|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() Wieśniaka nie potrafię zjeśc na takie sposoby np.z kaszą ![]() ![]() A ostatnio widziałam w Inter Marche wieśniaki z Piatnicy wyglądające podobnie do Fantazji z taką konfiturką z boku i już miałam wypróbowac, ale spojrzałam na skład i oczywiście cukier. :/ No i lipa. Jadłyście już go? Rozglądałam się też czy jest homo naturalny,ale niestety były same smakowe ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. ![]() Hmm, Demitia, to już, sama nie wiem, może kuskus potraktuję w takim razie jako to 10% i zjem od czasu do czasu. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieśniaki z Piątnicy z konfiturkami owszem, jadłam. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ryżu dla mnie było naprawdę w sam raz, tym bardziej, że się zapchałam furą surówki ![]() Kotlety takie z paczki, "minutki", które gotuje się w rosołku, a później panieruje i smaży na patelni (ja tylko gotuję). Mi smakują bardzo, ale nie wiem czy powinnaś się sugerować moim zdaniem, bo ostatnio usłyszałam, że "ja to mam jakiś dziwny gust jeśli chodzi o jedzenie" (co powiedział mój kolega, zaraz po tym, gdy zapytał co jem, a ja odpowiedziałam: "kanapkę z pasztetem sojowym i kiełkami") ![]() ![]() Btw- genialne kotlety sojowe mają w GreenWayu ![]()
![]() |
#4774 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak surowki bylo duzo to bardzo dobrze ![]() Wiem cos na temat bliskich i tez mojego ejdzenia. na te kotlety sie przymierzam ,ale musze wkoncu kupic ![]() Zebym to ja Green Way'a miala... ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiesniaka samego tez bym sprobowała na Twoim miejscu na slodko. Nie koniecznie z kokosem. Piszesz ze widziałas w Inter Marchu z marmoladka;D A ta marmoladka to nic innego jak dzem. Na R wolałabym np.sobie dodac lyzeczke niskoslodzonego dzemu do wiesniaka i wyszlo by o wiele mniej cukru. Jest tez z miodem, ananasem i brzoskwinia. Mozesz dorzucic takie dodatki tylko ze swoje.Chociaz ja te z miodem kocham ![]() A w Inter Marche nie bylo homo naturalnego "homisio"? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() My kupujemy z Łowicza niskosłodzony,zazwyczaj truskawkowy dżem, więc muszę kiedyś spróbować z wieśniakiem, myślę, że może być smaczne. ![]() No tak Baby-nie było homisio naturalnego ![]() ![]() ![]() Edit: No wiec już zrobiłam i...musze powiedzieć, że jest smaczny ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, czy jeśli przez cały dzień zjadłam bardzo niewiele, a na wieczór zjadłam pare ciasteczek owsianych domowych bez cukru i twarożek domowy i popiłam kubusiem to czy jest szansa ze ten dzien bedie wpływałna moje chudniecie?
![]() |
#4778 |
Raczkowanie
|
Moje R do oceny, chyba przesadziłam z owocami...
11:00 2 duże garście płatków zdrowy błonnik, łyżka otrębów pszennych, jabłko, 30g sera chudego, łyzka jogurtu nat, 2 śliwki. Kromka razowca (mała, taka kwadratowa) z polędwicą i pomidorem. 14:30 Ugotowana pierś z kurczaka, ponad pol szklanki makarnu z mąki graham, 200g mrożonego kalafiora (tylko 40 kcal ![]() ![]() 17:30 Szklanka koktalu ze śliwek (kefir, mleka 2%, śliwki), wieśniak lekki z 2 ogromnymi łyzkami siemienia lnianego. 19:30 20g twarodu chudego z malinami, i znów szklanka tego koktajlu ze śliwek (pszyny był ....), marchewka, połówka ziemniaka ![]() 21:30 3 grubsze plastry szynki z indyka, odrobina chrzanu, pomidor. Tak chyba nie bardzo redukcyjnie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Raczkowanie
|
Redukcja, Poproszę o ocenę
IŚ: 3 łyżki musli + łyżeczka otrębów z jabłkami + łyżeczka otrębów pszennych + łyżeczka siemienia lnianego + 2 łyżeczki zdrowego błonnika zalane szklanka mleka 1,5% Do tego kromka chleba z szynka z indyka i pomidorkiem i kolejna z powidłami śliwkowymi, kawa rozpuszczalna z mlekiem bez cukru IIŚ: 50g chudego twarogu, pół pomidora, jabłko O: 400 ml zupy grzybowej niezabielanej, gotowana nózka z kurczaka i 100g brokułów P: jogurt z musli K: twarożek domowy, surowa marchewka |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Rozeznanie
|
P.
![]() Śniadanie: Owsianka jak zwykle - 1/2 szklanki płatków, zdrowe sypnięcie bananowo-czekoladowej Fitelli, szklanka mleka, Danio Intenso orzechowy, orzechy, banan II śniadanie: Dwa tosty zapieczone z żółtym serem, szynką i ananasem: wersja ostygnięta, acz wciąż atrakcyjna Do kompletu ananasowa Jogobella III śniadanie: Grahamka z Almette ogórkowym Miseczka kupnej niestety sałatki quasi-greckiej (brak fety) Dwa ciastka: bakalie zlepione miodem, w czekoladowej polewie Obiad: Mięso wołowe w sosie chrzanowym Kilka ziemniaków Dwa ogórki kiszone Deser: Jogurt bardziej grecki niźli sałatka ;] z jagódkami i pokruszonymi ciastkami - takie warstwowe cudo Kawa z mlekiem Kolacja: Omlet z pieczarkami, serem, papryką, szczypiorkiem, cebulą i ketchupem Bułka pszenna z masłem to zaraz będę jadła, a jak będę miała jeszcze ochotę, to sobie zjem Magnuma Almonda chyba!
#4781 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Raczkowanie
|
Wczoraj U :
ok7- banan(100g) , 70g musli z mlekiem 2 % 10:30- serek wiejski 150g, pół grahamki z pomidorem, ogórek konserwowy 13-14- 200g fasoli szparagowej z bułką tartą (10g bułki ,1 łyżka oliwy), sałatka z piersi kurczaka, ogórków konserwowych i kapusty pekińskiej 16-17- kiwi, big milk po20- 100g sera białego ze szczypiorkiem, pomidorem, kapusta pekińską, i 2 łyżkami ziaren słonecznika |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie odstaw go jak masz skutki uboczne ![]() A z tym kakaem to mysle ze mozesz sprowac. lyzeczka niskotluszczowego kakao+jogurt naturalny. Homisio stoi zaraz przy homisio smakowych. Tez nieraz myslałam ze go nie ma a potem mama mowila zebym patrzykla uwazniej bo stal kolo brzoskwiniowych a ja nie widzialam. Prosze za "przepis" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Raczkowanie
|
Moja R z wczoraj
![]() Śn: kromka razowca, szynka drobiowa, papryka, wielkie jabłko II śn: 150g warzyw na patelnie, sos z jogurtu natural. z przyprawami Obiad: 100g smażonej bez tłuszczu piersi z kurczaka, 50g kukskus, odrobina sosu pikantnego Vifon, sałatka jesienna Podwieczorek: jogurt truskawkowy 130g Kolacja: 2 jajka sadzone smażone na oliwie z oliwek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to tak widzę.... natomiast nie obraże się gdy ktoś bardziej doświadczony mnie poprawi gdybym coś źle napisała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4787 |
Raczkowanie
|
Śniadanie. Jogurt Jogobella ananasowy + bułka z salami + capuccino
II śniadanie. Dwa jabłka + brzoskwinia
#4788 |
Raczkowanie
|
REDUKCJA
śniadanie: jajecznica z 2-óch jajek smażona bez tłuszczu; kromka chleba pełnoziarnistego z ogórkiem małosolnym; paski papryki do pochrupania II śniadanie: serek wiejski lekki z pomidorem i bazylią; kilka śliwek Obiad: filet z ryby pieczony w folii- duży; surówka (sałata, papryka, ok.3 krążki ananasa świeżego, łyżka oliwy z oliwek) Podwieczorek: serek wiejski lekki, 2 łyżki masła orzechowego (posmakowało mi ![]() Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka wsw, pomidor, cebula, 3 łyżki kukurydzy z puszki). ładnie się uśmiecham o ocenę ![]()
#4789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
wklejamy całe jadłospisy.
#4791 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() ![]()
#4792 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Hmm, jak bedę w Inter to rozejrzę się raz jeszcze za Homisio, musze go mieć i spróbować. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy redukcyjny jadłospis
![]() Sn: kormka chleba pełnoziarnistego, ser biały, dźem niskosł, 2 wasy, plaster szynki drobiowej, plaster zółtego sera, sałata lodowa, serek czosnkowy, szczypior, ketchup. II śn: 100g sera białego chudego, łyżka mleka 0,5%, 1/2 łyżeczki słodziku Ob: 150g pangi pieczonej w folii, 150g ziemniaków gotowanych, sałatka z pomidora, 1/2 cebuli, kawałeczka ogórka, sałaty lodowej + sos jogurtowo-koperkowy Podw: 100g jogurtu naturalnego + 20g muesli Kol: będzie sałatka z makreli, albo tuńczyka z puszki I jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz moje niby R ![]() ś: owsianka ( 4 łyżki owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, 100ml mleka , łyżeczka budyniu waniliowego, serek wiejski 150g, 2 małe jabłka), miseczka sałatki wielo warzywnej (zjedzona w trakcie robienia owsianki) , kawa z mlekiem. IIś: jogurt naturalny 220g 4 łyżki zarodków pszennych, garść malin, 8 śliwek, 3 marchewki O: filet z pangi zapiekany w foli z przyprawami, cebula i łyżką siemienia lnianego 1 ziemniak, garść fasolki szparagowej surówka z kapusty, marchewki, pomidorów i jabłka z sosem koperkowym. P: 2 cienkie kromki żytniego, posmarowane cienko jogurtem naturalnym 4 plastry filetu z indyka miseczka surówki z obiadu. rower 1 h K: serek wiejski 150g + ok 100g jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka kakao naturalnego pomidor. w sumie 1700kcal z czego ok 300 spalone na rowerze ![]()
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
Luźne U
![]() Śn : 3 duże kromki razowca z odtł. serem żółtym,sałatą,pomidorem,j ajkiem na twardo IIŚn : mały szejk waniliowy O : pierś z kurczaka,ryż brązowy,parę łyżek surówki z pekińskiej K : 3 spore kawałki drożdżowego,dużo paluszków ![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Raczkowanie
|
U:
7:30- kiwi, 60g musli z mlekiem 2% 10:30- serek wiejski 150g, ogórek,pół grahamki, łyżeczka dżemu 13-14- Talerz żurku, sałatka z kapusty pekińskiej,piersi kurczaka i ogórków konserwowych 16-17- marchewka, 2 średnie jabłka po 20- 100g sera białego z kapusta pekinska,szczypiorem,pomi dorem i łyżką slonecznika |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Raczkowanie
|
U:
Ś: grahamka z twarożkiem, 2 plasterkami szynki, ogórkiem i pomidorem, szklanka kakao bez cukru, mandarynka IIŚ: 250 g jogurtu 0% jagodowego z sanoka z garścią granoli orzechowej, mała kromka żytniego z szynką drobiową i rzodkiewką O: 3 spore kawałki pizzy, filiżanka kawy bez cukru ( wypad z koleżankami na ploty) ![]() 1 gałka lodów karmelowych w wafelku P: serek homo naturalny z cynamonem i migdałami 2 marchewki 1 h ćwiczeń siłowych K: serek wiejski lekki z rzodkiewką, pomidorem i ogórkiem, 1 ciasteczko owsiane ![]()
![]() |
#4798 |
Rozeznanie
|
U:
1. serek wiejski 200g + Nescafe Frappe z mlekiem 1,5% 2. koszyczek malin 3. 7 kotletow sojowych gotowanych na bulionie + 50g kaszy gryczanej z warzywami + sałatka z 1 pomidorka, 2 ogorkow kiszonych, pół cebulki 4. deser lodowy z wedla (czekolada, bita śmietana itd:P) dziewczyny bardzo proszę, czy tu będzie ok. 1700-1800 kcal? |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Rozeznanie
|
Wczoraj było tak:
Śniadanie: Owsianka - 1/2 szklanki płatków, szklanka mleka, Jogobella malinowa, banan, 1/3 Fitelli bananowej, orzechy, migdały II śniadanie: Grahamka z bryndzą i pomidorem Jabłko KBW III śniadanie: Grahamka z żółtym serem, sałatą i ogórkiem Wieśniak Piątnicy z "truskawką" Obiad: Zupa ogórkowa zabielana Duży kawał smażonej panierowanej rybki Sporo ziemniaczanego puree z masłem i śmietaną Surówka z marchwi i kapusty Deser: Pączek od Bliklego ^^ Kawa z mlekiem jeszcze podjadanie u koleżanki: nektarynka, parę kostek czekolady Kolacja: jakoś tak wyszło, że grubo po północy w warunkach polowych: Kiełbaska z chlebem i musztardą no i do tego dużo ruchu, chyba za mało zgromadziłam kcal jak na P. ;]
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.