Panny Młode - Kielce cz. II - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-07, 15:51   #1171
kasiaher
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II

dzięki dziewczyny za namiary na orkiestry zobaczymy co z tego będzie
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 16:00   #1172
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za namiary na orkiestry zobaczymy co z tego będzie
trzymam kciuki żeby się udało
Stary 2008-08-07, 16:06   #1173
agunia82
Zakorzenienie

I ja też mocno ściskam

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 16:32   #1174
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

u nas oprócz typowych oczepin, będzie karaoke, księga Gosci ( ale nie wiem czy to mozna podciągnąć pod zabawę, po prostu będzie sobie lezala ) i zastanawiamy sie nad kareta ale to jeszcze nie wiem...przyznam ze mialam wiecej ale ostatnio bylam na weselu gdzie w ogole nie bylo zabaw i jak dla mnie bylo super , nawet slyszalam takie glosy gosci ze dobrze ze ich nie ma, wiec postanowilismy zminimalizowac swoje

Ja rowniez trzymam kciuki co do orkiestry
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 17:47   #1175
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

hej dziewczyny, troche mnie tu nie bylo a czytania sie tyle uzbieralo!

z tym nazwiskiem to faktycznie jest maly dylemat,
ja od zawsze mialam zamiar przyjac n.meza to jakos ostatnimi czasy rozmyslalam nad tym aby pozostac przy swoim,ale-nie!
choc moje bardzo mi sie podoba(jest orinalane,przy rozdawaniu zaproszen wszyscy pytali a zostaniesz przy swoim?no i zzylam sie z nim troche
to jednak bedziemy tworzyc jedna rodzine i tradycyjnie przyjme nazwisko meza.

jak tak wypisywalyscie co mamy a czego jeszcze nie,przypomnialam sobie jeszcze o bieliznie a wlasciwie o majtusiach i pasie do ponczoch,biustonosz juz jest ale nie bede zakladac(za duzo by bylo na gorze) i koszula dla mojego A(taka plisowana) i chyba tyle..
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 19:07   #1176
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Zapisaliśmy się na kurs uff, ale się obdzwoniłam, nawet pisało, że kurs tańca a do banku się dodzwoniłam. W sobotę pierwsze poty zdam relacje jak nam idzie i czy się opłaca, cena też nie mała 60zł za godzinę. Były i takie gdzie było 70zł za godzinę, ale od osoby to od pary by nas wyniosło 140 no tylko iść i uczyć tańczyć

Jak ja bym miała dwu członowe nazwisko to by miało dokładnie 18 literek dodając imię 7 razem 25 więc chyba nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, śmiać mi się tylko chce jak narzeczony zachwala swoje nazwisko, że nawet w hymnie państwowym jest

Ja na oczepinach tradycyjnie będę miała rzucanie krawatem i bukietem (a może nie tradycyjnie bo nie welonem), zbieranie na wózek i jakaś jeszcze jedna zabawa, ale musimy to jeszcze uzgodnić i na tym koniec.
Stary 2008-08-07, 19:50   #1177
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
Zapisaliśmy się na kurs uff, ale się obdzwoniłam, nawet pisało, że kurs tańca a do banku się dodzwoniłam. W sobotę pierwsze poty zdam relacje jak nam idzie i czy się opłaca, cena też nie mała 60zł za godzinę. Były i takie gdzie było 70zł za godzinę, ale od osoby to od pary by nas wyniosło 140 no tylko iść i uczyć tańczyć

Jak ja bym miała dwu członowe nazwisko to by miało dokładnie 18 literek dodając imię 7 razem 25 więc chyba nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, śmiać mi się tylko chce jak narzeczony zachwala swoje nazwisko, że nawet w hymnie państwowym jest

Ja na oczepinach tradycyjnie będę miała rzucanie krawatem i bukietem (a może nie tradycyjnie bo nie welonem), zbieranie na wózek i jakaś jeszcze jedna zabawa, ale musimy to jeszcze uzgodnić i na tym koniec.
pewnie ze w hymnie jest kto wie może jakimiś potomkami jesteśmy

a tak wogóle to szybko się przestawisz bo nazwisko jest ładne i dzwieczne oj ja też troszke pozachwalam
Stary 2008-08-07, 22:07   #1178
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
u nas oprócz typowych oczepin, będzie karaoke, księga Gosci ( ale nie wiem czy to mozna podciągnąć pod zabawę, po prostu będzie sobie lezala ) i zastanawiamy sie nad kareta ale to jeszcze nie wiem...przyznam ze mialam wiecej ale ostatnio bylam na weselu gdzie w ogole nie bylo zabaw i jak dla mnie bylo super , nawet slyszalam takie glosy gosci ze dobrze ze ich nie ma, wiec postanowilismy zminimalizowac swoje

Ja rowniez trzymam kciuki co do orkiestry

Ale mi sie uzbieralo do czytania, a nie bylo mnie tylko chwilke

Co do zabaw oczepinowych zgadzam sie w 100% - im mniej tym lepiej, dla mnie to okropnie nudne przygladanie sie jak kobiety zdejmuja facetom krawaty, skarpetki i takie tam, a niektore zabawy sa okropnie prymitywne...

Niedawno bylam na weselu w Biesiadzie swietokrzyskiej na ulicy Lodzkiej - polecam bardzo malo wymagajacym, jedzenie nie smakowalo mi w 50%, slaba obsluga. Jestem raczej na nie.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 22:30   #1179
martyna_martyna
Rozeznanie

i ja tak samo uwazam ze im mniej tym lepiej wesele samo w sobie jest super zabawa a te "przymusowe" zabawy-niepotrzebne zamieszanie no ale wiadomoze symbolicznie cos tam powinno byc-u mnie bedzie rzucanie welonem/krawatem...
Stary 2008-08-08, 06:58   #1180
kasiaher
Wtajemniczenie

Jestem nawet zadowolona udało mi się załatwić fotografa, raczej będę go mieć 100%. Okazało się że robi tyle zdjęć i takich jak ja chce za nie duże pieniądze i dodatkowo współpracuje z Kamerzystą więc to chyba też będę miała z głowy. Za tydzień mam się z nim spotkać , pogadać i podpisać umowę .

Nie miała wczoraj czasu żeby podzwonić po tych orkiestrach co dałyście mi namiary, ale dzisiaj się tym zajmę, jak mi nie wyjdzie to już nic nie robię w tej sprawie.

Jeżeli chodzi o zabawy oczepinowe to ja myślę nad tym ponieważ mojego lubego rodzina i moja również lubią takie coś, a jak orkiestra umie to jeszcze fajnie zorganizować i zrobić takie zabawy żeby wszyscy się bawili a nie tylko parę osób to dla mnie może być.

Właśnie dlatego zależy mi na tym żeby znaleźć taką orkiestrę która będzie umiała to zrobić. Oczepiny, biesiada przy stołach , i zabawy w tańcu. Ja ostatnio mam mnóstwo wesel i powiem szczerze że jak są takie zabawy to mi się podoba. Nie mówię tu tylko o oczepinach tylko ogólnie. Granie takich piosenek przy których można zaangażować gości do wspólnego czasami śmiesznego tańca.
Ale oczywiście kwestia gustu
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 06:58   #1181
agulla.@
Raczkowanie

dagunia - koniecznie sie pochwal tym swoim kursem tańca, gdzie sie zapisalas? Cena 60zł jest od osoby czy od pary?
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 08:50   #1182
ewson13
Raczkowanie

Tak ja też prosze jakies namiary na ten kurs i oczywiście na jakieś relacje bo też sie chcemy zapisac bo z tańcem u nas tak srednio hiihhi
Stary 2008-08-08, 09:21   #1183
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Dziewczynki z tym kursem to oj szkoda gadać. Ja płacę 60 zł od pary zajęcia pierwsze mam mieć w szkole na ul. Naruszewicz - Oś. Dalnia, ale ponoć w różnych miejscach czasem się odbywają no wszystkiego dokładnie dowiem się w sobotę, jak wrócimy to napiszę parę słów. Zapisałam się do szkoły
http://www.cha-cha.pl/
Wklejałam kilka linków wcześniej i tam też dzwoniłam, co do niektórych, bo nie wszędzie są indywidualne zajęcia albo odbywają się na tygodniu a nie w weekendy, w tej szkole nawet w niedziele można chodzić na nauki mi na tym akurat bardzo zależało, żeby był weekend, wtedy TŻ jest w Kielcach a tak to praca i rozjazdy. Jeszcze były szkoły gdzie zajęcia indywidualne odbywały się w 8 par, czyli musiałaby się uzbierać jakaś grupka osób i tam cena była 70 od osoby, były i tańsze po 50zł te, co dziewczynki polecały wcześniej, ale TŻ stwierdził, że tam nie pójdzie, bo nie będzie go jakiś małolat uczyć tańca. Cóż musiałam iść z nim na kompromis, bo to ja go błagałam, żebyśmy się zapisali, bo inaczej będzie katastrofa a wiecie jak ktoś nie umie tańczyć to się strasznie wstydzi, więc troszkę go rozumiem. No ogólnie ceny od 50zł w górę chyba, że zajęcia grupowe to wtedy taniej, ale ja chcę indywidualnie ze względu na TŻ wstyd, no i to, że ktoś będzie się poświęcał tylko nam i dopilnuje, żeby było wszystko ok.

Madzia nazwisko mi się podoba na szczęście Pisałaś wcześniej, że kupiłaś bieliznę w szame a gdzie to jest ?
Stary 2008-08-08, 10:03   #1184
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

szame jest na sienkiewicza. po prawiej za paderewskiego jak idzie się w strone dworca.

lub w pazaży świętokrzyskim

ja kupiłam cos takiego (tylko bez dołu bo 50zł to przesada za majkti )
http://www.szame.pl/kolekcja%202007/html/Cameron.html
Stary 2008-08-08, 10:07   #1185
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
w sumie to ja sie teraz czyta to cheć posiadania podwójnego nazwiska to nie praktycznosć ani chęć zamochania swojego tylko moda. oczywiscie nie wszystko z nas idą za modą ale ...
Nie wiem, może dla kogoś podwójne nazwisko jest modą ale dla mnie na pewno nie. Mam podwójne, mimo że razem z imieniem to 26 liter. Moje nazwisko jest częścią mnie i nie wyrzeknę się go, proste. Nie zgodziłabym się przyjąć nazwiska męża bo we własnym odczuciu wyrzekłabym się siebie. Podwójne jest dla mnie jedynym akceptowalnym rozwiązaniem. Nie jestem tradycjonalistką i po ślubie nadal chcę być sobą a nie żoną swojego męża...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 10:33   #1186
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

przepraszam to kim będziesz jak nie żoną swojego męża a on mężem swojej żony?
Stary 2008-08-08, 10:55   #1187
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Nie wiem, może dla kogoś podwójne nazwisko jest modą ale dla mnie na pewno nie. Mam podwójne, mimo że razem z imieniem to 26 liter. Moje nazwisko jest częścią mnie i nie wyrzeknę się go, proste. Nie zgodziłabym się przyjąć nazwiska męża bo we własnym odczuciu wyrzekłabym się siebie. Podwójne jest dla mnie jedynym akceptowalnym rozwiązaniem. Nie jestem tradycjonalistką i po ślubie nadal chcę być sobą a nie żoną swojego męża...

jedni zmieniają, inni biorą 2 nazwiska a u jeszcze innych mąż przybiera nazwisko zony to zalezy jakie podjescie maja do tego ludzie, ja zmienilam, nie mowie na poczatku dziwnie sie czulam w koncu tyle lat wlasne nazwisko az tu nagle ale nie traktuje tego jak wyrzeczenia sie siebie , nadal jestem ta sama osoba z tym czy innym nazwiskiem i teraz nawet dziwnie sie czuje jak ktos mowi mi nazwiskiem panienskim tak sie juz zzylam z nowym, no ale ile ludzi tyle zdan na ten temat

Biustonosze:

Stary 2008-08-08, 10:59   #1188
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

ja myśle podobnie bo przecież nie imie czy nazwisko tworzy nas tylko my

ale fakt ile osób tyle opini i bynajmniej nie jest to związane z tradycjonalizmem
Stary 2008-08-08, 12:15   #1189
piramida
Przyczajenie

Witam wszystkich

Dołączam do was, mam nadzieje że mi pomożecie w organizacji mojego wesela.
piramida jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 12:19   #1190
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

witamy
mam nadzieje ze będziemy mogły pomóc kiedy planujecie ?
Stary 2008-08-08, 12:26   #1191
piramida
Przyczajenie

13-06-2009
piramida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 12:31   #1192
MentalMystery
Przyczajenie

Smile Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II

Witam Was zaangażowane Forumowiczki
Dość niedawno tutaj trafiłam. podoba mi się, że się tu tak fajnie wspieracie i - że jest tyle osób ze świętokrzyskiego chętnych do tego. Wczoraj zaczytałam się Waszymi postami do północy, co zapewne nie było korzystne dla mojego "wizażu" Szanowną małżonką zostanę pod koniec kwietnia, jeszcze jest trochę czasu, ale nie za wiele - w sumie jestem w proszku, salę będę zmieniać, ponieważ stwierdziłam, że poprzedni wybór - leśny gościniec na Zalesiu jednak estetycznie nie daje rady, szukałam czegoś stosunkowo niedrogiego i na północy Kielc (lub na północny zachód od Kielc), więc chyba zdecyduję się na Grants - dawna Belgia - nie znalazłam na forum negatywnych opinii o tym, ale może któraś z Was mogłaby napisać mi coś więcej dobrego lub złego o tej sali?
Jeszcze kwestia dj - niestety Wsól i Mirek nie mogą w moim terminie, a nie mogę znaleźć nigdzie numeru telefonu do dj Piroga - może ktoś mógłby przesłać mi namiary na niego?
Z góry dzięki!
poza tym życzę Wam wszystkim, żeby weselna rzeczywistość sprostała Waszym marzeniom Co do swojego podejścia - muszę przyznać, że razem z narzeczonym mamy spory dystans do spraw weselnych, choć chyba powoli się on zmniejsza
Pozdrówki dla Was
MentalMystery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 12:46   #1193
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
przepraszam to kim będziesz jak nie żoną swojego męża a on mężem swojej żony?
Oczywiście jestem żoną swojego męża Ale jakoś mężowie swoich żon bardzo rzadko zgadzają się na przyjęcie ich nazwiska i nikogo to nie dziwi. Więc...ale to indywidualny wybór każdej z nas

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 14:35   #1194
alkali
Przyczajenie

mam dziewczyny ogromna prosbe czy macie moze namiary na dobra krawcowa??
alkali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 15:57   #1195
bartolina
Raczkowanie

Dagunia24 swoją bieliznę kupowałam właśnie w Kamelii na Zagórskiej, panie bardzo miłe, fajna obsługa, wtedy był duży wybór. Oprócz tych sklepów, które wymieniłaś jest jeszcze sklep na Placu Wolności obok garniturów, tam też kiedyś widziałam bardotki.
Ja kupowałam bardotkę z pasem sylikonowym.
bartolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 18:10   #1196
agulla.@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alkali Pokaż wiadomość
mam dziewczyny ogromna prosbe czy macie moze namiary na dobra krawcowa??
Jeśli chodzi Ci o krawcową szyjącą suknie ślubne to polecam pracownie krawiecka Anna na ul. Kościuszki 8. Moja siostra szyła tam w zeszłym roku suknie i była bardzo zadowolona. A i ceny bardzo zachęcające Sukni innych niż ślubne raczej tam nie szyja.
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 18:50   #1197
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

dziewczyny możecie mi dać namiary na dobrego DJ na wesele ale dopiero w 2009 bede bardzo wdzięczna
Stary 2008-08-08, 18:53   #1198
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez GabrielaP Pokaż wiadomość
dziewczyny możecie mi dać namiary na dobrego DJ na wesele ale dopiero w 2009 bede bardzo wdzięczna
Polecam

http://www.piotrgladkowski.pl/

u nas będzie grał i jak dotąd spotkałam sie z samymi pozytywnymi opiniami na jego temat

Biustonosze:

Stary 2008-08-08, 19:24   #1199
lilusto
Raczkowanie

Witam Was serdecznie!
Bardzo dawno tu nie zaglądałam i mam duuuuuże zaległości!!! Mam nadzieję że nadrobię....

Muszę prosić o info dot. fotografów! Ile płacicie i za jakie usługi??? Mam kilku fotografów do wyboru i nie wiem na co się zdecydować???

P.S. Co to jest album włoski???
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 19:51   #1200
lilusto
Raczkowanie

aha.... zapomniałam się pochwalić wielkim osiągnięciem! -dopiero dwa dni temu zmówiłam zaproszenia....!!!
-mam nadzieję że rrozwieziemy je w miare szybko...???
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości