Sen - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-31, 20:52   #1
kikila123321
Raczkowanie

Sen

Część wszystkim...

Zacznę od początku. Od zawsze mam dziwne sny. Nie przeszkadza mi to, mój stały partner śnił mi się jak go jeszcze nie znałam. Tato po śmierci swojej dopiero jak zaszlam w ciążęi sama jeszcze o tym nie wiedziałam. Babcia - wypadek w rodzinie. Często jak coś mi się sni ma sens mi zawsze dla mnie zrozumiały.... Tak jak i teraz... snila mi się dzisiaj moja chrzestna (praktycznie nie rozmawiam z nią-tylko w na prawdę istotnych sprawach gdzie się nie uniknie rozmowy a i tak staramy się ja ukrycia, w ogóle z jej rodzina nie chce utrzymywać kontaktu)byłam zadowolona we snie i z kimś rozmawiałam i w tym czasie podszedł do mnie moj partner i usłyszałam od niego ze moja chrzestna iza chce się pożegnać. Zdziwiłam się bo nie rozmawiamy ze sobą. Po czym dodał ze jest zła że kupujemy meble bo prZecież od niej można wszystko wziąść... i zerwalam do nagle ze snu nie wiedząc co może on znaczyć....jakieś podpowiedzi?? Z góry dziękuję za odpowiedzi i przEpraszam za błędy w pisowni-telefon:/
Stary 2018-08-01, 00:01   #2
Limonka2738
Zakorzenienie

Dot.: Sen

Cytat:
Napisane przez kikila123321 Pokaż wiadomość
Część wszystkim...

Zacznę od początku. Od zawsze mam dziwne sny. Nie przeszkadza mi to, mój stały partner śnił mi się jak go jeszcze nie znałam. Tato po śmierci swojej dopiero jak zaszlam w ciążęi sama jeszcze o tym nie wiedziałam. Babcia - wypadek w rodzinie. Często jak coś mi się sni ma sens mi zawsze dla mnie zrozumiały.... Tak jak i teraz... snila mi się dzisiaj moja chrzestna (praktycznie nie rozmawiam z nią-tylko w na prawdę istotnych sprawach gdzie się nie uniknie rozmowy a i tak staramy się ja ukrycia, w ogóle z jej rodzina nie chce utrzymywać kontaktu)byłam zadowolona we snie i z kimś rozmawiałam i w tym czasie podszedł do mnie moj partner i usłyszałam od niego ze moja chrzestna iza chce się pożegnać. Zdziwiłam się bo nie rozmawiamy ze sobą. Po czym dodał ze jest zła że kupujemy meble bo prZecież od niej można wszystko wziąść... i zerwalam do nagle ze snu nie wiedząc co może on znaczyć....jakieś podpowiedzi?? Z góry dziękuję za odpowiedzi i przEpraszam za błędy w pisowni-telefon:/

Nie mogłaś widzieć w snach swojego partnera przed poznaniem go.

Ludzki mózg nie jest w stanie wymyślić twarzy, więc widziałaś kogoś innego, pewnie podobnego, albo po czasie sobie wmówiłaś, że to był on i tak to pamiętasz.

A sen nie znaczy nic, to tylko sen.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-01, 00:16   #3
megamag
BAN stały

Bo ja wiem. Mojej babci czasem się śniło, że ktoś z rodziny czy sąsiadów umarł i ta osoba potem rzeczywiście umierała. Po kilku przypadkach zaczęłam brać ją na serio.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-01, 00:31   #4
gryx82
BAN stały

Widzę 3 główne problemy. Sfera pierwsza, przeszłość: zadawnione animozje z chrzestną. Nawiązanie z nią kontaktu - nieprzepracowane problemy z przeszłości. Sfera druga, teraźniejszość - partner kontrolujący, tzn. chcący przejąć kontrolę nad Twoją przeszłością i przyszłością (bo w teraźniejszości, jak mniemam, jest obecny; chyba, że wyrażenie "nie rozmawiamy ze sobą" oznacza, że nie jesteście razem). Sfera trzecia, przyszłość - partner (teraźniejszy lub ex) grający na emocjach "rodzinnych" (to częste w snach poczucie żalu, że "gdyby coś, to ciotka/wujek babcia/kuzynka zachowaliby się na pewno inaczej").

Ogólnie za mało danych, a ja mogę wróżyć z fusów...
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-01, 06:41   #5
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Bo ja wiem. Mojej babci czasem się śniło, że ktoś z rodziny czy sąsiadów umarł i ta osoba potem rzeczywiście umierała. Po kilku przypadkach zaczęłam brać ją na serio.
No, ja niby sceptyk a jak moja mama dzwoni i pyta: CO! Się stało?!
To wiem ze śniła jej się teściowa.
I nigdy się z tym pytaniem nie myli, zawsze wtedy jest jakiś duży problem.

Co gorsza, mnie ostatnio też „ woła” o problemy w snach, moja prababka.:/

Straszne to jest.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-01, 08:03   #6
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:

Zdradzę ci sekret.

Pewnie co drugi dzień jej się śniło, że ktoś umarł i zapamiętałą tylko te "prorocze" sny.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2018-08-01, 08:45   #7
Czarna2000
Inez

Nie wierzę w żadne prorocze sny. Nic takiego znaczącego mi się nie śni. Za to często mam tak, że jeśli czymś się bardzo przejmuję, coś jest dla mnie ważne to śni mi się coś z tym związanego.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-08-01, 11:10   #8
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Zdradzę ci sekret.

Pewnie co drugi dzień jej się śniło, że ktoś umarł i zapamiętałą tylko te "prorocze" sny.
Nie. Nie śniło jej się co drugi dzień, a przynajmniej co drugi dzień nam o tym nie mówiła. Tak naprawdę zdarzyło się tylko kilka razy w życiu. Wyglądało mniej więcej tak:
- Weź Ty zadzwoń do tej drugiej swojej babci, bo śniło mi się, że przyszła się ze mną pożegnać.
Za trzy dni ta druga babcia umarła.

Nie próbuję tego wyjaśniać i racjonalizować, bo nie uważam, żeby ludzkość była już tak mądra, że rozumie absolutnie wszystko (choć ludzkość zwykle tak uważa, uważała tak nawet w czasach, kiedy sądzono, że ziemia jest płaska). Jeśli zwierzęta są często w stanie wyczuć zbliżające się nieszczęście, to ludzie może jakoś podświadomie też
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-01, 11:18   #9
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Nie śniło jej się co drugi dzień, a przynajmniej co drugi dzień nam o tym nie mówiła. Tak naprawdę zdarzyło się tylko kilka razy w życiu. Wyglądało mniej więcej tak:
- Weź Ty zadzwoń do tej drugiej swojej babci, bo śniło mi się, że przyszła się ze mną pożegnać.
Za trzy dni ta druga babcia umarła.

Nie próbuję tego wyjaśniać i racjonalizować, bo nie uważam, żeby ludzkość była już tak mądra, że rozumie absolutnie wszystko (choć ludzkość zwykle tak uważa, uważała tak nawet w czasach, kiedy sądzono, że ziemia jest płaska). Jeśli zwierzęta są często w stanie wyczuć zbliżające się nieszczęście, to ludzie może jakoś podświadomie też
Tak. To jest podswiadome wyczuwanie. Czesto nasz organizm wie o sobie coś, czego świadomie nie zauważamy.

Ale często ludziom się śnią różne rzeczy, zapamietujemy tylko te proroctwa, które się sprawdziły. To normalne.

Nie twierdzę, że rozumiemy te zjawiska. Ale można je zaobserwować i choć częściowo wytłumaczyć tym, co już wiemy.

Stary 2018-08-01, 11:47   #10
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. To jest podswiadome wyczuwanie. Czesto nasz organizm wie o sobie coś, czego świadomie nie zauważamy.

Ale często ludziom się śnią różne rzeczy, zapamietujemy tylko te proroctwa, które się sprawdziły. To normalne.

Nie twierdzę, że rozumiemy te zjawiska. Ale można je zaobserwować i choć częściowo wytłumaczyć tym, co już wiemy.

Wiesz, ale ja niby tez tak myslę.
Ale, jak to wytłumaczyć, że nagle dostaje jakiegoś impulsu, żeby pojechac 300km w jedną strone i iśc na grób prababki kwiaty połozyć?
Ja wogóle nie mam zwyczaju ani myśleć ani chodzić na groby.
Idę raz w roku na lokalny cmentarz do teścia i tyle.

A tu bach, ni z gruchy ni z pietruchy.
3 dni później, dostaje wiadomosc że zmarł mój stryj (jej wnuk).
Nie utrzymuje z nim kontaktu od dziesięcioleci! Chory był od zawsze tak samo, zadnych nowych plot o nim nie miałam.

No i faktycznie, złozyłam kwiaty na jej grobie, będąc na jego pogrzebie.

Albo te telefony mojej mamy.
Coś sie stanie, jeszcze nikt nie wie oprócz nas, a ta czarownica od razu dzwoni: CO? sie tam u was stało, bo mi się babka śniła. :/

Liz Williams
Stary 2018-08-01, 11:49   #11
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Wiesz, ale ja niby tez tak myslę.
Ale, jak to wytłumaczyć, że nagle dostaje jakiegoś impulsu, żeby pojechac 300km w jedną strone i iśc na grób prababki kwiaty połozyć?
Ja wogóle nie mam zwyczaju ani myśleć ani chodzić na groby.
Idę raz w roku na lokalny cmentarz do teścia i tyle.

A tu bach, ni z gruchy ni z pietruchy.
3 dni później, dostaje wiadomosc że zmarł mój stryj (jej wnuk).
Nie utrzymuje z nim kontaktu od dziesięcioleci! Chory był od zawsze tak samo, zadnych nowych plot o nim nie miałam.

No i faktycznie, złozyłam kwiaty na jej grobie, będąc na jego pogrzebie.

Albo te telefony mojej mamy.
Coś sie stanie, jeszcze nikt nie wie oprócz nas, a ta czarownica od razu dzwoni: CO? sie tam u was stało, bo mi się babka śniła. :/
Zbiegiem okoliczności najczęściej.

Albo jakąś funkcją mózgu, której jeszcze nie znamy. To jest chyba najmagiczniejszy organ w ludzkim ciele.

Stary 2018-08-01, 12:39   #12
cava
Zakorzenienie

Cytat:

Albo jakąś funkcją mózgu, której jeszcze nie znamy. To jest chyba najmagiczniejszy organ w ludzkim ciele.

Tak to sobie właśnie tłumaczę, ale i tak bywa straszno. :/

Liz Williams
Stary 2018-08-01, 12:59   #13
chomiczka82
Przyczajenie

Mi jak się śni biała suknia to zawsze jakieś nieszczęście jest. Dziwne te sny bywają
chomiczka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-01, 13:14   #14
Matyla_G
Przyczajenie

Hm.. tak czytam komentarze i jest w tym sporo racji.. Ja iedyś ie wierzyłam w takie "intuicyjne sny".. dopóki nie przysnilo mi sie ze moja przyjaciolka z dawnych lat jest ciezko chora. Nastepnego dnia do niej napisalam i powiedziala, ze jej maz ciezko chory lezy w szpitalu... Powiem wam ze straszne ciarki poczulam i do dzis nie wiem, jak to mozliwe ze mi sie cos takiego przysnilo
Stary 2018-08-01, 17:32   #15
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Mi ostatnio nagminnie śni się moja przyjaciółka, z którą kilka lat temu kontakt się urwał - wyjechała na studia, miałyśmy pisać, dzwonić, ale jakoś tak się rozeszło. Sny są tak okropne, że chciałabym się z nią jakoś skontaktować i sprawdzić co u niej, ale bardzo boję się, że dowiem się czegoś niemiłego...
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-01, 18:55   #16
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

W sumie to trochę zazdroszczę, bo mi się nic nie śni.

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Widzę 3 główne problemy. Sfera pierwsza, przeszłość: zadawnione animozje z chrzestną. Nawiązanie z nią kontaktu - nieprzepracowane problemy z przeszłości. Sfera druga, teraźniejszość - partner kontrolujący, tzn. chcący przejąć kontrolę nad Twoją przeszłością i przyszłością (bo w teraźniejszości, jak mniemam, jest obecny; chyba, że wyrażenie "nie rozmawiamy ze sobą" oznacza, że nie jesteście razem). Sfera trzecia, przyszłość - partner (teraźniejszy lub ex) grający na emocjach "rodzinnych" (to częste w snach poczucie żalu, że "gdyby coś, to ciotka/wujek babcia/kuzynka zachowaliby się na pewno inaczej").

Ogólnie za mało danych, a ja mogę wróżyć z fusów...

A ja myślałam, że autorka z tą chrzestną nie rozmawia...
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-01, 19:03   #17
Limonka2738
Zakorzenienie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;85207351]W sumie to trochę zazdroszczę, bo mi się nic nie śni.
[/QUOTE]

A to niemożliwe.

Po prostu nie pamiętasz.

Tak się tylko czepiam, nie wiem, czy wiesz po prostu I czy to nie skrót myślowy.

Stary 2018-08-01, 20:03   #18
Bananalama
jestę wieszczę

Postaraj się o lepszy kontakt ze swoją intuicją. Jak nauczysz się jej słuchać, sny będą bardziej wyraziste .
Miewam sny prorocze. Miewam też bardzo dziwne. Chyba zacznę je zapisywać. Moje ulubione to te, w których umieram i żyję nadal jako duch .

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-01, 20:08   #19
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
A to niemożliwe.

Po prostu nie pamiętasz.

Tak się tylko czepiam, nie wiem, czy wiesz po prostu I czy to nie skrót myślowy.

Wiem
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-08-01, 20:29   #20
Amazoniak
Zadomowienie

Może zadzwoń po prostu do tej chrzestnej i zapytaj czy u niej wszystko w porządku...
Stary 2018-08-02, 12:12   #21
kikila123321
Raczkowanie

Jak zadzwonię do kogoś z tamtej strony "rodziny" będę miała piekło na ziemi..... długo by tłumaczyć..... od małego jak jeszcze nie pamiętam matka mi opwiadala jak czasem ich z domu wywalalam bo tak się nie zachowuje babcia bo tak sie ciocia i wujek nie zachowują itp itd. Ale dzięki za propozycję. A to czy ktoś wierzy w owe sny czy nie jest sprawa indywidualna ja już dawno wiem że w moich snach niektórych coś jest.
Stary 2018-08-26, 12:19   #22
Black_women
Przyczajenie

Czy wierzycie w znaczenia snów?

Jak wyżej. Zachecam do uzasadnienia swojej wypowiedzi
Black_women jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości