Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-08, 13:27   #1141
Sosnowa
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'

Nie wiecie czy fride można kupić w zwykłej aptece? Bo skapitulowałam chyba z tym aspiratorem gruszkowym...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 13:27   #1142
Ania P10
Raczkowanie

Dziekuję za info Leonka i Judi
Ania P10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 13:35   #1143
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witajcie mamusie
mam pytanie czy któraś z was ma i używa elektryczne nianie proszę poradźcie mi czym się mam sugerować przy zakupie jakie wy macie no i cena by mnie też interesowała jak to nie problem
one są tak różne że nie wiadomo jaką wybrać
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 13:36   #1144
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Nie wiecie czy fride można kupić w zwykłej aptece? Bo skapitulowałam chyba z tym aspiratorem gruszkowym...
ja kupilam tu za 21zl www.☠☠☠☠☠☠☠ ale sama frida nie daje rady, jea uzywam i gruszki i fridy
Stary 2008-08-08, 14:05   #1145
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Martuś Tymcio przestał wymiotować, skończyło się na dwóch razach kiedy to zwrócił chyba wszystko co wcześniej zjadł. Ale teraz bekam go co najmniej 2 razy podczas jednej butli, tak co 50-60 ml a czasem częściej. No i staram się nie dawać mu tyle zarcia ale zobaczymy co lekarka dzisiaj powie, ile przybrał przez tydzień i jak mam go karmić.
Mrówka nie rpzejmuj się ja przez kilka pioerwszych dni ciągle beczałam, a najgorzej było 4 dnia, beczałam non stop kilka godzin
Pepek osuszaj jak najczęściej spirolem, nam odpadł kikut i wtedy zaczęła lać się krew ale osuszałam i pępek zagojony
Wersta rzeczywiście główka w tym wygląda jakby nie latała na boki, sztywno sie trzyma jestem coraz bardziej za
Jolu no to fajnie ze malemu przeszlo...moja tez jak narazie spokojna najwyzej jej sie uleje ale to juz jest normalne...dostosowalam sie do tego co pisalas...

a my wlasnie wrocilysmy zespacerku i mala jeszcze smacznie spi w wozeczku a ja sie biore za obiadek
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 14:05   #1146
kristi75
Zakorzenienie

jeszcze jedno pytanie jakie są leprze laktatory te elektroniczne czy te z pompką

Judi mówiłaś że ty masz elektroniczny laktator czy możesz wstawić zdjęcie jak on wygląda i jak ci się nim odciąga
Stary 2008-08-08, 14:09   #1147
wersta
Zakorzenienie

niania dzis do nas doszła
http://www.allegro.pl/item409797156_...dczerwien.html

mozna ją podłączyć do telewizora, gra jak się dzidziuś rusza. testowaliśmy ją dopiero, ale jak na razie wydaje się superowa
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 14:37   #1148
Patrilla
Zakorzenienie

Polecam ten aspirator Marimer nie trzeba wkładów
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...roducts_id=945
i do tego wodę tej samej firmy najpierw psikamy wodą giluny sie rozrzedzają potem wysysamy marimerem w aptece można "normalnej" kupić
Stary 2008-08-08, 14:43   #1149
asiula_n
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
witajcie mamusie
mam pytanie czy któraś z was ma i używa elektryczne nianie proszę poradźcie mi czym się mam sugerować przy zakupie jakie wy macie no i cena by mnie też interesowała jak to nie problem
Kristi jak dla mnie niania jest niezastapiona. mam taką
http://www.allegro.pl/item413400444_...gu_nowefv.html
Jak dla nas wystarczajaca jedyny mankament to, że bateria dośc krotko trzyma, ale byc może to wina baterii - ja miałam takie "nie firmowe"

Cytat:
W aptece jak najbardziej i jeszcze sol morską - disne mar ma fajna koncówke dla niemowlat.

Pytania :
Czy jak juz odpadły waszym skarbom kikuty, to czy z pepka leciała krew? Nie mocno, ale takie zaschniete krople w pepku?

Mojemu malemu strasznie łuszczy sie skóra, szczegolnie na nogach, wygląda okropnie, czy poza myciem w olilatum i smarowaniem oliwką mogę coś zrobić??

