|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Nie wiecie czy fride można kupić w zwykłej aptece? Bo skapitulowałam chyba z tym aspiratorem gruszkowym...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Raczkowanie
|
Dziekuję za info Leonka i Judi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
witajcie mamusie
mam pytanie czy któraś z was ma i używa elektryczne nianie proszę poradźcie mi czym się mam sugerować przy zakupie jakie wy macie no i cena by mnie też interesowała jak to nie problem one są tak różne że nie wiadomo jaką wybrać |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a my wlasnie wrocilysmy zespacerku i mala jeszcze smacznie spi w wozeczku a ja sie biore za obiadek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno pytanie jakie są leprze laktatory te elektroniczne czy te z pompką
Judi mówiłaś że ty masz elektroniczny laktator czy możesz wstawić zdjęcie jak on wygląda i jak ci się nim odciąga |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
niania dzis do nas doszła
![]() http://www.allegro.pl/item409797156_...dczerwien.html mozna ją podłączyć do telewizora, gra jak się dzidziuś rusza. testowaliśmy ją dopiero, ale jak na razie wydaje się superowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Polecam ten aspirator Marimer nie trzeba wkładów
![]() http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...roducts_id=945 i do tego wodę tej samej firmy najpierw psikamy wodą giluny sie rozrzedzają potem wysysamy marimerem ![]() ![]()
![]() |
#1149 | ||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item413400444_...gu_nowefv.html Jak dla nas wystarczajaca ![]() Cytat:
![]() Pytania ![]() Czy jak juz odpadły waszym skarbom kikuty, to czy z pepka leciała krew? Nie mocno, ale takie zaschniete krople w pepku? Mojemu malemu strasznie łuszczy sie skóra, szczegolnie na nogach, wygląda okropnie, czy poza myciem w olilatum i smarowaniem oliwką mogę coś zrobić?? Po ilu dniach była u was położna? U nas minelo 10 i jej ciągle nie ma. Dzis w koncu nie wytrzymałam i poprosiłam moja szwagierke polozną, zeby mi przycięła szwy, bo juz nie mogłam wytrzymać... No ale na ta z urzedu tez czekam, bo chce wiedzieć ile Rafał waży???? Buziaczki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
częściej smaruj oliwką. możesz jeszcze najbardziej wysuszone miejsca linomagiem machnąć.
u mnie położnej nie będzie, bo jednak się nie rejestrowaliśmy w przychodni, to nie wiem ile się czeka, ale zazwyczaj przychodzą do 14 dni. |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ci ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Asiula, po kikucie troszkę krewki poleciało...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A tak w ogole to drugi dzien glowa mnie boli, maluch nie chce dzisiaj spac dluzej niz godzine, padam na ryj, dopadl mnie dół i mam ogolnie dosyc.. Mlody by wisial ciagle na cycu, zasypia przy nim po czym jak go odkladam najdelikatniej jak potrafie do lozeczka to po 5 min koniec spania i zaczyna sie ozywiac, potrafi nie spac 4 lub 5h.. a mnie jasny szlag trafia.. wtedy gdy wyje a ja sama nie mam pomyslu o co mu kaman... doczytalam w internecie ze to co mu jest to tzw "kryzys szostego tygodnia" wszystko sie zgadza.. tylko moj mlody ma dopiero 5 tyg... i na dodatek skonczy go w niedziele.. Zwiekszylam dawke espumisanu, ale nie przekraczam 20 kropli na dobe. Efekty sa super, bo cisnie kupe i laduje w pieluche bez bolu, nie prezy sie nie wierci, nie wybudza jak juz zasnie na te AŻ GODZINĘ purka w pieluchy jak stary chop, a przy tym nie steka wiec jest OK. A moja dawka to 2x dziennie po 10 kropli rano przed posilkiem i po kapieli przed karmieniem wieczorem.
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
No proszę, nie jestem jedyną zdołowan mamuśką. Co Łuśka na chwilę się uspokoi, lecę do neta podczytywać jak u Was na froncie... (uzależnienie???)
Kurna, Łuska ma 4 tygodnie i parę dni. Wolałaby, żeby to był ten kryzys (w końcu urodziła się 3 tyg. przed terminem, może i w tym będzie do przodu... byle nie do tyłu), bo jeśli ma być jeszcze gorzej, to ... o Boże... edit. Ciekawe, jak butelkowe dzieci przechodzą ten kryzys... :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Wtajemniczenie
|
cześć kochane
![]() Jestem w koncu ![]() chcialabym nadrobic to wszystko co tu napisalyście bo napewno omineło mnie mnóstwo interesujacych rzeczy ale przez dwa tygodnie za duzo napisałyscie. Ja odrazu mam do was pytanie...Moja mała ma dopiero 5 dzień,a juz mam tysiąc obaw i ciagle chodze zestresowana.Przeszła zółtaczke a mi sie dzisiaj znowu wydaje że jest zółta... ![]() Ale moje pytanie dotyczy...KUPY.Jak to wyglądało na poczatku u waszych maluchów? Moja cały czas robi bardzo rzadkie,z takimi dziwnymi grudkami w jasnym odcieniu...nie wiem czy mam sie martwic czy nie...tą dzisiejsza zakończyła chlustem zółtej wody ![]() HELP!!! Ale jest spokojna,nie wyglada na chora ani nic.... Nie wiem czy to wina pokarmu?ale uwazam na to co jem...moze za często ja karmie?cholera nie jest lekko Do tego zalecili mi w szpitalu szerokie pieluszkowanie i niby podkładam jej na pampka ta pieluche tetrowa,ale nie wiem czy dobrze to robie...małej tworzy sie taka wielka buła z tych pieluch
#1156 |
Wtajemniczenie
|
a to pare fotek Nastusi...
#1157 |
Zakorzenienie
|
witaj Kurzosławo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Wtajemniczenie
|
Hey wersta
![]() Kurde mam tyle pytan co do małej a połozna przyjdzie dopiero w poniedziałek... ![]() Martwią mnie te jej kupy,nie wiem czy mam podstawy do tych zmratwien czy nie... Poza tym nie mam z nia narazie wiekszych problemów bo wiadomo moze być róznie ![]() Kazdy dzie przynosi coś innego ![]() Grzecznie ssa cycka,moze nawet zbyt chetnie,bo wisiała by na nim cały bozy dzień... Sypia tez ładnie. Bałam sie pierwszej nocy w domu,że moze byc marudna,ale nie yło tak zle. Obudziła sie ze trzy razy do karmienia tylko za każdym razem po jedzeniu nie bardzo miala ochote spać i troche sie z nią nałazilam zanim powtórnie usneła wiec spałam ogólnie ze trzy godziny moze ![]()
#1159 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
a mam taki:http://www.allegro.pl/item415034851_...ybka_wys_.html jestem nim zachwycona ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do niani to ja mam ta co asiula tylko dodatkowo ma lampke nocna i melodyjki. jestem bardzo zadowolona ![]() tymcio wazy 4580... czyli pół kilo w tydzien ale lekarka powiedziala ze jest ok, wiec sie nie martwie ![]() Gosia witaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nastusia jest slixzna!!!!!!!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Kurzosławo taka kupa jest ok.
popatrz a tak straszyli, że dziecko malutkie, a tu taka babka okazała. mówiłam, że usg ściemnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój mały praktycznie wogole nie odbija, zdażyło mu się ulac kilka razy, ale ogólnie jakis wiekszych problemów z powodu braku odbijania nie widze, czasem jak zaśnie to juz nie mam siły go nosić, bo wiem ze i tak nie beknie, wiec układam na boczku a on slodko spi. Krostki tez mamy, takie od urodzenia, na policzku i nosie, po kapieli przecieram spirytem - maja się zasuszyc - i czekam aż znikną A pupki nie smaruje niczym, uzywam chusteczek pampers sensitiv i maly ma skórę zdrowiutką, wiec mysle że dodatkowe kremowanie to niekoniecznie, no chyba że sie zdarzy że miał długo nie zmieniana pieluchę, to profilaktycznie penathen. Gosia witaj ![]() ![]() Mój synek zasnął przy dzwięku odkurzacza i kima juz 3 godzinę, zaraz go obudze i pozabawiam do 20, a pózniej kąpanko i spanko. Wczoraj tak zrobiliśmy, ze na 2 godziny przed myciem nie daliśmy mu spać, ale dzięki temu jak zasnął o 21 to obudził sie na jedzenie dopiero o 2, a pozniej o 5, wiec nocka luzzzzik ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Rozeznanie
|
Mój Rafałek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item410715711_...1_ups_0zl.html Mozna tez zakupic sama nianie ![]() Niania spisuje sie super, maly spi u siebie a ja robie sobie cos w kuchni czy w salonie i gdy tylko maly jeknie od razu sie wlacza i wszystko slysze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyskoczylismy dzis z nim do centrum handlowego, ale po godzince spania obudzil sie skrzywiony i zaczal marudzic, wiec dostal na przytkanie butle i koniec zakupow, powrot do domu ![]() Chyba wybralam zly dzien, myslalam, ze pospi ze 3 godziny, a ja zdaze chociaz wybrac farbke do wlosow! Ale gdzie tam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
matko co za męczący dzień
![]() pojechaliśmy z małą do pediatry (tam ważyła 4600 ![]() ![]() ![]() żaden mechanik nie miał czasu, obdzwonił wszystkich dookoła więc zabrał się za to sam, wykręcił jakoś to coś co się CHYBA popsuło, jutro o 8sej kupi nową część, wymieni i się okaże dopiero czy nas zawiezie. zła jestem jak nie wiem bo nie wyobrażam sobie czekać kolejnego tygodnia na wyjazd ![]() poza tym pół dnia z Igą walczyłam, przy cycku przysypiała, w łóżeczku po 5 min. w ryk. dopiero teraz padła po kąpieli i mam chwilę spokoju, o ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no mi lekarz podczas wizyty dzis powiedzial, ze sam byl zszokowany ze mlody byl tak duzy...... spodziewal sie kogos duuzo mniejszego ![]() Mrowk@ o ktorej urodzil sie Twoj baczek? bo moj o 2.39 rano...... ![]()
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
w ogóle to dziś byłam u innej pediatry i każdy mówi co innego. ta mnie opieprzyła, że dziecko wybudzam do żarcia
![]() i najlepiej żadnych probiotyków nie kupować, bo mleko matki wszystko pięknie reguluje. JASNE ! będę patrzyła jak mi się dziecko męczy do końca 3go miesiąca. jakaś dziwna ta lekarka. w ogóle to dziś zapukała do mnie położna bo była u sąsiadów z góry (się przy okazji dowiedziałam, że coś tam się urodziło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.