|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
dzieki dziewczyny za rady,troche sie zmartwiłam bo ja mam juz szyjke skrócona wiec powinnam uwazac !
|
|
|
|
#2012 |
|
Rozeznanie
|
Aleście nawypisywały od poniedziałku
![]() To ja w skrócie: ja też mam termin na 16 lutego, więc o okryciu wierzchnim jak najbardziej myślę. Gdzieś przeczytałam, ze dobrze od kogoś pozyczyć na ten czas płaszcz rozkloszowany, taki o lini A. No ale nie za bardzo mam od kogo. Za to na razie jedyna opcja, to mojej mamy poncho Zobaczymy, coś się wymyśli. Innych ciuchów ciążowych na razie nie mam i nei potrzebuję. 13 tydzień i brzuch ledwo wystaje, a na liczniku -1 kg. Liczę, że teraz w sierpniu pewnie mi bebenek wyskoczy. Na poczatku października jedziemy do Chorwacji i właśnie do mnie powoli dociera, że wtedy to już pewnie w swoje letnie ubrania się nei zmieszczę . To już będzie 20 tydzień. No ale Gin się zgodził, więc wreszcie wypocznę. Co do planów na "po porodzi" to po moim macieżyńskim planujemy z TŻtem wspólnie się opiekować Maluchem. Oboje staramy się o możliwość pracowania częśćiowo w domu. Mój szef juz się zgodził, zobaczymy co u TŻta. No i "dochodząco" będzie się też Maleństwem opiekować moja mama. W razie spotkań, czy po prostu na kilka godzin na spacer, żebyśmy mogli w tym czasie część pracy odrobic. A jak będzie, to pewnie wyjdzie w praniu .
|
#2013 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie odebrałam wyniki i wszystkie sa ok, wiec juz w ogole nie wiem skad te bole glowy;/ zobaczymy co jutro gin powie...
|
|
#2014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje wyniki tez byly super i mialam bole glowy.Zapytaj o kawke zobaczymy co powie PS Co zrobic zeby sos byl gestszy?
|
|
#2015 |
|
Zadomowienie
|
A mleko, chipsy, słone itp...to na co?
Siobhan, masz juz jakieś wizje? Coś wiesz?Bo ja słyszałam, że słodkie to na dziewczynkę, a kwaśne na chłopca... Przy moim porodzie to na pewno TZ nie będzie. On jak widzi program medyczny (chocby o zwierzakach) to wychodzi. A ja go namawiać nie będę. Mają się zajmowac mną i dzieckiem, a nie jego z podłogi zbierać i cucić. Niech przyjdzie po. Położnej też mieć nie będe, bo po co. I tak sie mną zajmą. Lekarz przy porodzie jest dodatkiem i formalnością, położne zazwyczaj wywiązują się super ze swojej powinności, więc nie widze potrzeby. Zalezy mi tylko, żebym nie leżała w sali 6-7 osobowej i żeby warunki i opieka były znośne. Dlatego wybieramy szpital po remoncie z łazienką w pokoju i lekarza prowadzącego z tego szpitala (żeby mieć troszkę ułatwione dostanie się). Idę pożreć fasolkę po bretońsku, mniammmmm...... |
|
|
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodalam smietanki i jest ok Lece jesc.Jak sie dzieciak nie zatruje to bedzie ok ![]()
|
|
#2018 |
|
Rozeznanie
|
smacznego w takim razie zycze
|
|
#2019 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja od samego poczatku obstawiam za chlopcem. We wtorek wieczorem mialam polówkowe i jak tylko przybieglam do domu to jeszcze raz ogladalam plytke czy cos tam widac. W gabinecie sie nie dowiedzialam, bo Maz nie chce wiedziec, wiec jak sie Gino zapytala czy chcemy wiedziec, bo ona juz wie to musialam odmówic No ale...W domku, wydawalo mi sie, ze widze tak jakiegos siusiorka, ale jak popodladalam sobie na google'u jak to powinno wygladac, to juz zwatpilam i juz taka pewna nie jestem. Mimo wszystko obstawiam chlopaka. Poczesci, ze czuje sie i wygladam ( ) rewelacyjnie, wiec wszyscy mi w kólko mówia, chlopak.Maz bedzie bumny, bo to jego pierworodny ![]() A jak u was dziewczyny, jakies przeczucia? Cytat:
![]() zapina sie przy szyji i nie ma rekawów tylko dziurki jak kieszenie na raczki. mala torebusia do tego i dama ze mnie pierwsza klasa. Kupilam ja jakies 2 - 3 lata temu, wiec teraz jak najbardziej sie nada. U nas na szczescie zimy sa bardzo lagodne, do +5 stopni minimum, wiec nie bedzie tak zle. Mam jeszcze nowo zakupiony plaszczyk - prochowiec, na wiaterek i desz. Jest rozmiar wiekszy niz normalnie, ale w dziale Maternity wypatrzony, wiec brzusio sie zmiesci spokojnie. Powinien mi wystarczyc do Paxdziernika (a nosze go juz od tygodnia, bo taka paskudna pogoda!). Potem przerzucam sie na pelerynke ![]() Zrobie w domku fotoski, to wam pokarze
|
||
|
|
|
#2020 |
|
Rozeznanie
|
U mnie TŻ jest pewien ze to chlopak, ja od poczatku tez mialam caly czas takie przeczucie ale ostatnio cos mie dziewucha chodzi po glowie;p zobaczymy czy pan doktor jutro cos powie na ten temat
Pochwale wam sie kolejnym zakupem dla bombla
|
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale slodziachne....... My wszystkie ciszki dostaniemy od tesciowej bo moja najmlodsza szwagiekra ma 11 lat Wiec tesciowa zachowala co lepsze sztuki, a ze sama dostala tego mnóstwo, to jest tego chyba ze 3 worki ![]() Wózkowe zakupy zamierzam robic we wrzesniu, wiec jeszcze troszke poczekam. Nie moge sie na patrzec na te slodziutkie ciuszki i kocyki, aaaaaaaaaaaaaa |
|
|
|
|
#2022 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny nie ma się co nastawiać do płci dzidziolka. Ja miałam przeczucia na chłopaka, wszyscy mówili że chłopak bo się brzydka nie zrobiłam
ale śniła mi się kilka razy córka. I lekarz powiedział że córka. Ale lekarze także się mylą. Na grudniówkach już drugiej córeczce siusiak dorósł więc i ja pewności nie mam a i obawy się pojawiły A co do bóli głowy to ja też miałam straszne aż cały dzień z łóżka zwlec się nie mogłam i piję sobie malutką słabą kawke z mleczkiem codziennie i jak ręką odjął. Dzidzi nie zaszkodzi a ja się lepiej czuję. |
|
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki - bo chyba są dwie szkoły
że jak sięma ochotę na słodkie to w koncu dziewczynka czy chłopak?? Z mojego niewielkiego doswiadczenia widzę że jak byłam w pierwszej ciązy ( urodziłam synka) codziennie musiałam zjeśc mięsny obiad, dużo słonego, kwaśnego i konkretnego. Teraz ( druga ciąża) wchodzi mi tylko kakao, kanapki z miodem itp - na obiady nie moge patrzec,ba! ja ich nie mogę wąchac przede wszystkim A szczególnie mięsa :/ Takze jak to się mówi? Słodkie na dziewczynkę? Pozdrawiam Ps. Jutro idę na usg genetyczne ( 12 tc) także trzymajcie kciuki bo ja oczywiście nerrrrrwwwyyy) Ps2. Rzadko pisze ale często czytam - a dltego że czytam szybciej niz pisze a czasu mam mało bo pracuję 14h na dobe Ale tylko do września Pozdrawiam jeszcze raz
|
|
|
|
#2024 |
|
Raczkowanie
|
Sandrunia, jesteś niepojęta
![]() Glizda, boskie, słodziutkie zakupy A to wdzianko boskie!!!
|
#2025 |
|
Rozeznanie
|
[quote=AMILAMIJA;8503024]Położnej też mieć nie będe, bo po co. I tak sie mną zajmą. Lekarz przy porodzie jest dodatkiem i formalnością, położne zazwyczaj wywiązują się super ze swojej powinności, więc nie widze potrzeby. Zalezy mi tylko, żebym nie leżała w sali 6-7 osobowej i żeby warunki i opieka były znośne. Dlatego wybieramy szpital po remoncie z łazienką w pokoju i lekarza prowadzącego z tego szpitala (żeby mieć troszkę ułatwione dostanie się).
[quote] Ami, a w którym szpitalu chcesz rodzić? Moja lekarka poleca mi Inflancką, ale jeszcze zbieram dane. Chciałam w tym Domu Położnych, ale już nie działa, bo nie mają lokalu
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
mam przeczucia,że bedzie to chłopiec ale sie zobaczy..
![]() milajo na chłopca ostre,kwaśne na dziewczynkę ponoc słodkie... ![]() Glizda 87 gdzie kupiłaś ten piękny kocyk??
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kocykow to moja mamusia wygrzebala skrzetnie chowany kocyk z przed 23 lat
czyli Moj troszke trzeba go ogolic i na zabawy na podlodze bedzie ok Mnie ciagnie na pizze,chipsy,knysze,kebeb i wszytko co slodko-kwasne i cytrynowe choc wogole bym malo co jadla nie mam apetytu jeszcze od 2 dni co wieczor zoladek mnie boli ciekawe co pod sercem mi tam mieszka
|
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
ja za tydzien wybieram sie na na usg polówkowe i juz nie moge sie doczekac ,bardzo chciałabym poznac płec!i oczywiscie jak wiekszosc z was marze o dziewczynce.moje przeczucia mówia mi ze to chłopak!nie wiem dlaczego ale wszywscy od pocztku ciazy mówia ze bedzie chłopak!fakt faktem ze w tej ciazy wygladam ładnie ,mało tyje [ 1,5kg w 20 tyg],jestem pełna energii,jem konkretne rzeczy. z moja córka w tym czasie miałam juz 8 kg ,wiecznie głodna,słaba i do niczego,tylko słodycze wtedy jadłam. |
|
|
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam fajny test ,chłopiec czy dziewczynka?
mi wyszedł chłopiec! nawet w tescie !!!http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1 |
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam dla zabawy (bo nie wierzę w takie cudaczne testy). Mój wynik to
39% chłopak 61% dziewczynka Ile w tym prawdy okaże sie może juz niedługo, a na pewno na początku lutego ![]() Na razie mam na oku szpital MSWiA. Wiem, że Inflancaka jest polecana. Najbardziej popularna i znieczulenie za free . Ale on nie jest po remoncie. Poza tym biorę też pod uwagę dojazd. Wszędzie mam daleko, ale wybieram jak najmniej skompilowaną i pokręcona trasę. MSWiA jest po remoncie (oddali w listopadzie 2007r). Teraz jest w remoncie Bielański i częściowo Karowa. Solec całkiem zamknęli, Madalińskiego nie polecją, Karowa-wyjątkowe przypadki (maja świetny sprzęt), na Żelazną cud sie dostać (dziewczyny lezą na korytarzu), Praski ma nienajlepszą opinie O reszcie nie wiem. Mnóstwo info jest w necie. Mnie juz głowa boli od czytania...
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wcinam same ostre i pikantne rzeczy. Słodycze mogą dla mnie nie istnieć. A co będzie...nie mam pojęcia.
Ponoć bardzo ładnie wyglądam, mam ładną cerę, ładne włosy. To ponoć też na chłopaka wróży ![]() Fajnie macie, że w innych miastach jest kilka porodowek. W Toruniu jest tylko jedna i do tego ma straszne opinie.
|
|
#2032 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam sobie ten test oparty na mądrościach ludowych i mi wyszło 73% dziewczynka. TZ stwierdziła ze totalnie mi odbiło jak go obudziłam w nocy, bo się chciałam upewnić czy ta igła faktycznie sie porusza ruchem wahadłowym.
U mnie wszystkie ciąże przebiegały podobnie, czyli nie tyłam w ciąży jakoś strasznie (ok 10-12 kg zwykle i to tez się pojawiało w 2, 3 trymestrze), pierwszy trymestr koszmarny-wymioty, ociężałość, ospałość, wielkie twarde piersi i cały zestaw wszelakich przypadłości ciążowych w stylu nadwrażliwość na zapachy itd. Potem w 2 trymestrze wciąż wymioty-ale rzadziej. Trzeci trymestr normalizacja, tylko ciężko mi zawsze było. Żadnych zachcianek nie miałam, odżywiałam się normalnie (normalnie jak dla mnie, tzn jestem wegetarianką od 20 lat, chociaż w pierwszym trymestrze zdarzały mi się kilka razy w ciąży takie momenty, że dostawałam ślinotoku na widok kotleta, wtedy zjadałam kawałek mięsa), jakbym mogła to bym przez pierwsze 6 miesięcy nic nie jadła. Słodycze w ciąży wzbudzały moje zainteresowanie dużo bardziej niż jak w ciąży nie jestem. Zawsze coś słodkiego ze sobą noszę, bo miewam bardzo gwałtowne spadki cukru, wtedy muszę zjeść coś słodkiego bo mdleję. Wyglądam w ciąży normalnie. W pierwszym trymestrze zawsze wysyp krost, jak nie przymierzając nastolatka wyglądam, potem się normalizuje cera. Włosy w normie, żadnego dzikiego porostu nie widzę, ale też na szczęście nie wypadają garściami. Zwykle w 2-3 trymestrze cera mi się poprawiała, ale myślę że to bardziej zasługa praktycznie ograniczenia do zera kawy i higieniczniejszy tryb życia (więcej snu, mniej nerwów, unikanie sytuacji stresowych, więcej spacerów). Z moich ciąży zawsze sie do tej pory rodzili chłopcy. Ciąże mojej siostry wyglądały identycznie jak moje i ona ma mieszankę (chłopak i dziewczynka). Myślę, że to nie ma reguły tak naprawdę. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
a...mi na teście wyszło 52% chłopak 48% dziewczynka. Ale kompletnie nie wierzę w igły, trzymanie kubka i farbowane włosy mamy
|
|
#2034 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam o takim ludowym teście na płeć dziecka, a mianowicie polewa się moczem ciężarnej kobiety ziarno pszenicy i ziarno żyta i jak pierwsza skiełkuje pszenica to dziewczynka, a jaka żyto to chłopak.
Słyszałyście o czymś takim? |
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2036 |
|
Raczkowanie
|
Cóż za tematy
![]() Mi w tym teście wyszło 63 % na dziewczynkę, tyle że jak wezmę pod uwagę to że np o soku pomarańczowym i o tym sznurku nad dłonią to zawsze słyszałam odwrotnie to dziewczynka dostałaby więcej procent ![]() A tak na poważnie to przeczuwam dziewczynkę ale czas pokaże swoje ![]() A teraz to z innej beczki....... Dziewczyny jakoś kiepsko się dzisiaj czuję... no i brzuchol boli.... a tu na tym krześle w pracy nawet wygodnie nie da się usiąść no i co tu zrobić..... a do 15 jeszcze tak daleko
|
|
|
|
#2037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz nie mam ani jednego syfka i ladnie wygladam(mam nadzieje ze dziewczynka) Cytat:
|
|
#2038 |
|
BAN stały
|
Hahaha.... zrobiłam test i wyszedł upragniony chłopak
Ogólnie wszyscy mówią, że to będzie chłopak już przed ciąża chcielismy Filipka... Ogólnie zajadam sie konkretami kielbaski, ( nigdy gotowanych kiełbach nie jadłam - a teraz wcinam az mi sie uszy trzesą) pizze, ogóry jak najbardziej kwaśne i te moje ukochane cytryny....jak TŻ widzi ze o godz 20 wcinam cytryne tak jak pomarańcze ma dość Więc mamy cichą nadzieje ze maluch nie wywinie psikusa i nie zostanie dziewczynka hahah... ale w sumie ważne aby zdrowe było A reszta juz sama pójdzie.
|
|
|
|
#2039 |
|
Raczkowanie
|
Co racja to racja... ZDRÓWKO NAJWAŻNIEJSZE
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Siedze w pracy i mi sie ten tescik nie otwiera!!!!
Musze poczekac do 19 jak bede w domku i zaraz sobie zrobie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

Adaś

Zobaczymy, coś się wymyśli. Innych ciuchów ciążowych na razie nie mam i nei potrzebuję. 13 tydzień i brzuch ledwo wystaje, a na liczniku -1 kg. Liczę, że teraz w sierpniu pewnie mi bebenek wyskoczy. Na poczatku października jedziemy do Chorwacji i właśnie do mnie powoli dociera, że wtedy to już pewnie w swoje letnie ubrania się nei zmieszczę
.

No ale...
) rewelacyjnie, wiec wszyscy mi w kólko mówia, chlopak.
że jak sięma ochotę na słodkie to w koncu dziewczynka czy chłopak?? Z mojego niewielkiego doswiadczenia widzę że jak byłam w pierwszej ciązy ( urodziłam synka) codziennie musiałam zjeśc mięsny obiad, dużo słonego, kwaśnego i konkretnego. Teraz ( druga ciąża) wchodzi mi tylko kakao, kanapki z miodem itp - na obiady nie moge patrzec,ba! ja ich nie mogę wąchac przede wszystkim
i wszytko co slodko-kwasne i cytrynowe choc wogole bym malo co jadla nie mam apetytu jeszcze od 2 dni co wieczor zoladek mnie boli
ciekawe co pod sercem mi tam mieszka
nawet w tescie !!!