![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 813
|
Dot.: Zdradzam mê¿a i nie mam wyrzutów. Czy przez to jestem z³ym cz³owiekiem?
Cytat:
![]() Uwa¿am, ¿e gdyby¶ by³a tak pewna siebie jak chcia³aby¶ byæ, podziw w oczach obcych facetów mo¿e by Ciê co najwy¿ej bawi³, je¶li w ogóle obchodzi³. Na pewno by¶ tego nie potrzebowa³a (a sama piszesz, ¿e potrzebujesz). Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 935
|
Yyyy...ale wiesz, ¿e to nie kwestia spania z kilkoma osobami naprzemian jest z³a, tylko ³amanie przysiêgi ma³¿eñskiej? Czy po prostu ustaleñ je¶li chodzi o zwi±zek?
#33 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 535
|
Cytat:
![]()
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 726
|
Cytat:
Wys³ane z mojego RNE-L21 przy u¿yciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 10 152
|
Cytat:
Póki co podobno im razem dobrze. Wiêc po co ma ona to psuæ swoimi wyznaniami? Widaæ ich zwi±zek na tym nie cierpi w ¿adnym stopniu. Wiêcej, ona twierdzi, ¿e zwi±zek wrêcz na tym zyskuje. Có¿, nie mam podstaw i informacji by w to nie wierzyæ, zatem przyjmujê takie wyt³umaczenie. Jedyne co, to niech uwa¿a na wenery, niech siê bada. I niech siê nie zakocha. Bo wtedy zwi±zek mo¿e jednak cierpieæ. Ale skoro ma ju¿ w tym wprawê i na tyle czêsto zmienia kochanków, to s±dzê, ¿e jej to nie grozi. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 418
|
Bardzo mnie bawi autorka. Niby taka pewna siebie, a szuka poklasku w¶ród anonimowych osób na forum. Niby taka wyzwolona, a musi dosrywaæ innym aby poczuæ siê ze swoimi decyzjami dobrze (bo serio, mo¿na nie chcieæ dzieci i nie obra¿aæ przy tym kobiet które zdecydowa³y inaczej). Niby taka nowoczesna, a nie potrafi powiedzieæ mê¿owi ¿e chce otwartego zwi±zku.
Wiêc nie, nie uwa¿am aby autorka by³a z³ym cz³owiekiem. Raczej bardzo zagubionym. Wys³ane z mojego LG-H815 przy u¿yciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 823
|
Nie wiem, czy jeste¶ „z³ym cz³owiekiem”, ale jak na razie pokazujesz nam cechy, które sk³adaj± siê na do¶æ nieciekaw± ca³o¶æ: brak empatii, chamstwo, zak³amanie, skrajny egoizm i... nie wiem, czy g³upotê czy ¶wiadome robienie k-wy z logiki. Do¶æ odra¿aj±ca kombinacja, moim skromnym zdaniem.
