![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Tajemnicze i skuteczne!![]() ![]() Hej Mam do was ogromne pytanko dla mnie jak narazie bardzo wazne ![]() ![]() ![]() ![]() ostatnio bardzo mnie zainteresowały te ćwiczenia bo wierze ze moze jednak cos daja ![]() serdecznie dziekuje ![]() Mam nadzieje ze moge na was wszytkich liczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tajemnicze i skuteczne!
o ile dobrze kojarze nasza linkownia posiada tylko jeden link dot. cwiczen tego typu, wiec bardzo chętnie dodałabym do niej równiez inne linki
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mam gdzieś jakieś ćwiczenia pilates na brzuszek
![]() ![]() No to tak: (ćwiczenia są z magazynu "Vita fitness"-zdjęć niestety nie będzie, ale myślę, że nie są one jakoś bardzo potrzebne ![]() Trochę wstępu ( co najważniejsze):Pilates może ćwiczyć każdy, podczas treningu nie wykonuje się gwałtownych ruchów, istotą pilatesu jest rozciąganie, spinanie i rozluźnianie mięśni, skutecznie likwiduje wypukły brzuch, ponieważ uruchamia wszystkie jego mięśnie. 2 ważne zasady: * nie liczy się ilość powtórzeń, tylko stranność wykonywanych ćwiczeń *przez cały trening brzuch musi być lekko wciągnięty, a mieśnie napięte Cwiczyć należy 3 razy w tygoniu, co 2 dzień. I Opuszczanie nóg: 1.Połóż się na plecach. Unieś nogi, ugnij je tak, aby między łydkami a udami oraz udami a brzuchem był kąt prosty. Napinaj mięśnie brzucha i dociśnij dolną część pleców do podłogi 2.Zrób wdech i licząc do 2 opuść ugiętą lewą nogę tak, aby niemal dotknęła podłogi. Wypuść powietrze i unieś nogę z powrotem, licząc do 2. Zrób wdech i powtórz prawą nogą. Wykonaj na przemian po 12 razy II Krążenie nogami: 1.Połóż się na plecach, ułóż ręce wzdłóż ciała. Unieś wyprostowaną lewą nogę pionowo, ściągnij palce. Wytrzymaj w tej pozycji 10-60 sek. 2. Zrób wdech i wydychając powietrze zakreśl niewielkie koło wyprostowaną nogą. Oba biodra powinny cały czas przylegać do podłogi. Zrób 6 kółek jedna, a później 6 w drugą stronę. Powtórz prawą nogą. III Nożyce: 1.Połóż się, oprzyj dłonie z tyłu głowy. Ugnij nogi tak, aby międzu udami i brzuchem powstał kąt prosty. Napnij mięśnie brzucha i dociśnij dolną część pleców do podłogi. Unieś głowę i górną część pleców. 2. Zrób wdech i skręć tułów w lewo, przyciągając lewe kolano do prawego łokcia. Wyprostowaną lewą nogę unieś po skosie. Robiąc wydech, skręć tułów w prawo i przyciągnij prawe kolano do lewego łokcia. Wyprostuj i unieś prawą nogę. Powtórz całość 6 razy. IV Przenoszenie nogi: 1. Połóż się na lewym boku, nogi złączone. Podeprzyj się na łokciu, prawą dłoń połóż przed sobą na podłodze. Unieś nogę tak, aby stopa znlazła się na wysokości biodra, palce zadarte. Wdech. 2. Z wydechem przenieś nogę w przód, licząc do 2. Następnie wydychając powietrze, ściągnij palce i przenieś nogę w tył. Powtórz 6 razy, nie opusczaj nogi. Przewróć się na 2 bok i ćwicz drugą nogą. V Unoszenie tułowia: 1. Połóż się na brzuchu, czoło oparzyj na dłoniach. Łokcie powinny być rozstawione na boki. Rostaw stopy na szerokość bioder. Wciągnij brzuch. 2.Unieś głowę i klatkę piersiową. Skręć tułów w prawo, jakbyś chciała spojrzeć w górę i w bok. Wróć do pozycji wyjściowej. Następnie skręć tułów w lewo. Powtórz po 6 razy w obie strony i opuść głowę na podłogę. VI Podparte "T": 1.Usiądź na piętach i zsuń lewy pośladek na podłogę. Podeprzyj się lewą dłonią. Ugiętą prawą nogę oprzyj na podłodze, lewa-również ugięta-leży na podłodze. Połóż wyprostowaną prawą rękę na kolanie. 2.Napnij mięśnie brzucha i unieś biodra. Wyprostuj prawą nogę tak, aby utworzyła linię prostą z tułowiem. Jednocześnie przenieś prawą rękę nad głowę, aby była przedłużeniem tułowia. Wytrzymaj 10-30 sek. i opuść biodra. Powtórz w drugą stronę.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2005-10-23 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Suzana a jakie linki robicie?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze 2 dość ważne rzeczy dot. oddechu:
*Wkładaj cały wysiłek w wydech. * Przy wydechu wciągaj pępek ku kręgosłupowi. Poza tym właśnie się dowiedziałąm, że ćwiczenie najlepiej wykonywać codzennie.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2005-10-23 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
