mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-08, 11:31   #2041
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Siedze w pracy i mi sie ten tescik nie otwiera!!!!
Musze poczekac do 19 jak bede w domku i zaraz sobie zrobie

Wejdź po prostu na www.noworodek.pl i znajdziesz go w kalkulatorach..... mi się też po tamtym linku nie chciał załadować

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 11:45   #2042
roxi1980
Zakorzenienie

Ja właśnie się zwlekłam z wyra
Wczoraj się trochę przestraszyłam... miałam znów taki "brudny" śluz i ból podbrzusza, który nie mijał po no-spie, a że mój lekarz jest dopiero w poniedziałek - postanowiłam nie czekać i pojechałam do pierwszego otwartego gabinetu prywatnego w okolicy. No i faktycznie mam ten śluz, w środku więcej niż wypływa. Lekarz podejrzewa, że to skutek odstawienia Duphastonu, albo znów podplamianie z mojego łożyska, króre jest nisko na przedniej ścianie
Dostałam znowu progesteron (Duphaston odstawiłam zgodnie z poleceniem lekarza w piątek) - tym razem Luteinę dopochwową, mam brać no-spę forte i diphergan (żebym ładnie wypoczywała - czyt. spała...).
Dzidzia w porządku - rośnie sobie - na pewno ma powyżej 10,2 cm, bo tyle zmieściło się w "obiektywie" - z tym, że część główki była poza nim. Serduszko bije ślicznie, bobo ruchliwe jak zawsze. Generalnie mam leżeć, leżeć i... leżeć, no i łykać leki, przynajmniej do wizyty u mojego lekarza czyli do 19.08. Może więc mnie nie być na kompie tak często.
Trzymajcie się i potrzymajcie czasem jakiegoś kciuka za mnie... kurna nie jest mi dane spokojnie przechodzić przez tą ciążę
Buziaki

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 11:59   #2043
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Dziewczynki tak mi wyszlo
Wynik: Na 48% będzie to chłopczyk. Na 52% będzie to dziewczynka.18-go mam wizyte bede wtedy w 18tyg.
Powiedzial ze nie bedziemy robic usg,tylko chce zobaczyc moje drugie badania morfologia i mocz
Czemu nie chce zrobic usg?
Jak upre sie na usg przy tej wizycie to bedzie juz widoczne czy to chlopczyk czy dziewczynka?

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 12:38   #2044
arletap110
Raczkowanie

GG do arletap110

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Wynik: Na 48% będzie to chłopczyk. Na 52% będzie to dziewczynka.18-go mam wizyte bede wtedy w 18tyg.
Powiedzial ze nie bedziemy robic usg,tylko chce zobaczyc moje drugie badania morfologia i mocz
Jak upre sie na usg przy tej wizycie to bedzie juz widoczne czy to chlopczyk czy dziewczynka?
Myślę, że płeć będzie już widoczna, ale zależy jak dzidzia sie ułoży. Lekarze wolą robić USG po 20. tyg., są wtedy dużo większe szanse, że będą mogli stwierdzić czy chłopiec czy dziewczynka
arletap110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 12:40   #2045
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Hm,czyli dac sobie spokoj na tej wizycie z usg?Tym bardziej ze za kazde usg dodatkowo 90zl o tak dla kaprysu bez sensu
Mowil,ze zrobimy usg chyba z tego co pamietam w 22tyg
Ciekawe czemu akurat w tym?

Stary 2008-08-08, 12:42   #2046
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Ja właśnie się zwlekłam z wyra
Wczoraj się trochę przestraszyłam... miałam znów taki "brudny" śluz i ból podbrzusza, który nie mijał po no-spie, a że mój lekarz jest dopiero w poniedziałek - postanowiłam nie czekać i pojechałam do pierwszego otwartego gabinetu prywatnego w okolicy. No i faktycznie mam ten śluz, w środku więcej niż wypływa. Lekarz podejrzewa, że to skutek odstawienia Duphastonu, albo znów podplamianie z mojego łożyska, króre jest nisko na przedniej ścianie
Dostałam znowu progesteron (Duphaston odstawiłam zgodnie z poleceniem lekarza w piątek) - tym razem Luteinę dopochwową, mam brać no-spę forte i diphergan (żebym ładnie wypoczywała - czyt. spała...).
Dzidzia w porządku - rośnie sobie - na pewno ma powyżej 10,2 cm, bo tyle zmieściło się w "obiektywie" - z tym, że część główki była poza nim. Serduszko bije ślicznie, bobo ruchliwe jak zawsze. Generalnie mam leżeć, leżeć i... leżeć, no i łykać leki, przynajmniej do wizyty u mojego lekarza czyli do 19.08. Może więc mnie nie być na kompie tak często.
Trzymajcie się i potrzymajcie czasem jakiegoś kciuka za mnie... kurna nie jest mi dane spokojnie przechodzić przez tą ciążę
Buziaki
Kasiu odpoczywaj jak nawiecej, szkoda, ze nie bedzie cie na Wizazu, ale dla dzidziolka wszystko.
Wszystko bedzie dobrze bo wiecej niz polowa forum trzyma za was kciuki!
Uszy do góry
Do lózeczka marsz

Cytat:
Powinno byc juz widac, ale nie kazdy lekarz chce zdradzic 'tajemnice'
Daj znac jak sie dowiesz.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 13:05   #2047
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Daj znac jak sie dowiesz.[/quote]

Inny lekarz bada i inny robi usg.Czyli jak zdecyduje sie 18-go na usg,to bede wiedziala czy bede miala coreczke?

Stary 2008-08-08, 13:18   #2048
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Hm,czyli dac sobie spokoj na tej wizycie z usg?Tym bardziej ze za kazde usg dodatkowo 90zl o tak dla kaprysu bez sensu
Mowil,ze zrobimy usg chyba z tego co pamietam w 22tyg
Ciekawe czemu akurat w tym?
Pomiedzy 18 a 22tc robi sie USG polówkowe na którym sprawdza sie glównie organy dziecka. Dziecie jest tuz na tyle duze, ze mozna wszystko zobaczyc ale kosci jeszcze nie stwardnialy i mozna przez nie podejzec co w srodku gra i buczy.
Jest to jedno z wazniejszych badan podczas ciazy.
Plec podaje sie tylko dla 'kaprysu' rodziców, to nie ma tu nic do rzeczy, a ze jest juz na tyle rozwiniete to mozna stwierdzic czy to XX czy XY

Cytat:
Daj znac jak sie dowiesz.
Inny lekarz bada i inny robi usg.Czyli jak zdecyduje sie 18-go na usg,to bede wiedziala czy bede miala coreczke?[/quote]

Najlepiej zapytaj czy mozna zrobic USG bo chcesz sprawdzic plec. Jak Ci odmówi, to masz wszystko na talerzu.
Sama zdecydujesz.
Stary 2008-08-08, 13:42   #2049
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Najlepiej zapytaj czy mozna zrobic USG bo chcesz sprawdzic plec. Jak Ci odmówi, to masz wszystko na talerzu.
Sama zdecydujesz.[/quote]

Dokladnie tak zrobie.Oj to juz w nastepny poniedzialek

Stary 2008-08-08, 15:48   #2050
skoja
Rozeznanie

Glizda - ból głowy mogą powodować ostatnio duże wahania temparatury, odkąd odsatwiłam (z wyboru dziziola) kawę nie miałam bólów głowy, a ż do przedwczoraj i wczoraj też. Ja myślę, że ciśnienie może grać tu dużą rolę i z tą kawą mogłabyś spróbować. Chociaż mi przeszło bez kawy (odpukać)
I śliczne zakupy zrobiłaś! A to wdzianko z uszami! Suuuper! Takiego szukam A gdzie szukasz? Na Allegro?
Ja już tez nie wytrzymałam i zaczęłam zakupy dla maluszka - miałam zacząć we wrzesniu. Ale zaczęłam od ręczniczków, pieluszek flanel., pokrowców na przewijak, generalnie takich rzeczy, o których wczesniej nie miałam pojęcia a które po zsumowaniu też troche kosztują (dlatego jak rozłożę - mniej to odczuję), no i nie są to jeszcze ubranka, choć jeden komplecik biały kupiłam jak mi przyślą to wkleję zdjęcia.
W weekend może namówię też mojego domowego fotografa do fotek to coś bym wkleiła, bo brzuch mam chyba dziwnie duży jak na końcówkę 16 tc
Sandrunia - też miałam mieć USG w tym tygodniu i miałam być może poznać płeć - i nic Lekarka stwierdziła, że ciąża się dobrze rozwija i nie widzi potrzeby robienia USG - jeśli nie trzeba lepiej nie, a na to my z TZ w szoku - bo przecież płeć i w ogóle dawno malucha widzieliśmy, powiedziała, że jak bardzo chcemy to może zrobić ale nie widzi potrzeby. Dlatego chyba jeszcze poczekamy hmm... Potem pomyśłałm, że to może i lepiej. Im później się dowiemy tym mniejsze prawdop. pomyłki (choć ono będzie istniało aż do porodu ) Ale wytrzymam. Chcociaż cały czas miałam przeczucia na chłopaka.
W sumie stwierdziłam, że mi wszystko jedno, ale potem zauważyłam, że cały czas mówimy dziziol, maluszek, on - bobas, nawet fasolkę zmieniliśmy na fasolek Więc przed wizytą u gin. w środę jak sobie zdałam z tego sprawę, to się przeraziłam, że tak naprawdę ani razu nie myślałam, że noszę tam dziewczynkę. Więc, żeby było sprawiedliwie zaczęłam mówić po rpostu do dziwczynki, i trochę sobie pomonologowałam Z wyraźnym użyciem rodzaju żeńskiego
I tak jeszcze pewnie będę przez 6 tygodni...Ech...
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 16:11   #2051
Nika.83
BAN stały

GG do Nika.83

Muszę się podzielić tą super wiadomościa z WAMI Otóż siedzę sobie teraz w pracy a że nie mam ludzi to ma luzik... i co czuję... lekkie kopnięcia dzidzola - cudowna spara - pierwsze drobne kopniecia). Jestem szczęśliwa. O 17.00 zamykam biuro i zaczynam weekend a to oznacza że nie włączam komputera przez dwa dni. Więc życze wszytkim udanego weekendu i do poniedziałku!!!
Nika.83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 16:20   #2052
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika.83 Pokaż wiadomość
Muszę się podzielić tą super wiadomościa z WAMI Otóż siedzę sobie teraz w pracy a że nie mam ludzi to ma luzik... i co czuję... lekkie kopnięcia dzidzila - cudowna spara - pierwsze drobne kopniecia). Jestem szczęśliwa. O 17.00 zamykam biuro i zaczynam weekend a to oznacza że nie włączam komputera przez dwa dni. Więc życze wszytkim udanego weekendu i do poniedziałku!!!

Wiem znam to pierwsze uczucie.Mnie kopnelo w niedziele 3 sierpnia o 7 55cudowne uczucie,ale ''raczej'' wyczuwalne tylko dla Ciebie jak narazie

Skoja czytalam gdzies,ze sa tyg ciazy w ktorych jest niebezpiecznie robic usg.Moze rzeczywiście cos tym jest?
Chyba jednak zagryze zeby do nastepnego usg
Wytrzymalam 17tyg,to i wytrzymam 4 wiecej(byleby tylko cipeczka sie pokazala na monitorku)

Stary 2008-08-08, 16:28   #2053
Nika.83
BAN stały

GG do Nika.83

[quote=Sandrunia Niepoń;8517709]Wiem znam to pierwsze uczucie.Mnie kopnelo w niedziele 3 sierpnia o 7 55cudowne uczucie,ale ''raczej'' wyczuwalne tylko dla Ciebie jak narazie

Wiem, wiem że tylko ja to póki co czuję ale powiem, że i tak starcza mi to narazie. Tak, czy siak zostaję cudownym przeżyciem
Nika.83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 16:31   #2054
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nika.83 Pokaż wiadomość
Muszę się podzielić tą super wiadomościa z WAMI Otóż siedzę sobie teraz w pracy a że nie mam ludzi to ma luzik... i co czuję... lekkie kopnięcia dzidzola - cudowna spara - pierwsze drobne kopniecia). Jestem szczęśliwa. O 17.00 zamykam biuro i zaczynam weekend a to oznacza że nie włączam komputera przez dwa dni. Więc życze wszytkim udanego weekendu i do poniedziałku!!!
Cytat:
Wiem znam to pierwsze uczucie.Mnie kopnelo w niedziele 3 sierpnia o 7 55cudowne uczucie,ale ''raczej'' wyczuwalne tylko dla Ciebie jak narazie
Jak ja Wam zazdroszczę dziewczyny!!! Ja tez bym już chciała! Chciaż już coś czułam, takie trzepotanie, tylko było to dużo wczesniej, więc raczej niemożliwe, zeby tobył dzidziol Już się nie mogę doczekać!

[
quote=Sandrunia Niepoń;8517709]
Wytrzymalam 17tyg,to i wytrzymam 4 wiecej(byleby tylko cipeczka sie pokazala na monitorku)[/quote]

nie ma to jak determinacja!
Stary 2008-08-08, 16:39   #2055
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
Jak ja Wam zazdroszczę dziewczyny!!! Ja tez bym już chciała! Chciaż już coś czułam, takie trzepotanie, tylko było to dużo wczesniej, więc raczej niemożliwe, zeby tobył dzidziol Już się nie mogę doczekać!

[
quote=Sandrunia Niepoń;8517709]
Wytrzymalam 17tyg,to i wytrzymam 4 wiecej(byleby tylko cipeczka sie pokazala na monitorku)
nie ma to jak determinacja! [/quote]

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dziewczyna nie ma szans,wiec...chce ogladac cipeczke na ekraniku

Co do pierwszych ruchow to mialam dokladnie w 16tyg,a dlatego tak wczesnie ze to moj drugi dzidziud.Poczekaj jeszcze chwilke jak zacznie walic to nie bedziesz mogla spac
Pierwsze ruchy to takie jakby leciutkie bulgotanie tak niziutko
Moze to byly ruchy co poczulas?

Stary 2008-08-08, 16:51   #2056
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Pierwsze ruchy to takie jakby leciutkie bulgotanie tak niziutko
Moze to byly ruchy co poczulas?
Może...
Trudno jest w takim razie poznać, ze to własnie to! Ale to naprawdę musi być przezycie!
Stary 2008-08-08, 16:53   #2057
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Może...
Trudno jest w takim razie poznać, ze to własnie to! Ale to naprawdę musi być przezycie!

Jak sobie tak siedze na wizazyku,to od czasu do czasu czuje male kopniecie.
Najbardziej czuc jak,np sprzatasz,gotujesz...pozn iej polozysz sie na plasko to od razu maluszek sie oddzywa

Stary 2008-08-08, 17:10   #2058
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Najbardziej czuc jak,np sprzatasz,gotujesz...pozn iej polozysz sie na plasko to od razu maluszek sie oddzywa
Kurcze! w takim razie zabieram się dzisiaj i jutro za sprzątanie!!!
Właściwie to juz każdy kąt woła o to w domku!
Stary 2008-08-08, 17:20   #2059
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Mam dokladnie tak samo od niecalego tygodnia z tym, ze u mnie to juz 20tc, jutro zaczynam 21!!!!!
Wczesniej mialam takie smyranie i gienia powiedziala, ze to dzidziol, to mi nie chce sie wierzyc i mysle, ze to flaki mnie laskotaly
Teraz to juz nie da sie pomylic i kopie mnie codziennie, najbardziej jak zjem cos slodkiego ablo napije sie zimnej wody z lodówki

Dzis w nocy tak sie krecilo, ze zasnac nie umialam zaczelo sie
Stary 2008-08-08, 17:44   #2060
Glizda87
Rozeznanie

Aaaaaaaaaaaale mi sie dzisiaj buźka cieszy

Bóle głowy gin stwierdziła ze zbyt wiele z ciążą nie mają wspólnego, tzn oczywiscie moze to być wynik zmian hormonalnych, stresu czy "zbyt intensywnego szperania w internecie i czytania czarnych scenariuszy". W każdym bądź razie jeśli takie ataki sie powtórzą to moge bez obaw stosować apap a jesli to nie pomoze to mam sie zglosci na kontrole do poradni neurologicznej. A z kawą miałyście racje gin tez powiedział ze na sniadanie mam wypic sobie filizanke malej czarnej, bo mam wyjątkowo niskie cisnienie (90/50) co tez moze byc powodem tych bolow. Poza tym witaminki brac i przestac sie wszystkim przejmowac bo maluch jest okazem zdrowia i rosnie wzorowo aaaa i mam wiecej jesc bo teraz powinnam przybierac 0,5kg tygodniowo a ja od ostatniej wizyty przytyłam aż 100g:P

Ale dobra teraz przejde do najwazniejszego Pisałyscie dzisiaj o tych wszystkich prorokowaniach chlopak czy dziewczynka i powiem wam ze to te wszystkie zabobony to goowno prawda (za przeproszeniem):P Ja od początku byłam prawie pewna ze bedzie Kacper cera jak u 11latki, słodycze bleeeeeeeee, wszystko slone, kwasne, miesne mniamiiii, wszyscy dookola tez mowili ze chlopak bedzie, te internetowe kalkulatory tez dawaly wieksze prawdopodobienstwo chlopaka a tu pan doktor dzisiaj szuka, szuka, szuka a siusiaka nie ma:P "bedzie dziewucha jak nic" hahahaha szczęsliwa jestem niesłychanie choc wydaje mi sie ze tak samo byla bym szczesliwa gdyby byl Kacperek, ale świadomosc tego ze tam nie siedzi zaden robaczek czy dzidzius tylko moja córunia jakos tak przyprawia mnie o blogi stanDD

Niedalego gabinetu gina jest taki mały lumpeks gdzie są ciuszki używanie i nowe z zachodu to se mówie a wejde i kupie coś typowo dziewczęcego bo w szafie same neutralne ubranka z nastawieniem na chlopaka, a niech moja dama ma coś różowego juz:P Weszłam tam i oszalalam wszystko co ma metke (jest nowe) kosztowało max 6zł a co bez metki max 3zł ale mówie wam tam wszystko wygląda jakby nigdy nie było noszone, same ciuszki disneya, nexta, mexxa, early day, jeden wielki zawrót głowy TŻ sie śmieje teraz ze mnie cały dzień bo weszłąm po coś różowego a wszysłam z całą reklamówką lumpków hehehe a co jak szalec to szalec:P a jak sie okaze ze jednak chlopak to bez problemu sprzedam to allegro albo oddam którejś z was
A te poprzednie ciuszki co wam wkleilam i kocyk kupilam na allegro ale juz tam nie kupuje bo sie nie oplaca za to co wydam na przesylke w lumpie mam 3-4 ubranka...

Wieczorem wkleje wam zdjecie mojej pięknej gwiazdy
Stary 2008-08-08, 17:44   #2061
gosiala
Zadomowienie

Dziewczyny , ale mam mega doła...Wczoraj przepłakałam cały wieczór, całą noc nie mogłam spać....
Poszłam sobie wczoraj sama do kina na film bollywoodzki(dlatego sama).Czekałam na wejście na salę , nagle telefon- dzwoni ginekolog z poradni prenatalnej , gdzie robiłam test zintegrowany- Pani Małgorzato, to bardzo dziwne , ale pani wyniki sa niepokojące , musimy się umówić, bo jeden hormon w ogóle się nie pojawił , nie można go zmierzyć. Po prostu zawał na miejscu ....Próbowałam się oczywiście dowiedzieć , o co chodzi - ale on ciągle to nie jest rozmowa na telefon.To może ja teraz podjade do Pana doktora, w ciagu 5 minut bym była. Nie bo on jest zmęczony i idzie do domu.Nie nie i nie , dopiero jutro wieczorem proszę podjechac.I chyba bedziemy musieli się umówić na amniopunkcję....W tym momencie prawie zeszłam i zaczęłam ryczeć....I siedzę teraz , czekam do tej cholernej 20 , w nocy snily mi sie już wszystkie mozliwe scenariusze,poprostu szok.
Poszłam dzisiaj do mojego gina do przychodni , bo luteina mi sie skonczyła i chcialam recepte. Powiedzialam mu o co chodzi i poprosilam , zeby zbadal tetno płodu.Zbadał i pocieszył mnie ,że napewno wszystko ok, może sie komuś probóweczka stłukła i dlatego nie oznaczyli

Trzymajcie dziewczynki kciuki , proszę......
Stary 2008-08-08, 18:06   #2062
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiala Pokaż wiadomość
Dziewczyny , ale mam mega doła...Wczoraj przepłakałam cały wieczór, całą noc nie mogłam spać....
Poszłam sobie wczoraj sama do kina na film bollywoodzki(dlatego sama).Czekałam na wejście na salę , nagle telefon- dzwoni ginekolog z poradni prenatalnej , gdzie robiłam test zintegrowany- Pani Małgorzato, to bardzo dziwne , ale pani wyniki sa niepokojące , musimy się umówić, bo jeden hormon w ogóle się nie pojawił , nie można go zmierzyć. Po prostu zawał na miejscu ....Próbowałam się oczywiście dowiedzieć , o co chodzi - ale on ciągle to nie jest rozmowa na telefon.To może ja teraz podjade do Pana doktora, w ciagu 5 minut bym była. Nie bo on jest zmęczony i idzie do domu.Nie nie i nie , dopiero jutro wieczorem proszę podjechac.I chyba bedziemy musieli się umówić na amniopunkcję....W tym momencie prawie zeszłam i zaczęłam ryczeć....I siedzę teraz , czekam do tej cholernej 20 , w nocy snily mi sie już wszystkie mozliwe scenariusze,poprostu szok.
Poszłam dzisiaj do mojego gina do przychodni , bo luteina mi sie skonczyła i chcialam recepte. Powiedzialam mu o co chodzi i poprosilam , zeby zbadal tetno płodu.Zbadał i pocieszył mnie ,że napewno wszystko ok, może sie komuś probóweczka stłukła i dlatego nie oznaczyli

Gosiuniu, trzymamy bardzo mocno az nam paluchy bieleja.
Jak tylko bedziesz cos wiedziala dawaj nam znac, bo sie martwimy.
Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz.

A
Stary 2008-08-08, 18:21   #2063
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze! w takim razie zabieram się dzisiaj i jutro za sprzątanie!!!
Właściwie to juz każdy kąt woła o to w domku!
No to juz do roboty,bo inaczej nici z kopania

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Mam dokladnie tak samo od niecalego tygodnia z tym, ze u mnie to juz 20tc, jutro zaczynam 21!!!!!
Wczesniej mialam takie smyranie i gienia powiedziala, ze to dzidziol, to mi nie chce sie wierzyc i mysle, ze to flaki mnie laskotaly
Teraz to juz nie da sie pomylic i kopie mnie codziennie, najbardziej jak zjem cos slodkiego ablo napije sie zimnej wody z lodówki

Dzis w nocy tak sie krecilo, ze zasnac nie umialam zaczelo sie

Nie zauwazylam zmian jak cos zjem,a moze nie zwrocilam uwagi?

[quote=Glizda87;8518720]Aaaaaaaaaaaale mi sie dzisiaj buźka cieszy

Bóle głowy gin stwierdziła ze zbyt wiele z ciążą nie mają wspólnego, tzn oczywiscie moze to być wynik zmian hormonalnych, stresu czy "zbyt intensywnego szperania w internecie i czytania czarnych scenariuszy". W każdym bądź razie jeśli takie ataki sie powtórzą to moge bez obaw stosować apap a jesli to nie pomoze to mam sie zglosci na kontrole do poradni neurologicznej. A z kawą miałyście racje gin tez powiedział ze na sniadanie mam wypic sobie filizanke malej czarnej, bo mam wyjątkowo niskie cisnienie (90/50) co tez moze byc powodem tych bolow. Poza tym witaminki brac i przestac sie wszystkim przejmowac bo maluch jest okazem zdrowia i rosnie wzorowo aaaa i mam wiecej jesc bo teraz powinnam przybierac 0,5kg tygodniowo a ja od ostatniej wizyty przytyłam aż 100g:P
Moja droga z tego wynika,ze Ty musisz zmienic gina na Sandrunie
Sandrunia mowila,ze paracetamol mozesz brac,czyli to samo co apap
Mala kawka slaba z mleczkiem i sie sprawdzilo

Ale dobra teraz przejde do najwazniejszego Pisałyscie dzisiaj o tych wszystkich prorokowaniach chlopak czy dziewczynka i powiem wam ze to te wszystkie zabobony to goowno prawda (za przeproszeniem):P Ja od początku byłam prawie pewna ze bedzie Kacper cera jak u 11latki, słodycze bleeeeeeeee, wszystko slone, kwasne, miesne mniamiiii, wszyscy dookola tez mowili ze chlopak bedzie, te internetowe kalkulatory tez dawaly wieksze prawdopodobienstwo chlopaka a tu pan doktor dzisiaj szuka, szuka, szuka a siusiaka nie ma:P "bedzie dziewucha jak nic" hahahaha szczęsliwa jestem niesłychanie choc wydaje mi sie ze tak samo byla bym szczesliwa gdyby byl Kacperek, ale świadomosc tego ze tam nie siedzi zaden robaczek czy dzidzius tylko moja córunia jakos tak przyprawia mnie o blogi stan
Zazdroszcze Ci tej baby tez chce
W ktorym tyg robilas to usg i wyszlo,ze nie ma pisiorka?