Ale ¿eby tylko nie wymieniaæ, pozwolê sobie rozwin±æ powy¿sze: Skrajny egoizm: Ja, ja, ja. Moje potrzeby. Moi kochankowie. Moje majtki. Moja figura. Ja muszê. I najlepsze - robisz mê¿owi przys³ugê, bo przez zdrady jeste¶ weselsza i lepiej wam siê uk³ada. Co za po¶wiêcenie, co za altruizm! Brak empatii: Twierdzisz, ¿e twojemu mê¿owi informacja o twoich zdradach nie jest do niczego potrzebna. Czyli uwa¿asz, ¿e on nie zas³uguje na ¶wiadomo¶æ tego, jak naprawdê wygl±da jego ma³¿eñstwo? Nie zas³uguje na informacje, które mog³yby sprawiæ ¿e zechcia³by zmieniæ swoje ¿ycie? Dlaczego TY masz decydowaæ, które kluczowe fakty o towarzyszce ¿ycia s± mu potrzebne a które nie? Fascynuj±ce. Zak³amanie: ten cudowny zwi±zek, którego tyle osób ci zazdro¶ci, to farsa. Domek z kart. Ten zwi±zek istnieje tylko i wy³±cznie w oparciu o twoje k³amstwa i nie¶wiadomo¶æ twojego mê¿a. Chcesz dowodu? Powiedz mu o tym, co robisz, i zobacz, z jak± prêdko¶ci± twój „ciep³y i zaradny” m±¿ kopnie ciê w ty³ek. Jest takie powiedzenie - je¶li co¶ mo¿e zostaæ zniszczone przez prawdê, zas³uguje na to, by byæ zniszczonym przez prawdê”. To ¶wietnie opisuje twoje „ma³¿eñstwo”. Chamstwo: Jest tutaj sporo kobiet bezdzietnych z wyboru, które maj± odrobinê kultury osobistej i mówi±c o posiadaniu potomstwa nie plot± o gnomach i osranych pieluchach. Glupota / ¶wiadome pieprzenie bzdur: twój argument o tym, ¿e zdrada jest moralnie neutralna tak jak karton czy pi³ka to po prostu ¿art. Karton i pi³ka istniej± bez ok³amywania drugiej osoby. Nie musisz ³gaæ, ¿eby mieæ pi³kê. ¯eby dosz³o do zdrady, kto¶ musi zostaæ ok³amany, jaka¶ obietnica czy przysiêga musi zostaæ z³amana. I je¶li bez uwagi mê¿czyzn UMIERASZ, to powodzenia w okresie przekwitania i pó¼niej. U¿ywaj ile mo¿esz, czas ucieka ![]()
#38 |
Zakorzenienie
|
O, zapomnia³am o tchórzostwie, bo gdyby¶ mia³a odrobinê przyzwoito¶ci i odwagi, porozmawia³aby¶ z mê¿em o potrzebach, o otwarciu zwi±zku. Ale ³atwiej i lepiej siê bujaæ po kryjomu bez trudnych rozmów, nie?
#39 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 184
|
Je¶li to nic z³ego i ma dobry wp³yw na zwi±zek, to powiedz o tym swojemu mê¿owi. Skoro go nie krzywdzisz, to przyzna Ci racjê i nikt Ci nie zarzuci, ¿e jeste¶ k³amliw± oszustk±...bo póki co tak jest.
Jeste¶cie tak dobrymi partnerami, macie tak dobry zwi±zek do pozazdroszczenia, a nie staæ Ciê na szczero¶æ wobec Twojego mê¿a? Uciekasz siê do k³amstw i opowiadania mu bajek? No to co¶ tu siê nie zgadza i chyba znowu próbujesz kogo¶ oszukaæ. Nijak logiki siê to nie trzyma, na razie to jeste¶cie tak dobr± par±, bo on nie jest ¶wiadomy prawdy, wiêc jeste¶cie dobr± par± na niby. Dopóki m±¿ nie bêdzie ¶wiadomy Twoich kochanków i Twoich k³amstw i bajek, to tak, uwa¿am ¿e jeste¶ z³ym cz³owiekiem. I wygodnickim tchórzem. Powiesz mu jak jest i on powie, ¿e jego to nie boli, to wtedy przyznam Ci racjê, ¿e nie robisz nic z³ego. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 770
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 487
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6
|
Tiaaa, kolejne epitety.
Nie powiem mê¿owi, bo szanujê i ceniê sobie bardzo nasz zwi±zek takim jakim jest i nie bêdê wprowadzaæ w niego chaosu. Bo w imiê czego? Cokolwiek nasz zwi±zek na tym zyska? W³a¶nie. Nie zyska. Szanujê i bardzo sobie ceniê równie¿ swój czas, który jest tylko dla mnie i na moje sprawy. Cieszê siê, ¿e m±¿ mnie nie t³amsi i nie musimy spêdzaæ czasu na okr±g³o ze sob±. Nie widzê te¿ potrzeby aby zwierzaæ mu siê z ka¿dej rzeczy jak± robiê w tych moich wolnych chwilach. On mi te¿ nie musi. Nie opowiadam i nie zdajê relacji co do sekundy co robi³am o 13:34 w pracy. Nie mówiê co ka¿dego dnia jad³am na mie¶cie i jak± kawê wypi³am. Nie i ju¿. Szanujemy swój prywatny czas. Macie inaczej, kontrolujecie swoich partnerów na ka¿dym kroku? Przykro mi z waszego powodu, ¿e s± w tak toksycznych relacjach, ¿e nie maja miejsca na swoje sprawy i by odetchn±æ od was. Nasz zwi±zek jest inny. Jest poszanowanie dla intymno¶ci. Nie musimy mieæ ci±gle i na okr±g³o tylko siebie. Jeste¶my dojrza³ymi lud¼mi. Co robiê ze swoim czasem to moja sprawa. A nic takiego nie robiê, co by mia³o wspólnego z naszym zwi±zkiem. Dlatego taka informacja mê¿owi potrzebna nie jest, a ja siê z niej t³umaczyæ nie muszê. Edytowane przez Kahleesee Czas edycji: 2018-07-31 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Bia³a Dama
Wiadomo¶ci: 6 434
|
Cytat:
By³aby¶ w porz±dku je¶liby¶ znalaz³a sobie kogo¶ kto akceptuje to ¿e bêdziesz mia³a seks z kim¶ innym. Ja te¿ nie chcê mieæ dzieci ale nie nazywam ich gamoniami, bo s± lud¼mi jak ka¿dy i trochê szacunku by wypada³o mieæ. A poza tym zwyczajnie Ci wspó³czujê, bo Twoje ¿ycie to ci±g³e kombinowanie i k³amstwa, siebie te¿ od dawna oszukujesz ¿e jeste¶ szczê¶liwa. Nie masz odwagi ¿eby siê od tego wszystkiego uwolniæ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ich zwi±zek na tym zyskuje? My¶lisz, ¿e jakby m±¿ siê dowiedzia³, to by siê jako¶ tam cieszy³? W±tpiê, autorka te¿ to wie, dlatego m±¿ na razie nie¶wiadomy. Sam pisa³e¶ w w±tku, ¿e by¶ nie chcia³, ¿eby tamta laska z kim¶ sypia³a, we¼ siê trochê zastanów, zanim palniesz jak±¶ g³upotê
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#46 |
Bia³a Dama
Wiadomo¶ci: 6 434
|
Skoro zdradzasz mê¿a na prawo i lewo to wiadomo na temat tego zwi±zku wszystko, i jako ¿ona nie masz absolutnie byæ z czego dumna. Kolejny raz pokazujesz ¿e oszukujesz sam± siebie. Naprawdê chcesz tak ¿yæ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 10 152
|
Cytat:
Autorka ju¿ go zdradzi³a. Mo¿liwe, ¿e wielokrotnie. Chce ona utrzymaæ to ma³¿eñstwo i by by³o dalej takie jakie jest, to niech nie mówi. Proste. Napisa³a, ¿e potrzebuje tych krótkich relacji z obcymi facetami aby byæ tak± jaka jest. Mniemam, ¿e taka jaka jest odpowiada jej mê¿owi, a przynajmniej nic nie wiemy by tak nie by³o. St±d optymalnym rozwi±zaniem jest ¿yczyæ jej powodzenia. Tyle. A ja tak - napisa³em jak napisa³em. Bo ja ¿adnym mê¿em nie jestem. I tym bardziej ¿adnych ustaleñ ma³¿eñskich nie wprowadza³em. A gdybym by³ mê¿em to czy bym w takiej sytuacji chcia³ wiedzieæ? Nie wiem. Nie wiem co by by³o gdyby. W ka¿dym razie liczê, ¿e autorka jest dyskretna i nikt z imienia i nazwiska tego pana nie obgaduje jakie to on ma rogi. Bo wtedy by³oby to bardzo niefajne. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez edan84 Czas edycji: 2018-07-31 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 903
|
Cytat:
Piszesz, ¿e jak powiesz mê¿owi to Twój zwi±zek nie zyska. Ty nie zyskasz. Skad wiesz, ¿e Twój m±¿ na tym nie zyska? A zyska. Choæby to ¿eby nie zaraziæ siê czym¶ od Ciebie. Zdradzanie nie jest z³e tylko w wypadku kiedy osoba zdradzana nie ma nic przeciwko temu, a ¿eby nie mieæ nie przeciwko temu to musi o tym wiedzieæ. Twój m±¿ nie wie. Wys³ane z mojego SM-G935F przy u¿yciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A to, co robisz, MA wiele wspólnego z waszym zwi±zkiem. Obiecywa³a¶ mu wierno¶æ? Zapewne. Dotrzymujesz obietnicy? Ha. Hahahahaha.
![]() |
#51 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak chce utrzymaæ to ma³¿eñstwo k³ami±c, to ok, ale dobrym cz³owiekiem nie jest. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Zreszt± sorry, ale bawi mnie fakt, ¿e to z kim ¶pisz bêd±c w zwi±zku, gdzie przysiêgali¶cie sobie wierno¶æ, uwa¿asz za naruszanie intymno¶ci partnera. No, sorry. My¶lisz, ze fajnie by¶ sie czu³a jakby to on sypia³ co tydzieñ z inn± dwudziestk±? I te¿ uzna³, ze to jego sprawa? Je¶li tak, to super, ale takie rzeczy siê ustala, a nie uznaje, ¿e 'm±¿ nie musi wiedzieæ'. No, czy Ty nie s³yszysz jak absurdalnie to brzmi?
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Je¿u, dziecko ale¿ siê u¶mia³am
![]() Nie chcesz zraniæ mê¿a? Do ciebie chyba jeszcze nie dotar³o jak bardzo go ranisz ![]() Jak by¶ siê czu³a, gdyby to m±¿ tak obraca³ inne panny jak leci poza tob±? Dotyka³ je, ca³owa³ a ciebie nawet patykiem by tkn±æ nie chcia³ itp? Ja mam tylko ogromn± nadziejê, ¿e on z kim¶ jest i powoli szykuje papiery rozwodowe bo ile¿ mo¿na byæ z tak± za przeproszeniem egoistyczn± ¿mijk± ![]() Ale co ja tam mogê gadaæ, przecie¿ to taki nowoczesny i stabilny oraz DOJRZA£Y zwi±zek dwojga ludzi, którzy darz± siebie ogromnym szacunkiem... ![]()
#53 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 962
|
Autorko a jak by¶ Ciê czu³a jak on by Ciê zdradza³? By³aby¶ szczê¶liwa? Nie boisz siê ¿e siê dowie? Bardzo wspó³czujê twojemu mê¿owi jak± ma zaklaman± ¿onê.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz Wiecie dziewczyny chyba kiedy¶ by³ bardzo podobny w±tek. Edytowane przez madzil Czas edycji: 2018-07-31 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |||
BAN sta³y
|
Ja siê ¶miejê ca³y czas z was jak bardzo musicie byæ niedowarto¶ciowane skoro ca³y czas uprawiacie po mnie dziwne jazdy.
Nie zni¿ê siê do waszego poziomu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mogê tobie tylko wspó³czuæ. Naprawdê. Smutna z ciebie i pe³na jadu osóbka. Edytowane przez Kahleesee Czas edycji: 2018-07-31 o 14:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 726
|
Cytat:
Wys³ane z mojego RNE-L21 przy u¿yciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#58 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
Tiaaaa, najlepiej mnie ukamienujcie. To umiecie najlepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 713
|
Ale kto ci rzuca takie teksty, skoro ca³y czas podkre¶lasz, ¿e to wy³±cznie twoje intymne sprawy? Teksty pad³u ju¿ po za³o¿eniu w±tku, pytanie pad³o wcze¶niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Skoro kochasz mê¿a i tak ci z nim dobrze i chcesz dla niego jak najlepiej to powiedz mu, ¿eby siê profilaktycznie przebada³ pod k±tem chorób przenoszonych drog± p³ciow±. Przecie¿ nie musisz mówiæ mu konkretnego powodu
![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.