|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VII
Nijuś, w dzisiejszych czasach tytuł technika można sobie wsadzić w odbytnicę, jeżeli chce się znaleźć dobrą pracę. w sensie pracę ambitną za godne pieniądze. ja nie twierdzę, że ludzie bez wyższego wykształcenia są nikim, wręcz przeciwnie, szanuję bardzo ludzi wykonujących fizyczną pracę, itd. nawet TŻ mam takiego, który o studiach nawet przez moment nigdy nie pomyślał i szanuję to, co robi.
ale skoro Ty należysz do grona osób z wyższymi aspiracjami, to chrzań tytuł technika. więcej pożytku miałabyś z pracy + przygotowań do matury, niż ze szkoły policealnej + przygotowań do matury. argumenty? - nie będziesz musiała uczyć się innych rzeczy, nic nie będzie Cię zatem pod tym względem odciągało od przygotowań do matury, - być może to, w czym się wykształcisz w szkole policealnej zupełnie nie przyda Ci się na studiach, nie wiesz przecież, jaki kierunek wybierzesz sobie za rok, - dodatkowy grosz dla siebie, czy to nie większa satysfakcja niż dodatkowy papierek, który naprawdę nie ma wielkiej wartości? |
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze wlasnie warto pójść na kierunek jezykowy? Chcialas uczyc sie niemieckiego i angielskiego wiec moglabys wybrac sobie ktory jezyk Cie bardziej interesuje i w tej szkole policealnej wybrac dwu semestrowy kierunek jezyk angielski, badz jezyk niemiecki ![]() Albo poszukac takiej typowej szkoly jezykowej jak napisala Vill - Nauczycielskie Kolegium Jezykow Obcych ![]() Przy okazji bys podszkolila jezyk i byc moze odwazyla sie zdawac na maturze jezyk rozszerzony
|
|
|
|
|
#4533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę na razie przerywać stażu, może wytrwam do stycznie. Te pieniądze, mimo, że niewielkie, bardzo mi się przydadzą. Muszę uzbierać na prawko, itd. [1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;8520191]Nijuś, w dzisiejszych czasach tytuł technika można sobie wsadzić w odbytnicę, jeżeli chce się znaleźć dobrą pracę. w sensie pracę ambitną za godne pieniądze. ja nie twierdzę, że ludzie bez wyższego wykształcenia są nikim, wręcz przeciwnie, szanuję bardzo ludzi wykonujących fizyczną pracę, itd. nawet TŻ mam takiego, który o studiach nawet przez moment nigdy nie pomyślał i szanuję to, co robi. ale skoro Ty należysz do grona osób z wyższymi aspiracjami, to chrzań tytuł technika. więcej pożytku miałabyś z pracy + przygotowań do matury, niż ze szkoły policealnej + przygotowań do matury. argumenty? - nie będziesz musiała uczyć się innych rzeczy, nic nie będzie Cię zatem pod tym względem odciągało od przygotowań do matury, - być może to, w czym się wykształcisz w szkole policealnej zupełnie nie przyda Ci się na studiach, nie wiesz przecież, jaki kierunek wybierzesz sobie za rok, - dodatkowy grosz dla siebie, czy to nie większa satysfakcja niż dodatkowy papierek, który naprawdę nie ma wielkiej wartości?[/quote] Ja też bardzo szanuję ludzi pracujących fizycznie. Nawet bardziej niż takich, którzy mieli od dzieciństwa wszystko podane na tacy i jeszcze nigdy nie poznali na własnej skórze jak trzeba ciężko pracować na jakiś grosz. Chłopak mojej koleżanki tyra jak wół po budowach, inny kolega tynkuje, przykładów jest wiele. I przynajmniej wiadomo, że taki chłopak w razie trudności finansowych chwyci się każdej roboty, byle zarobić. Bo są i tacy, którzy pracy fizycznej nigdy by nie podjęli, bo to wstyd i hańba ![]() Cytat:
W NKJO na zaocznych płaci się na pewno tyle co na normalnych zaocznych studiach - ok. 300-400 zł na miesiąc Te 100-150 za szkołę policealną jestem w stanie wydać z zarobionych pieniędzy, ale 300-400 z mojej wypłaty na coś, czego nie skończę, Dziewczyny, nie rozumiecie jednej rzeczy. Jeśli nie miałabym ubezpieczenia i coś by mi się stało, choćby głupi wyrostek, to nie będę miała z czego zapłacić za szpital bo nie mamy odłożonych żadnych pieniędzy. Nie będę ryzykować.
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko neistety wszystkie szanujace sie nkjo zakonczyly rekrutacje... chyba ze zostaja zaoczne ![]() ale z tego co czytam straszny wycisk... ale to w sumie filologia.. troche;p moj kumpel sie nie wysilal ![]() poszukaj jezykowego, przyda Ci sie najbardziej ![]() EDIT to poszukaj szkoly policealnej z jezykiem na co Ci papierek ktorego potem wrecz glupio wpisac ;p no dobra moze nie glupio... ale w cv to bedzie widac ze naciagane ;p [taki zapchajdziura] ja jestem za policealna [nie wiem czy pamietasz ale to ja kiedys to radzilam a Ty nie chcialas o tym slyszec;p] tylko... kierunek jakis... przydatny;p
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tam jest kierunek: jezyk angielski, jezyk niemiecki i to dwusemestralny, wiec za rok nie musialabys sie martwic czy pogodzisz studia i ta szkole policealna ![]() I napewno przydalyby Ci sie te wyklady skoro chcesz zdawac jezyk angielski rozszerzony za rok Ja bym poszla w tym kierunku no i mialabys ubezpieczenie
|
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
jutro wieczorkiem jade z tz do mojego mieszkanka i pobedizemy do wtorku
|
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam przypomniec o zdjeciach
![]() I zazdroszcze wyjazdu z TŻtem chcialabym znow pojechac z W. do naszego mieszkanka, wogole to juz chce pazdziernik
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Pretty pazdziernika sie odczekac nie moge, a o zdjeciach pamietam, neibawem wsatwie
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z moklam odwiedzilam kolezanke w barze bo zaczela prace i kupilam tz koszulki za ale 19 90
![]() co z ta wojna? nija mysle tez jak dziewczyny o jezyku ![]() ja tez 1 raz w zyciu chce koniec wakacji
|
#4541 | |
|
po prostu Em :)
|
Głupio, że tylu mądrym osobom się nie udało..
![]() Cytat:
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
no to co widac to moja uczelnia, rektorat i aula
i mam ryneczek pod nosem ![]() bez zdjecia mojego pokoju bo na jednym jest tz ktory raczej tyu by nei chcial pokazywac swej buzi a na drugim daleko w tke widac pokoj a jest na nim wlascicielka.. |
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
super to mieszkanko lele fajne wc
![]() co myslicie o tej gruzji
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
hehe Mariolciu na drzewiach od balkonu mam jakei sdrzewko an doel namalowane :P
mieszkaly tam kiedys studentki kierunku plastycznego, pozniej 3 facetow a ostatnio jakas jedna dziewczyna i kazdy cos tam zrobil :P
|
|
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
lele, jaka śliczna, wzorzysta toaleta
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Lele: Bardzo ładne mieszkanko
![]() Toaleta najfajniejsza ![]() Nija: Nie wiem co ci poradzić... Musze się zawlec pod prysznic |
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
heheh to zapraszam was do mojej toalety
jak mnie odwiedzicie to bedziecie mogly zasiasc na tym najpiekniejszym fotelu w naszym mieszkanku
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, te kwiatki są świetne
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
lele ładne to mieszkanie
kupiłam sobie dzisiaj 2 kaktusiki i już kolekcja wynosi 5 sztuk
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
lele fajne mieszkanko
![]() toaleta rzeczywiście kolorowa ale przyjemna
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Pretty niestety lazeinka ciemniejsza i niewaodmo czemu wlascicielka KAFELKI maluje farba olejna.. chyba chciala by aldniej wygladala, a wyglada brzydko. no ale ja i tak pewnie czesciej mys sie u Tz:P
Kalioppe wpadaj ale jak juz bede tam+ Hula ja widzialam w obi takie fajne z oczami 8) |
|
|
|
#4552 |
|
Adwokat diabła
|
a u mnie znowu burza...
zazdroszcze Wam tych mieszkań
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie ciesze bo jak jutro przyjde z pracy to bede mogla w nocy sie netowac doktrej chce bo w niedziele ide na 16 : )))
a dzisiaj niestety.. po 12 trzeba isc spac a uzaleznienie krzyczy : posiedz jeszcze troche ![]() Black, tez troche mieszkan zazdroszcze ; )))
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Black Vill ale wy rpzeciez etz zmieniacie meijsce zameiszakania?
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Vill a jak chodzisz rano do pracy to na ktora?
![]() Bo ja po 12 chodze spac jak mam na popoludnie na nastepny dzien czyli na 14 Dluzej czasem siedze ale tak przewaznie to po 24 juz mi sie oczy same zamykaja i ide spac
|
|
|
|
#4556 |
|
Adwokat diabła
|
tak zmieniamy, ale u mnie zaczyna się co nie co grzmocić ;/
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Black dlaczego?
|
|
|
|
#4558 |
|
Adwokat diabła
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ci, którzy torunia nie znają to mogą się cieszyć - bo to fajne miasto ![]() a leluś mieszkanie naprawdę Wam się udało ;D jak bliziutko auli i rektoratu! no no no ! ^^ pretty a nawet nie wiem ile lecieliśmy. coś koło 45min? pociągiem ok 4h. a samochodem z jedną przerwą 4h do tablic gdańska.
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
BlACK TO ANSTEONY BEDZIE LESPZY!
Zetko no wlasnie dla mnie to nwowsc dobrze wiedziec, ze pani mila
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

moze wlasnie warto pójść na kierunek jezykowy? Chcialas uczyc sie niemieckiego i angielskiego wiec moglabys wybrac sobie ktory jezyk Cie bardziej interesuje i w tej szkole policealnej wybrac dwu semestrowy kierunek jezyk angielski, badz jezyk niemiecki