|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część X
a kto wymislił to by ta przyjaciółka jechała
skoro Wy się wczesniej umawialiście na te 4 osoby to dlaczego Twoja kumpela ciągnie "balast" za sobą dlaczego nie pwiesz jej co o tym sądzisz
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urlop z nielubiana osobą to kaszmar jakiś.
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, ja ostatnio najbardziej lubię wyjazdy z Tżem i małym A gdyby tak się udało we dwoje jeszcze wyskoczyć byłoby bosko....ale my od początku jesteśmy trochę odludki, tzn. raczej ograniczamy się co do towarzystwa wyjazdowego Kiedyś musiałam mieć ze sobą cała watahę , towarzystwo a teraz mnie to męczy ![]() Ostatni raz na wyjeździe wspólnym byliśmy jakieś dwa lata temu w Kościelisku na majówce....było miło ale i tak się izolowaliśmy ....Ja nie lubię takich akcji wszyscy, wszystko robimy razem , jemy razem itp. My jako jedyni odłączyliśmy się od wspólnych zakupów, wspólnego gotowania bo ja na wyjazdach staram się mieć urlop od kuchni a oni non stop gotowali, zmywali, jakiś koszmar Jak mam tak odpoczywac to wolę siedzieć w domu, chyba za wygodna jestem ![]() Wesoło było, zwłaszcza jak znieśliśmy płyty i napiliśmy się trochę % i zaczęliśmy tańczyć....Oni w szoku, bo to było coś strasznie dziwnego i od tamtej pory śmieją się że jak się napijemy % to od razu uprawiamy Taniec z Gwiazdami i że nas zgłoszą
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To nie dla mnie.
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zresztą też zalezy od sytuacji. Wyjazdy w gory na narty moim zdaniem tylko ekipą. Tam własnie lubię to wspolne gotowanie, wspolne popijanie winka wieczorem. Szczegolnie ze ekipe narciarską mamy super. W ogole nie konfliktową, nie narzucająca wlasego zdania, bardzo zgraną przy tym...no taka swojską. Mozemy w majtach biegac i nikt się nikogo nie krępuje. Natomias wyjazdy nad morze juz wole we dwojkę. Raz bylismy ze znajomymi 2 lata temu i myslałam ze zwariuję z nimi...nic im się nie podobało. Tu nie, tam nie. O tej porze na spacer nie....oczywiscie w efekcie chodzilismy wszędzie sami...spotykalismy się tylko wieczorem na piwku..a i tak znajoma tak mnie drazniła ze zaraz zmywałam sie do pokoju. Są ludzie ktorzy na wyjazdy się nadają, a są którzy tylko problemy stwarzają.
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie ważna kwestia- zgrana ekipa, jeśli się taką ma to jest fajnie .Na narty rzeczywiście fajnie jechać grupą ale ze wspólnego gotowania i zmywania i tak się zawsze wolę wymiksować- tym bardziej że ciężko nam się dostosowac kulinarnie- zwłaszcza mojemu mężowi
|
|
|
|
|
#1778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,ale mi się dzień dziś ciągnie.
I jeszcze mi się tyle roboty zwaliło na głowę, bo jestem sama w pracy ![]() Ehhh...już się nie mogę doczekać 16:00!! |
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też mam bujne plany na weekend.
Dziś basen i kino, jutro urodziny siostry i impreza. Obiecałam, że pomogę, więc dostałam odpowiedzialne zadanie upieczenia chleba, brioszki i ciasta ![]() I jeszcze mam moją małą siostrzenicę na cały weekend... Oj chyba nie odpocznę
|
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie ze jej powiedzialam co o tym mysle... Ale to juz i tak nic nie zmieni...Bylam u tego lekarza i znowu trafilam na ta babe ktora nie chciala mi dac skierowania na badania krwi... Nie bede cytowac co ona gadala bo to wlosy dęba człowiekowi staja. Z wielką łaską rzucila mi skierowanie "na specjalne zyczenie pacjenta" i nawet na "dziękuję, do widzenia" mi nie odpowiedziała. Strasznie mi podniosła ciśnienie
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To przyjaciółka głupio się zachowała , skoro wiedziała że nie lubisz tej osoby ![]() Zresztą takie kwestie kto jedzie powinny być wcześniej uzgodnione a nie w ostatniej chwili jakieś szarady ![]() Z lekarzami to standard, ja jeśli muszę chodzę zawsze prywatnie , wiem kasa ale nie mam ochoty się o nic prosić i żebrać....To moja wada, tak jest ze wszystkim
|
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
To widzę, że udany weekend się szykuje
Ja dzis albo jutro idę na najnowszego Batmana a w niedzielę o 7:02 wyjeżdżam do Suwałk gdzie zaczynamy spływ
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
L_V , twin-maid zycze Wam udanego wyjazdu
Ines nie dziwie CI sie ze odechciewa sie jechac. my w gorach mielismy parke ktora okazala sie niezbyt fajnymi towarzyszami podrozy. nigdy wiecej ich nie zabierzemy ![]() TZ mnie do szalu doprowadza. mamy jechac nad to morze ale nie ma kwatery. juz nosem kreci i zapowiada ze on nie ma zamiaru placic za przypadkowa kwatere nie wiadomo ile i w ogole to nie chce jechac. bo morze jest bee..... (taaa... byl raz w zyciu w gdansku ale chyba morza nie widzial). wymyslelismy wczoraj ze wezmiemy namioty, moze pogoda dopisze i szybciej miejsce sie znajdzie. to on znow niezadowolony, bo pod namiotem nie ma zamiaru spac. i ciagle taka gadka dobija mnie tym, juz mi sie tego wyjazdu odechcialo
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wiem, że w szpitalu specjalistycznym porządnie mi zbadają te hormony więc chciałam skorzystać z tego, że tam może mi się udac zrobić to w ramach NFZ. Jeśli się nie uda to na pewno pójdę prywatnie. Cały czas mną telepie po rozmowie z przyjaciółką i później z tą głupią babą... Chyba sobie walnę jakiegoś kielicha na rozluźnienie .
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja powiem szczerze, że też nie lubię jeździć w ciemno ale czasami można zaryzykować, kiedyś jeździłam i zawsze coś znajdowałam a teraz muszę mieć rezerwację bo inaczej nie pojadę ale też to kwestia, że jeździmy z małym i pod tym względem zawsze wybieram kwatery ![]() Ines ale jak się tłumaczyła przyjaciółka, że co szkoda jej było i ją zabiera czy co ???? |
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co nie zmienia faktu ze to jego narzekanie jest dobijajace i moze sie odechciec. a ja naprawde chce chociaz na te 4 dni zmienic otoczenie...na podroz poslubna sie nie zanosi to chociaz taka mini przsedlusna sobie zafundujemy ja tam spanie w namiocie traktuje jako przygode- byle nie wialo tak jak w ostatnich dniach ![]() mam do Was pytanie. jako ze TZ kupil czerwona(bordowa) kamizelke i jakos duzo sie tego czerwonego przewija to nie bedzie za mdlo jak zrobimy tak kolorystycznie wesele? znaczy dekoracja bordowo-biala, nie wiem jak swiadkowej kreacja ale wtedy i bukiet z akcentami czerwieni itd
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początkowo plan był taki, że jedziemy tylko we trójkę. Ja, mój TŻ i ona. To sprawdzony sklad, juz nie raz tak wyjezdzalismy i dobrze sie czujemy w tym składzie. Potem sie okazalo ze "moze ta kolezanka pojedzie z nami". No ok, nie bardzo mi sie to uśmiechało bo tak jak mowilam, dla mnie jej towarzystwo na dluzsza mete jest bardzo męczące... No ale ok. To jednak wciąż było "może" więc miałam nadzieję... W międzyczasie okazalo sie ze jeszcze podwieziemy do Słowenii jednego przyjaciolki znajomego i on potem moze dolaczy do nas w Cro... Tu mi sie zapalila lampka ostrzegawcza bo o ile ten kolega jest bardzo bezproblemowy, to jednak zrobilo sie juz 5 osob... I powiedzialam ze dla mnie to już za dużo... I dzisiaj okazalo sie ze kolezanka zdecydowala sie z nami jechac i teraz juz nie wypada ją "wyprosic". Mialam nadzieje ze ona sama sie zorientuje ze skoro mamy juz komplet 4 osob, a ona dopiero co wrocila zza granicy to tak nie bardzo zeby jeszcze z nami jechala... No ale ona chce.
|
|
#1792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego za mdło ? Tylko co do świadkowej kreacji...ja mam zasadę, że nie wtrącam się do czyjeś ubranie w ogóle...![]() Do ostatniej chwili nie wiedziałam co założy moja świadkowa, zadecydowałyśmy dwie godziny przed bop miała 3 kreacje do wyboru ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
Ines powiem Ci że 5 osób w samochodzie bez klimatyzacji to trochę dużo, plus 20h jazdy.
My jechaliśmy we 4 i mieliśmy tyle rzeczy że jeszcze 2 małe torby oraz kilka pierdół leżało w samochodzie w środku, a jechaliśmy nie mały samochodem (mercedesem C klasa). Klimatyzacja chodziła cała drogę bo naprawdę tam jest wilgotno. Ale skoro musicie dać radę to jakoś dacie! Więc miłego wypoczynku! L_V miłego odpoczynku nad jeziorkiem ![]() Dorinka bawcie się dobrze ! cześć ![]() okna dziś z TŻ-em umyliśmy i mama zrobiła nam super zakupy w Ikei
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i taniej transport wychodzi... No ale 5 to już przesada . Nie pozostaje mi nic innego, jak po prostu zacisnąć zęby. Jakoś to będzie... Tylko muszę się zaopatrzyć w dobre środki na chorobę lokomocyjną. A częste postoje znacznie wydłużą nam podróż... No trudno. Tylko że ja w podróży (szczegolnie gdy prowadze) potrzebuje spokoju. A tej dziewczynie sie buzia nie zamyka, gada non stop, śpiewa... Musze sie zaopatrzyc w w jakas szeroką taśme klejącą
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytam tylko co planuje ale jak juz cos ma to ok. za to moj brat mnie meczyl jak ma sie ubrac i nie przyjmowal odpowiedzi ze obojetne. jak napisalam jaki TZ ma stroj to stwierdzil ze musi isc na zakupy. poprosilam go tylko ze jakby mogl to garnitur ciemny (czarny czy cos) a i tak mi jest glupio
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
[quote=Ines1985;8517061]Raczej nie w tym rzecz, bo naprawdę masę wyjazdów już zaliczyliśmy w takim składzie i nigdy jej to nie przeszkadzało, nawet jak tydzień temu byliśmy w Olsztynie to podkreślała że mamy już taki sprawdzony skład i bardzo lubi z nami wyjeżdżac. Ja sama ją namawiałam, żeby wziela jeszcze kogos do towarzystwa, 4 osoby to naprawdę luzik
a i taniej transport wychodzi... No ale 5 to już przesada . Nie pozostaje mi nic innego, jak po prostu zacisnąć zęby. Jakoś to będzie... Tylko muszę się zaopatrzyć w dobre środki na chorobę lokomocyjną. A częste postoje znacznie wydłużą nam podróż... No trudno. Tylko że ja w podróży (szczegolnie gdy prowadze) potrzebuje spokoju. A tej dziewczynie sie buzia nie zamyka, gada non stop, śpiewa... Musze sie zaopatrzyc w w jakas szeroką taśme klejącą [/quote]![]() Ja nie lubię wyjeżdzać w trójkę, chyba że większe grono to może być nieparzyście...bo jakoś tak głupio ani pomigdalić się ani nic bo jakoś tak niezręcznie ![]() Cytat:
, ale macie fajną mamę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1797 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dorinko a dziecko gdzie sprzedajecie ![]() Twin udanego splywu. Cytat:
Cytat:
Też bym się wkurzyła. Nic innego Ci nie pozostaje tylko mimo wszystko mysleć pozytywnie. Byle dojechac do celu a tam uciekać od towarzystwa tej koleżanki. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

skoro Wy się wczesniej umawialiście na te 4 osoby to dlaczego Twoja kumpela ciągnie "balast" za sobą

A gdyby tak się udało we dwoje jeszcze wyskoczyć byłoby bosko....ale my od początku jesteśmy trochę odludki, tzn. raczej ograniczamy się co do towarzystwa wyjazdowego
Kiedyś musiałam mieć ze sobą cała watahę , towarzystwo a teraz mnie to męczy 
Jak mam tak odpoczywac to wolę siedzieć w domu, chyba za wygodna jestem
i że nas zgłoszą