed ciążą odczuwałam jedynie śluz płodny w okolicach owu (choć nie zawsze) i czasem minimalne ilości wydzieliny w pozostałe dni. teraz tej wydzieliny jest dużo więcej, nie ma przykrego zapachu ani nic, lekarz zresztą też nie stwierdził żadnej infekcji, ale to dość uciążliwe bo muszę chodzić codziennie z wkładką do czego nie jestem przyzwyczajona, a na dodatek nie trafiłam jeszcze na takie, które mają naprawdę dobry klej też macie z tym problem czy jestem osamotniona?
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam sporo śluzu i to takiego przezroczystego, lekko wodnistego.
Czasem miałam taki białawy. Ale nie mam infekcji ani nic bo gin robiła mi cytologię. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I niech dziecię się pokaże ![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez czekam a jesien 😍 Nie moge doczekac sie brzuszka i juz przeprowadzimy sie na swoje. Dodatkowo mnie upaly mecza
Slabo sie czuje.
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a macie w planach sesje brzuszkowa?
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
A co do cery to na poczatku ciazy byla masakra. Nie moglam a siebie patrzec. Teraz jest okej. Raz na jakis czas cos mi wyskoczy.
|
|
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
Paulina toksoplazmoza za pierwszym razem wyszła ani ujemna ani dodatnia czyli do powtórzenia. W pierwszej ciąży też tak miałam.
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Dusia mi też wypada wuchta włosów Są wszędzie
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
AnnLady podobaja mi sie sesje ciazowe ale te w plenerze, a jesienia/zima moze byc problem. Musze poogladac takie studyjne i sie zainspirowac
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba tak bym chciała ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem po wizycie i raczej dziewczynka za miesiąc potwierdzimy ale wygląda na dziewczynkę ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2604 |
|
Wtajemniczenie
|
O tak, sesja ciążowa musi być
![]() Podobają mi sie w plenerze ale rzeczywiście juz na to nie bedzie warunków wiec taka świąteczna moze byc śliczna ![]() Włosy i paznokcie rosną jak oszalałe ale zauważyłam, ze klaki niestety wypadają. Czy któraś z Was nosi rzęsy? Bo ja od kilku lat regularnie, a te ostatnie wizyty coś wyleżeć nie mogę... mam założone 2:1 + przy końcach metoda mieszana z 3:1, ale cos czuje, ze bede musiała sie przerzucić na 1:1 ze względu na czas trwania usługi;(
|
#2605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę zrobić maluchowi jak się urodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Czytam Was i czytam, i nie wiem do czego się najpierw odnieść
![]() Jesień to też moja ulubiona pora roku, liście, delikatne słońce... rozmarzyłam się Ja ciągle zalatana, ogórki, dzieci, pranie, gotowanie, sprzątanie, itd itd... Co do wkładek to jedyne które mi spasowały to Carefree, są ok. Byłam dziś w galerii i wszędzie wyprzedaże, jakiś szał I kupiłam truskawki, zaraz będę się nimi zajadać ![]() Ostatnio ciotka pożyczyła mi detektor tętna płodu (nawet nie wiedziałam że ma), i powiem Wam że fajna sprawa posłuchać serduszka. I nawet sobie sprawy nie zdawałam że dziecko póki co jest tak niziutko hah że można mu podokuczać "od dołu" wybaczcie
|
|
|
|
#2607 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Zrobiłam rzęsy 1:1 kilka tygodni temu, ciezko sie leżało, a najgorsze że po kilku dniach wszystkie wyleciały robiłam w renomowanym salonie, wiec nie sadze ze jakość usługi była zła, bardziej obwiniam hormony ciążowe. Teraz już nie będę ich robić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
A znalazłaś serduszko bez problemu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze w plenerze w sukience są całkiem ładne, ale te z gołymi brzuchami to nieee. Za to sesja noworodkowa to juz co innego Faa, gratuluje! Dzisiaj w sklepie widziałam kobiete z tym wózkiem Joolz (chyba tak się nazywa). Któraś z was ma go w planach kupić- kojarzy mi się Paprif. I muszę powiedziec, że jest super, bardzo mi sie spodobał (bardziej niż na zdjęciach). Gdyby nie to, że wózek dostajemy to już bym miała upatrzony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, melduje się po wizycie
lekarz potwierdza dziewczynkę, wszystko super.---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie
Dusia mi tez włosy wypadają jak szalone Cere tez mam jakas masakre teraz przed ciaza tez nie byla idealna ale teraz to koszmar Upławów nie mam ale wydzieliny wiecej Gratuluje udanych wizyt ☺
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

co nie zmienia faktu, że szału nie ma bo od zawsze mam cerę i włosy szybko przetłuszczające się, więc np. włosy myję codziennie, czasem co drugi dzień ale wtedy nadają się tylko do związania i tyle

jeszcze jutro muszę podjechać na krew i na samą myśl o tym gorącym, śmierdzącym, przepełnionym autobusie robi mi się niedobrze a tż niestety ma ranną zmianę i nie może mnie zawieźć
ale to nie pierwsza ciąża, więc szybciej wiem jak to odróżnić
jestem w 16 tygodniu 

moja cera jest strasznie blada jakbym miała zaraz mdleć hihi

robiłam w renomowanym salonie, wiec nie sadze ze jakość usługi była zła, bardziej obwiniam hormony ciążowe. Teraz już nie będę ich robić.