LINKOWNIA jest zalozona jako watek redakcyjny, nie da sie jej nie zauwazyc
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tasteme mam pilatesa na płycie "pilates advenced slimming" i "pilates for dummies", jakbyś chciała to mogłabym wysłać Ci to, nie ma sprawy, ale adres musisz mi napisać, na PW albo podaj mi swój email.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
![]()
KatarzynaJ wysłałam ci wiadomsoc prywatna na wizazu i tam ejst moj adres
![]() ![]() Ktoś jeszcze wie cos ciekawego na temat tych ćwiczen?? ![]() buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja też mogę?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
![]()
layla_lbn vbmenu_register("postmenu _856803", true); a skad ty masz te cwiczenia??
![]() ![]() Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Tak za bardzo to nie wiem, o co Ci chodzi??
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
![]()
włąsnie o to mi chodziło zeby miec gdzies w internecie ten rozkląd cwiczen po ile je robic itp
![]() ![]() ![]() Moze sie ktos wypowie kto ćwiczy pilatesa?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
W tych, co napisałam podałam ile razy należy je powtórzyć
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ćwiczenia zajmuja za dużo miejsca więc nie da się wysłać na maila, niestety. Mogę wysłać pocztą tradycyjną, jeśli któraś z was się zdecyduje, ale tylko jednej osobie, która może przesłać je kolejnej, itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ok. To możesz mi wysłać
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jesli macie jeszcze jakieś ćwiczonka, to wklejcie je tutaj proszę i dodamy tego linka do naszej linkowi, pewnie będzie ciekawy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam sporo ćwiczeń pilatesa,ale SKANER NIE DZIAŁA,A BRAT NIE CHCE WGRAĆ Z CYFRÓWKI DO KOMPA.Jeśli chcecie mogę je spisać.Wybór należy do was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Mogę oczywiście przepisać,ale na razie do przepisania zostały mi jeszcze rzeczy do innego wątku i chyba ćwiczenia z piłką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Może trochę o pilatesie.
Pilates wmacnia i rozciąga mięsnie całego ciała,szczególnie brzucha,dolnej częsci pleców,bioder i pośladków.Daje ci większą świadomość własnego ciała.Uczy prawidłowego,pełnego oddechu. Jakie korzyści przynosi pilates? *zdrowy,mocny kręgosłup *lepszą koordynację ruchów i poczucie równowagi * większą elastyczność ciała *poprawę kondycji *zdrowie psychiczne *motywację do stosowania diety. Jeśli mi się uda to spróbuję wkleić tutaj zeskanowane ćwiczonka tylo muszę to gdzieś załatwić.Jak możecie to zaczekajcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Sandrus ja prosze
![]() ![]() ![]() Czekam z niecierpliwoscia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
o ja poczekam ;D tez sie nie moge doczekac tych cwiczonek :P ale mam takie pytanko...czym sie rozni pilates od jogi??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja także czekam z Wami... (:
Intensywnie poszukuję NIE nudnych ćwiczeń, które będzie chciało mi się robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
To może spisze wam połączenie pilatesa i jogi lub pilatesa i tańca(tzw.pilates dance) Co o tym sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam dziś płytkę od KatarzynyJ za co bardzo dziękuję i jeśli, któraś z Was chce to płytkę to mogę przesłać ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
To w takim razie przepisze jutro jeden trening.Dziś już nie dam rady...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
pilates dance brzmi barzd fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
A to kochana kiedy indziej,może w sobotę,albo dopiero po Wszystkich Świętych.Do tego czasu to nie wiem czy znajde czas.Sorki.
![]() Edytowane przez SandraBullock Czas edycji: 2005-10-28 o 07:06 Powód: poprawki:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
no trudno
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.