Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-08, 14:19   #1231
star15
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
aha bo ja też jestem ciekawa poziomu tłuszczu, ale nie mam takiego urządzenia niestety wiesz z tymi % to różnie bywa, jednym wystarczy tyle, a innym nie...ale trzymam za ciebie kciuki, okres na pewno niedługo wróci
a co do Tz-ta to z pewnością niebawem pojawi się na horyzoncie jakiś boski kolo i stracisz dle niego głowę

ehh a ja sama nie wiem, niby zwiększyłam jedzenie, tzn jem większe porcje, ale nie wiem już sama czy dobrze się z tym czuję, mam wrażenie, że mój brzuch już nie jest taki płaski i w ogóle
brzuszek nie może być zupełnie płaski, bo trawi jedzenie, którego mu dostarczasz. na pewno wygląda cudnie, pozbądź się tych kompleksów! a tż.. pewnie, że się pojawi.. ; D a zresztą jakoś mi przeszła ta faza na tż-tów, dobrze mi samej, przyzwyczaiłam się. w sumie już nawet nie pamiętam, jak to jest mieć kogoś, unosić się nad ziemią z tej miłości : P a parki liżące się na ławkach mnie obrzydzają. nie lubię takiego demonstrowania swoich 'uczuć'.

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Omal teraz się nie poryczałam...poczytajcie na onecie o nieszczęściu kolejowym pociągu na trasie Kraków-Praga...identycznym o identycznej porze, dokładnie przed tygodniem jechałam...tą trasą jeżdżę co tydzień jak jestem na akademiku...

Orzeszku - nigdy nie mów nigdy. Ja miałam wrażenie, że już nigdy nie przestanę kompulsować a jak narazie mam rekordowe prawie 10dni na koncie, popatrz ile dziewczyn wyszło z ED, ile pokonało wiele swoich barier...nigdy nie mów nigdy...dopóki jesteś, masz szansę by walczyć i WALCZ! Bo życie niewarte kalorii, tabelek i skrupulatnych obliczeń...
piękne słowa. ja też wychodzę z ed, idzie mi nieskromnie mówiąc świetnie jesteśmy przykładami, że można. 'bo życie niewarte jest kalorii, tabelek i obliczeń' nic dodać, nic ująć! jesteś bardzo dojrzała, enex. naprawdę podoba mi się Twój sposób myślenia. a co do pociągu.. smutne, ale pozostaje Ci tylko cieszyć się, że Ciebie to ominęło. ; * codziennie ginie na świecie mnóstwo ludzi i nic na to nie poradzimy..

Cytat:
Napisane przez MeredithGrey Pokaż wiadomość
star- wygramy na pewno, musimy wygrać, a co!
I poznamy też jakichś cudownych TŻ'ów, może trzeba jedynie odorbiny cierpliwości
A gdzie pojade zamiast tych włoch, które planowałam - nie wiem. Rozglądam się własnie od rana po różnych stronach z ofertami obozów last minute... i jak dotąd to na najfajniejsze oferty jestjuż brak miejsc... No ale rozglądam się dalej - najwyżej niczego nie znajdę, zostanę do końca wakacji w mieście i będę musiała czyms sobie zając czas żeby nie zanudzić się na śmierć
kiedyś chodził mi po głowie intensywny wakacyjny kurs językowy, może to będzie okaza do odświeżenia tego pomysłu?
świetny pomysł! wakacyjny kurs językowy.. ja zawsze marzyłam o nauce języka francuskiego, co Ty na to? a tż-tów znajdziemy, pewnie, że tak.. ^^

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Wiem On jest strasznie kochany, czuły, opiekuńczy..
Nie , raczej mi nie ulzy gdy mu powiem co mi siedzi w duszy bo wydaje mi sie ze On tego nie zrozumie, jak mozna miec wyrzuty po jedzeniu ciagle chciec spalac itp..
Kiedys jedlismy razem obiady, specjalnie dla nas gotowałam cos dobrego(nawet dietetyznie), a teraz- wstydziłabym sie przy Nim jeść.Dlaczego?
Kiedys gotowałam dla siebie kurczaka z warzywami czy jakies inne ditetyczne dania itp z teraz jak na obiad zjem groszek z kukurydza to jest cud

Z jednej strony chce zachowywac sie jak kazdy normalny człowiek, ale z drugiej strony cos szepcze mi w głowie ze ta normalnosc spowoduje ze nigdy nie bede taka jaka chce byc
orzeszku kochany.. musisz ten głosik w głowie zatłuc toporkiem zjedz coś, co lubisz, co Ci posmakuje. małymi kroczkami wrócisz do normalności, jak każda z nas tutaj. musisz tylko te kroczki robić, odważyć się!

Cytat:
Ja biorę od roku nonstop tabletki anty z racji tż, czyli jeśli o.k.to nie wiem, ale kiedyś jak jeszcze ich nie używałam to właśnie mi płatał take figle okres, że na obozie przyszedł dwa tygodnie wcześniej, potem się znowu tydzień spóźnił, jak miały być zawdy sportowe to mi zaszalał trochu, opowiadały pielęgniarki w szpitalu, że naprzykład dziewczynie wywołał pobyt w szpitalu pierwsze krwawienie - przeszła operację, stress, bo były problemy z tym wszystkim wokoło.
tak, kobiecy organizm taki już jest- czuły na każdy najmniejszy sygnał.. i trudno go oszukać.

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Noo, już mi lepiej, teraz tylko nie mogę usiedzieć na krześle, takam podekscytowana. ;D Mówili mi przed chwilą, że będę musiała zanieść pismo do sądu, i dobrze, bo wariuję. ;]
Co do P to bywało ciężko z tym nim żołądek się przyzwyczaił, początkowo brrr. ;] Wtedy można zawsze jakieś orzechy itp. Ja na pobudzenie apetytu popijałam najpierw trochę owocowego soku albo zjadałam jabłko i potem zawsze był atak głodu. Teraz z kolei późno jadam obiady (np. wczoraj ok. 19! ale to była siła wyższa ;D) i czasem mi się wydaje, że nie będę chciała kolacji, acz zwykle gdy taka średnio głodna zaczynam ją przygotowywać, to na widok składników jednak ślinka pocieknie. ;] Ale też oczywiście nic na siłę, pomalutku aż do skutku. ;]
Pochwal się fotkami. ;]
niee, nie będę się chwalić. a ja właśnie mam taką psychikę, że gdy czuję, że coś 'muszę' to wzbraniam się przed tym na wszelkie sposoby. czyli gdy myślę: 'MUSZE jeść', zwyczajnie nie mogę! normalnie mam apetyt, a od kiedy próbuję więcej jeść, nic z tego. nienormalne..

Cytat:
Napisane przez imposing Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ? ;> Nie było mnie 2 miesiące, ale właściwie na forum nic sie nie zmieniło. No.. doszło sporo nowych osób, ale poznaje większość.
Znikam z KZ. Zauważyłam, że nie porównując się z Wami jest mi lepiej. Bo przez cały czas myślałam 'ona nie zjadła kolacji a ja tak. żarłok!' i wiem, że to chore ale nie potrafiłam nad tym zapanować.
Na dietetyce zostaje. Fajnie pooglądać sobie zdrowe jadłospisy i wzorować się na nich. (;

Ogólnie u mnie dobrze. Przytyłam jeszcze 2 kg. Okres utrzymałam, chociaż nieregularny, ale co ja się cudu spodziewałam?
Chodzę sobie na terapie i jest coraz lepiej. Dalej licze kcal ale nie popadam w paranoje kiedy wyjdzie ich więcej niż sądziłam. I powoli zaczynam akceptować siebie. Naprawde wierze już, że wszystko będzie ok. I dziękuje Wam za wsparcie i wogóle, kiedy tego potrzebowałam.
A gdyby coś, będe kręcić się na dietetyce.
Powodzenia . 3 mam za Was kciuki, żeby i Wam zaczeło się układać.
witaj to cudnie, że udaje Ci się wychodzić z ed. ani się obejrzysz, a to w ogóle nie będzie Ciebie dotyczyło.. ; *

Cytat:
Napisane przez FilifionkaB Pokaż wiadomość
a ja leczyłam sie kiedys na depresje i chyba będe musiała do tego wrócić. Każdy poranek to walka o to, zeby wstać, jestem przygnębiona i ciagle hamuje łzy. Z drugiej strony jest mi wszystko jedno czy ktos widzi czy nie, zreszta nie trudno zauważyć skoro mam ciagle zaczerwienione oczy.
Moj związek nie weim czy przezywa kryzys czy moze własnie sie rozpada, ale ciagle kłótnie w niczym nie pomagają.. wstaje rano po ciuchu zeby go nie obudzic i ominąć pierwsza awanture, wieczorem potrafie spac juz o 8 zanim on wróci...małe sztuczki, ale co z tego, skoro są telefony i kazda rozmowa konczy sie nieprzyjemnie. Nie mówimy sobie nic miłego, stale walczymy, choc ja juz siepoddałam i staram sie nawet nie odpierać ataków bo i po co. I tak On ma zawsze racje a ja jestem najgorsza... wymyśla sobie bezpodstawnie
MAm takie denny nastrój ze wydaje mi się, ze przytyłam strasznie dużo...choc kazda mysle o jedzeniu
każdy związek przeżywa kryzysy, najlepszy sposób na to- ROZMOWA. kochanie, bez tego się nie obędzie.. nie możesz odwlekać w nieskończoność. ; *

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość

Wiesz co, ja swojego czasu też miałam poziom tłuszczu około 19 i okresu wtedy nie miałam, mimo iż waga wynosiła około 55 kg przy wzroście 170... Myślę, że to kwestia indywidualna.

Dziewczyny, z persepktywy czasu Wam powiem, że jak przez 3 miesiące odmawiałam sobie niemalże wszystkiego, nawet smakowego jogurtu, to potem się na wszystko inne normalnie rzuciłam. Teraz chciałabym powrócić do normalności, jednak moje ciało pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale tak sobie główkuję, że przecież chudnie się od ujemnego bilansu, wiec może jeśli bedę jadła to, na co mam ochotę, ale w normalnych ilościach, to się rzucac na żarcie nie powinnam, a jeśli to będzie danio waniliowy z brzoskwinią na kolację, ale kaloryczność z całego dnia będzie niewiele poniżej zapotrzebowania, to z dodatkiem ruchu samo z siebie powinnam schudnąć tyle, ile trzeba?
Bo na twarogi i serki wiejskie patrzeć nie mogę, niedobrze mi się robi na sam widok.
Nie chcę ćwiczyć na siłe tego, czego nie lubię, mam orbitreka ale nie znoszę na nim jeździć, bieganie z psem sprawia mi dużą frajdę i na to chciałabym postawić, do ćwiczeń siłowych z ciężarkami w czaise oglądania telewizji przyzwyczaiłam się. Przyjeżdża do mnie kuzyn, więc pewnie wpadnie też basen i rower.

Mam ogromną motywację do tego, by znowu żyć normalnie, nawet nie wiecie jak przez te 2 tygodnie się odstresowałam i chyba ani razu nie pomyślałam, ze chocapicki na śniadanie i ciastko francuskie z czekoladą to za dużo.
TAK ŻYJE SIĘ ZNACZNIE LEPIEJ UWIERZCIE! Bo ja juz część przyjaciół straciłam ze względu na jedzenie i głupie fobie, nie chcę stracić jeszcze więcej...
i cudnie! oby Ci się takie podejście utrzymało. ja też ostatnio przestałam unikać słodkich jogurtów i tym podobnych. tak, nie można popadać w paranoję. organizm potrzebuje zdrowych składników, ale ileż można? nie przesadzajmy ani w jedną, ani w drugą stronę i będzie dobrze.

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2008-08-08 o 14:52
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 14:49   #1232
Annie1441
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki!
Niewiele pisze, ale podczytuję Was codziennie. Może napiszę co u mnie. Wydaje mi się, ze się zaakceptowalam i w sumie lubię siebie. Z jedzeniem ok (1700-1950kcal). Pomaga mi liczenie kalorii, zapisywanie, bo to mi daje jako taką kontrolę. Ale raczej się nie ograniczam. W pracy cieżko, ale daję radę. A co najważniejsze dzisiaj o 20:30 przyjeżdża mój TŻ na cały weekend! To będzie kolejna próba- jeść przy kimś Pozdrawiam serdecznie!
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 15:07   #1233
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość
Enex slyszalam w radiu o tym pociagu

Orzeszku na fotkach wygladasz cudnie moze warto jednak porozmawiac z TZ?? on sie na pewno martwi o Ciebie

Kika Twoj brzuch na pewno jest plasciutenki
Czy ja wiem... raczej nie jest, ale na razie jest hmm powiedzmy ok, ale jak znowu zwiększę jedzenie to co wtedy z nim?

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
To trudne, ale spróbuj pomysleć, że już jesteś taka, jaka chcesz być, z ewentualną opcją schudnięcia kiedyś tam, bardziej przy okazji, a nie jako droga do szczęścia. Acz ja wciąż stoję na gruncie teorii, że figurę masz świetną. ^^
Wyluzuj się troszeczkę, spójrz na siebie zyczliwszym okiem, a łatwiej będzie znów spożyć z TŻ-em coś smacznego.
Jakby co to gadaj ze swoim facetem, niech wie, co Ci siedzi w główce, na pewno Ci pomoże.

Ja na szczęście nie, to służbowo. ;]
Może jeszcze się znajdzie jakieś last minute, a jak nie to coś wymyślisz, pouczyć się języka też fajnie.

Straszny ten wypadek.

No bo jest najedzony, nie? ;] Takie już te brzuchy nasze są. I tak na pewno masz tam deseczkę.
Deseczka była kiedyś, jak jadłam jak ptaszek, teraz deseczka z...brzuszkiem:P

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
brzuszek nie może być zupełnie płaski, bo trawi jedzenie, którego mu dostarczasz. na pewno wygląda cudnie, pozbądź się tych kompleksów! a tż.. pewnie, że się pojawi.. ; D a zresztą jakoś mi przeszła ta faza na tż-tów, dobrze mi samej, przyzwyczaiłam się. w sumie już nawet nie pamiętam, jak to jest mieć kogoś, unosić się nad ziemią z tej miłości : P a parki liżące się na ławkach mnie obrzydzają. nie lubię takiego demonstrowania swoich 'uczuć'.
oj, ale przywykłam do tego, że był płaski... a co do tych "parek" to nie mam nic przeciwko o ile zachowują się w miarę "na poziomie", ale są i tacy, którzy...ach szkoda nawet o tym pisać...

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!
Niewiele pisze, ale podczytuję Was codziennie. Może napiszę co u mnie. Wydaje mi się, ze się zaakceptowalam i w sumie lubię siebie. Z jedzeniem ok (1700-1950kcal). Pomaga mi liczenie kalorii, zapisywanie, bo to mi daje jako taką kontrolę. Ale raczej się nie ograniczam. W pracy cieżko, ale daję radę. A co najważniejsze dzisiaj o 20:30 przyjeżdża mój TŻ na cały weekend! To będzie kolejna próba- jeść przy kimś Pozdrawiam serdecznie!
Hej, na pewno Ci się udać pokonać "tę próbę" 3mam za Ciebie kciuki, naciesz się TŻ-em i zapomnij o jedzonku na czas spotkania z nim

Enex straszny był ten wypadek

Orzeszku czy mogłabym prosić o Twoje foto?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 15:46   #1234
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewelka - mam nadzieję, że prędko ci się uda posklecać jeszcze lepsze jadłospisy bez lęku i bojaźni o każdy gram tłuszczu czy kalorię. Mojej koleżance groziło to co tej DeMitii - jadała po 800maks.dziennie, do tego jeszcze katorżnicze ćwiczenia, włosy leciały garściami, ona przez pewien czas prawie jak kościotrup, bo też a tu kosteczka a tam miedniczka...cały czas wyglądała obojętnie jeśli chodzi o sprawy dziecka itp...kiedy dorosła, wyszła mniej więcej z ED, bo już przynajmniej względnie normalnie jakościowo i ilościowo je to jej dopiero doszło co zrobiła. Kiedy wszyscy wokoło zaczęli planować rodziny i dzieci ona dopiero sobie uświadomiła jak wiele ją teraz może kosztować takie staranie - cały czas jest utrzymywana na antykoncepcji, tłuszcz cielesny jej się już podniósł od poprawy jedzenia, ale nikt jej nie zapewni, że będzie normalnie płodna...że to dziecko nie przyjdzie aż po wielu latach starań...marzyły jej się trojaczki...ale wtedy nawet prośby nawet groźby lekarza czy rodziny nie zdołały ją zmusić do jedzenia...bo wtedy było wtedy, to wszystko co potem było za bardzo odległe żeby się tym przejmować...
Też mam taką nadzieję..chociaż jest już lepiej. I nie wyobrażam sobie, że w przyszłości mogłabym usłyszeć, że nie mogę zostać matką ...

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
ee tam będę pokazywać.. nie, nie, może innym razem, hehe. oby nam się udało odzyskać w pełni utracone zdrowie. uda się!
Pewnie, że się uda a skoro nie chcesz to nie pokazuj .
Cytat:
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ? ;> Nie było mnie 2 miesiące, ale właściwie na forum nic sie nie zmieniło. No.. doszło sporo nowych osób, ale poznaje większość.
Znikam z KZ. Zauważyłam, że nie porównując się z Wami jest mi lepiej. Bo przez cały czas myślałam 'ona nie zjadła kolacji a ja tak. żarłok!' i wiem, że to chore ale nie potrafiłam nad tym zapanować.
Na dietetyce zostaje. Fajnie pooglądać sobie zdrowe jadłospisy i wzorować się na nich. (;

Ogólnie u mnie dobrze. Przytyłam jeszcze 2 kg. Okres utrzymałam, chociaż nieregularny, ale co ja się cudu spodziewałam?
Chodzę sobie na terapie i jest coraz lepiej. Dalej licze kcal ale nie popadam w paranoje kiedy wyjdzie ich więcej niż sądziłam. I powoli zaczynam akceptować siebie. Naprawde wierze już, że wszystko będzie ok. I dziękuje Wam za wsparcie i wogóle, kiedy tego potrzebowałam.
Pamiętam Cię, pamiętam, zastanawiałam się gdzie się podziewałaś że Cię tyle nie było. Tak się cieszę, że u Ciebie ok . Oby było tak dalej .

A ja mam wrażenie, że dziewczyna mego brata zaczyna wpadać w ed. I staram się jej pomóc, póki nie będzie za późno. Mam nadzieję, że mi się uda ...

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 15:51   #1235
noname12345TPa
Gość

No cóż....napisałyście się, że ho,ho...teraz będę musiała to wszystko nadrobić
Wracałam w tym tygodniu tak padnięta z warszawy, że nie miałam siły wejść na forum.
A u mnie - zmiany - by być mniej perfekcyjna:
- zdrowa kuchnia nie będzie do końca egzefowana
- koniec liczenia dni bez sng, czekolady i słodyczy oraz słonych przekąsek - życie się ma jedno i nie ma sensu się ograniczać, a tak bardzo je lubię, że nie ma takowego sensu.
Niedługo czeka mnie wielka rewolta w pokoju (nie remont, a przygotowanie go na studia). W niedzielę w przyszłym tygodniu, bądź w sobotę zdjęcia swoje daję.
Stary 2008-08-08, 15:53   #1236
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!
zatem udanego weekendu z ukochanym a jedzonkiem sie nie przejmuj, bedzie dobrze

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 16:01   #1237
plameczka
Wtajemniczenie

DZIEWCZYNY ZDALAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem w szoku i nic wiecej nie jestem w stanie napisac. Jeszcze z kumpela wypilam wino na spole Jestem taka SZCZESLIWA!!!!!!!!!

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 16:03   #1238
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Wracałam w tym tygodniu tak padnięta z warszawy, że nie miałam siły wejść na forum.
- koniec liczenia dni bez sng, czekolady i słodyczy oraz słonych przekąsek - życie się ma jedno i nie ma sensu się ograniczać, a tak bardzo je lubię, że nie ma takowego sensu.
Niedługo czeka mnie wielka rewolta w pokoju (nie remont, a przygotowanie go na studia). W niedzielę w przyszłym tygodniu, bądź w sobotę zdjęcia swoje daję.
Ja też zrezygnowałam z tych 'dni bez słodyczy' bo jak dla mnie to nie ma większego sensu

Plameczko gratuluję a widzisz ? Mówiłyśmy ostatnio, że zdasz za następnym razem i zdałaś ; ))

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 16:17   #1239
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY ZDALAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem w szoku i nic wiecej nie jestem w stanie napisac. Jeszcze z kumpela wypilam wino na spole Jestem taka SZCZESLIWA!!!!!!!!!

gratulacje
tylko wino?
toz to trzeba suto opić
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 16:19   #1240
plameczka
Wtajemniczenie

A bedzie potem jeszcze jedno wino i piwo i nie wiem

Stary 2008-08-08, 16:30   #1241
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Plameczko super!!! wiedzialam, ze sie uda

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 16:46   #1242
noname12345TPa
Gość

plameczkoza egzamin

U mnie przestałam liczyć te dni, bo to ni jakiego sensu nie miało - dodatkowo cukier nie przesadzajmy - aż tak wysokiego nie miałam by musieć go wykluczyć z diety. 60/200 - to nie wiele. - jak by było z 160 to by się trzeba bać było.
Kupiłam sobie dziś książkę odnośnie rysowania i malowania obrazów fantasy - czymś muszę sobie pomóc w rysowaniu swoich aniołów - wojowniczek.
Dodatkowo głęboko się przespałam z moją możliwością bycia wege - nie nie będę nią, bo trzeba liczyć siły na zamiary. Będę robić dla zwierząt tyle ile się da - wiem, że sobie nie poradzę, bo duch lenia w mnie siedzi i nie chcę drugi raz w to bagno wchodzić.
Stary 2008-08-08, 16:58   #1243
plameczka
Wtajemniczenie

Nie mam sil

Stary 2008-08-08, 17:11   #1244
noname12345TPa
Gość

Masz, masz plameczko
Toffiee - wyszystkiego najlepszego (z tego całego zabiegania nie zdążyłam ci złożyć życzeń)
Ewelka - mogę zdjęcia - weronka_18@onet.eu ?
Do moniczkisnk - bo zapomniałam jej odpisać - cudownie wyglądasz skarbie
Stary 2008-08-08, 17:12   #1245
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz Maggie podziwiam Cie.
Bo ja mam no odwrotnie. Wydaje mi sie ze nie podobam sie taka jaka jestem TZ towi.Ze jestem za gruba.
WCzoraj jak mi powiedzial ze jestem w sam raz, nie z gruba nie za chuda, to tak jakbym dostała obelga w twarz, jak by kto w pysk dał
Wiem ze nie jestem do konca normalna, skoro mam takie myslenie.
Mówił ze podoba mu sie kazda czesc mojego ciała, ze kocha we mnie wszytsko. Co z tego kiedy ja sama siebie nie kocham
Mój Tz jest przystojny i to bardzo( nie przesadzam) i zupełnie nie wiem co on widzi w takim klocu jak ja
Wiesz, jak Go poznałam to sobie pomyślałam: co taki przystojniak jak On może widziec we mnie, szarej myszce.... A skoro tak mówi, to tak jest, uwierz w to, na świecie jest więcej kobiet niż mężczyzn, gdybyś mu się nie podobała, to znalazłby sobie inną, po prostu.

Cytat:

Witaj Ja też bardzo często opuszczam KZ, jest znacznie lepiej, ale kiedy znowu spadam na dno- znowu tu wracam.... I tak jest ciągle..
Ważne, że u Ciebie jest okres, trzymam kciuki i życze powodzenia w wychodzeniu na prostą

Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość

wiesz co, ja tez juz zaczynam miec dosc samych serkow wiejskich, twarogu, tunczyka i tej reszty zarcia redukcyjnego i teraz chce zrzucic pare kg i jem rozne rzeczy, zwracam tylko uwage na kalorie, no i zwracam uwage na bialko,zeby nie bylo go za malo i to jest chyba lepsze wyjscie, bo odmawianie sobie wszystkiego prowadzi u mnie do napadow

Zdecydowanie. Nie wydaje mi się, żebym dzisiaj zjadła strasznie dużo, kalorycznie nawet nie mam pojęcia jak to wychodzi, ale jadłam w sumie to co chciałam... I jest ok

Cytat:
Wczoraj wieczorem pisalismy smsy i zapytał dlaczego oststnio jestem taka smutna, czy jestem juz moze nim znudzona napisałam mu ze to nie chodzi o niego ale o mnie, drazyl temat i napisałam mu ze mam problemy z jedzeniem, obsesyjnym mysleniem o kcal itp..sama nie wiem czy dobrze zrobiłam

Nie podobam sie sama sobie i to jest mój problem
Moim zdaniem dobrze, zobaczysz ajk to przyjmie i czy możesz na niego liczyć w trudnych sytuacjach.

Cytat:
Napisane przez MeredithGrey Pokaż wiadomość

Maggie90- rozbudziłaś we mnie nadzieję co do TŻa nie miałabym nic przeciwko żeby w moim zyciu powtórzyła sie Twoja historia i gdybym poznała jakiegoś z racji zmiany wakacyjnych planów
Kiedyś jedna Wizażanka powiedziała mi, że miłość przychodzi w najbardziej niespodziewanym momencie, tak było i u mnie Na Ciebie tez przyjdzie kolej

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Gratulacje

_____

Wiecie co, wyżaliłam się dzisiaj przyjaciółce odnośnie ED, moich schizów odnośnie jedzenia. I jestem zła na siebie, bo jak się okazało- ona ma bulimię... jak ja mogłam tego do jasnej cholery przez tyle lat nie widzieć?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 17:20   #1246
agnis2908
Zadomowienie

GG do agnis2908

Witajcie Kochane
Ciekawe, czy zuważyłyście, że tak z dnia na dzień mnie zabarkło... Napewno nie, bo przecież jestem tu od niedawna....
Nie mam od soboty internetu, bo po burzy jak zwykle się popsuło coś i poprzestawiało, a facet, który się tym zajmuje dzień wcześniej wyjechał sobie na wakacaje :/ Więc nie będzie mnie tu jeszcze 2 tyg., a baaardzo za Wam tęsknię.
Co u mnie? Czy radze sobie, czy nie?
Otóż...przestałam liczyć kalorie, przestałam układać i planować posiłki. Czy jest lepiej? Mam napady od czasu do czasu :/ Nie zaznaje umiaru od czasu do czasu, mam zaburzony ośrodek sytości, ale już nie głoduję się. Wiem, że przytyłam, ale nie ważę się. Nie chcę, ... jeszcze nie. Jestem narazie na etapie uczenia się akceptacji. Nie powiem, że jest łatwo. Zapewne już nikt tu z Was nie pamięta jak pisałam o moich zmartwieniach sprzed tygodnia, ale powiem Wam dziewczęta, że ciężko tak poradzić sobie z uczeniem się akceptacji, gdy TŻ-ta nie widzi się miesiąc, przyjaciółki i koleżnaki powyjeżżąły, siedzisza sama jak palec w domu i...nudzisz się, bo nawet internetu nie ma. Opychasz słodyczami i tyjesz. I masz poczuć się piękna....? :/ Niepotrzebna nikomu, znudzona itd.... :/
Życze Wam Kochane, udanych wakacji, tej końcówki już.... Trzymajcie się, wrócę tutaj pod koniec miesiąca i napiszę jak dalej się u mnie toczy.

agnis2908 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 17:33   #1247
orzeszek01
Zakorzenienie

dzis zjadłam za duzo, jeszcze bardziej siebie nienawidze.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 17:47   #1248
MeredithGrey
Zadomowienie

star15- francuski jest piękny, kiedy się słucha ludzi mówiących w tym języku... Może kiedyś się go pouczę, póki co zaczęłam uczyć się włoskiego, chodziłam na kurs podstawowy i umiem już elementarne zasady i konstrukcje po włosku Jak będę jeszcze troche lepiej mówić po włosku (i może jak - tak mi by sie marzyło- zdam jakis certyfikat) to pomyślę nad nauką czego innego... francuskiego np. (chociaż trudny ponoć)
Apropo Francji to byłam w tym roku w Paryżu- śliczne miasto! Przynajmniej od turystycznej strony a kuchnię francuską lubicie? ja szczerze mówiąc, nie.

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Czekamy na te zdjęcia w takim razie a studia... studia, kurcze, u mnie to już za rok. A ciągle nie wiem na jaki kierunek się wybrać.

Maggie90- takiego TŻ'a to właściwie fajnie byłoby mieć, ale... nie szukam na siłę. Najelpiej żeby sam się zjawił ^^ Ja poczekam, samej też mi nie jest źle tylko przytulić by się czasem do kogoś chciało
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 18:06   #1249
vixeen89
Rozeznanie

Ewelka, masz bardzo ładną twarz śliczna z Ciebie dziewczyna, naprawdęCo do figury...Niewiem skąd u Ciebie kompleksy...Jak patrzę na zdjęcia widzę śliczną, zgrabną dziewczynę... Jak już to więcej kg na + by się przydało, a na pewno nie na - Pamiętaj o tym
Plameczko : pijemy:GRATULACJE!!!!!:cmo k:

A ja wrocilam z wyprawy rowerowej - 2,5 godz(off kors - mój tata)...Teraz popijam sobie piwko, którym podzieliłam się na pół z mamą (moja rodzicielka ma straaasznie słabą głowę - muszę ją wspomagać:P) Byłam jeszcze dzisiaj na zakupach i kupiłam sobie bluzkę w Vero Modzie z przeceny, ale mam obawy że wygląda na mnie jak na wieszaku...Bo ogólnie to taki luźny fason..ale tak strasznie mi sie podobała... Byłam też na rajdzie po sklepach meblowych i muszę przyznać że mam kilka łóżek na oku może wkleje zdjęcia jak znajdę w necie i jakoś tak płynie czas:P
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 18:35   #1250
noname12345TPa
Gość

Spoks - zdjęcia będą w piątek/sobota/niedziela w przyszłym tygodniu
Stary 2008-08-08, 18:55   #1251
star15
Zakorzenienie

Plameczko- szczerze gratuluję.. ; *

dziewczyny, wybaczcie, że nie odpiszę na Wasze wypowiedzi, ale tak mi źle.. pokłóciłam się z mamą, nigdzie nie poszłam [trzeba rezerwować stoliki, za późno się o tym dowiedzieliśmy, więc idziemy za tydzień], od godziny płaczę.. nie mam sił. dlaczego ja nie mogę mieć takiej więzi z matką jak niektóre dziewczyny? nigdy nie była mi tak bliska, jak powinna.. obie zagubiłyśmy się w jakimś labiryncie i potrafimy na siebie jedynie wrzeszczeć. momentami czuję się w tym domu jak jakiś podrzutek, nieustannie słyszę: 'sprzątnij to, sprzątnij tamto' ile można tego słuchać?! nasze rozmowy ograniczają się do takich właśnie poleceń. ona non stop krzyczy, wydaje rozkazy, wybucha bez powodu i klnie. mam tego dość, serdecznie, serdecznie naprawdę DOSC..
Stary 2008-08-08, 18:58   #1252
noname12345TPa
Gość

Star - bardzo dobrze cię rozumiem, od wieku 13 lat wcale mojej matki nie rozumiem - to dziś jestem na nią całkowicie wkurzona na to co mi zrobiła, za to całe cholerne gimnazjum Dodatkowo to ona wmusiła w mnie ten cały perfekcjonizm.
Dziewczyny - zauważyłam coś ostatnio w mnie ciekawego - interesuję się psychologią!
Stary 2008-08-08, 19:05   #1253
star15
Zakorzenienie

ech, nie potrafię sobie z tym poradzić, wiesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 19:16   #1254
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Orzeszku
Star ja z moja mama mialam kiedys dobry kontakt, ale od 2 lat nie jest tak, jak byc powinno i juz chyba nie bedzie z pewnych przyczyn, ale wole nad tym nie rozmyslac, bo lapie dola, ze jestem sama na tym swiecie
Werka czekamy na fotki i oby te decyzje, ktore podjelas byly dla Ciebie korzystne

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2008-08-08, 19:28   #1255
noname12345TPa
Gość

Wiem, sama też nie mogę sobie z tym poradzić. To jedna z rzeczy co nie może być kontrolowane przez mnie.
Moniko - na pewno będą korzystne - wreszcie przestanę być taką perfekcjonistką , a ponowne wejście w wege mogło by znaczyć od nowa wdepnięcie w to g.....
Poza tym nie tylko ty jesteś sama - ja też tak mam. Nikt nie potrafi zrozumieć tego co ja czuję.
Stary 2008-08-08, 19:29   #1256
star15
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny.. nie zawsze może być kolorowo w końcu, nie?
Stary 2008-08-08, 19:30   #1257
noname12345TPa
Gość

Cóż jak to mówią - raz na wozie raz pod wozem
Stary 2008-08-08, 19:35   #1258
star15
Zakorzenienie

p*****y wóz! :[
Stary 2008-08-08, 19:47   #1259
deMitia
Rozeznanie

Czuję się.... hmmm.... czuję się szczęśliwa. Tak bez powodu, nic się przecież nie zdarzyło specjalnego, ale jakoś mi tak lekko. Jakie to cudowne uczucie, szkoda, że takie chwile zdarzają mi się tak rzadko....
Stary 2008-08-08, 19:49   #1260
KittenFromHeaven1989
BAN stały

u mnie zawsze pod tym wozem.. no prawie zawsze ..
KittenFromHeaven1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości