|
|
#2671 | |
|
City of Bones
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny ......u nas taki gorac, ze wczoraj caly dzien sie z domu nie ruszalismy, dopiero o 20 poszlismy na spacer z dziecmi Od dzisiaj nareszcie koniec szkoly
Dla bobasa tez jeszcze nic nie mam, oprocz tego co mi zostalo, ale nowego nic nie kupowalam jeszcze Ja szpinak badzo lubie, najlepiej w polaczeniu wlasnie z feta, jajkiem czy ziemniakami A watrobki w ciazy nalezy unikac tylko w 1 trymestrze a nie w calej Cytat:
nie wyobrazam sobie np nie jesc jajek tylko dlatego, ze maz nie lubi Cytat:
wspolczuje przezyc ....masakra
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2018-07-26 o 13:02 |
||
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Mi upały dają w kość, ból głowy zniknął gdy TŻ zrobił mi niespodziankę i zabrał do nowego mieszkania, bo odebrał klucze po pracy. Od poniedziałku wiedział, że w środę ma odebrać i mi nie powiedział.. ale wybaczam
|
|
|
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może jak bym tylko trochę dodała, żeby po prostu zrobił się sosik? ewentualnie myślałam o zastąpieniu śmietany mascarpone, kiedyś widziałam w jakimś przepisie że też można. chyba się przemogę i spróbuję w końcu robiłam niedawno konfiturę jagodowo-malinową, jeden słoiczek mi się nie zamknął dobrze więc dziś go napoczęłam, żeby zjeść zanim się zepsuje o mamo, jakie to wyszło pyszne nie spodziewałam się, bo w sumie improwizowałam, nie miałam żadnego przepisu ![]() ja pokonałam porannego lenia - byłam na zakupach, odebrałam paczkę na poczcie (wrzucę potem zdjęcia do klubu, bo już wszystko mi doszło, co ostatnio zamawiałam), zrobiłam pranie, teraz jeszcze piorą się adidasy i trampki, ogarnęłam trochę łazienkę, poodkurzałam i umyłam podłogę teraz z czystym sumieniem zrobiłam sobie mrożoną kawę i leżę plackiem i odpoczywam ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
mieszkanie już urządzone czy w stanie surowym? kiedy planujecie się przeprowadzić ?
|
||
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
To że kobiety są zdolne znieść więcej tonie jest przytyk że teraz mają mieć garba dla mnie partner mąż czy ojciec dziecka powinien się angażować w życie rodziny
![]() Tylko my na prawdę jak wszystko zebrać do kupy robimy więcej tylko rzadko kto to docenia
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2677 |
|
Zadomowienie
|
Asienka ja szpinak jadłam tylko jako składnik obiadu. Jak tż nie je to ja nie robię takich obiadów.
Rolnikowa zwolnij trochę. Musisz teraz w ciąży robić przetwory? Czy coś się stanie jak w tym roku nie zrobisz więcej? Przekonaj tżta, aby zaczął usypiać dziecko. Mój tż od miesiąca usypia młodego, bo ja powiedziałam, że po porodzie dwójki dzieci sama nie ogarnę do snu. Mimo, że młody był karmiony piersią jeszcze miesiąc temu to teraz tż sobie radzi z zasypianiem. |
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zauważyłam, że duuużo wolniej dochodzę do siebie po takim sprzątaniu, wcześniej poleżałabym 10 minut i mogła dalej sprzątać, a teraz w sumie dopiero się zwlekłam z kanapy, żeby podgrzać tżowi obiad ![]() przymierzam się do mycia okien w pokoju (kuchnia ogarnięta, bo tam jedno okno), jako że ostatni raz myłam na Boże Narodzenie to mało co już przez nie widać
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Hej miałam dziś badania prenatalne,wszystko ok zmartwiła mnie tylko taśma owodniowa która w najgorszym wypadku może prowadzić do amputacji rączek lub nóżek
nic nie mogę z tym zrobić .Lekarz liczy że jak wykształci się łożysko to zniknie to no ale już będę o tym myśleć. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Ale się strachu najadlam ![]() Ugryzla mnie pszczoła albo osa już sama nawet nie wiem co to było. Zaczął robić się babel więc przełożyłam cebulę i zeszło. Teraz tylko kluje. Czytałam że jeżeli nie ma się uczulenie to dzidzi nic to nie szkodzi. Minęło ponad dwie godziny więc jak bym była uczulona to już miałabym reakcję jakąś. A mama mówi że w dzieciństwie napewno mnie ugryzly też i nigdy nie miałam reakcji żadnej. No ale strachu trochę mi zrobiło to. I to jeszcze gdyby to było na jakiejś łące a to w samochodzie ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- A szpinak dobry jest też z piersią z kurczaka pieczona w piekarniku i suszonymi pomidorami. Mniam dawno nie jadłam muszę mamę namówić żeby zrobiła bo jej dobre zawsze wychodzi ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytałam trochę w necie, to wcale nie musi oznaczać najgorszego jest wiele przypadków, kiedy dzieci rodzą się zdrowe, także nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze choć nie ukrywam, że przeraziłam się trochę, bo jakoś tak po pierwszym genetycznym się uspokoiłam i byłam pewna, że najgorsze już za nami, a widzę że ta taśma bardzo często pojawia się między 18 a 22 tygodniem... także chyba do połówkowego jednak lekki stres przed każdą wizytą będzie. ale nie ma co, myślimy pozytywnie i na pewno u Ciebie wszystko też się dobrze skończy Edytowane przez justysiaa89 Czas edycji: 2018-07-26 o 16:22 |
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Justysiaa89 mieszkanie w stanie surowym. Ale dzis rozmawialismy z panem od wykonczenia i ekipa wchodzi za jakies 3 tygodnie. To dobrze. TŻ przerabia elektryke, chce troche automatyki zrobić - no jak chce to niech robi
Powiedzielismy, ze chcemy sie wprowadzic koniec wrzesnia (zeby obecne mieszkanie zwolnic od pazdziernika). Mowi, ze sie uda 😁 Jak ktoś nie lubi sosow smietanowych to ja u Kingi Paruzel znalazlam przepis na sos z jogurtem zamiast smietany. Pyszny. Duzo lzejszy
|
|
|
|
#2685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka9 trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze
|
|
|
|
#2687 |
|
Rozeznanie
|
Paulina mojego synka tez ugryzla osa i teznie bylo troche strachu on plakal strasznie bo go pieklo oblozylam mu lodem pierwszy raz gocos ugryzlo naszczescie nie ma uczulenia
Anuszka mysl pozytywnie bedzie dobrze
Kocham moje trzy skarby Edytowane przez wiola883 Czas edycji: 2018-07-26 o 19:06 |
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
loveve to super, do Świąt się spokojnie zadomowicie a potem już tylko czekać na maluszka
![]() co do jogurtu w sosie, ja ogólnie mam problem, bo z nabiału lubię mało co... mleko tylko w kawie lub kakao, jogurt tylko owocowy, serek mascarpone i sery żółte lubię. żadnej śmietany, maślanki, kefiru, białego sera. nie lubię też majonezu, więc wszelkie sałatki są u mnie na oleju i soku z cytryny, a sosy najczęściej jadam takie samemu zrobione z wywaru po duszeniu, ewentualnie odrobinę zagęszczone mąką ale najczęściej bez tego eh mama zawsze mówiła, że łatwiej mnie ubrać niż wyżywić
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
Już po wizycie, dalej w moim brzuchu siedzi chłopiec i to taki konkret dość, bo ma 120g
![]() ![]() Dostałam skierowanie na echo serca, jutro jade do szpitala umówić termin. Anuszka - głowa do góry, bedzie dobrze. Musisz myślec pozytywnie ![]() Jaka szpinakowa dyskusja tu sie toczy ja lubię sałatkę ze świezymi liśćmi szpinaku, kulki mozzarelli, cząstki pomarańczy, grzanki i oliwa z oliwek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2691 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i kciuki za jutrzejsze badanie
|
|
|
#2692 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby echo wyszlo dobrze Cytat:
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja echo serca mam w poniedziałek. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro tylko umówię termin, lekarz mówił ze we wrześniu dopiero to echo serca, bo też musi być określony tydzień ciąży, ale dzięki za wsparcie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Daj znac jak to wyglada, jutro ide tylko termin zaklepać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które czują już ruchy, możecie jakoś opisać jakie to uczucie? Bo ja chyba coś czuję, ale nie jestem pewna, czy sobie sama nie wymyślam
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2697 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To który masz tydzień? Mój dzidziuś wczoraj ważył 110 gram ale nie pokazał co ma między nózkami. Zapytam z ciekawości, czy lekarz mierzył długość maluszka? Bo mi tylko powiedział ile może mieć bo podobno już na tym etapie raczej ocenia się wagę. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
|
#2698 | ||
|
City of Bones
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Loveve fajny prezent z tym mieszkaniem
|
||
|
|
|
#2699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wczoraj mialam 15+6 dni wedlug om Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

Szkoda, bo ja lubię.
o mamo, jakie to wyszło pyszne
nie spodziewałam się, bo w sumie improwizowałam, nie miałam żadnego przepisu 

nic nie mogę z tym zrobić .Lekarz liczy że jak wykształci się łożysko to zniknie to no ale już będę o tym myśleć. 

dawno nie jadłam muszę mamę namówić żeby zrobiła bo jej dobre zawsze wychodzi 

jest wiele przypadków, kiedy dzieci rodzą się zdrowe, także nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze 

i kciuki za jutrzejsze badanie