Po ilu dniach była u was położna? U nas minelo 10 i jej ciągle nie ma. Dzis w koncu nie wytrzymałam i poprosiłam moja szwagierke polozną, zeby mi przycięła szwy, bo juz nie mogłam wytrzymać... No ale na ta z urzedu tez czekam, bo chce wiedzieć ile Rafał waży????

Buziaczki
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 14:49   #1150
wersta
Zakorzenienie

częściej smaruj oliwką. możesz jeszcze najbardziej wysuszone miejsca linomagiem machnąć.

u mnie położnej nie będzie, bo jednak się nie rejestrowaliśmy w przychodni, to nie wiem ile się czeka, ale zazwyczaj przychodzą do 14 dni.
Stary 2008-08-08, 14:50   #1151
kristi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
niania dzis do nas doszła
http://www.allegro.pl/item409797156_...dczerwien.html

mozna ją podłączyć do telewizora, gra jak się dzidziuś rusza. testowaliśmy ją dopiero, ale jak na razie wydaje się superowa

dzięki ci wydaje się superowa ma dużo fajnych funkcji nic dodać nic ująć ale nie ukrywam że trochę dużo kosztuje
Stary 2008-08-08, 14:53   #1152
Sosnowa
Zakorzenienie

Asiula, po kikucie troszkę krewki poleciało...
Stary 2008-08-08, 14:56   #1153
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
ja kupilam w aptece ale jeszcze nie uzylam jej ani razu, kozy wyciagam patyczkiem dla dzidziusi nasaczony w wodzie cieplej, wkladam w nosek i wyciagam to co sie do tego przyklei

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Hej

Jak dla nas wystarczajaca jedyny mankament to, że bateria dośc krotko trzyma, ale byc może to wina baterii - ja miałam takie "nie firmowe"

W aptece jak najbardziej i jeszcze sol morską - disne mar ma fajna koncówke dla niemowlat.

Pytania :
Czy jak juz odpadły waszym skarbom kikuty, to czy z pepka leciała krew? Nie mocno, ale takie zaschniete krople w pepku?

Mojemu malemu strasznie łuszczy sie skóra, szczegolnie na nogach, wygląda okropnie, czy poza myciem w olilatum i smarowaniem oliwką mogę coś zrobić??

Po ilu dniach była u was położna? U nas minelo 10 i jej ciągle nie ma. Dzis w koncu nie wytrzymałam i poprosiłam moja szwagierke polozną, zeby mi przycięła szwy, bo juz nie mogłam wytrzymać... No ale na ta z urzedu tez czekam, bo chce wiedzieć ile Rafał waży????

Buziaczki
Najlepiej zadzwonic do poradni dzieciecej, poprosic o namiary na polozna srodowiskowa i z nia sie umowic na konkretny termin. Inaczej mozna tak czekac w nieskonczonosc.

A tak w ogole to drugi dzien glowa mnie boli, maluch nie chce dzisiaj spac dluzej niz godzine, padam na ryj, dopadl mnie dół i mam ogolnie dosyc.. Mlody by wisial ciagle na cycu, zasypia przy nim po czym jak go odkladam najdelikatniej jak potrafie do lozeczka to po 5 min koniec spania i zaczyna sie ozywiac, potrafi nie spac 4 lub 5h.. a mnie jasny szlag trafia.. wtedy gdy wyje a ja sama nie mam pomyslu o co mu kaman... doczytalam w internecie ze to co mu jest to tzw "kryzys szostego tygodnia" wszystko sie zgadza.. tylko moj mlody ma dopiero 5 tyg... i na dodatek skonczy go w niedziele..
Zwiekszylam dawke espumisanu, ale nie przekraczam 20 kropli na dobe. Efekty sa super, bo cisnie kupe i laduje w pieluche bez bolu, nie prezy sie nie wierci, nie wybudza jak juz zasnie na te AŻ GODZINĘ purka w pieluchy jak stary chop, a przy tym nie steka wiec jest OK. A moja dawka to 2x dziennie po 10 kropli rano przed posilkiem i po kapieli przed karmieniem wieczorem.

