Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-30, 11:38   #2461
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Podzielam zdanie co do upałów wolalabym chodzic w ciąży niz juz z dzieciaczkiem i tylko patrzec jakie to męczące dla Niej. Przy kp cala glowka jej sie poci, niewiadomo ją trzymać :/Summer dziekuje, jest juz troche lepiej. Nastrój mam calkiem dobry, ale to z rana. Wieczory są straszne, wczorajszy tez przeplakalam, nawet nie wiem dlaczego.
Czuje sie caly czas trochę gorsza, bo nie doswiadczylam tej calej wielkiej fali miłości cos powoli sie we mnie rozwija, ale nie jest tak jak wszedzie piszą, że caly bol znika i pozostaje tylko miłość. Wczoraj tez pierwszy raz od powrotu ze szpitala mialam okazje poprzyrulac koty. Tulilam i płakałam. Kazdego dnia na pewno bedzie co raz lepiej, wiem to.Kropko, to chrzrst w sumie udany wazne, że w kościele chlodno. My to jeszcze poczekamy z takimi wydarzeniami bo poki co to ja sie nawet boje wyjsc z Małą na spacer, bo sie rozplacze lub coś

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja jak są takie upały to podkładam jej przy KP pod główkę tetre i wtedy się tak nie poci

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 11:56   #2462
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Podzielam zdanie co do upałów wolalabym chodzic w ciąży niz juz z dzieciaczkiem i tylko patrzec jakie to męczące dla Niej. Przy kp cala glowka jej sie poci, niewiadomo ją trzymać :/Summer dziekuje, jest juz troche lepiej. Nastrój mam calkiem dobry, ale to z rana. Wieczory są straszne, wczorajszy tez przeplakalam, nawet nie wiem dlaczego.
Czuje sie caly czas trochę gorsza, bo nie doswiadczylam tej calej wielkiej fali miłości cos powoli sie we mnie rozwija, ale nie jest tak jak wszedzie piszą, że caly bol znika i pozostaje tylko miłość. Wczoraj tez pierwszy raz od powrotu ze szpitala mialam okazje poprzyrulac koty. Tulilam i płakałam. Kazdego dnia na pewno bedzie co raz lepiej, wiem to.Kropko, to chrzrst w sumie udany wazne, że w kościele chlodno. My to jeszcze poczekamy z takimi wydarzeniami bo poki co to ja sie nawet boje wyjsc z Małą na spacer, bo sie rozplacze lub coś

zua, szczerze? U mnie cały czas miłość rozwija się. Na początku w ogole jej nie czułam. Tylko poczucie obowiązku wzglądem tego małego stowrzonka i strach... I też zastanawiałam się, gdzie ta miłość... Ale z każdym dniem rośnie, zwłaszcza jak podczas karmienia otworzy oczka i popatrzy na mnie, złapie mnie za palec i mocniej się przytuli... takie pojedyncze momenty w ciągu całego dnia pełnego płaczu, zmęczenia i chęci ucieczki powodują, że serce otwiera mi się.

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 12:00   #2463
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Tż zabrał Lidke na spacer, jest taka senna a nie umie usnąć. Przy okazji zrobi zakupy, chwilo trwaj. Zobaczymy jak długo bez cyca wytrzyma a ja teraz mogę poleżeć przy wiatraku

Zua tak jak piszesz samo minie musisz to przetrawić. I nie obwiniaj się o tą fale miłości, ty ją masz tylko objawia się w inny sposób. Jesteś cudowną kobietą i przede wszystkim wspaniałą mamą widzisz już u was duże postępy. Małymi krokami a do celu. Pamiętaj że jeszcze przez ciebie przemawiają hormony i to one w większości tobą manipulują. Będzie dobrze

Monya a jak u was?

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 12:15   #2464
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja jak są takie upały to podkładam jej przy KP pod główkę tetre i wtedy się tak nie poci

Tez podkladam tetre, ale mimo wszystko włoski jej sie poca :/
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
zua, szczerze? U mnie cały czas miłość rozwija się. Na początku w ogole jej nie czułam. Tylko poczucie obowiązku wzglądem tego małego stowrzonka i strach... I też zastanawiałam się, gdzie ta miłość... Ale z każdym dniem rośnie, zwłaszcza jak podczas karmienia otworzy oczka i popatrzy na mnie, złapie mnie za palec i mocniej się przytuli... takie pojedyncze momenty w ciągu całego dnia pełnego płaczu, zmęczenia i chęci ucieczki powodują, że serce otwiera mi się.
Mam nadzieję Kropko, że będzie z kazdym dniem lepiej. Dobrze, że nie tylko u mnie taki stan...

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 12:23   #2465
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
To tak jak ja, też póki co to są tylko momenty gdy jestem szczęśliwa i ogarnia mnie miłość do tej małej potworki. Wczoraj gdy się do mnie uśmiechnęła to właśnie to poczułam i pewnie tak jak piszą dziewczyny to przyjdzie z czasem. U mnie instynkt macierzyński był bardzo słaby, gdybym miała czekać na jego przypływ to nigdy bym dzieci nie miała. Musimy przetrwać ten czas kiedy jeszcze dzieciaczki są nie kumate, będzie tylko lepiej. W moim tż też nie zakochałam się odrazu, miłość przyszła z czasem

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-07-30 o 12:25
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 12:40   #2466
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Regularkate - gratulacje Kochana dobrze że Magda jest już z Wami, strasznie się musiałaś namęczyć ale teraz będzie już tylko lepiej

My walczymy z upałami, wrzaskami i problemami z karmieniem ogólnie jest słabo - chciałam przestać się doić laktatorem ale Kluska nie przejada wszystkiego co mam w piersi więc czuję cały czas ból cycków dodatkowo nie mam pojęcia jak to wszytko ogarnąć żeby Młoda jadła załóżmy co te 3 h. Jak karmienia są na żądanie to Kluska potrafi i 5 h nie jeść zeby później łapać cyca co godzinę - kurde nie wiem co robię nie tak dziewczyny wy wybudzacie dzieci na karmienie czy czekacie aż same zgłodnieją?

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 12:40   #2467
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Wujek Google mi powiedział wiesz musiałam się przygotować psychicznie więc wyczytałam co się dało w necie

No ja się nie dziwię! Też wyczytałabym ile się da Albo zadzwoniła do koleżanek i pytała

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-07-30, 12:44   #2468
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Regularkate - gratulacje Kochana dobrze że Magda jest już z Wami, strasznie się musiałaś namęczyć ale teraz będzie już tylko lepiej

My walczymy z upałami, wrzaskami i problemami z karmieniem ogólnie jest słabo - chciałam przestać się doić laktatorem ale Kluska nie przejada wszystkiego co mam w piersi więc czuję cały czas ból cycków dodatkowo nie mam pojęcia jak to wszytko ogarnąć żeby Młoda jadła załóżmy co te 3 h. Jak karmienia są na żądanie to Kluska potrafi i 5 h nie jeść zeby później łapać cyca co godzinę - kurde nie wiem co robię nie tak dziewczyny wy wybudzacie dzieci na karmienie czy czekacie aż same zgłodnieją?

Ja wybudzam

Stary 2018-07-30, 13:03   #2469
aniama6
Zadomowienie

U nas znów dzień niespania od 7 rano 2x drzemka po ok 20-30 minut. Nievwiem już co robić. Budzi się z wrzaskiem, karmimy się z 15 minut zasypia albo i nie ale po odłożeniu 5 minut i pobudka. Tak wiec i mnie problemu wybudzania nie ma. Najdłużej śpi 3h. Ale to rzadkosc.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 13:26   #2470
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w te upały za każdym razem jak biorę małego na ręce to na tetrze, przynajmniej się tak do siebie nie przyklejamy.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 13:27   #2471
dorka24
Rozeznanie

Cytat:

Ja daję jej spać ile chce, wtedy to jedyny czas dla mnie ☺jak już czuję że mam dużo mleka to ręcznie trochę upuszczam.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-30, 13:28   #2472
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze ja też się zastanawiam, czy wybudzać ale Misiek ma żółtaczkę więc budzę. w nocy obudziłam się patrzę a on 5h śpi i dalej by spał

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 13:36   #2473
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Ja w te upały za każdym razem jak biorę małego na ręce to na tetrze, przynajmniej się tak do siebie nie przyklejamy.

Mi znajoma krawcowa uszyje dwie poduszki (z cienkim wypełnieniem) o wymiarach ok. 30x60 cm i na tym będę nosić Anielkę, żeby nie przylegała do mojego i tak spoconego ciała. Kuzynka ma takie i bardzo sobie chwali, pomagają też stabilizować ciało w czasie noszenia na rękach, bujania, itd.

Pojutrze, we środę mam KTG oraz wizytę na NFZ. Wreszcie się dowiem ile Mała waży tak pi razy oko Bo to i tak słaby sprzęcior, a jak nie będę pewna, to pójdę do swojego lekarza prywatnie, tu na miejscu, bo i tak muszę iść po zwolnienie, to zapytam czy mógłby mi zrobić szybkie USG z pomiarem.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 13:43   #2474
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja właśnie spi od 10:30 i pewnie zaraz sie obudzi. Dzisiaj nie wybudzam, bo kolezanka mi powiedziala, że jezeli dziecko dobrze przybiera, to nie trzeba budzić. Rozi juz w piątek przekroczyla wage urodzeniowa o 10 g więc niech sobie spi jak potrzebuje.
Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Kurcze ja też się zastanawiam, czy wybudzać ale Misiek ma żółtaczkę więc budzę. w nocy obudziłam się patrzę a on 5h śpi i dalej by spał

Pozytywna to jak jest zoltaczka to trzeba budzic ? Jaki jest powod ku temu ?

Stary 2018-07-30, 13:46   #2475
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja właśnie spi od 10:30 i pewnie zaraz sie obudzi. Dzisiaj nie wybudzam, bo kolezanka mi powiedziala, że jezeli dziecko dobrze przybiera, to nie trzeba budzić. Rozi juz w piątek przekroczyla wage urodzeniowa o 10 g więc niech sobie spi jak potrzebuje.Pozytywna to jak jest zoltaczka to trzeba budzic ? Jaki jest powod ku temu ?

Żeby dziecko częściej przystawiac i karmić bo wtedy więcej sika i wydala bilirubine

Stary 2018-07-30, 13:50   #2476
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Żeby dziecko częściej przystawiac i karmić bo wtedy więcej sika i wydala bilirubine

A widzisz dobrze, że mowisz ! Ale ona po takich cycowych maratonach po 3-4 h to i tak sporo sika i kupkuje, więc pozwalam jej pospac

Stary 2018-07-30, 13:52   #2477
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
A widzisz dobrze, że mowisz ! Ale ona po takich cycowych maratonach po 3-4 h to i tak sporo sika i kupkuje, więc pozwalam jej pospac

No to super!

Stary 2018-07-30, 13:56   #2478
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Mi znajoma krawcowa uszyje dwie poduszki (z cienkim wypełnieniem) o wymiarach ok. 30x60 cm i na tym będę nosić Anielkę, żeby nie przylegała do mojego i tak spoconego ciała. Kuzynka ma takie i bardzo sobie chwali, pomagają też stabilizować ciało w czasie noszenia na rękach, bujania, itd.

Pojutrze, we środę mam KTG oraz wizytę na NFZ. Wreszcie się dowiem ile Mała waży tak pi razy oko Bo to i tak słaby sprzęcior, a jak nie będę pewna, to pójdę do swojego lekarza prywatnie, tu na miejscu, bo i tak muszę iść po zwolnienie, to zapytam czy mógłby mi zrobić szybkie USG z pomiarem.
Dobra kobieto przypomniałaś mi, że mam cieniutką poduszkę taką 40x40. Muszę tylko uszyć poszewkę bawełnianą, bo mam tylko z minky, a to nie za fajne na upały.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 14:06   #2479
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

My walczymy z upałami, wrzaskami i problemami z karmieniem ogólnie jest słabo - chciałam przestać się doić laktatorem ale Kluska nie przejada wszystkiego co mam w piersi więc czuję cały czas ból cycków dodatkowo nie mam pojęcia jak to wszytko ogarnąć żeby Młoda jadła załóżmy co te 3 h. Jak karmienia są na żądanie to Kluska potrafi i 5 h nie jeść zeby później łapać cyca co godzinę - kurde nie wiem co robię nie tak
dziewczyny wy wybudzacie dzieci na karmienie czy czekacie aż same zgłodnieją?

Ja nie wybudzam, ładnie przybiera na wadze więc stwierdziliśmy z położna, że sobie darujemy.. Ona i tak słabo pije jak sie ja obudzi.

Dzień dobry, u nas znów noc na dole...
Ja się biorę za sprzątanie,a młoda śpi.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-07-30 o 14:07
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-30, 14:13   #2480
Sandam13
Rozeznanie

Cześć! My dzisiaj z moją pijawką mamy pierwszy dzień we dwoje bo mąż od dzisiaj wrócił do pracy. Balam się tego dnia a jednak jestem w szoku ile udało mi się zrobić, zrobiłam pranie, wysprzatałam kuchnie teraz robię obiad. Szkoda tylko że pospać mi nie dał no ale cóż. Wczoraj małemu odpadł pępek i zauważyłam to dopiero przy przewijaniu a kikutka znalazłam w łóżku niewiem czy to już był jego czas czy może pampers się zahaczył, ale była u nas położna dzisiaj i powiedziała że pępek jest idealny. Z nowości byliśmy wczoraj na sesji noworodkowej, nie byłam do końca przekonana ale trafiła nam się okazja i nie żałuję, Przemuś był mega grzeczny i uroczy na dniach mamy dostać zdjęcia już nie mogę się doczekać! A dzisiaj kończymy 2 tygodnie, to niesamowite jak ten czas leci przy dziecku..
Ja mam pytanie do mamusiek które odciagają pokarm, kupiłam sobie na próbę laktator ręczny żeby czasem odciągnąć trochę mleka żebym mogła pójść na zakupy i zostawić małego z kimś ale nie bardzo wiem kiedy odciągnąć. Po karmieniu odciągać to co zostaje w piersiach czy kiedy odciagacie? Ja się boję że odciagnę a akurat młody się obudzi na jedzonko a tu bar pusty..
A i jeszcze jedno pytanie czy myslałyście już o antykoncepcji po połogu? Ja czytam internety i nic mi za bardzo nie odpowiada ze środków które można stosować przy karmieniu piersią. Jeszcze poradzę się gina i będzie trzeba coś wybrać, chociaż nie powiem najlepiej mi odpowiadała antykoncepcja w ciąży czyli jej brak.
Gratuluję kolejnych maluchów, jestem z wątkiem na bieżąco niestety nie zawsze mam jak się odezwać z pijawką przy barze.
Czy mi się wydaje czy dawno nie odzywała się Karolina? Miałyśmy podobny termin czyżby już też miała swojego maluszka przy sobie?
Trzymam kciuki za ostatnie nasze dwupaki!

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 14:15   #2481
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Moja właśnie spi od 10:30 i pewnie zaraz sie obudzi. Dzisiaj nie wybudzam, bo kolezanka mi powiedziala, że jezeli dziecko dobrze przybiera, to nie trzeba budzić. Rozi juz w piątek przekroczyla wage urodzeniowa o 10 g więc niech sobie spi jak potrzebuje.Pozytywna to jak jest zoltaczka to trzeba budzic ? Jaki jest powod ku temu ?

podobno żeby jadło, żeby to wypłukać.

Stary 2018-07-30, 14:22   #2482
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Dzięki za odzew czyli wychodzi na to ze nie ma reguły i każdy musi wypracować swój sposób na kp my właśnie cycamy: zjadła z jednego i dopycha drugim muszę przyznać że bardzo topornie mi idzie karmienie, sutki mam nadal pogryzione a Duśka jak głodna albo zła to rzuca się na cyca jak wariatka i szarpie dlatego ja nie budzę jej na karmienia i mamy czasem długie przerwy - wstyd się przyznać ale odwlekam moment karmienia jak tylko mogę

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 14:37   #2483
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Cześć! My dzisiaj z moją pijawką mamy pierwszy dzień we dwoje bo mąż od dzisiaj wrócił do pracy. Balam się tego dnia a jednak jestem w szoku ile udało mi się zrobić, zrobiłam pranie, wysprzatałam kuchnie teraz robię obiad. Szkoda tylko że pospać mi nie dał no ale cóż. Wczoraj małemu odpadł pępek i zauważyłam to dopiero przy przewijaniu a kikutka znalazłam w łóżku niewiem czy to już był jego czas czy może pampers się zahaczył, ale była u nas położna dzisiaj i powiedziała że pępek jest idealny. Z nowości byliśmy wczoraj na sesji noworodkowej, nie byłam do końca przekonana ale trafiła nam się okazja i nie żałuję, Przemuś był mega grzeczny i uroczy na dniach mamy dostać zdjęcia już nie mogę się doczekać! A dzisiaj kończymy 2 tygodnie, to niesamowite jak ten czas leci przy dziecku..
Ja mam pytanie do mamusiek które odciagają pokarm, kupiłam sobie na próbę laktator ręczny żeby czasem odciągnąć trochę mleka żebym mogła pójść na zakupy i zostawić małego z kimś ale nie bardzo wiem kiedy odciągnąć. Po karmieniu odciągać to co zostaje w piersiach czy kiedy odciagacie? Ja się boję że odciagnę a akurat młody się obudzi na jedzonko a tu bar pusty..
A i jeszcze jedno pytanie czy myslałyście już o antykoncepcji po połogu? Ja czytam internety i nic mi za bardzo nie odpowiada ze środków które można stosować przy karmieniu piersią. Jeszcze poradzę się gina i będzie trzeba coś wybrać, chociaż nie powiem najlepiej mi odpowiadała antykoncepcja w ciąży czyli jej brak.
Gratuluję kolejnych maluchów, jestem z wątkiem na bieżąco niestety nie zawsze mam jak się odezwać z pijawką przy barze.
Czy mi się wydaje czy dawno nie odzywała się Karolina? Miałyśmy podobny termin czyżby już też miała swojego maluszka przy sobie?
Trzymam kciuki za ostatnie nasze dwupaki!

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Mi cdl zalecila sciagac pokarm po karmieniu po 7 minut w celu rozkrecenia laktacji. Nie zawsze udaje mi sie posciagac bo czasem juz nie ma nic w worach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-30, 14:44   #2484
KarolinaK
Zakorzenienie

Regular gratulacje!!! Biedna przeszłaś traumę . Na szczescie juz wszystko masz za sobą. Cudownie ze juz jestes z maluszkiem.

No miałam byc lipcowa ale juz nie ma rady, bede sierpniowa. Cisza i na nic sie nie zanosi. Jak sie uda na 2 sierpnia to tatuś dostanie pierwszy taki prezent na urodziny . A jak nie to musze szukac prezenty dla Tz’a a nie mam pomysłu.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 14:54   #2485
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Była położna mamy już 4kg

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 15:33   #2486
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Ja karmie na zadanie i mojego maluszka oprocz pierwszych dni w szpitalu nigdy nie mjsialam wybudzac- sam sie budzi co dwie max. Trzy godziny. Czasem przespi 4 ale to w nocy i po intensywnym dniu, kiedy to nie spal przez dlugi czas. Jedynie "wybudzam" go na kapiel,bo jak sie sam obudzi to za 5min jest taki krzyk, ze tz nie da rady go utrzymac. A wczoraj pierwszy raz zastosowalam bar mleczny na uspokojenie na szybkie 3min przed kąpielą- Kropek był rozkojarzony, marydny i miotal sie, wiec ja wzielam go na 3min i po tym byl spokojny jak aniolek. Nawet jak go z wody wyciagalismy to nie plakal

Dzisiaj zaliczylam kolejny etap w macierzyństwie-karmienie w parku

Dziewczyny ktore maja maty edukacyjne- jak je czyscicie? W instrukcji jest podane ze tylko szmatka no ale chcialabym to troche lepiej doczyscic dla Kropka. Jednak boje sie wsadzic to do pralki zeby nie zniszczyc...

A no i od wczoraj boli mnie jak na okres połóg mija w sobote, bylam u gin i powiedziala, ze na miesiaczke albo owulacje jeszcze nic nie wskazuje... moze teraz powoli rozkrecaja sie moje narządy?

Jeszcze nie zastanawialam sie nad antykoncepcja. Poki co nawet nie wiem kiedy uda nam sie ten teges po calym sniu padamy jak muchy... no a niby juz mam zielone swiatlo... troche czyje sie jak przed pierwszym razem

A i mam zielone swiatlo na joge, jedynie miesni brzucha nie obciazac jeszcze, a od września moge juz powoli angazowac brzuch

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-07-30, 15:55   #2487
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Była położna mamy już 4kg

brawa!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Regular gratulacje!!! Biedna przeszłaś traumę . Na szczescie juz wszystko masz za sobą. Cudownie ze juz jestes z maluszkiem.

No miałam byc lipcowa ale juz nie ma rady, bede sierpniowa. Cisza i na nic sie nie zanosi. Jak sie uda na 2 sierpnia to tatuś dostanie pierwszy taki prezent na urodziny . A jak nie to musze szukac prezenty dla Tz’a a nie mam pomysłu.
sierpień super miesiąc

Stary 2018-07-30, 16:27   #2488
aniama6
Zadomowienie

Karolina czasem się może coś rozkręcić w kilka godzin. Tak że mozesz jeszcze na lipiec zdążyć. Dziewczyny jakie macie maty edukacyjne? Bo chyba musimy coś fajnego kupić, Tymuś ma kasę z prezentów to akurat bym coś kupiła bo zaczyna się coraz bardziej otoczeniem interesować. Odpukać dziś spanie lepsze, wprawdzie pobudki częste ale dokarmiamy i śpi dalej. Nie wiedziałam do ten pory jak dużo można np w 20 min zrobić.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 16:48   #2489
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja karmie na zadanie i mojego maluszka oprocz pierwszych dni w szpitalu nigdy nie mjsialam wybudzac- sam sie budzi co dwie max. Trzy godziny. Czasem przespi 4 ale to w nocy i po intensywnym dniu, kiedy to nie spal przez dlugi czas. Jedynie "wybudzam" go na kapiel,bo jak sie sam obudzi to za 5min jest taki krzyk, ze tz nie da rady go utrzymac. A wczoraj pierwszy raz zastosowalam bar mleczny na uspokojenie na szybkie 3min przed kąpielą- Kropek był rozkojarzony, marydny i miotal sie, wiec ja wzielam go na 3min i po tym byl spokojny jak aniolek. Nawet jak go z wody wyciagalismy to nie plakal

Dzisiaj zaliczylam kolejny etap w macierzyństwie-karmienie w parku

Dziewczyny ktore maja maty edukacyjne- jak je czyscicie? W instrukcji jest podane ze tylko szmatka no ale chcialabym to troche lepiej doczyscic dla Kropka. Jednak boje sie wsadzic to do pralki zeby nie zniszczyc...

A no i od wczoraj boli mnie jak na okres połóg mija w sobote, bylam u gin i powiedziala, ze na miesiaczke albo owulacje jeszcze nic nie wskazuje... moze teraz powoli rozkrecaja sie moje narządy?

Jeszcze nie zastanawialam sie nad antykoncepcja. Poki co nawet nie wiem kiedy uda nam sie ten teges po calym sniu padamy jak muchy... no a niby juz mam zielone swiatlo... troche czyje sie jak przed pierwszym razem

A i mam zielone swiatlo na joge, jedynie miesni brzucha nie obciazac jeszcze, a od września moge juz powoli angazowac brzuch

U nas z spaniem tak samo pierwszy tydzień wybudzałam, a teraz to sam ma swój zegarek czasami umiem co do 5min powiedzieć kiedy się skubany obudzi
Kąpiemy po jedzeniu i bardzo mu się to podoba więc to jest sposób, aby Kropka do wody z pełnym brzuszkiem kłaść

emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-30, 17:09   #2490
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
U nas z spaniem tak samo pierwszy tydzień wybudzałam, a teraz to sam ma swój zegarek czasami umiem co do 5min powiedzieć kiedy się skubany obudzi
Kąpiemy po jedzeniu i bardzo mu się to podoba więc to jest sposób, aby Kropka do wody z pełnym brzuszkiem kłaść

Tylko ja nigdy nie chcialam go tak turlac z pelnym brzuchem a poza tym kolacja to po kapieli dlatego karmienie krotko przed to tylko w wyjatkowych sytuacja h. A tak to staram sie ok godziny po ostatnim karmieniu. Wtedy nawet na spiku wkladamy go do wanienki i tam dalej spi

Folinko chyba Ty polecalas aplikacje baby tracker? Jestem w niej zakochana! Nie dosc ze ladna wizualnie to jeszcze mega wygodna! Lece na niej od dwóch dni i dzieki temu nie zasmiecam sobie glowy kiedy i ile i z ktorej jadł!

Uczę się cierpliwości
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości