![]() |
#2491 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Z antykoncepcją to bardzo bym chciała wkładkę ale nie wiem kiedy ją można założyć i czy gin nie będzie widział przeciwwskazań. Na początek będziemy się męczyć z gumkami, tabletek nie chcę, bo po większości tyję (gin przepisuje jak leci, metodą prób i błędów ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2492 |
Wtajemniczenie
|
Mój Aniołek dzisiaj przeszedł sama siebie
![]() ![]() Znowu najadla się za wszystkie czasy więc zabraliśmy się za kąpiel.. I znowu dosłownie ryk.. Szybkie mycie i już zasnela.. I nagle uwidziala sobie ze będzie krzyczeć ![]() Maz ja uspokoił już nawet odłożył i co... Znowu płacz ![]() I teraz sobie smacznie śpi.. ![]() Wy tu piszecie o anty a ja sobie nie umiem wyobrazić narazie żebym miała to robić ![]() Dzisiaj podczas mycia wypadł mi fragment szwu wewnętrznego ![]() Blanka ![]() ![]() Karolina i Norka trzymam kciuki za Was! ![]() Była dzisiaj położna znowu.. Oglądnela mała, przemyla pępek i poszła.. Ile ma być tych wizyt? U mnie była już 3 raz.. I w sumie pytanie do Aniama.. Zrobiłam to badanie moczu i są wyniki.. Wszystko w normie, brak leukocytow itd. Tylko bakterie wyszły ponad normę.. Nie za dużo ale jednak ponad.. Czy to możliwe że skoro nie ma leukocytow tzn ze źle pobrałam ten mocz? Generalnie zrobiłam tak że umylam ja woda, potem osuszylam jednorazowym wacikiem, spsikalam octeniseptem, wysuszylam i założyłam ten nieszczęsny woreczek.. Wizytę mamy u lekarza dopiero w środę - poradzisz coś? ![]() ![]() Jeszcze mi się przypomniała jedna rzecz.. Dziewczyny które mają córki i pobieraly mocz małej.. Chyba Ty Bursztynku.. Czy Ty generalnie przemywasz małej wewnątrz warg? Bo z tego co kojarzę to w szpitalu mówili żeby tego nie robić.. Ale już nie jestem pewna.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-07-30 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Camelitos- nie pamietam z jakiego powodu badaliscie mocz. Ale generalnie jak tylko bakterie podwyzszone a leukocyty w porzadku to nie ma co się martwić. To pewnie bakterie ze skóry, nie to ze ty coś zle zrobiłaś tylko poprostu nie da się całkiem sterylnie pobrać a co dopiero u noworodka. Myśle ze lekarz powie ze ok, a jak bardziej panikujacy to zleci powtorke lub ewentualnie posiew, ale to zależy z jakiego powodu było to badanie. Ja padam. Teraz moje małe zasnęlo w wózku, ale cały dzień to naprawdę cyrki. Zasypia przy piersi i przy próbie odkładania płacz. I znów pierś, i rzeczywiscie je z tej piersi. Brzuch dziś lepiej, sporadycznie widziałam ze boli a i tak płacz. Ciagle mam nadzieje ze to przejściowe. I aż się boje nocy bo ostatnie 2,nie były takie różowe. Mnie jest potwornie gorąco, w nocy się tak pocę ze dosłownie się leje a tu musze ssaka małego jeszcze przytulać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2496 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja woreczka nie zakładałam bo lekarka powiedziała że w taki upał może się odparzyć więc robiłam polowanie z fiolką na rozłożonym podkładzie i w końcu się udało. Pomaga też masowanie zaraz nad wzgórkiem łonowym żeby się dzidzia posiusiala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2497 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I cdl też niewiele podpowiedziała (nagraliśmy z tż filmiki z akcji młodego) - zwróciła uwagę na technikę, że mały był torszeczkę za daleko ode mnie i nie było dobrej kontroli nad głową w pozycji klasycznej - podobno to może też wzmagać nerwy maluszka. Druga hipoteza nerwów to ból brzuszka. A czy Lidka nie denerwowała się przy odbijaniu? Bo jak biorę go do odbicia w trakcie karmienia (np. przy zmianie piersi) to zaczyna się szybko irytować - prężyć, odginać główkę, uderzać rękami i nogami. Nie wiem czy by to wyszło, jakbym miała go wziąć do odbicia w tych dodatkowych nerwach.. Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas ostatnie dwa dni były całkiem udane. Młody spał między karmieniami i za bardzo nie marudził. Dziś poszliśmy na 2-godzinny spacer bez Tż ![]() Jedyne co to teraz zaczyna się troszkę wściekać i tż go uspokaja. Zauważyłam, że Młody już jest naprawdę silny. Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-07-30 o 22:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2498 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój tż też ma dwie dużo młodsze siostry, ale niestety nie mają zbyt bliskich relacji ![]() Cytat:
![]() Nie rozumiem czemu nie chcieli Ci dać zzo... Napiszesz coś więcej? Wydaje mi się, że właśnie Tobie było ono potrzebne. Poród wywoływany, więc mógł być bardziej bolesny, co zresztą miało miejsce. Mógło zzo trochę opóźnić, a z drugiej strony mogło pomóc, bo byś się odprężyła... Już nie ma co gdybać, wiem, ale tak piszę w kontekście Twoich ewentualnych kolejnych porodów, gdyby sytuacja się powtórzyła. I u mnie tak było, jak i u Kropki i Ani, i u mnie też wywoływany jak u Ciebie, a ja i Ania miałyśmy zzo! I u mnie poszło choć z trudem to jednak sn. Cytat:
![]() Już byliśmy w trójkę wcześniej, ale nie na tak długo ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2499 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy Wy po porodzie nie jesteście bardziej głodne? ja nawet w nocy potrafię przebudzić się i być głodna
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak w nocy mam za długie przerwy to jem, zaraz wsunę banana ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2501 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2502 |
Zadomowienie
|
Może organizm chce odrobić energię?
Jestem tydzień po porodzie a na wadze tylko - 6 kg.. Zostało 6. Czemu tak. powoli leci? W dniu wpisu było - 3. A 3 kg to Miś ważył Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2505 |
Zadomowienie
|
Czyli wszystko ze mną oki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() nie odzywałam się bo byłam w szpitalu od czwartku popołudnia (po wizycie u ginekologa) do wczoraj popołudnia ![]() urodziłam Alicję 28.07 ![]() ![]() ![]() poród miałam super, wspominam dobrze, traumy nie mam żadnej ![]() ![]() buziaki dla was wszystkich ![]() P.S. można mnie wpisać na pierwszą stronę ![]()
![]() |
![]() |
#2507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2508 |
Zadomowienie
|
Hej, staram się Was podczytac, ale jest ciężko. Mój maluszek jest żywym srebrem bardzo absorbujacy. Jeszcze tz wrócił do pracy i jest gorzej dobrze ze ten tydzień mam pomoc mamy. Mały co druga noc ma chyba kolki. I po jedzeniu o 24/1 do 4 muszę go uspokajac. Ciągiem śpi maks 3 godziny raz w ciągu doby tak to drzemki ma na mnie i w wózku z 20 - 30 min czasem Godzinkę i na spacerze śpi ponad godzinę. Mam za mało pokarmu musimy dokarmiac. Pierwsze mleko bebilon nie podeszlo mi wymiotowal po nim. Teraz zmienislimy na hipp mniej ulewa i do dziś nie zwrócił. Rano chyba się przejadl. Ciężko ogarnąć czy juz się najadl czy nie przy mieszanym karmieniu. Kocham mojego smyka bardzo. Jak płaczę i boli brzuszek to się mi chce płakać razem z nim. A równocześnie potrzebuje raz na 2/3 dni wyjsc do 2 godz żeby chwilę nie wisiał na mnie i mieć czas dla siebie. Liczę że z kazdym tygodniem będzie lepiej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2509 |
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Właśnie była dziś ostatni raz położna. Mała super przybiera na wadze, nie ma co się dziwić jak prawie non stop na cycu. Dziś waży 4410g. Średnio w tydzień przybiera ok 300 ![]() Pozytywnaj nie tylko ty jesteś głodna cały czas ![]() Moniczka gratuluję ![]() ![]() Aaska na pewno z każdym dniem będzie coraz lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2510 |
Zadomowienie
|
Moni gratuluję
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pozytywna ja mam tak że rano moge jeść i jeść, ale po poludniu to mnie taka chandra dopada że od dwóch dni nie jadlam kolacji... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
Moniczka gratuluję
![]() U nas odpadł pępek ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2513 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Moniczka - ogromne gratulacje ![]() ![]() ![]() Aska- z czasem będzie tylko lepiej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Cambria jakbyś mogła to wyślij mi zdjecia!
Moja coś zaczyna płakać,ciekawe czy to ból brzuszka. Zrobiła kupke,a i tak potem płacz,jakoś udało nam się ją uśpić. Co do wagi to ja mam jeszcze ok 3,5lg-4kg na plusie. Ale jem słodycze i pewnie dlatego nie spada. Co do apetytu,to chyba większy miałam w ciąży. Ale jak się przegłodze,bo nie mam czasu zjeść,to potrafie zjeść tyle co mój mąż. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
Moniczka gratuluję!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2517 |
Zadomowienie
|
Ja obiad ugotowałam prawie, ciasto w piekarniku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- a i od wczoraj zakładam tetre. Na noc będzie pampuch. Aż tak ambitna nie jestem chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2518 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aaska, z całego serca polecam ci Femaltiker na laktację - działa stymulująco na hormony, więc to żadna ściema. mnie uratował życie, więc podaję tę radosną wieść dalej... po godzinie od wypicia zalewało mnie dosłownie... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Matę mamy tiny love, odpina się pałąki i wrzuca do pralki ![]()
![]() |
![]() |
#2520 |
Wtajemniczenie
|
Upaly daja sie we znaki.... Rozi od rana na cycu z małymi przerwami na drzemke przy mnie. Finalnie zasnela okolo 12:30 i przelozylysmy ją z mamą do leżaczka o 13 - poki co śpi. Biedne dzieciolki w te upały
![]() Skoro córka śpi, to wypadałoby sie zdrzemnac, nie ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.