![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
No to gratulacje
![]() A czemu przerażona ?? chyba tymi czekajacymi cie mdłościami itp - nic przyjemnego wiec powodzenia mi na szczescie juz pomalenku przechodzi ale nie całkowicie... Obawy ma chyba kazda z nas - to normalne A szczesliwe to chyba tez wszystkie są no chyba ze ktoras nie planowała i nie chce ale tutaj to raczej wszystkie szczesliwe sa |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to gratulacje ![]() A czemu przerażona ?? chyba tymi czekajacymi cie mdłościami itp - nic przyjemnego wiec powodzenia mi na szczescie juz pomalenku przechodzi ale nie całkowicie... Obawy ma chyba kazda z nas - to normalne A szczesliwe to chyba tez wszystkie są no chyba ze ktoras nie planowała i nie chce ale tutaj to raczej wszystkie szczesliwe sa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Przyczajenie
|
Obawy pewnie towarzyszą wszystkim przyszłym mamom, ale ja jestem dodatkowo na obczyźnie i mam guzy w tarczycy, które pewnie zaczną sprawiac mi problemy....no i mam ukochanego kotka i teraz nie wiem czy może mi towarzyszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co to za złe wróźby ? Nie rozumiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Jej pewnie chodzi o to ze przed toba jeszcze duzo zycia wiec nie zawsze moze byc idealnie... raz pod gorke a raz z górki... takie jest zycie
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Tak się wtrące w wątek... wy macie problem z tym, czy ksiądz ochrzci dziecko bez ślubu kościelnego rodziców, albo czy można zrobić ślub i chrzest w jednym dniu (co mnie się akurat podoba i sama widziałam raz taką sytuację...) - ja mam problem z tym, że będę walczyć z całą rodziną (i swoją i męża) o to, żeby nie chrzcić dziecka wcale... nie braliśmy ślubu kościelnego NIE BEZ PRZYCZYNY... wiara w tym kraju nie jest obowiązkowa, a jednak wiele osób uważa, że pewne rzeczy NALEŻY robić, bo WYPADA... a mnie to wkurza, bo to straszna hipokryzja chrzcić dziecko, jeśli nie ma się go zamiaru wychowywać w duchu chrześcijańskim: uczyć go wiary, celebrować świąt, chodzić do kościoła i dawać przykładu w tym zakresie. Powoli przygotowuję się do tego, że będzie ostra walka o niezależność naszych poglądów, bo czas ucieka - zaczynam jutro 17 tc...
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę szczęśliwych pozostałych miesięcy ciąży. Przyszła Mamusia Styczniowa 2009 |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę powodzenia i wytrwałości w swoich przekonaniach.
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
sama nie do końca rozumiem poco ta "afera" z tym chrzczeniem dziecka jeśli samemu nie jest się wierzącym i praktykującym i nie ma się zamiaru wychować dziecka w wierze. Jak pisałam wyżej wiara nie jest obowiązkowa.
![]() |
#731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Agatko - dziękuję ![]() A wogóle to chciałam Ci kochana osobiście bardzo serdecznie pogratulować mimo, że się nie znamy - strasznie się cieszę, że wreszcie będziesz miała okazję pokazać swój pełen małego szczęścia brzuszek na wątku, którego jesteś MATKĄ-ZAŁOŻYCIELKĄ ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() JUZ JEST NAS 15 ![]() ![]() ![]() ![]() zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ??? spicegilr (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ??? emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ?? alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ??? e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Podlaskiego 10.03.09Nikola lubAdrian,Filip ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ??? madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ??? ewccik (Ewa ?? lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ??? tarasia(Agata, lat 25)Krynica tp. 23.03.09 Milena/Kalina lub Mikołaj/Leon Agatha_c (agata, lat ??) ???? tp. 27.03.09 ??? lub ??? agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ??? Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ???
![]() |
#733 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam i życzę zdrowego bobaska.
![]() |
#735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam gorąco Roxi ![]()
![]() |
#736 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma za co, po prostu mam szacunek do osób, które mają pewne przekonania i mają odwagę według nich żyć. Załamują mnie osoby które głośno krytykują np Księży (jakby to był święty a nie człowiek) i Kościół, same nie praktykują (bo Kościół to siedlisko zła i w ogóle) ale dziecko ochrzczone, a potem do komunii to musi iść w pierwszym rzędzie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to było w jakiś sposób do mnie skierowane(bo tak to troszkę odczułam) ale chciałam powiedzieć, że choć ksiądz nie jest święty to jednak dla mnie szczytem wszystkiego jest jeżeli sam ma np kobietę "na boku" a osobie która przyjdzie do niego będzie mówił o życiu w czystości!!dla mnie to zwyczajna beznadzieja.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem skąd u ciebie ta pewność?
![]() |
#739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
hmm...jak się usuwa swój post??bo trochę pokićkałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak byłam....żebyś wiedziała, że byłam najmniej ile ksiądz chciał za ślub to 800 zł!!i to podkreślam najmniej!!W innych chcieli jeszcze więcej!! Cytat:
Po pierwsze napisałam DLA WIęKSZOśćI a nie dla wszystkich.Skąd???? wystarczy popatrzeć pannę młodą interesuje suknia i to jak będzie wyglądać a nie to, że przysięgnie przed Bogiem....A poza tym moim zdaniem nie liczy się tylko ta godzina spędzona w kościele na ślubie ale to jakim jest się małżeństwem później a tu nie ma NIC do rzeczy to czy żyjesz "w grzechu" czy "po Bożemu" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest tak: odpowiedź ksiedza: co łaska ale mniej niz 500 zł nie dają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki - ja co prawda z "lutówek"
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
no i ciężarówki same nawzajem się stresują
zupełnie niepotrzebnie to jest wątek mamusiowy a nie o poglądach religijnych - załóżcie sobie inny wątek i nie stresujcie pozostałych mamusiek Cytat:
e, tam dobrze że jutro mam wizytę u ginki bo zauważyłam dzisiaj dużą ilość żótławego śluzu ![]() mam nadzieję że to nic strasznego, może tylko efekt tabletek którymi się już dwa tygodnie faszeruję, brr
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
A ja tak sobie siedziałam i czytałam te wszystkie posty i jestem coraz bardziej przekonana do tego aby ochrzscic dzidziusia razem z naszym slubem - na jednej mszy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak czasem mam albo zołtawy a czasem brazowawy lekko choc tak bylo tylko 2 dni i teraz caly czas zołtawy i to podobno jest prawidłowe bo wytwarza sie łożysko i to niby z tego tak jest cos tam z czyms tam w łożysku i tak sie robi itd ale mozesz zapytac lekarza i daj znac bo sama jestem ciekawa co powie, ja niestety zapomnialam o to zapytac we wtorek zreszta o wiele rzeczy zapomnialam spytac bo tak byłam zestresowana niedosc ze pierwszy raz byłam u ginekologa - faceta to jeszcze nie mial za dobrego humoru to chcialam tylko wiedziec na juz czy wszystko jest ok i jak dzidzia wyglada.... nawet nie zapytałam jak wyszły moje wyniki badan... ale chyba dobrze bo powiedzial ze jestesmy zdrowi nic nam nie trzeba narazie a jak bedzie trzeba to on powie lub cos przepisze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. widze ze watek rozwinął się szybciutko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
No kurcze watki pomyliłyście.. tak stresujecie sie nawzajem mamusiki...
Ja uważam ze zakanczamy temat bo jeszcze jak ja bym dołozyła swoją wypowiedz to juz by cyrk był a nie wiara.. ile parafii tyle zwyczajów i innych pogladów i nie ma co oczerniać po całości księzy bo jeden nie moze zaszkodzic wszystki i oni maja za niego odpowiadac ![]()
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.