Cytat:

Bede trzymac kciuki calym sercem.Tak mi Ciebie szkoda.Pamietam jak szlismy na to badanie,to tez sie denerwowalam
Napisz co wyszlo i co Ci powiedziala

Stary 2008-08-08, 18:30   #2064
skoja
Rozeznanie

Cytat:

Za takie zagrywki pan doktor powinien dostać po głowie!!! Powinien był zadzwonić wtedy kiedy mógłby się z Tobą spotkać. Przecież to, że teraz będziesz się denerwować jest nie dobre i dla Ciebie i dla dziecka!
A w ogóle to wydaje mi się, że z tą probówką możesz mieć rację, zwłaszcza, że jak słyszałaś dzidziol ma się dobrze. To jest raczej mało logiczne! A co im nie wyszło? PAPP-A czy wolne beta HCG?
Pamiętaj też - nie daj się zwariować!
Czytelność USG genetycznego jest większa niż badanie biochemiczne krwii! A USG wyszło ok?
Trzymam kciuki!!! Koniecznie daj znać.
Wiesz ja po swoim badaniu podwójnym naprawdę dużo się naczytałam w Internecie i już tu chyba pisałam o przypadku, gdzie dziewczyna powtórzyła test w innm laboratorium - wyszedł o zgrozo zupełnie inaczej!!!
Dla nas to ogromne przeżycie, a dla nich to tylko statystyka, która w zależności od laboratorium wygląda niestety inaczej!
Głowa do góry!!!
Stary 2008-08-08, 18:33   #2065
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
"bedzie dziewucha jak nic"
No Glizda! Gratuluję Kacpruni A raczej chyba Julianny?
Stary 2008-08-08, 18:47   #2066
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Glizda na jakie potrawy masz ochote?Kurcze moze na ogorki kiszone,owoce?Wymioty do czwartego miesiaca,potworne bole glowy(skonczyly sie jak zaczelam pic kawke)Za slodkim raczej nie,chyba ze troche ciasta lub ewentualnie bulka slodka z serkiem
Czy mialas takie objawy jak Ja?

Musialam zniknac na chwilke,bo maz sie powoli zbliza i trzeba bylo pomyc w zlewie,bo przeciez siedzenie na necie jest wazniejsze
Zlozylam zamowienie ogorki kiszone,owoce,pomidorki i ciemne pieczywko,a On hm gdzie Ja teraz znajde ogorki?Niestety ogorki musza byc w dzisiejszym jadlospisie.Maluszek sie domaga

Stary 2008-08-08, 18:50   #2067
Glizda87
Rozeznanie

Skoja dziekuje bardzo
Sandrunia normalnie teraz sie odemnie nie odpedzisz, po kazda porade bede sie zwracala do Ciebie:P w 16 tygodniu obecnie jestem
Gosiunia z całej siły zaciskam kciukasy i zycze Ci całym serduszkiem zeby wszystko bylo dobrze, nie przejmuj sie na zapas
Stary 2008-08-08, 18:53   #2068
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Kochana sluze pomoca i tak siedze w domuniestety i sie nudze
Napisz co jadlas co nie(napisalam wyżej )

Stary 2008-08-08, 18:55   #2069
Glizda87
Rozeznanie

Cytat:
Glizda na jakie potrawy masz ochote?Kurcze moze na ogorki kiszone,owoce?Wymioty do czwartego miesiaca,potworne bole glowy(skonczyly sie jak zaczelam pic kawke)Za slodkim raczej nie,chyba ze troche ciasta lub ewentualnie bulka slodka z serkiem
Czy mialas takie objawy jak Ja?
Pisałam juz wcześniej ze na słodycze patrzeć nie moge, na poczatku jadłam głownie śledzie i ogórki kiszone, teraz doszlo do tego jeszcze wszystko co miesne, owoce tez uwielbiam, wymiotów nie było w ogole, mdłosci moge zliczyć na palcach jednej ręki...
Stary 2008-08-08, 18:59   #2070
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Pisałam juz wcześniej ze na słodycze patrzeć nie moge, na poczatku jadłam głownie śledzie i ogórki kiszone, teraz doszlo do tego jeszcze wszystko co miesne, owoce tez uwielbiam, wymiotów nie było w ogole, mdłosci moge zliczyć na palcach jednej ręki...

Hm bądz tu mądry i napisz książkę kurcze.Mam nadzieję że za te wymioty i męczarnie Pan Bóg mi wynagrodzi i będzie Moniczka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości