|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zmniejszenie piersi cz.2
|
|
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
Coraz bardziej zaczyna mi się dłuzyć do mojej operacji.
Iza po jakim czasie czułaś że już jest na tyle wygojone że możesz robić wszystkie czynności.
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
To zależy co masz na myśli mówiąc wszystkie? Tydzień leżałam w szpitalu i samoobsługa to był wyczyn. Po dwóch tygodniach zaczęłam brać się za jakieś prace domowe typu prasowanie, gotowanie, ale to tak na pół gwizdka bo szybko się męczyłam. Po trzech poczułam się silniejsza a po czterech można mówić o względnie wielu pracach. Oczywiście dźwiganie odpada, sięganie mocno w górę, w kuchni miałam stołeczek żeby nie wyciągać mocno rąk do góry, jazda na rowerze choć październik to mocno mi to nie dokuczało. Ale to naprawdę sprawa baaaaardzo indywidualna, jedna laska np. jechała spod szpitala do domu własnym autem gdzie dla mnie jazda jako pasażer była mocno męcząca. Jeśli jest taka możliwość żeby mocno zbastować na miesiąc to myślę że warto.
|
|
|
|
|
#844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i w końcu jakieś konkrety
|
|
|
|
|
|
#845 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez poproszę 😁
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- W moim przypadku (operacja prywatnie) byłam w klinice dobę. Powrot do domu....masakra. Każda dziura w jezdni- mega ból. Nie zapisałam pasów jako pasażer. Zwolnienie poprosiłam na tydzień. Drugi tydzień ( dogadalam sie z szefem) mialam pracę z domu. I nawet w 2-gim tygodniu bywało ciezko. Mieszkam na 4 piętrze bez windy. Czułam sie dobrze,ale jak zeszlam po schodach to nie dałam rady dojść do sklepu. Wiec forma to kwestia względna. Po 2 tygodniach wróciłam do pracy biurowej, ale o dzwiganiu, noszeniu ,podnoszeniu rak do góry to do tej pory zapomnij. Jestem prawie 2 miesiące po i zamierzam tak sie oszczędzać jeszcze przez miesiąc. Nie chce ograć z ogniem. |
|
|
|
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
iza_rut a możesz wrzucić to zdjęcie na forum? 😊
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Ja najbardziej boję się o to, że nie będę mogła wziąć półtorarocznej córki na ręce po operacji :/ prace domowe poczekają albo z grubsza można ogarniać, ale dziecko... mam nadzieję, że szybko będę mogła w pełni zająć się córką
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każda osoba która prosi o zdjęcia jest przeze mnie dodawana do kontaktów i może obejrzeć galerię
|
|
|
|
|
|
#848 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie nie przeraża ból , natomiast to, że trzeba będzie spać na plecach. ![]() Ponoć wszystkiego człowiek się uczy - więc .... ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
Do szpitala mam zamiar jechać pociągiem - mam bezpośredni i akurat mi bardzo godzinowo pasuje. Natomiast po wszystkim odbierze mnie mąż . Tyle dobrego, że większość drogi to autostrada... więc zobaczymy - wrócić muszę ...![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
IZA napisz jaki miałaś niezbędnik potrzebny w szpitalu. Jakie ubrania po operacji? Myślę, że chyba raczej rozpinane, co? Dałaś radę z nierozpinanymi? Jak to u Ciebie wyglądało... |
|||
|
|
|
|
#849 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie kobiety.
Nie mam tyle czasu aby przeczytać wszystkie wypowiedzi, ale problem mam taki sam - duży biust, przez który się męczę nie tylko fizycznie ale też psychicznie. Dziś byłam na rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego. Chce zrobić wszystko aby doszło do operacji na nfz. Czy w warszawie znacie godne polecenia miejsce w którym taka operacje robią ? Czy nadal w Łęcznej sa najbliższe terminy ? Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
#850 |
|
Przyczajenie
|
Mam konsultacje w Warszawie na Czerniakowskiej 7 sierpnia. Wtedy się dowiem kiedy najbliższy termin operacji. Z tego co wiem to w Katowicach najszybciej bo ok roku się czeka na operacje
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i napiszę. Mam już RTG kręgosłupa wraz z opisem, mammografię mam zrobioną ale bez opisu jedynie płytka CD, oraz mam opis USG piersi i liczę, że na podstawie tych badań Pani dr ustali mi termin o ile się zakwalifikuję |
|
|
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
IZA napisz jaki miałaś niezbędnik potrzebny w szpitalu. Jakie ubrania po operacji? Myślę, że chyba raczej rozpinane, co? Dałaś radę z nierozpinanymi? Jak to u Ciebie wyglądało...
No no ktoś tu miał sobie wydrukować moje wpisy na ten temat ![]() Warto mieć rozpinaną koszulkę czy piżamę ewentualnie dres, chodzi się jak wygodnie. Dobrze jeśli te rzeczy mają kieszenie, przydają się do noszenia drenów i innych rzeczy. Przydają się chusteczki nawilżane, bo przez kilka pierwszych dni zero kąpieli od pasa w górę. Ja brałam też dużo muzyki w komórce, na sali obserwacji np. sprzęt non stop pika, można od tego zwariować. Tam świeci też ciągle światło, żeby nie przeszkadzało brałam taki mały ręcznik żeby zasłonić oczy, jak dla mnie duża ulga. Żałowałam , że nie miałam wody z dzióbkiem, najwygodniej pić. W ogóle woda tylko mała. Dobrze do komórki mieć słuchawki z mikrofonem jeśli ktoś dużo rozmawia, bo ręka boli od trzymania. Ja brałam też taką poduszkę pod nogi, kręgosłup tak nie boli od ciągłego spania na plecach, i jeszcze takiego rogala jak w podróży na szyję. Wszystko jak na zdjęciach ze szpitala w mojej galerii. Biustonosz pooperacyjny miałam jeden, jest tyle opatrunku że on sie w ogóle nie brudzi a i człowiek się nie poci łażąc noga za noga Awaryjnie miałam wypożyczony używany, ale może z raz go użyłam. Ale wiadomo jak kto lubi. Z tą poduszką pod nogami to spałam z pół roku tak się przyzwyczaiłam i tak mi było najwygodniej, też nie śpię na plecach never! |
|
|
|
|
#853 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, wiem .... Dziewczyny też na pewno chciały by poczytać.😍😎 Dowiedzieć się co i jak 😎😍
|
|
|
|
|
#854 |
|
Przyczajenie
|
Witaj. Mam prośbę o dodanie mnie do kontaktów. Mam zaplanowany zabieg na 10 września. Dr.Mądry ma przeprowadzić operację. Chciałam obejrzeć Twoje zdjęcia.
|
|
|
|
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,a szczepicie sie na zoltaczke przed operacja? Ja mam za 3mies operacje w Lecznej, aktualny rozmiar 85f/80g
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#857 | |
|
Selena
|
Cytat:
Jeśli osoba była już szczepiona na żółtaczkę, bada się poziom przeciwciał anty-HBs. Jeśli wynik badania jest dodatni, ale niezbyt wysoki, przeprowadza się szczepienie przypominające, składające się najczęściej z jednej dawki szczepionki. W przypadku wyniku ujemnego, szczepienie musi być powtórzone w całości. Tak więc najpierw trzeba zrobić badanie krwi i sprawdzić poziom przeciwciał
|
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#859 |
|
Przyczajenie
|
Dalianna2311 ja jestem 4,5 miesiąca po porodzie. Ta druga lekarka, która była z dr Michalską sugerowała, że chyba przy karmieniu nie powinny mnie kwalifikować bo biust mi się później zmniejszy. Dr Michalska stwierdziła że aż tak bardzo to się nie zmieni. Ja mam rozmiar 65L więc dlatego pewnie nie miała wątpliwości. Jeśli masz naprawdę duże piersi to nawet miesiąc po porodzie nie powinno być problemu z kwalifikacją😊
|
|
|
|
|
#860 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
zawsze tj. mniej więcej od 20 lat myślałam o zmniejszeniu piersi ale wiedziałam że to jest droga impreza. Będąc na urlopie coś mnie podkusiło żeby poszukać jakiś forów na ten temat i dowiedziałam się że można na nfz. Przeczytałam forum od deski do deski, wiem co trzeba robić - wizyta konsultacyjna, skierowanie, zaświadczenie ortopeda/neurolog, usg no i zaczynam działać od poniedziałku, tak mnie zmotywowały wasze wpisy . Mam oczywiście obawy bo chociaż rozmiar biustu mam słuszny (75 H) to nie wygląda makabrycznie. Jest po prostu ciężki i uważam że za duży do mojej sylwetki (wysoka, szczupła). Może niejedna by o takim marzyła ale ja zawsze czułam się z nim źle. Dlatego postanowiłam, że sprobuję zawalczyć. Dziewczyny, czy mogłybyście doradzić, który szpital polecacie (liczę się z tym że będzie to daleko od miejsca zamieszkania, jestem z Gdańska). Słyszałam o Katowicach, Krakowie,Łęcznej, Warszawie. Wiem też, że wszędzie się czeka a najdłużej na Łęczną więc może tą sobie odpuszczę ale nie wiem zupełnie gdzie dzwonić żeby trafić na dobrego specjalistę. Czy macie może zdjęcia, przed i po zabiegu żebym ,mogła zobaczyć jak który lekarz zmniejszył Wam piersi. Z góry dziękuję za pomoc .[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Edytowane przez Jo_Zi Czas edycji: 2018-07-29 o 22:22 |
|
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
iza_rut proszę dodaj mnie do kontaktów bym mogła zobaczyć galerię 😊
|
|
|
|
|
#862 |
|
Przyczajenie
|
iza_rut ja też bym prosiła o dodanie do kontaktów żeby zobaczyć galerie
|
|
|
|
|
#863 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#864 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! W połowie sierpnia mam konsultacje w szpitalu Orłowskim u Darii Charytonowicz. Czy ktoś miał w ostatnim czasie konsultacje w tym miejscu? Czy rozmowa z Panią doktor jest bardzo stresujaca? Jak ona do tego wszystkiego podchodzi? Jestem bardzo podekscytowana, że ten dzień nadchodzi ale im bliżej tym większy stres mi towarzyszy...
Czy są też może osoby które szybko doszły do siebie po operacji? Jak bardzo jest to kwestia indywidualna? Na ile bolesnych dni się przygotować? Bo ciężko będzie mi nie móc zbyt wiele robić przez pare miesiecy Pozdrawiam Was wszystkie! |
|
|
|
|
#865 |
|
Rozeznanie
|
Na tej stronie masz dokładny opis jednej z naszych koleżanek. Przeczytaj sobie. Na pewno znajdziesz tam odpowiedzi na swoje pytania.😍😍
Wizytą kwalifikacją nie stresuj się 😍😍 |
|
|
|
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
Udało się w Katowicach! Zabieg 29.07.2019
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#868 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BRAWO !!!!!! ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Yogurtowa - BRAWO !!!!!! |
||
|
|
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja mam termin w Łęcznej na marzec 2021
jakby ktoś miał na zbyciu jakis wcześniejszy termin i chciał się zamienić to jestem chętna. Z tymi zaświadczeniami od lekarzy o wslazaniach do operacji to ja dostalam informacje, ze nie musi to być żadne zaswiadczenie, a wystarczy RTG kręgoslupa z opisem oczywiście musza być tam jakies zmiany w kręgosłupie.Btw. Jest tu ktoś z Białegostoku kto jest już po drugiej stronie mocy?
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

mam nadzieję, że szybko będę mogła w pełni zająć się córką

wrócić muszę ...
i napiszę. Mam już RTG kręgosłupa wraz z opisem, mammografię mam zrobioną ale bez opisu jedynie płytka CD, oraz mam opis USG piersi i liczę, że na podstawie tych badań Pani dr ustali mi termin o ile się zakwalifikuję 
Pierwsze wolne terminy były na czerwiec, ale sama taki wybrałam bo jeszcze karmię, więc potrzebuję więcej czasu. Bardzo mnie pocieszyło to,że pani doktor twierdzi, że sie kwalifikuję do operacji na szypule. W Łęcznej od razu mi powiedziano, że to będzie pełny przeszczep.