Zwi±zek na odleg³o¶æ - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2018-07-30, 12:05   #1
KatjaMilay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 69

Zwi±zek na odleg³o¶æ

Witajcie.
Jestem z moim ch³opakiem 2lata. I w sumie te dwa lata studiowalismy w jednym mie¶cie, co prawda daleko od domu, ale to by³o jedyne miasto gdzie mogli¶my byæ razem. Teraz on idzie na studia do miasta bli¿ej domu. Skoñczy³ policealna szkole aktorska. I chcia³ studiowaæ teraz to normalnie. Dosta³ siê do najgorszej opcji dla nas. Najdalej. Poci±giem mamy 8 godzin do siebie. On zaczyna od wrze¶nia. Jego studia trwaj± 4lata mi zosta³y jeszcze 3lata. Czy by³ kto¶ w podobnej sytuacji? Przetrwaliscie czy wrêcz odwrotnie?

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
KatjaMilay jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-07-30, 14:10   #2
raj321
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 21
Dot.: Zwi±zek na odleg³o¶æ

Mia³em w rodzinie jeszcze trudniejszy przypadek. Dziewczyna pochodz±ca z miasta A studiowa³a w mie¶cie B oddalonym wiele kilometrów, bankowo dalej niz 8 godzin podró¿y poci±giem. Pozna³a ch³opaka który by³ spod stolicy, dobre parêset kilometrów od poprzednich dwóch miejscowo¶ci. Co¶ nieprawdopodobnego i mi osobi¶cie siê w pale nie mie¶ci takie co¶ przerabiaæ, ale widaæ, ¿e je¶li siê chce to siê da - s± kilka lat po ¶lubie, maj± synka.
raj321 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-07-30, 15:52   #3
KatjaMilay
Raczkowanie

To ile byli tak na odleg³o¶æ. No my te¿ oboje z Pomorza a ja studiuje w Krakowie. A mój ch³opak idzie do Olsztyna.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez KatjaMilay Poka¿ wiadomo¶æ
To ile byli tak na odleg³o¶æ? No my te¿ oboje z Pomorza a ja studiuje w Krakowie. A mój ch³opak idzie do Olsztyna.

Stary 2018-07-30, 16:24   #4
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wiadomo¶ci: 5 437

6 lat na odleg³o¶æ - ja Szczecin, T¯ Warszawa. Da siê

Nuova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-07-30, 17:15   #5
KatjaMilay
Raczkowanie

A tak co ile siê widzieli¶cie?

Stary 2018-07-30, 18:06   #6
Dagunia
Komplikatorka

Wiadomo¶ci: 20 298

My mamy do siebie 600 km. Godzinê samolotem, 5 godz samochodem i 7 poci±giem
Jak siê chce to siê da
Stary 2018-07-30, 18:30   #7
aliani
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 558

Prawie 5 lat na odleg³o¶æ na pocz±tku zwi±zku. Wiêkszo¶æ czasu odleg³o¶æ 8-10 h poci±giem lub 8 h samochodem. Bezproblowo, bez rozstañ, przerw, pretensji itp. wiêc jeste¶my dowodem, ¿e siê da. Chocia¿ nie wiem, jak to prze¿yli¶my, bo uwielbiamy spêdzaæ czas ze sob± i aktualnie po 3 dniach bez siebie ju¿ mocno têsknimy. My¶lê, ¿e to dlatego, ¿e co miesi±c max 2 które¶ przyje¿d¿a³o na weekend lub kilka dni i telefony kilka razy dziennie, o ile które¶ nie by³o mocno zajête. Teraz prawie 5 lat jeste¶my razem, 3 lata po ¶lubie.
aliani jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2018-07-30, 19:15   #8
raj321
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 21

Z jej rodzinnej miejscowo¶ci do miasta w którym studiowa³a by³o prawie 600 kilometrów. Do jej lubego 5 godzin. Z miasta w którym studiowa³a do niego mia³a ponad 200 kilometrów (przepraszam, ¿e powy¿ej trochê przeobrazi³em sytuacje lecz i tak by³ to logistyczny sajgon tym bardziej, ¿e ona nie by³a zmotoryzowana (brak prawka i auta) . W razie czego czas podró¿y ujêty jest uwzglêdniaj±c jazdê autem,a ona podró¿owa³a poci±giem lecz z lenistwa pos³u¿y³em siê pewn± stron± wyliczaj±c± czas podró¿y z punktu A do punktu B

Byli wiesz co razem w taki sposób bodajze 4 lata. Ka¿da sytuacja jest oczywi¶cie inna, lecz je¶li siê chce, to widaæ, ¿e jest szansa, ¿e siê da Tylko pytanie, czy warto niejednokrotnie....

Edytowane przez raj321
Czas edycji: 2018-07-30 o 19:19
raj321 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-07-30, 19:58   #9
megamag
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 7 488

Temat stary jak ¶wiat. Jest mnóstwo zwi±zków, które ¿yj± tak latami z wyboru lub konieczno¶ci. Jak komu¶ zale¿y na tej konkretnej osobie, to da sobie z tym radê. Jak komu¶ bardziej zale¿y, ¿eby mieæ kogo¶ na miejscu, a nie konkretnie tê osobê, to powie, ¿e to niemo¿liwe. Wa³kowano to ju¿ milion razy na tym forum.
megamag jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-07-30, 23:25   #10
KatjaMilay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez raj321 Poka¿ wiadomo¶æ
Z jej rodzinnej miejscowo¶ci do miasta w którym studiowa³a by³o prawie 600 kilometrów. Do jej lubego 5 godzin. Z miasta w którym studiowa³a do niego mia³a ponad 200 kilometrów (przepraszam, ¿e powy¿ej trochê przeobrazi³em sytuacje lecz i tak by³ to logistyczny sajgon tym bardziej, ¿e ona nie by³a zmotoryzowana (brak prawka i auta) . W razie czego czas podró¿y ujêty jest uwzglêdniaj±c jazdê autem,a ona podró¿owa³a poci±giem lecz z lenistwa pos³u¿y³em siê pewn± stron± wyliczaj±c± czas podró¿y z punktu A do punktu B

Byli wiesz co razem w taki sposób bodajze 4 lata. Ka¿da sytuacja jest oczywi¶cie inna, lecz je¶li siê chce, to widaæ, ¿e jest szansa, ¿e siê da Tylko pytanie, czy warto niejednokrotnie....
200 to ja bym chcia³a i to bardzo hah. No có¿ bêdê musia³a chyba probowac. Innego wyj¶cia nie mam

Stary 2018-07-31, 10:54   #11
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 322

Cytat:
Napisane przez megamag Poka¿ wiadomo¶æ
Temat stary jak ¶wiat. Jest mnóstwo zwi±zków, które ¿yj± tak latami z wyboru lub konieczno¶ci. Jak komu¶ zale¿y na tej konkretnej osobie, to da sobie z tym radê. Jak komu¶ bardziej zale¿y, ¿eby mieæ kogo¶ na miejscu, a nie konkretnie tê osobê, to powie, ¿e to niemo¿liwe. Wa³kowano to ju¿ milion razy na tym forum.
Równie dobrze mo¿na napisaæ 'jak komu¶ zale¿y, to zdradê wybaczy, a jak nie umie, to mu nie zale¿y". Takie "ja wiem lepiej komu zale¿y". Komu¶ mo¿e mega zale¿eæ, ale jednak lata bycia na odleg³o¶æ mog± co¶ zmieniæ na gorsze, sprawiæ, ¿e relacja zacznie s³abn±æ. Ile zwi±zków, tyle sytuacji. Opinia, ¿e chêæ bycia z kim¶ na co dzieñ oznacza chêæ bycia z kimkolwiek, oby tylko byæ z kim - serio? To takie dziwne, ¿e niektórym odpowiada bycie na odleg³o¶æ (s± tacy którzy to wrêcz preferuj±), a innym jednak nie i chc± byæ z ukochanym, czy ukochan± blisko równie¿ w sensie blisko¶ci miejsca?

Autorko, spróbuj. Je¿eli np. za rok uznasz, ¿e masz jednak dosyæ, ¿e taka forma zwi±zku Ci nie odpowiada, to pogadacie o tym i co¶ zmienicie lub siê rozstaniecie. Przysz³o¶ci nie przewidzisz.

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2018-07-31 o 11:32
Ellen_Ripley jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-07-31, 11:31   #12
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 327

Oczywi¶cie da siê,..
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-07-31, 13:47   #13
megamag
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 7 488

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Poka¿ wiadomo¶æ
Opinia, ¿e chêæ bycia z kim¶ na co dzieñ oznacza chêæ bycia z kimkolwiek, oby tylko byæ z kim - serio?
Klasyczna wiza¿owa nadinterpretacja, której nawet nie chce mi siê komentowaæ. Tak, s± tylko dwie opcje. Jak nie chcesz ¿yæ na odleg³o¶æ, to we¼miesz kogokolwiek, nawet bezdomnego.

A ¿e niektóre zwi±zki nie przetrwaj± odleg³o¶ci? Có¿ bywa. Widocznie nie by³o im pisane albo nie by³y tego warte. Mówi siê trudno, ¿yje siê dalej.
megamag jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-07-31, 13:51   #14
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 322

Cytat:
Napisane przez megamag Poka¿ wiadomo¶æ
Klasyczna wiza¿owa nadinterpretacja, której nawet nie chce mi siê komentowaæ. Tak, s± tylko dwie opcje. Jak nie chcesz ¿yæ na odleg³o¶æ, to we¼miesz kogokolwiek, nawet bezdomnego.
(...)
Ujê³a¶ to tak, jak ujê³a¶, a ca³o¶æ Twojej wypowiedzi brzmia³a jak brzmia³a (i to zdanie odczyta³am w kontek¶cie ca³o¶ci). Mo¿na to by³o niestety tak zrozumieæ. Mo¿e minusy komunikacji pisanej, a mo¿e Twoje chyba dosyæ negatywne nastawienie do osób, które mog± nie daæ rady zwi±zkowi na odleg³o¶æ (lub go nie chcieæ).

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2018-07-31 o 13:55
Ellen_Ripley jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-07-31 14:51:49

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.