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 15:09   #1154
Sosnowa
Zakorzenienie

No proszę, nie jestem jedyną zdołowan mamuśką. Co Łuśka na chwilę się uspokoi, lecę do neta podczytywać jak u Was na froncie... (uzależnienie???)
Kurna, Łuska ma 4 tygodnie i parę dni. Wolałaby, żeby to był ten kryzys (w końcu urodziła się 3 tyg. przed terminem, może i w tym będzie do przodu... byle nie do tyłu), bo jeśli ma być jeszcze gorzej, to ... o Boże...

edit. Ciekawe, jak butelkowe dzieci przechodzą ten kryzys... :P
Stary 2008-08-08, 15:16   #1155
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

cześć kochane

Jestem w koncu

chcialabym nadrobic to wszystko co tu napisalyście bo napewno omineło mnie mnóstwo interesujacych rzeczy ale przez dwa tygodnie za duzo napisałyscie.

Ja odrazu mam do was pytanie...Moja mała ma dopiero 5 dzień,a juz mam tysiąc obaw i ciagle chodze zestresowana.Przeszła zółtaczke a mi sie dzisiaj znowu wydaje że jest zółta...

Ale moje pytanie dotyczy...KUPY.Jak to wyglądało na poczatku u waszych maluchów?
Moja cały czas robi bardzo rzadkie,z takimi dziwnymi grudkami w jasnym odcieniu...nie wiem czy mam sie martwic czy nie...tą dzisiejsza zakończyła chlustem zółtej wody
HELP!!! Ale jest spokojna,nie wyglada na chora ani nic....
Nie wiem czy to wina pokarmu?ale uwazam na to co jem...moze za często ja karmie?cholera nie jest lekko

Do tego zalecili mi w szpitalu szerokie pieluszkowanie
i niby podkładam jej na pampka ta pieluche tetrowa,ale nie wiem czy dobrze to robie...małej tworzy sie taka wielka buła z tych pieluch

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 15:20   #1156
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

a to pare fotek Nastusi...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 02.JPG (19,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.JPG (16,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.JPG (19,9 KB, 58 załadowań)

Stary 2008-08-08, 15:27   #1157
wersta
Zakorzenienie

witaj Kurzosławo piękną córcię wyhodowałaś w swym baniaku
Stary 2008-08-08, 15:37   #1158
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Hey wersta
Kurde mam tyle pytan co do małej a połozna przyjdzie dopiero w poniedziałek...

Martwią mnie te jej kupy,nie wiem czy mam podstawy do tych zmratwien czy nie...

Poza tym nie mam z nia narazie wiekszych problemów bo wiadomo moze być róznie
Kazdy dzie przynosi coś innego
Grzecznie ssa cycka,moze nawet zbyt chetnie,bo wisiała by na nim cały bozy dzień...
Sypia tez ładnie.

Bałam sie pierwszej nocy w domu,że moze byc marudna,ale nie yło tak zle.
Obudziła sie ze trzy razy do karmienia tylko za każdym razem po jedzeniu nie bardzo miala ochote spać i troche sie z nią nałazilam zanim powtórnie usneła wiec spałam ogólnie ze trzy godziny moze

Stary 2008-08-08, 16:03   #1159
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
ania w zwyklej aptece ale maz trafil ja dopiero w 3 z kolei, ja daje krople soli fizjologicznej do kazdej dziorki i zasysam wszystko zawsze 3wychodzi

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
Jolu no to fajnie ze malemu przeszlo...moja tez jak narazie spokojna najwyzej jej sie uleje ale to juz jest normalne...dostosowalam sie do tego co pisalas...

a my wlasnie wrocilysmy zespacerku i mala jeszcze smacznie spi w wozeczku a ja sie biore za obiadek
ciesze sie ze pomoglo dopytalam kolezanki i karmi mala w sumie 15 minut zawsze z przerwa na beka a dzisiaj pytalam lekarki i jak dziecko tak wymiotuje to znaczy ze jest przejedzone

Cytat:
jeszcze jedno pytanie jakie są leprze laktatory te elektroniczne czy te z pompką

Judi mówiłaś że ty masz elektroniczny laktator czy możesz wstawić zdjęcie jak on wygląda i jak ci się nim odciąga
zalezy do czego go potrzebujesz, ja jade na laktatorze caly czas wiec na recznym bytm sie zajechala...zwlaszcza w nocy...
a mam taki:http://www.allegro.pl/item415034851_...ybka_wys_.html
jestem nim zachwycona

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Hej

Pytania :

Buziaczki
asiula nam dokladnie dzialo sie to samo z pepkiem dalej smarowalam spirolem i juz jest spokoj, krwi zasuszonej brak

a co do niani to ja mam ta co asiula tylko dodatkowo ma lampke nocna i melodyjki. jestem bardzo zadowolona

tymcio wazy 4580... czyli pół kilo w tydzien ale lekarka powiedziala ze jest ok, wiec sie nie martwie billirubina wyszla dobrze, bedziemy mlodego szczepic na pneumokoki, bo mamy za duzo dzieciw rodzinie w wieku szkolnym/przedszkolnym...
Gosia witaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nastusia jest slixzna!!!!!!!

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 16:16   #1160
wersta
Zakorzenienie

Kurzosławo taka kupa jest ok.
popatrz a tak straszyli, że dziecko malutkie, a tu taka babka okazała. mówiłam, że usg ściemnia
Stary 2008-08-08, 16:52   #1161
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ania P10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi co mam kupić do przemywania pępuszka, bo tyle o tym piszecie, ale nie wiem czym przemywacie, i czy juz powinnam mieć ze sobą w szpitalu?
Ja dostałam w szpitalu recepte na spiryt i w aptece pani nam rozrobiła w jakis dziwnych proporcjach z czyms niebieskim, grunt że dziala.

Cytat:
Napisane przez mrówk@ Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, może mnie pamiętacie, pisałam parę razy na lipcowo sierpniowych mamuśkach ale na liście mnie nie ma.
Miałam termin na 30 lipca, a urodziłam 4 sierpnia - dokładnie jak leleth
no i zaczynają się schody. Mam wrazenie że wcale nie umiem się opiekowac swoim Grzesiem. Interent mam tak wolny że szlag mnie trafia, a czasu mało dlatego nie gniwajcie się - nie nadrobię swoich zaległości w czytaniu was chyba nigdy. A mam do Was tyle pytań. Bardzo Was prosze o pomoc
1. Sprawa pępuszka - zauważyłam że się przekręcil i cos z niego jakby wypłynęło, nawet na pieluszce był slad krwi. Czy to jest w porządku? czy się naruszył i powinniśmy się z tym gdzieś zgłosić?
2. Karmienie - mój mały je krótko i dość rzadko - tak mi się wydaje - je po ok 10 min a potem śpi, czasem pokwil i jakby szuka cyca ale jak mu go daję to nie chce. Przerwy w karmieniu wynosza tak ok 4-5 godz chyba, no czasem są krótsze. a tu nadchodzi nawał mleka
3. Kąpiele - czy dla Was na początku to też był koszmar? bo moj mały okropnie płacze jak go rozbieramy i nawet o natarciu oliwką po kąpieli tez nie ma mowy bo wtedy tez krzyczy.
4. Krostki i plamki - ma je na twarzy - niby miały zniknąć same ale jakoś nie znikają - ale może powinnam uzbroić się w cieplriwość?
5. Przewijanie? - czy po każdym przewinięciu smarujecie pupę kremami na odparzenia? i jakimi? bo ja narazie nie stosuję nic regularnie, tylko chusteczki i nowa pielucha
6. Odbijanie po jedzeniu? czy nosicie swoje pociechy w pozycji pionowej? i jak dokładnie? bo moja mama ciągle krzyczy że zrobie mu krzywdę, że główka wywiera nacisk na kręgosłup a tak nie można, a ja nie wiem czy go dobrze noszę, ale przeciez po jedzeniu powinno się odbić nie? ja z tego stresu nosze tak krótko w pionie że nawet nie wiem czy sie odbija

Bardzo Was prosze pomóżcie. Jestem w takim stresie że ciągle bym ryczała, i nawet już sądzę że poród przy tej całej opiece nad maleństem to pryszcz.
Cytat:
Napisane przez mrówk@ Pokaż wiadomość
a i jeszcze oczka - ropieje zwłaszcza jedno, nawet bywa takie zaklejone, przemywam w miare potrzeby sola fizjologiczna czy tak dobrze?

bede naprawde ogromnie wdzięczna za każda rade i pomoc
Mrówka - ja ropiejace oczka wyleczylam w jeden dzień zielem świetlika. Zaparzasz herbatke i przemywasz, dziala naprawde szybko.
Mój mały praktycznie wogole nie odbija, zdażyło mu się ulac kilka razy, ale ogólnie jakis wiekszych problemów z powodu braku odbijania nie widze, czasem jak zaśnie to juz nie mam siły go nosić, bo wiem ze i tak nie beknie, wiec układam na boczku a on slodko spi.
Krostki tez mamy, takie od urodzenia, na policzku i nosie, po kapieli przecieram spirytem - maja się zasuszyc - i czekam aż znikną
A pupki nie smaruje niczym, uzywam chusteczek pampers sensitiv i maly ma skórę zdrowiutką, wiec mysle że dodatkowe kremowanie to niekoniecznie, no chyba że sie zdarzy że miał długo nie zmieniana pieluchę, to profilaktycznie penathen.

Gosia witaj ależ Cie przetrzymali w tym szpitalu, masakra. No ale masz przepiekna córeczkę, gratuluję!

Mój synek zasnął przy dzwięku odkurzacza i kima juz 3 godzinę, zaraz go obudze i pozabawiam do 20, a pózniej kąpanko i spanko. Wczoraj tak zrobiliśmy, ze na 2 godziny przed myciem nie daliśmy mu spać, ale dzięki temu jak zasnął o 21 to obudził sie na jedzenie dopiero o 2, a pozniej o 5, wiec nocka luzzzzik dziś tez tak chce
Stary 2008-08-08, 17:02   #1162
asiula_n
Rozeznanie

Mój Rafałek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SD532488 - Kopia.jpg (68,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SD532448.jpg (73,0 KB, 62 załadowań)
Stary 2008-08-08, 18:03   #1163
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie mamusie
Ja uzywam Angelcare- monitor oddechu i niania w jednym- dostepne np. na Allegro.
http://www.allegro.pl/item410715711_...1_ups_0zl.html
Mozna tez zakupic sama nianie

Niania spisuje sie super, maly spi u siebie a ja robie sobie cos w kuchni czy w salonie i gdy tylko maly jeknie od razu sie wlacza i wszystko slysze Ostatnio wlaczyla sie jak zaszczekal pies sasiadow na podworku- zmniejszylam czulosc i jest ok

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 18:10   #1164
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
ja kupilam w aptece ale jeszcze nie uzylam jej ani razu, kozy wyciagam patyczkiem dla dzidziusi nasaczony w wodzie cieplej, wkladam w nosek i wyciagam to co sie do tego przyklei

Najlepiej zadzwonic do poradni dzieciecej, poprosic o namiary na polozna srodowiskowa i z nia sie umowic na konkretny termin. Inaczej mozna tak czekac w nieskonczonosc.

A tak w ogole to drugi dzien glowa mnie boli, maluch nie chce dzisiaj spac dluzej niz godzine, padam na ryj, dopadl mnie dół i mam ogolnie dosyc.. Mlody by wisial ciagle na cycu, zasypia przy nim po czym jak go odkladam najdelikatniej jak potrafie do lozeczka to po 5 min koniec spania i zaczyna sie ozywiac, potrafi nie spac 4 lub 5h.. a mnie jasny szlag trafia.. wtedy gdy wyje a ja sama nie mam pomyslu o co mu kaman... doczytalam w internecie ze to co mu jest to tzw "kryzys szostego tygodnia" wszystko sie zgadza.. tylko moj mlody ma dopiero 5 tyg... i na dodatek skonczy go w niedziele..
Moj maly tez dzis malo spal...a budzil sie doslownie co 30 min, oczywiscie przy cycu zasypial, jak tylko ladowal w wozku po chwili sie budzil...

Wyskoczylismy dzis z nim do centrum handlowego, ale po godzince spania obudzil sie skrzywiony i zaczal marudzic, wiec dostal na przytkanie butle i koniec zakupow, powrot do domu
Chyba wybralam zly dzien, myslalam, ze pospi ze 3 godziny, a ja zdaze chociaz wybrac farbke do wlosow! Ale gdzie tam!

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 19:10   #1165
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Kurzosławo taka kupa jest ok.
popatrz a tak straszyli, że dziecko malutkie, a tu taka babka okazała. mówiłam, że usg ściemnia
No wlasnie I to mnie napawa nadzieja bo mnie tez lekarz "nastraszyl", że kolosa nie urodze. No kolosa to nie mam zamiaru ale dziecko o normalnej wadze jak najbardziej A mi tu prorokuje ze najwyzej 2500 bedzie miala phiiiii
Stary 2008-08-08, 20:35   #1166
jowisz
Zakorzenienie

matko co za męczący dzień

pojechaliśmy z małą do pediatry (tam ważyła 4600, na tej samej wadze po 2 tyg. życia było 3500 więc przybiera ) (jutro skończy 5ty tydzień), potem do hurtowni części samochodowych, mąż wymienił jakąś żarówkę i pechozol - zepsuł się samochód. a jutro wczesnym rankiem mieliśmy jechać pod wawę do moich rodziców
żaden mechanik nie miał czasu, obdzwonił wszystkich dookoła więc zabrał się za to sam, wykręcił jakoś to coś co się CHYBA popsuło, jutro o 8sej kupi nową część, wymieni i się okaże dopiero czy nas zawiezie. zła jestem jak nie wiem bo nie wyobrażam sobie czekać kolejnego tygodnia na wyjazd

poza tym pół dnia z Igą walczyłam, przy cycku przysypiała, w łóżeczku po 5 min. w ryk. dopiero teraz padła po kąpieli i mam chwilę spokoju, o
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 20:38   #1167
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
No wlasnie I to mnie napawa nadzieja bo mnie tez lekarz "nastraszyl", że kolosa nie urodze. No kolosa to nie mam zamiaru ale dziecko o normalnej wadze jak najbardziej A mi tu prorokuje ze najwyzej 2500 bedzie miala phiiiii

no mi lekarz podczas wizyty dzis powiedzial, ze sam byl zszokowany ze mlody byl tak duzy...... spodziewal sie kogos duuzo mniejszego zaraz po mnie urodzila kobieta za pomoca cesarskiego ciecia, bo nie dala rade malego wycisnac... i on mial lwasnie dokladnie taka sama wage.....

Mrowk@ o ktorej urodzil sie Twoj baczek? bo moj o 2.39 rano...... a nizej zdjecie mojego bezimiennego smrodka....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg neo.JPG (34,8 KB, 26 załadowań)
Stary 2008-08-08, 20:40   #1168
jowisz
Zakorzenienie

w ogóle to dziś byłam u innej pediatry i każdy mówi co innego. ta mnie opieprzyła, że dziecko wybudzam do żarcia to jej mówię, że ona i 6 godz. w nocy może spać (sprawdzone dwukrotnie),a ona mi na to, że niech śpi, zagłodzić się nie da. w ciągu dnia to samo. i bądź tu mądry skoro inni mówią czy piszą, że po maks 3-4 godzinach powinno się jednak nakarmić.

i najlepiej żadnych probiotyków nie kupować, bo mleko matki wszystko pięknie reguluje. JASNE ! będę patrzyła jak mi się dziecko męczy do końca 3go miesiąca. jakaś dziwna ta lekarka. w ogóle to dziś zapukała do mnie położna bo była u sąsiadów z góry (się przy okazji dowiedziałam, że coś tam się urodziło ) i powiedziała, że z probiotykiem mogę spróbować i na pewno nie zaszkodzi.
Stary 2008-08-08, 20:44   #1169
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
a nizej zdjecie mojego bezimiennego smrodka....

dla mnie to Aleksander jak nic Neo jest takie miękkie, a on ma tak wyraźne rysy, piękny chłopczyk

Kurzosława witaj ! dzielna jesteś, że tyle wytrzymałaś w szpitalu. córeczka boska
Stary 2008-08-08, 20:51   #1170
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
w ogóle to dziś byłam u innej pediatry i każdy mówi co innego. ta mnie opieprzyła, że dziecko wybudzam do żarcia to jej mówię, że ona i 6 godz. w nocy może spać (sprawdzone dwukrotnie),a ona mi na to, że niech śpi, zagłodzić się nie da. w ciągu dnia to samo. i bądź tu mądry skoro inni mówią czy piszą, że po maks 3-4 godzinach powinno się jednak nakarmić.

i najlepiej żadnych probiotyków nie kupować, bo mleko matki wszystko pięknie reguluje. JASNE ! będę patrzyła jak mi się dziecko męczy do końca 3go miesiąca. jakaś dziwna ta lekarka. w ogóle to dziś zapukała do mnie położna bo była u sąsiadów z góry (się przy okazji dowiedziałam, że coś tam się urodziło ) i powiedziała, że z probiotykiem mogę spróbować i na pewno nie zaszkodzi.
tez czytalam, ze nocne karmienie moze byc apokojnie co5-6 godz. i dziecku nic nie bedzie, ono dokladnie wie co ile powinno jesc

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości