![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Jakby ktoras chciala pracowac jako au pair w Londynie..to jest praca..opieka nad 8 letnim chlopcem..ja szukam innej pracy..nie zeby mi sie tutaj nie podonalo mam duzo luzu..i niewiele obowiazkow..ale chcialabym robic cos innego ..i szukam nastepczyni..
ewusch@interia.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ja wyjeżdżam w polowie lipca najprawdopodobniej do Bawarii konkretnie do miejscowosci kolo Monachium (zapomnialam nazwy) jestem po maturze i czekam na wyniki myslalam o tym żeby zrobić rok przerwy ale doszlam do wniosku że chce isc teraz bo chodziłam do 4 letniego technikum a moi wszyscy rowiesnicy do ogolniakow i juz sa na studiach i poprostu ja też chce już
![]() moj powrot planuje na ostatnie dni wrzesnia mam zamiar isc na studia do krakowa chyba na turystykę ( chodziłam do technikum hotelarskiego) aha , wyjezdzam przez biuro bo pierwszy raz boje sie załatwiac to wszystko sama, w planach mam jeszcze wyjazd do USA i do jakiegos egzotycznego miejsca -kiedys- marzenia ![]() dziewczyny a co myslicie o robieniu dłuzszej przerwy podczas studiów np rocznej? na wyjazd na au pair marzy mi sie USA ![]() au pair to fajna rzecz- nabywasz doswiadczenia odpowiedzialnosci uczysz sie jezyka ahaa napisze jeszcze o rodzince , akurat dzis mi napisala jeszcze nie dostałam ich aplikacji no wiec, rodzinka sklada sie z rodziców i 7 letniej dziewczynki mieszkają w miejscowosci oddalonej 10 min od monachium, weszłam na google kliknełam tą nazwę i wyskoczyły malownicze fotki niczym heidi albo sissi ![]() ![]() pytałam co lubia , to dziewczynka jezdzic konno m in a rodzice zaczeli grac w golfa ![]() do moich obowiazkow nalezaloby odprowadzanie i przyprowadzanie ze szkoły drobna pomoc w domu przebywanie z dzieckiem mam dopiero dostac fotki i ich aplikacje co prawda chciałam do berlina ..no ale nie wiem co myslicie????
#303 |
Rozeznanie
|
trawa, jasne ze po imieniu!!
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paulina jesteś w takiej samej sytuacji jak ja ![]() ![]() a co do Berlina -większe miasto to fakt i więcej masz możliwości, ale moja nauczycielka od niemieckiego zawsze mi mówiła, żeby wyjechać na zachód, zachód jest bogatszy i bliżej do zachodniej Europy ![]() ![]() a co USA-który język właściwie chciałabyś dokształcić ? angielski czy niemiecki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie au pair obecne przyszłe i przeszłe...
więc tak mam następujące pytanie: jak jest z wyjazdami wakacyjnymi chodzi mi tu konkretnie o USA? byłam na str mikroserwisu - poleciła mi go koleżanka wyjeżdzała z tego biura czytałam coś o summer au pair wogóle czy ktoś słyszał coś o tym biurze? pozdrawiam i z góry dziękuję za odp ![]()
#307 | |
Rozeznanie
|
Kangiel ( Kielce)
Cytat:
![]() szukałam studiów ale nie mogłam sie na nic zdecydować ( chce do Krakowa) wiec wkurzyłam się i zdecydowałam że robię rok przerwy na niemiecki przynajmniej bede miała niemiecki w jednym paluszku! ![]() tylko ze ja jade chyba na 3 miesiące do Monachium ( jednak nie do Berlina) czyli na południe i po tym może bede juz na własną rękę szukać rodzinki w Wiedniu ![]() ![]() a w czwartek jadę do Monachium tak się boję ze aż mam problemy żolądkowe ![]() jade do rodzinki ktora mieszka 5 min metrem od Monachium rodzice są lekarzami bede miala własny pokój i własna łazienkę bede sie opiekowac 7 - dziewczynką odprowadzac ja do i z szkoly , bede miała poniedzialki i weekendy wolne opłacą mi bilet miesieczny do Monachium i 260 eur kieszkonkowego bojjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeee ee sieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee: eek: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha jadąc kiedys do USA chciałabym szlifować jezyk angielski - całkowicie go juz zapomnialam;/
![]() |
#308 |
Wtajemniczenie
|
Ja jade 1 sierpnia do Holandii. Rodzine znalazłam przez interenet, polsko-holenderska. Jade na pół roku, jestem tuż po maturze, robie rok przerwy (co spotyka sie z obudzeniem wszystkich w ogol) i stawawiam na doksztalcenie ang. Co do Holandii to moja obsesja od kilku lat i ciesze sie ze poznam ja od srodka. Co prawda bylam w niej w kwietniu, ale tylko przejazdem. Teraz licze na wspaniała przygode, na fajnych ludzi, na doksztalcenie jezyka itp. I mam nadzieje, ze z racji fajnej lokalizacji Eindhoven bede miala okazje pozwiedzac Belgie, troche Niemiec i NL oczywiscie
![]() Modle się aby wszystko bylo dobrze, zebym nie zalowala swojej decyzji i zebym nie mowila kiedys ze stracilam rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Rozeznanie
|
shatin mi też duzo osob mowi że rok przerwy to zły pomysł- no ale ja tak nie uważam będąc przez rok w w niemiecko jezycznych krajach ( teraz w Monachium a od pazdziernika moze Weden) mysle ze opanuje ten niemiecki i wezme sie za angielski i hiszpański
![]()
#310 |
Wtajemniczenie
|
równiez wychodzę z takiego założenia
![]() ![]() Poza tym liczę że stane się bardziej otwarta, pozanam ludzi i zdecyduje co tak na prawde jest dla mnie ważne, co chcę studiowac |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
Dorzuce swoje 3 grosze... uwazam ze rok przerwy to dobry pomysl. Ja nie zrobilam sobie takiej przewy i teraz troche zaluje. Mowiono mi, ze potem nie bedzie chcialo mi sie uczyc. Znajome, ktore wyjechaly na rok jako aupair wrocily z certyfikatami, zastanowily sie co chca studiowac... no ale w wakacje jestm aupair i tez jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Wtajemniczenie
|
dlatego mam nadzieje ze tez nie bede zalowac
![]() dziewczyny mam pyt- jakie ubezpieczenie wykupujecie, czy karta Euro<26 wystarczy? W sumie mam jeszcze do 30 września ważna karte ekuz, ale nie wiem czy potem bede mogla ja wyrobic, bo nie bede ani bezrobotnem, ani uczniem studentem itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę tak samo ![]() ![]() EDIT> Wybaczcie, że tak jakos dziwnie mi się to zacytowało,no i dwa razy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Zamierzam wyjechac do Anglii jako au pair, dokladnie do New Castle. Znalazlam rodzine, ale bede w teb sposob pracowac po raz pierwszy i w ogole po raz pierwszy bede w Anglii, dlatego mam pare pytan. mam nadzieje, ze bardziej doswiadczone kolezanki mi tutaj pomoga
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Rozeznanie
|
ja juz jestem w Monachium
rodzinka superrrrrr jestem max zadowolona postanowilam zostac w Monachium caly rok ![]()
#317 |
Wtajemniczenie
|
Paulina opowiadaj cos wiecej:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Rozeznanie
|
![]() jak dla mnie jest super! rodzina traktuje mnie jak swojego czlonka ![]() ![]() rodzinka zapewnia mi bilet miesieczny 260 eur na miesiac ( heh w koncu odpowiednia kasa na moje drobne wydatki ![]() jestem max zadowolona bylam uprzedzona do au pair balam sie ze bede popychadlem dlatego dopiero po poznaniu rodzinki zdecydowlam sie na caly rok ![]() spedzam z nimi wolny czas, oczywiscie nie musze no ale lubie zawsze cos ciekawego robimy ![]()
#319 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieje ze u mnie tez bedzie ok i nie sprawdza sie te straszenia niktorych dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Rozeznanie
|
hmm z jezykiem to jest tak, ze nie wszystko rozumiem lecz wiekszosc, narazie oni wiedza ze musza do mnie pomalu mowic ( niemcy bardzo szybko nawijaja)a to tez duzo gestykuluje ale tez mowie juz wyzbylam sie bariery jezykowej i od wrzesnia ide do szkoly jezykowej
![]()
#323 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak ja, na ostatnią chwilę, 2 sierpnia jadę na tydzień do Belgii do taty, a do Niemiec do Kolonii jadę na 10 sierpnia.Obecnie jeszcze jestem w domu, już wyciągnęłam torbę, ja jadę na cały rok i już widzę że chyba będzie za mała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co ze studiami? Studiujesz, przerywasz czy robisz sobie rok przerwy miedzy liceum a studiami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja skonczylam liceum w tym roku, moze poprawie wyniki matur za rok bo chcialabym sie dostac an wymarzona uczelnie a te sa jakie sa, tzn. an pol i ang nie narzekam ale chce dobrze napisac wos i geo. Poza tym chcialam wrocic za pol roku zeby ew. isc na staz a potem rozgladac sie za czyms w wawie przed studiami ![]() Tak myślę, ale ostatnie miesiące nauczyly mnie że niczego nei mozna planowac i zobaczymy jak to bedzie. Mam tylko nadzieje ze nie bede żałować decyzji o au pair. A mam jeszcze pyt... Jakie ubezpieczenie wykupywałas i czy bedziesz pracowac legalnie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Wtajemniczenie
|
Już jestem w Eindhoven, a co u was?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Rozeznanie
|
o to super, i jak sie masz?
![]() opowiadaj? bo ja milaam dzis zalamke Emily ktoa sie opiekuje nie akceptuje mnie( miala wczesniej au pair 2 lata i woli tamta) w ogole jest bardzo rozpieszczona co mnie niesamowicie drazni no ale coz shatin ile dostajesz kieszonkowego??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.