|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
Najważniejsze że wszystko dobrze
![]() Mnie teraz po prawej stronie jajnik zaczął boleć ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
#2822 |
|
Rozeznanie
|
Aldente to dobrze ze nic poważnego to sie oszczędzaj kochana bo strachu się najadlas 😘
Unas troche popadało ale dalej duszno 😧
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Aldente dobrze że wszystko ok
![]() Ja dziś po wizycie u kardiologa który robił mi echo serca. Jakiś skurcz jest, jak to opisał niedomykalność zastawki mitralnej (czy jakoś tak bo nie pamiętam) ale niby to nic złego i po ciąży może przejść. I ponoć nie jest to wskazanie do cesarki. No jeszcze holter mnie czeka i będzie wiadomo wszystko. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
al_dente dobrze, że wszystko w porządku i tak jak dziewczyny pisały bezkarnie teraz leniuchuj i oszczędzaj się ile możesz
patrzę na pogodę, jutro mają być burze ale co z tego jak ochłodzenia nie przyniosą, bo ochłodzenie o 2 stopnie to dla mnie żadne ochłodzenie
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2828 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I prawidłowo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
U mnie nawet burz nie ma żeby było jakiekolwiek ochłodzenie. Cały czas upał. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja lekarka mi powiedziała żeby się nie przywiązywać do terminu bo to może być +/- 3 tygodnie względem tej daty ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Witamy al_dente dobrze że wszystko w porządku, odpoczywaj i daj mężowi pole do popisu Ja, o dziwo, kolejny upalny dzień całkiem pozytywnie zniosłam, czuję, że wraca mi energia Dziewczyny, czy Wy coś ćwiczycie? |
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Mogłyby te upały odpuścić
nawet nie byłam świadoma tego jak taki upał może przeszkadzać ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2831 |
|
Wtajemniczenie
|
Upały okropne ;/ aż sie nie chce nigdzie wychodzić ale pod wieczór troszkę pocwiczylam i czuję się jak człowiek.
Niby przytyłam niecały 1 kg, a jednak czuję wodę i opuchnięcie w udach dlatego cisne z ćwiczeniami ..
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2019
Cytat:
No ja przez pierwszy trymestr totalnie się ostałam. W drugim niby się wzięłam ale w większości lenistwo wzięło górę. Ostatnio jak zobaczyłam moje uda to masakra, całe zalanie tak jakby tam się wszystko umiejscowiło i totalnie sflaczało. Teraz zauważyłam, że ta wysypka jakby się trochę uspokoiła na ramionach odkąd smaruję tłustym kremem ale schodzi niżej - tam gdzie nie smarowałam. Wyglądam jak pogryziona... Dziś czytałam o szpitalach, które rozważam i wszędzie totalnie opinie podzielone. U Was są szpitale gdzie mają w większości dobre oceny??? Za to rzuciła mi się w oczy piękna klinika, gdzie na spokojnie mogłabym rodzić, w sensie bez tego obrzydzenia szpitalnego (tracę apetyt w szpitalu totalnie) ale ceny wysokie...szkoda tyle wydać na jedną akcje, już wolę przemęczyć się w szpitalu i na dziecko to wydać.
|
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
Al dente super, ze wszystko dobrze! Lepiej zawsze sprawdzic.
AnnLady, czyli chyba nie ma sie czym martwic A ja od wczoraj czuje ruchy i co mnie bardzo dziwi, to nawet je widać- porusza mi sie brzuch w miejscu gdzie czuje. Nie wiedzialam, ze tak szybko mozna zobaczyc, chociaz na pewno nikt obok by tego nie widzial są delikatne, ale to juz na 100% to. Fajnie wiedziec, ze maluszek wlaśnie buszuje w brzuchuCo do cwiczen to ja odpuscilam, ale codziennie chodze na 3 dluższe spacery z psem, wiec mam systematyczny ruch i myśle, ze moja aktywnosc w ciązy to bedą właśnie spacery i basen Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
No mam nadzieję że to nic poważnego, na razie czekam na swojego kardiologa niech zobaczy wynik echo serca. Potem da mi holter, bo ten wczoraj też o tym mówił. No i zobaczymy ostatecznie co będzie.
Co do ćwiczeń to ja nic nie robię, ale nie mogę. Nawet na basen mi zakazała chodzić. Teraz w sierpniu spytam czy już mogę choć troszkę iść i popływać choć w małym basenie na rzeczce a nie na sportowym. A najlepiej wczoraj spotkałam się z koleżanką z którą już dawno się nie widziałyśmy i pierwsze co od niej usłyszałam "Ty schudlas" roześmiałam się i dopiero później jej powiedziałam że jestem w ciąży i zaczęłam już 18 tydzień. Dziewczyny, która ma Xiaomi Redmi 4x?? Bo mam pytanie: czy Wam też zdarza się tak że ginie Wam tapeta z ekranu i ustawia się taka automatyczna? Bo zdarza mi się to od czasu do czasu, niby nie często ale wkurza mnie to i nie wiem co jest przyczyną tego. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
chwilę po 7 był rzeczoznawca do samochodu, kłaść już się potem nie opłacało bo taki gorąc od rana że i tak bym nie usnęła ale najważniejsze, że już załatwione, teraz czekać tylko jak wycenią i z głowy ![]() po południu w ruch pójdą ogórki w ocet, a potem chciałam się jeszcze przejechać do galerii, bo w niedzielę mamy rocznicę a kilka dni później tż ma urodziny i muszę ogarnąć prezent ![]() Cytat:
nie mogę się tego doczekać który dziś tydzień i dzień u Ciebie?
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę się Wam moim "brzuchem" w 18 tygodniu
jeszcze nikt nie uwierzy że w ciąży jestem IMG_20180731_090626.jpegWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież Ty prawie brzucha nie masz. U mnie to taki gigant już ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Ja nie ćwiczę, mam lenia, ale chodzę na spacery, wiec troche ruchu na pewno mam ![]() Te upały są straszne, okropnie się czuję ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie będzie podobnie, bo mamy troche załatwiania z remontemDzisiaj 17+1 Cytat:
pełnie po polowie ciąży to sie zmieni. U mnie z kolei juz dosyc pokazny brzuch Już z samego rana widać, ale jak coś zjem to wtedy jest duuuzy- a wcale duzo nie jem, tzn normalnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś też ledwo żyje, miałam iść zakupy zrobić na obiad i zupę, ale nie dam rady. W głowie mi się kręci, ledwo żyje. Muszę w zamrażarce czegoś poszukać. Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2841 | ||||
|
City of Bones
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też wielkiej różnicy nie widzę w moim Ehh.. ciężka noc dziś była.. W połowie nocy obudziłam się z takim bólem głowy, że niemal płakałam.. Mąż robił mi zimne okłady i to trochę pomogło, a na dokładkę komar ugryzł mnie pod okiem i chodzę z takim wielkim plackiem pod okiem na pół policzka
|
||||
|
|
|
#2842 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się zmusiłam, żeby iść do sklepu, moje zapasy sie skończyły. Ale juz nigdzie nie wychodzę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
To miałaś przeżycia nocne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też jeszcze nic nie widać
Dziewczyny a smarujecie się jakimiś kremami/balsamami ? Nie ukrywam, że nigdy tego nie lubiłam i nie wiem czy jest sens w tych kremach czy nie ;P Odnośnie upałów, tragedia... ja jeszcze w pracy siedzę - mamy chyba z 30 stopni
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie gotuje kompot z jabłek. Idealny na ta pogodę.
O 10 byli już tak gorąco. Ja naprawdę podziwiam kobietki z większymi brzuchami jak ja na tym etapie tak cienko znoszę taka pogodę ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
ale ogólnie jak ktoś nie wie to sam się nie domysli. Ostatnio w Kościele wpakowalam się do ławki i Pani tak na mnie spojrzała. Pewnie myślała że nie chce mi się stać ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj miałam iść na pocztę rano, ale oczywiście się nie wyrobiłam i jest południe. Gorąco. Siedzę w domu
![]() Piękny brzuszek widziałam ![]() Co do balsamow, to ja się zmaruje z ziaja na rozstępy, nie wiem czy cos pomoże, ale chociaż nie będę miała wyrzutów sumienia, że nie próbowałam Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
taaaa ...lezenie do gory brzuchem
![]() Cytat:
U mnie tez zawiele nie widac, wczoraj bylismy na urodzinach chrzesnicy to rodzina szwagierki pytala czy to byl jakis zart z ta ciaza moze potem tez wam wrzuce fotke Cytat:
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2849 | ||
|
City of Bones
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2850 |
|
Agnuka
|
Heej
strasznie długo mnie tutaj nie było, aż mi wstyd za siebie! Ale teraz miałam "za swoje" i dzielnie siedziałam przez dwa dni po kilka godzin i nadrabiałam zaległe posty ![]() Tyle się działo, urwanie głowy, że na nic nie było czasu - mieliśmy w międzyczasie dwa wesela, do tego chodzę cały czas do pracy, z wyjątkiem 2tygodniowego urlopu, podczas którego byliśmy z mężem na wczasach - 10 dni odpoczynku-super! Początkowo mieliśmy postanowione, że w tym roku nigdzie nie lecimy, bo na jesień rozpoczynamy budowę wyczekanego i wymarzonego domu, który pochłonie caaaałą maaaaasę pieniędzy, ale w fazie euforii po udanych prenatalnych i wiadomości, że raczej w styczniu powita nas dziewczynka, zarezerwowaliśmy na szybko wyjazd tak ostatni raz tylko we dwoje i powiem Wam, że tego nam było trzeba! ![]() w dodatku poczułam też pierwsze "bulgotki" od Michasi, wspaniałe uczucie! Aha, jeżeli ktoś obawia się podróżowania samolotem, to uspokajam - myślę, że jeżeli nie ma przeciwwskazań od lekarza, to śmiało można. Potwierdzam na własnym przykładzie, było ok! 2godzinny lot zniosłam bez najmniejszego problemu - i tego samego życzę każdej z Was, w końcu sezon urlopowy. Lot szybciutko mija, a później czas na odpoczynek
Edytowane przez agnuka Czas edycji: 2018-07-31 o 13:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

no i chłopak już na 100%
Ale zobaczymy bo jak małej będzie śpieszyć się tak jak i mi to luty nas zastanie
ale najważniejsze, że już załatwione, teraz czekać tylko jak wycenią i z głowy
jeszcze nikt nie uwierzy że w ciąży jestem 
Już z samego rana widać, ale jak coś zjem to wtedy jest duuuzy- a wcale duzo nie jem, tzn normalnie 

Mąż robił mi zimne okłady i to trochę pomogło, a na dokładkę komar ugryzł mnie pod okiem i chodzę z takim wielkim plackiem pod okiem na pół policzka
ale ogólnie jak ktoś nie wie to sam się nie domysli. Ostatnio w Kościele wpakowalam się do ławki i Pani tak na mnie spojrzała. Pewnie myślała że nie chce mi się stać 

strasznie długo mnie tutaj nie było, aż mi wstyd za siebie! Ale teraz miałam "za swoje" i dzielnie siedziałam przez dwa dni po kilka godzin i nadrabiałam zaległe posty