![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Taki przystojny, a taki... nieśmiały?
Poznałam faceta. W sumie to jest właściwie klientem firmy, w której pracuję.
Przystojny meeega i bardzo inteligentny, ale dopiero od jakiegoś czasu zaczął się więcej odzywać. Generalnie to na początku, kiedy rozmawiałam o nim z koleżankami z pracy nie potrafiły nic więcej na jego temat powiedzieć. Okazało się, że poza użyciem form grzecznościowych, rzadko kiedy mówi coś więcej. Parę razy odniosłam wrażenie, że próbuje sam nawiązać rozmowę ![]() Chciałabym się z nim spotkać poza pracą, a pojęcia nie mam, jak go ośmielić, czy zachęcić. Raz, kiedy zdarzyło mi się skierować w jego stronę komplement, spalił taką "cegłę", jakiej w życiu u nikogo nie widziałam ![]() Zdarzyło się też, że on poniekąd zasugerował chęć spotkania, ale było to tak mało konkretne, że uznałam, iż lepiej poczekać na konkretne zaproszenie. I się nie doczekałam, niestety... Sama też w sumie mogłabym zaproponować spotkanie, ale wolałabym zobaczyć też troszeczkę inicjatywy z jego strony. Dziewczyny, może któraś miała do czynienia z facetem tak nieśmiałym? Jak w ogóle "ugryźć" ten temat? On się czerwieni nawet, kiedy dotknie mojej ręki albo kiedy ja mu się przyglądam... Bardzo mi się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Taki przystojny, a taki... nieśmiały?
Nie ma sensu czekać na pierwszy krok. Zaproponuj kawę i tyle
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Jest w tym jakiś paradoks, że zawsze ciągnęło mnie do silnych osobowości, facetów z mocnym charakterem, a teraz kompletnie nie umiem się odnaleźć w sytuacji.
Bo momentami myślę sobie: kurczę, dlaczego ja zawsze muszę zaczynać temat i dążyć do dyskusji? Nie zrozumcie mnie źle; kiedy ja zacznę, to widzę po nim, że jest ta ulga, że on zaczynać nie musi... Tylko, że chwilami chciałabym, aby to on przyszedł i zagadał, powiedział komplement, itd. Wiem, że mu się podobam, bo nawet moje koleżanki zgodnie tak twierdzą i widzą, że odkąd się pojawiłam, jestem jedyną osobą, która go obsługuje - on czasami tak lawiruje, żeby do mnie przyjść, ze jest to aż zabawne... ![]() Obawiam się trochę, że jeśli ja wyjdę z inicjatywą pierwsza, to z jego strony później będzie wciąż oczekiwanie na to, abym to ja coś proponowała. On naprawdę jest bardzo nieśmiały... Nie wiem kompletnie, jak wygląda życie i związek z taką osobą - nigdy nie miałam z kimś takim do czynienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zaproś go sama i tyle |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lokalna gwiazda
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;85136111]
![]() może spotkaj się z nim najpierw poza pracą, bo brzmisz zabawnie zastanawiając się nad wyimaginowanym związkiem z totalnie obcym facetem...[/QUOTE] ... który może mieć (surprise!) dziewczynę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;85136111]
![]() może spotkaj się z nim najpierw poza pracą, bo brzmisz zabawnie zastanawiając się nad wyimaginowanym związkiem z totalnie obcym facetem...[/QUOTE] No właśnie chcę się spotkać i już nawet wstępnie się umówiłam ![]() Wiem, że jest sam - mówił mi o tym. Choć w ogóle nie pytałam i nawet nie krążyłam wokół tego tematu. Mocno mnie zresztą wtedy zaskoczył. Z tym związkiem to przesadziłam, ale pisałam późno i z lekka na rauszu ![]() ![]() Ciekawa jestem ogólnie takiego typu osoby jak on. Sama jestem dość przebojowa i gadatliwa i mam obawy, czy on ze mną wytrzyma... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia.!
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Może jak poczuje się pewnie, pozna cię to sam zacznie działać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;85148666]Jeżeli podrywasz faceta o takim usposobieniu, to miej świadomość, że on taki jest i raczej się nie zmieni. Jeżeli ci to nie pasuje na dłuższą metę, to daj spokój sobie i jemu.[/QUOTE]
To nie zasada ![]() ![]() Mam w otoczeniu kilka przykładów, grzecznych i nawet trochę nieśmiałych facetów, którzy w swoim towarzystwie są rozkręceni, gadatliwi i bardzo charyzmatyczni. Więc po co od razu zniechęcać autorkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Wiecie, bo to jest tak, że ja się obawiam zrobić coś nie tak. Naprawdę mi się podoba
![]() ![]() Liczę na to, że przy bliższym poznaniu trochę się otworzy i wykaże więcej inicjatywy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
I jak w końcu z tą kawą? Zaprosiłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;85148666]Jeżeli podrywasz faceta o takim usposobieniu, to miej świadomość, że on taki jest i raczej się nie zmieni. Jeżeli ci to nie pasuje na dłuższą metę, to daj spokój sobie i jemu.[/QUOTE]
Nieśmiałość może wynikać z wielu faktów. To może być taki charakter człowieka, ale mogą być kompleksy, problemy rodzinne, jakieś sytuacje z dzieciństwa, odrzucenie przez kogoś bliskiego w przeszłości, brak pewności siebie, brak zaufania do ludzi i wiele innych czynników, a może nawet złożenie kilku czynników jednocześnie. Poza tym nieśmiałość może dotyczyć tylko kontaktów z kobietami (i to niektórymi), tylko rozmów z nieznajomymi, tylko sytuacji oficjalnych, tylko gdy się przebywa w większej grupie, albo w innym wybranym ograniczonym zakresie. Nad tym można pracować, oczywiście pod warunkiem, że ta nieśmiała osoba tego chce... a czasami nawet odbywa się z ograniczoną świadomością, po prostu ciąg zdarzeń powoduje, że to się dzieje, nabiera się pewności siebie i ośmiela pozwolić sobie na więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dobrze radzą. Zaproponuj spotkanie i zobaczysz co dalej. Nikt tego teraz nie przewidzi, czy będziesz dobrze czuła się w związku z nieśmiałym facetem, czy rozkręci się. Co do brania inicjatywy taka mała uwaga, często osoby nieśmiałe nabierają do tego odwagi po bliższym poznaniu.[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;85136111]
![]() może spotkaj się z nim najpierw poza pracą, bo brzmisz zabawnie zastanawiając się nad wyimaginowanym związkiem z totalnie obcym facetem...[/QUOTE]A co w tym strasznego? Wyskakiwanie do niego z jakimiś związkowymi propozycjami na tym etapie byłoby dziwne, ale nie widzę nic złego w zastanawianiu się, czy to dobry materiał na faceta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Przede wszystkim nie znasz go, to jedynie wrażenie jakie odnosisz. Możesz się bardzo zdziwić. Może się też okazać, że ta "nieśmiałość" to zniesmaczenie tym, że podrywasz klienta albo zwyczajnie brak zainteresowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
lokalna gwiazda
|
Dla mnie, podrywanie klienta trąci brakiem profesjonalizmu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Rozeznanie
|
Nie podrywam. Rozmawiamy od jakiegoś czasu, ale nie rzucam mu się na szyję z odległości kilometra...
Rozumiem, że kiedy pyta, co u mnie słychać, powinnam zrobić nabzdyczoną minę, mruknąć "dziękuję, w porządku" i wcisnąć nos w papiery, żeby (nie daj Boże) nie pomyślał, że mi się może podobać. Dopóki nie zauważyłam, że po omówieniu spraw służbowych lubi chwilę postać i niezobowiązująco pogadać, to się nie wyrywałam. To jakaś zbrodnia, że mi się podoba, będąc jednocześnie klientem mojej firmy? Zwolnić się mam, czy jak? On nie ma nikogo - sam mi powiedział. Ani chłopaka ![]() ![]() Tak, umówiłam się z nim wstępnie na kawę. Jeśli się nic nie zmieni (jemu ani mnie), to widzimy się w okolicach weekendu. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() Czerwieni się na twarzy, mruknie "przepraszam" i czeka aż ja przejmę na siebie "ciężar" konwersacji. Widzę, że czasami czuje się skrępowany. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Nie ma. Już pisałam, że jest singlem. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
No rzeczywiście; taka zwyczajna rozmowa o tym, co u mnie czy u niego, to taki podryw, ze ho ho ![]() Nie jestem typem dziewczyny, która podrywa faceta. Zwyczajnie okazuję mu sympatię, bo to miły facet i tyle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Abstrahując trochę od tematu - A co robić, gdy klient podrywa Ciebie? (Pytanie kieruję do wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia autorko!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja co najwyżej mu podaję coś do pisania albo odbieram od niego opłatę i tyle ![]() No i zawsze chwilę pogadamy "przy okazji". Tak w ogóle czasami zauważam, że są tendencje, aby tu kogoś "przydusić", zamiast wesprzeć. Nie oczekuję wcale samych pozytywnych opinii, ale czasami nie rozumiem, za co obrywam... Za to, że mi się spodobał? Za to, że jest klientem? Za to, że wierzę w to, że kiedy mówi "nikogo nie mam", to nie ma? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kotissska Czas edycji: 2018-07-31 o 07:50 Powód: p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Reszta to mój komentarz do postów niektórych osób, które chcą mnie pożreć żywcem, bo mi się ten facet podoba ![]() ![]() Edytowane przez julka_25 Czas edycji: 2018-07-31 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet jakbyś miała nie wiadomo jaką pracę, to Twoja sprawa jak profesjonalnie to wygląda. Ludzie sobie przypisują dziwne prawo oceniania, pouczania i narzucania tego co najlepsze. ![]() ![]() Jeśli jest wolny, zgodził się na spotkanie to wszystko się okaże. Żadna zbrodnia, jeśli nie ma nikogo, nie jest w związku. Okazać się może sympatyczną gadułą, kwestia sprawdzenia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.